Torna

BOLETÍN OFICIAL DE LAS ISLAS BALEARES

Sección V. Anuncios

Subsección segunda. Otros anuncios oficiales

AYUNTAMIENTO DE PETRA

Núm. 7663
Notificación resolución en expediente administrativo sancionador 9/2016 en materia de disciplina urbanística

  • Contenido, oficial y auténtico, de la disposición: Documento pdf  Versión PDF

Texto

NOTIFICACIÓN DE RESOLUCIÓN EN MATERIA DE DISCIPLINA URBANÍSTICA

Los intentos de notificación no se han podido hacer efectivos, por ignorarse el domicilio o no haber encontrado a la interesada, por lo que, se procede, en cumplimiento de lo establecido en el artículo 44 de la LPACAP (Ley 39/2015, del 1 de octubre del procedimiento administrativo común de las administraciones públicas, y por tanto: se notifica a la persona que luego se dirá, que ha sido dictada la siguiente Resolución en el expediente administrativo sancionador 9 / 2016 en materia de disciplina urbanística:

«Expedient de disciplina urbanística: núm. 4/2017.

Assumpte: Paralització d’obres sense llicència municipal, inici d’expedient sancionador i de  restabliment de la legalitat urbanística.

Interessats: Juan Antonio Sastre Bennassar, Teresa Prior Morcillo i Maria Riutort Maimó.                       

Ubicació: Finca rústica Na Pelada (polígon 4, parcel·la 701).

Segons l’informe de la Policia Local de data 3-4-2017; resulta que Juan Antonio Sastre Bennassar, Teresa Prior Morcillo i Maria Riutort Maimó, serien autors d'una infracció urbanística greu, a títol de constructor, promotora i propietària, respectivament, a la finca més amunt esmentada; infracció que es trobaria descrita a l’article 176.3 a) de la Llei Balear 2/2014 de 25 de maig, d’Ordenació i ús del Sòl (en endavant LOUS), en relació amb els articles 134.1 d) de la mateixa Llei i 9.1 de les NNSS de Petra; i que consisteix en, al manco, executar un volum a la parcel·la rústica prèviament esmentada, sense la preceptiva llicència municipal prèvia.

Per tot l'abans exposat, i en exercici de la competència atribuïda per l'article 164.1 a) de la LOUS, en relació amb l'article 186.6 de la Llei Balear Municipal i de Règim Local,

HE RESOLT:

1) Ordenar a les persones abans esmentades i a qualsevol altre interessat, la immediata suspensió dels actes d’edificació i ús del sòl sense llicència que s’executin a l’esmentada parcel·la. Si dita suspensió no es verifica dins el termini de 48 hores a comptar des de la notificació d’aquest decret, es pot procedir al precinte de dits elements i a impedir l’ús, de conformitat amb l’article 150.2 de la LOUS.

Cas de que l’ordre notificada no sigui atesa, es podrà disposar la retirada i el depòsit de la maquinaria i els materials de les obres, les instal·lacions o els usos a què es refereix l’apartat anterior, i aniran a càrrec de la persona propietària de la parcel·la o responsable de l'incompliment, les despeses que resultin.

L'incompliment de l'ordre esmentada, donarà lloc, en tant que es mantengui, a la imposició de successives multes coercitives per períodes mínims de deu dies i quantia, cada vegada, del 10% del valor de les obres executades i, en tot cas, i com a mínim, de 600 euros. De l'incompliment es donarà compte, en el seu cas, al Ministeri Fiscal als efectes de la exigència de la responsabilitat penal que sigui procedent.

2) Incoar expedient sancionador a Juan Antonio Sastre Bennassar, Teresa Prior Morcillo i Maria Riutort Maimó, com a presumptes responsables, a títol de constructor, promotora i propietària, respectivament, a la finca més amunt esmentada; d’una infracció urbanística greu, conforme al disposat a l'article 176.3 de la LOUS, per quant la construcció sense llicència, implica un incompliment de les normes, la qual cosa crea un risc cert i important per a la col·lectivitat, al no haver quedat constatada prèviament la seva viabilitat, des del punt de vista de la seguretat i la legalitat urbanística.

3) Comunicar-los que les obres executades sense llicència, segons la documentació fotogràfica adjuntada amb la denúncia consisteix en: executar un volum amb aspecte d’habitatge aïllat.

4) Informar-los que la imposició de la sanció és competència del Regidor d’Urbanisme (primer Tinent de Batle), per delegació de la Batlia realitzada mitjançant Resolució núm.81/2016 de 19 de desembre.

5) Comunicar-los que la sanció que correspondria imposar, de conformitat amb el que preveuen els articles 177.1 i 185 a) de la LOUS, és la següent:

Una multa del 100% al 250% del valor de l'obra executada, proposant aquesta Batlia una del 175% per cada un d'ells, al no apreciar inicialment circumstància atenuant o agravant de les previstes als articles 173, 174 i 175 de la Llei abans esmentada. Tot això sense perjudici del resultat de la instrucció d'aquest procediment.

6) Informar-los que donat que les obres no són legalitzables, per falta de la superfície mínima de parcel·la exigible legalment per a la implantació d'habitatge (14.000 metres), ja que la parcel·la en qüestió solament arriba a 1.467 metres, segons cadastre; la restitució de la realitat física alterada abans de la imposició de la sanció, fa que aquesta quedi reduïda en un 90%, d'acord amb l'article 177.2 de la LOUS.

7) Informar-los que tenen la possibilitat de reconèixer voluntàriament la seva responsabilitat, mitjançant el pagament de la multa indicada, amb finalització del procediment, conforme al disposat a l'article 11.1 del Decret Balear 14/1994, de 10 de febrer. Tot això sense perjudici, en el seu cas, del  disposat als articles 171.1 (exclusió de benefici econòmic) i 161.2 de la LOUS (reposició de la realitat física alterada a l'estat anterior a la comissió de la infracció).

8) Nomenar Instructor d'aquest expedient al funcionari municipal Francisco González Benito, i Secretari de dit expedient al funcionari municipal Miquel Febrer Roca.

9) Indicar-los el seu dret a formular al·legacions contra aquest acte d'iniciació i a proposar prova, dins del termini de 15 dies.

10) Advertir-los que en el cas de no formular al·legacions sobre el contingut d'aquest acte d'iniciació, dins del termini d'audiència indicat dins de l'apartat anterior, el present  acte  podrà servir de proposta de resolució, de conformitat amb el que preveu l'article 8.4 del Decret Balear més amunt indicat.

11) Ordenar a l’Arquitecte municipal una valoració de les obres executades sense prèvia llicència d’obres.

Que es notifiqui la present Resolució als interessats.»

Lo que se le notifica para su conocimiento y efectos.

 

Petra, a 26 de junio de 2017

El Secretario,

Francisco González Benito