Torna

BOLETÍN OFICIAL DE LAS ISLAS BALEARES

Sección V. Anuncios

Subsección segunda. Otros anuncios oficiales

AYUNTAMIENTO DE PETRA

Núm. 10652
Notificación de resolución en materia de disciplina urbanística

  • Contenido, oficial y auténtico, de la disposición: Documento pdf  Versión PDF

Texto

Los intentos de notificación no se han podido hacer efectivos, por ignorarse el domicilio o no haber encontrado a la interesada, por lo que, se procede, en cumplimiento de lo establecido en el artículo 44 de la LPACAP (Ley 39/2015, del 1 de octubre del Procedimiento administrativo común de las administraciones públicas, y por tanto: se notifica a la persona que luego se dirá, que ha sido dictada la Resolución 45/2015 dentro del expediente administrativo sancionador 12/2015 en materia de disciplina urbanística:

«Per aplicació de l’article 23.1 del Decret Balear 14/1994 de 10 de febrer, sobre procediment per a l’exercici de la potestat sancionadora i conforme a l’establert a la disposició transitòria 9ª.2 de la Llei Balear 2/2014 de 25 de maig, d’Ordenació i ús del Sòl (LOUS),

HE RESOLT:

  1. Declarar la caducitat de l’expedient de disciplina urbanística núm. 13/2013, incoat per Resolució de Batlia núm. 95/2013 de 15 de novembre, contra Lorenzo Llull Llull i altre, com a propietaris cadastrals de la finca rústica denominada Sa Taulera (polígon 13, parcel·la 172); per una infracció greu consistent en l’execució d’obres sense llicència. Tot això degut al transcurs del termini màxim establert per resoldre (un any comptat des de la data de l’acte d’inici del procediment).

  2. Incoar un nou expedient sancionador contra la propietària cadastral de la finca on es varen fer les obres sense llicència, que segons informe de la Policia Local de data 26-8-2014, seria Carmen Rodríguez Cobos, al no haver prescrit encara la infracció urbanística greu comesa, i com a presumpta responsable de la mateixa, conforme al disposat als articles 2.1 i 2, 25, 26, 28 i 30.1 de la Llei Balear 10/1990 de Disciplina Urbanística (en endavant LBDU), per quant l’esmentada actuació sense llicència, implica un incompliment de les normes sobre ús del sòl, que crea un risc cert i important per a la col·lectivitat, al no haver quedat constatada prèviament la seva viabilitat, des del punt de vista de la seguretat i de la legalitat urbanística.

  3. Comunicar-li que les obres executades sense llicència, segons el darrer informe tècnic emès al respecte, consisteixen en un habitatge i un magatzem totalment acabats, i estan valorades en 37.156,50 euros; i les quals no serien legalitzables per incompliment dels paràmetres fixats a l’article 58 b) de les NNSS, referits a superfície mínima per edificar les construccions realitzades i als retranqueigs mínims exigibles en quant a camins.

  4. Informar-li que la imposició de la sanció és competència de la Batlia, segons els articles 35 i 39.1.a) de la Llei abans esmentada, en relació amb l’article 21.1.n) de la Llei de Bases Règim Local.

  5. Comunicar-li que la sanció que correspon imposar, de conformitat amb el que preveu l’article 45 a) de la LBDU, és una multa del 50 al 100 % del valor de les obres realitzades; proposant per la meva part una multa del 50%, equivalent a 18.578,25 euros, per no apreciar inicialment cap circumstància agravant o atenuant; i apart de l’anterior, correspon l’esbucament de les obres realitzades, previ expedient al respecte. Tot això sense perjudici del resultat de la instrucció d’aquest procediment.

  6. Informar-li que té la possibilitat de reconèixer voluntàriament la seva responsabilitat, mitjançant el pagament de la multa indicada, amb finalització del procediment, conforme al disposat a l’article 11.1 del Decret Balear 14/1994, de 10 de febrer. Tot això sense perjudici del disposat a l’article 33.1 de la LBDU (“En cap cas la infracció urbanística no pot suposar un benefici econòmic per a l’infractor. Quan la suma de la sanció imposada i del cost de les actuacions de reposició dels béns i de situacions al primitiu estat resultàs una xifra inferior a aquest benefici, s’incrementarà la quantia de la multa fins a arribar al muntant d’aquest.”); i de l’expedient de reposició de la realitat física alterada.

  7. Informar-li que si restitueix la realitat física alterada al seu estat anterior, abans que se li imposi la sanció; segons l’establert a l’article 46.1 de la LBDU abans esmentada, li correspondrà una multa del 5 al 10% del valor de l’obra executada, proposant per la meva part que la multa sigui en tal cas del 7,5%, equivalent a 2.786,73 euros, si no apareix cap circumstància atenuant o agravant; i tot això sense perjudici del disposat a l’article 33.1 citat literalment a l’apartat anterior.

  8. Nomenar Instructor d’aquest expedient al funcionari municipal Francisco González Benito i Secretari del mateix al funcionari municipal Miquel Febrer Roca.

  9. Indicar-li el seu dret a formular al·legacions contra aquest acte d’iniciació i a proposar prova, dins del termini de 15 dies.

  10. Advertir-li que en el cas de no formular al·legacions sobre el contingut d’aquest acte d’iniciació, dins del termini d’audiència indicat dins de l’apartat anterior, el present acte servirà de proposta de resolució, de conformitat amb el que preveu l’article 8.4 del Decret Balear més amunt indicat.

Que es notifiqui la present Resolució a la interessada.”

Lo que se le notifica para su conocimiento y efectos.

 

Petra, a 13 de septiembre de 2017.-

El Secretario

Francisco González Benito.