Torna

BOLETÍN OFICIAL DE LAS ISLAS BALEARES

Sección III. Otras disposiciones y actos administrativos

AYUNTAMIENTO DE BANYALBUFAR

Núm. 15106
Creación de un fichero de titularidad pública de video-vigilancia

  • Contenido, oficial y auténtico, de la disposición: Documento pdf  Versión PDF

Texto

En data 14 de setembre el ple de l’ajuntament de Banylabufar, per unanimitat, ha adoptat el següent acord, que es publica als efectes escaients.

“Creació del fitxer de titularitat pública Video vigilància

Donat que s’ha instal·lat una càmara de video-vigilància a l’aparcament municipal de Compte Sallent i d’acord amb la normativa d’aplicació, en especial la referent a la Protecció de Dades de caràcter personal, l’ajuntament està obligat a crear un fitxer de titularitat municipal que contendrà les dades corresponents a les gravacions captades mitjançant aquesta.

L’article 18 de la Constitució Espanyola reconeix com a dret fonamental el dret a l’honor, la intimitat personal i la pròpia imatge i estableix que la llei limitarà l’ús de la informàtica per garantitzar el dret a l’honor, la intimitat personal i familiar dels ciutadans i el ple exercici dels seus drets.

La seguretat i la vigilància no son incompatibles amb el dret fonamental a la protecció de la imatge com a dada personal, tot i que s’ha de respectar la normativa sobre protecció de dades.

Les imatges es consideren dades de caràcter personal, de conformitat amb allò establert a l’article 3 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre de protecció de dades de caràcter personal (LOPD) i a l’article 5.1.f) del Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desenvolupament de l’esmentada llei que considera dada personal la informació gràfica i fotogràfica.

L’article 20 de la LOPD i l’article 52 del Reial Decret 1720/2007 regulen la creació dels fitxers de titularitat pública, establint que la creació es realitzarà mitjançant disposició de caràcter general i es publicarà al Butlletí Oficial corresponent.

Així mateix l’article 39.2 de la LOPD estableix que seran objecte de protecció al Registre General de Protecció de Dades els fitxers titularitat de les Administracions Públiques.

Per tot l’anterior es proposa al Ple l’adopció del següent ACORD:

Primer.- Creació del fitxer de titularitat pública de video-vigilància amb les dades que consten a en l’Annex l

Segon.- Ordenar la publicació del present acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, establint-se la seva entrada en vigor el dia següent a la seva publicació.

Tercer.- Un cop hagi entrat en vigor, inscriure el fitxer en l’Agència Estatal de Protecció de Dades.”

 

Banyalbufar, 15 de setembre de 2015

  

El Batle

Mateu Ferrà Bestard

 

 

ANNEX 1
FITXER: VIDEO-VIGILÀNCIA

1.- Finalitat del fitxer i usos previstos: Sistema de video-vigilància per garantir la seguretat de les instal·lacions i edificis municipals. Salvaguarda i custòdia del patrimoni municipal.

2.- Persones o col·lectius sobre els que es pretén obtindre dades de caràcter personal o que resultin obligats a subministrar-les: usuaris dels edificis o instal·lacions municipals.

3.- Procediment de recollida de les dades de caràcter personal: Imatges captades mitjançant càmeres.

4.- Estructura bàsica del fitxer: es tracta d’un fitxer de caràcter informatitzat que capta imatges amb un video gravador digital.

5.- Cessions de dades de caràcter personal i, en el seu cas, les transferències de dades previstes a tercers paisos:

Estan previstes cessions de dades a òrgans judicials i a les forces i cossos de seguretat per finalitats compatibles amb les establertes a l’arxiu. No està prevista la transferència de dades a països tercers

6.- Òrgan responsable del fitxer: Batlia

7.- Serveis o unitats on s’hauran d’exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició: Ajuntament de Banyalbufar. Oficines municipals. Plaça de la Vila, 2, 07191, Banyalbufar

8.- Mesures de seguretat: nivell bàsic.

      

Banyalbufar, 10 de setembre de 2015

    

El Batle 

Mateu Ferrà Bestard