Torna

BOLETÍN OFICIAL DE LAS ISLAS BALEARES

Sección III. Otras disposiciones y actos administrativos

AYUNTAMIENTO DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 2364
Bases reguladoras permiso local de conductor

  • Contenido, oficial y auténtico, de la disposición: Documento pdf  Versión PDF

Texto

Se hace público que la Junta de Gobierno Local celebrada el día 24 de enero de 2012, ha adoptado, entre otros, un acuerdo que literalmente dice:

“Exp. 238/2013- Aprovació de les Bases reguladores de la convocatòria i realització de les proves d'aptitud per a l'obtenció del permís local de conductor.

Donada compte de la proposta presentada per la tècnica del departament de Transports, de data  22 de gener de 2013, del següent tenor literal:

“D'acord amb allò ordenat pel Regidor Delegat d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Indústria i Transports mitjançant Providència de data 22 de gener de 2013, la tècnica que subscriu emet el següent informe-proposta de resolució, conformement amb l'establert a l'article 175 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel que s'aprova el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, en base als següents

ANTECEDENTS DE FET I FONAMENTS JURÍDICS:

PRIMER.- L'article 17 del Reial Decret 763/1979, de 16 de març, pel que s’aprova el Reglament nacional dels serveis urbans e interurbans de transports en automòbils lleugers, que disposa:

Toda persona titular de licencia de las clases A) o B) tendrá la obligación de explotarla personal o conjuntamente mediante la contratación de conductores asalariados en posesión del permiso local de Conductor y afiliación a la Seguridad Social en régimen de plena y exclusiva dedicación y de incompatibilidad con otra profesión.”

SEGON.- L'article 23 de l’Ordenança municipal reguladora dels serveis urbans e interurbans de transports en automòbils lleugers, que estableix:

Que todos los vehículos automóviles del servicio público regulado, deberán ser conducidos exclusivamente por quienes se hallen en posesión de la correspondiente habilitación legal específica.

El permiso local de conducir deberá expedirse por el Ayuntamiento a favor de aquellos que al solicitarlo reúnan las condiciones y requisitos y superen las pruebas de aptitud establecidas por el Ayuntamiento.

Tales requisitos serán:

1. Hallarse en posesión del permiso de conducción de la clase B-2 o superior a ésta, expedido por la Jefatura de tráfico.

2. No padecer enfermedad infecto-contagiosa o impedimento físico que imposibilite o dificulte el normal ejercicio de la profesión.

3. Aquellos otros que disponga el código de la circulación o expresamente señale, con carácter general, la Dirección General de Tráfico.”

TERCER.- La Disposició Addicional 12ª de la Llei 3/2003, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, introduïda per la Llei 9/2012, de 19 de juliol, de modificació de la Llei 3/2003, de 27 de març, que assenyala el següent:

El coneixement de la llengua catalana en les administracions públiques de l’àmbit territorial de la comunitat autònoma i en les entitats del sector públic instrumental.

1. El coneixement de la llengua catalana no serà, de manera general, un requisit per accedir a la condició d’empleat públic de les administracions públiques de l’àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears, ni per ocupar-hi llocs de treball. El mateix principi s’ha d’aplicar al personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears, així com per accedir o ocupar llocs en les entitats del sector públic instrumental dependent de les administracions anteriors.

2. S’exceptuen del que estableix l’apartat anterior els supòsits següents:

a) Per accedir i ocupar llocs de la funció pública docent, que s’ha de regir per la seva normativa reglamentària específica.

b) Per accedir i ocupar llocs de treball corresponents a escales, subescales, especialitats o categories professionals amb funcions d’assessorament lingüístic en què la convocatòria i la relació de llocs de treball han d’exigir com a requisit el nivell C2 de coneixements de llengua catalana o equivalent.

c) Per ocupar tots els llocs de treball corresponents a cossos, escales, subescales o categories professionals per ingressar en els quals es requereixi un nivell de titulació acadèmica corresponent als grups o subgrups A1, A2, B, C1 i C2, que tenguin com a funció principal la informació i l’atenció al públic, en què la relació de llocs de treball ha d’exigir com a requisit el nivell B2 de coneixements de llengua catalana o equivalent.

d) Per ocupar els llocs corresponents a cossos, escales, subescales o categories professionals per ingressar en els quals no s’exigeixi cap de les titulacions previstes en el sistema educatiu, que tenguin com a funció principal la recepció al públic o l’atenció telefònica, així com els que tenguin com a funció principal la informació a l’alumnat en els centres educatius, en què la relació de llocs de treball ha d’exigir com a requisit el nivell A2 de coneixements de llengua catalana o equivalent.

e) Per ocupar els llocs de treball corresponents a categories de personal estatutari de gestió i serveis per ingressar en els quals es requereixi un nivell de titulació acadèmica corresponent al subgrup C2 o no s’exigeixi cap de les titulacionsprevistes en el sistema educatiu, que tenguin com a funció principal la informació i l’atenció al públic, en què en la relació de llocs de treball ha d’exigir com a requisit el nivell A2 de coneixements de llengua catalana o equivalent.

f) Per ocupar els llocs de treball en què, ateses les característiques especials de les seves funcions, es motivi que és imprescindible exigir el coneixement d’un determinat nivell de català, la qual cosa es farà mitjançant la relació de llocs de treball.

3. L’acreditació dels diferents nivells de coneixement de la llengua catalana serà mèrit de consideració necessària, d’acord amb el barem que s’estableixi en les bases del procés selectiu, en tots els procediments de selecció dels cossos, escales, subescales, especialitats, categories de personal estatutari o categories professionals, excepte per accedir als llocs en què s’exigeix un nivell de català com a requisit, cas en què serà considerada mèrit l’acreditació de nivells superiors a l’exigit. Si el procediment de selecció és pel sistema d’oposició, aquest mèrit s’ha de considerar únicament a l’efecte de determinar l’ordre de prelació final dels aspirants aprovats per a l’adjudicació dels llocs de treball, d’acord amb el que preveu aquesta llei.

4. Igualment, l’acreditació dels diferents nivells de coneixement de llengua catalana serà mèrit de consideració necessària, d’acord amb el barem que s’estableixi en les bases de la convocatòria, en tots els procediments de provisió i d’ocupació de personal empleat públic dels llocs en què no sigui requisit. També serà considerada mèrit l’acreditació de nivells superiors al que s’exigeixi com a requisit del lloc.”

QUART.- Atesos els articles aplicadors al supòsit que ens ocupa, la redacció de les Bases reguladores de la convocatòria i realització de les proves d’aptitud per a l’obtenció del permís local de conductor hauria de ser la que s'adjunta a la present proposta com a Annex I i Annex II (instància).

CINQUÈ.- Pel que fa a la competència per a resoldre, correspon a la Junta de Govern Local, d'acord amb allò disposat al Decret de l'Alcaldia de data 28 de juny de 2011 sobre competències genèriques de la Junta de Govern Local, per haver-li delegat l’Alcaldessa aqueixa competència ((BOIB núm. 106, de 12 de juliol de 2011).

Per tot això, conformement amb l'establert a l'article 175 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel que s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, qui subscriu eleva a la Junta de Govern Local la següent PROPOSTA DE RESOLUCIÓ:

1r.- APROVAR les Bases reguladores de la convocatòria i realització de les proves d’aptitud per a l’obtenció del permís local de conductor, tal com figuren en la proposta que ha estat presentada i efectuar CONVOCATÒRIA a l’efecte.

2n.- PUBLICAR l’acord al BOIB, així com al tauler d’anuncis i a la pàgina web de l’Ajuntament, i DONAR COMPTE, en extracte, a la parada de taxis del Passeig de ses Fonts (principal del poble) i en els diaris de major difusió de l’illa d’Eivissa.”

Visto el informe-propuesta de resolución de fecha 22 de enero de 2013 emitido por Josefa Tur, técnica de administración general de este Ayuntamiento,

ACUERDO


1 - APROBAR las Bases reguladoras de la convocatoria y realización de las pruebas de aptitud para la obtención del permiso local de conductor, tal como figuran en la propuesta que ha sido presentada y efectuar CONVOCATORIA al efecto.


2. - PUBLICAR el acuerdo en el BOIB, así como en el tablón de anuncios y en la página web del Ayuntamiento, y DAR CUENTA, en extracto, en la parada de taxis del Paseo de Ses Fonts (principal del pueblo) y en los diarios de mayor difusión de la isla de Ibiza.

En Sant Antoni de Portmany.

 

ANNEX I:

BASES REGULADORES DE LA CONVOCATÒRIA I REALITZACIÓ DE LES PROVES D'APTITUD PER A L'OBTENCIÓ DEL PERMÍS LOCAL DE CONDUCTOR

1. OBJECTE.

L’objecte de les presents bases és regular la convocatòria i les proves d’aptitud que s’hauran de realitzar per a l’obtenció del permís local de conductor com a títol administratiu habilitant de l’exercici de l’activitat de conductor dels vehicles adscrits al servei de transport de viatgers en automòbils lleugers amb conductor (autoturismes o, si és el cas, autotaxis) al municipi de Sant Antoni de Portmany.

2. REQUISITS DE LES PERSONES ASPIRANTS.

Podran optar al permís de conductor local les persones que reuneixin els següents requisits:

1.-Tenir la nacionalitat espanyola, d’un estat de la Unió Europea, o d’un altre estat estranger els ciutadans del qual, en virtut de tractat internacional, s’equiparin als ciutadans espanyols als efectes contemplats en aquestes bases.

2.-Tenir certificat d’escolaritat, certificat d’estudis primaris o altre títol superior a aquest. En cas de titulacions obtingudes a l’estranger, l’aspirant haurà de presentar original o fotocòpia compulsada de la credencial que acrediti la seva homologació, o bé original o còpia compulsada de la credencial per a l’exercici de la professió corresponent.

3.- Estar en possessió, a la data de celebració de les proves, del permís de conduir de tipus BTP o superior.

4.-Tenir qualsevol certificat, títol o diploma acreditatiu de coneixements bàsics de la llengua catalana. En cas de no tenir-lo s'haurà de superar una prova de llengua catalana, conforme a la  base setena d'aquestes Bases.

5.- Les persones aspirants que siguin estrangeres de països de parla no castellana, a més dels documents anteriors, hauran d’aportar fotocòpia del diploma superior de llengua castellana -espanyol- com a llengua estrangera o del certificat d’aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d’idiomes conforme al Reial decret 1137/2002, de 31 d’octubre i, en el cas que no el tenguin, serà requisit que superin una prova específica d’aquestos coneixements convocada per l’Ajuntament, d’acord amb l’anterior normativa.

6.- Certificat de capacitat física i psicològica. 

7.- Certificat de no tenir antecedents penals.

8.- Certificat expedit per la Prefectura Provincial de Trànsit, en el qual s'acrediti que la persona interessada no ha estat sancionada per resolució ferma en els dos darrers anys per les infraccions qualificades com a molt greus de les previstes en el Reial Decret 1428/2003, de 21 de novembre, pel que s'aprova el Reglament general de circulació per a l'aplicació i desenvolupament del Text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial i en el Real Decret Legislatiu 339/1990, de 2 de març, pel que s'aprova el Text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial, tal i com s’exigeix en la base tercera d’aquestes Bases.

3. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS.

Les sol·licituds es presentaran al Registre general de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany (Passeig de la Mar, 16, 07820 Sant Antoni de Portmany), en el termini de 15 dies naturals comptadors a partir del dia següent al de la publicació d’aquesta convocatòria al BOIB. Aquestes sol·licituds s’hauran d’ajustar al model publicat juntament amb la present convocatòria com a Annex II.

Juntament amb la sol·licitud, les persones aspirants hauran de presentar la següent documentació degudament compulsada:

- Fotocòpia del DNI o NIE. Ser major d’edat, espanyol o nacional d’un Estat membre de la Unió Europea, o nacional d’aquells Estats en els quals, en virtut de tractats internacionals celebrats amb la Unió Europea (UE) i ratificats per Espanya, siguin d’aplicació la lliure circulació de treballadors amb els terminis en què aquesta es trobi definida al Tractat Constitutiu de la Comunitat Europea. Fotocòpia del NIE. Els nacionals d’altres Estats pels quals és d’aplicació el dret a la lliure circulació de treballadors o estrangers amb permís de residència permanent o permís de treball i residència en vigor o en tràmit de renovació.

- Fotocòpia del permís de conduir BTP o superior, expedit a Espanya.

- Fotocòpia del certificat d’escolaritat, certificat d’estudis primaris o altre títol superior, com ara Graduat Escolar o títol acadèmic equivalent o superior. En cas de titulacions obtingudes a l’estranger, les persones aspirants hauran de presentar original o còpia compulsada de la credencial que acrediti la seva homologació, o bé original o còpia compulsada de la credencial per a l’exercici de la professió corresponent.

- Qualsevol certificat, diploma o títol que acrediti coneixements bàsics de la llegua catalana. En el cas que no s'aportin aquests certificats o títols, serà requisit que superin una prova específica d’aquests coneixements, que serà convocada per l’Ajuntament,

- Dues fotografies de format carnet (a l'anvers de la fotografia haurà de constar el nom i D. N. I.).

- Les persones aspirants que siguin estrangeres de països de parla no castellana, a més dels documents anteriors, hauran d’aportar fotocòpia del diploma superior de llengua castellana -espanyol- com a llengua estrangera o del certificat d’aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d’idiomes conforme al Reial decret 1137/2002, de 31 d’octubre i, en el cas que no el tenguin, serà requisit que superin una prova específica d’aquestos coneixements convocada per l’Ajuntament, d’acord amb l’anterior normativa.

- Certificat vigent emès per la Prefectura Provincial de Trànsit, en el qual s'acrediti que la persona interessada no ha estat sancionada per resolució ferma en els dos darrers anys per les infraccions qualificades com a molt greus de les previstes en el Reial Decret 1428/2003, de 21 de novembre, pel que s'aprova el Reglament general de circulació per a l'aplicació i desenvolupament del Text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial i en el Real Decret Legislatiu 339/1990, de 2 de març, pel que s'aprova el Text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial.

- Certificat vigent expedit pel Registre Central de Penals i Rebels del Ministeri de Justícia de no tenir antecedents penals.

- Certificat mèdic de capacitat física i psicològica, vigent.

Hom podrà fer ús del drets derivats de l’article 35.f de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el sentit de no haver d’aportar documents, quan s’escaigui, que ja constin en aquest Ajuntament, sempre que aquells documents no hagin quedat sobrevingudament modificats o s’hagin alterat les situacions jurídiques. S’haurà d’indicar quan es varen aportar aquells documents i de quin expedient es tractava, si n’era el cas.

4. LLISTA PROVISIONAL I DEFINITIVA D’ADMESOS I EXCLOSOS.

Finalitzat el termini de presentació de sol·licitud, la llista provisional d’admesos i exclosos es publicarà en el Tauler d’Anuncis del Ajuntament de Sant Antoni de Portmany (Passeig de la Mar 16, 07820-Sant Antoni de Portmany), en el termini màxim de 5 dies naturals.

Es disposarà d’un termini de 3 dies naturals, des de la data d’exposició de la llista provisional al tauler d’anuncis, per formular reclamacions i esmenar els defectes mitjançant escrit que presentaran al Registre General d’Entrada de documents d’aquest Ajuntament. Passat aquest termini s’exposarà la llista definitiva al Tauler d’Anuncis de l’Ajuntament.

En el cas de no haver-hi exclosos, la llista provisional passarà a ser definitiva i així s’indicarà.

5. DATA, LLOC I HORA DE LES PROVES.

El lloc, data i horari de realització de les proves es publicarà juntament amb la llista definitiva d’admesos al tauler d’anuncis de l’Ajuntament i a la pàgina web. Entre la publicació de la convocatòria i la realització de les proves no podran passar menys de 10 dies.

Els aspirants, el dia de realització de les proves, hauran de portar el document nacional de identitat, o document equivalent, en vigor.

6. PROVES D’APTITUD I VALORACIÓ.

Es realitzaran les proves d’aptitud, que tindran caràcter obligatori i eliminatori. Cadascuna d’elles puntuarà de 0 a 10 punts, i caldrà obtenir una puntuació mínima de 5 punts per superar-les.

La qualificació de <no apte> o la no compareixença de l’aspirant donarà lloc a l’exclusió del procés selectiu.

Els resultats obtinguts únicament seran vàlids en l’àmbit d'aquesta convocatòria.

La qualificació total serà d’APTE o NO APTE.

7. ESTRUCTURA DELS EXERCICIS.

a) Prova núm. 1. Coneixements de les llengües oficials.

Coneixement de la llengua catalana, per a totes les persones aspirants. Aquelles persones aspirants que no hagin demostrat estar en possessió de certificats, diplomes o títols acreditatius de coneixement bàsic de la llengua catalana, hauran de realitzar una prova d'aquest coneixements. El seu resultat serà <apte> o <no apte>. La no superació d’aquesta prova suposarà l’eliminació del procés selectiu.

Coneixement de la llengua castellana, per a totes les persones aspirants i que siguin estrangeres. Aquelles persones aspirants que siguin estrangeres de països de parla no castellana, i que no hagin demostrat estar en possessió de certificats o títols acreditatius del coneixement de la llengua castellana -espanyola- hauran de realitzar una prova d’aquest nivell i coneixement. El seu resultat serà <apte> o <no apte>. La no superació d’aquesta prova suposarà l’eliminació del procés selectiu.

b) Prova núm. 2. Coneixement de llengües estrangeres. Es realitzarà una prova de coneixements orals de llengües estrangeres (anglès, alemany, italià, francès). El seu resultat serà <apte> o <no apte>. Es considerà <no apte> el supòsit en que no es coneguin almenys dues d’aquestes llengües i restaran eliminades aqueixes persones sent imprescindible que una d’aquestes llegües sigui l’anglès.

c)  Prova núm. 3. Coneixement del municipi de Sant Antoni de Portmany, que versarà sobre.

- Carrers dels nuclis urbans, confecció d’itineraris.

- Punts d’interès turístics, històric i geogràfic, platges, centre esportius, monuments, hotels, apartaments, etc.

- Centres oficials i altres centres d’interès social.

La prova es puntuarà de 0 a 10 punts, i caldrà obtenir una puntuació mínima de 5 punts per superar-la.

d) Prova núm. 4. Coneixement de la normativa que regula la prestació del servei urbà i interurbà de transport de viatgers en automòbils lleugers.

- Ordenança municipal reguladora dels serveis urbans de transports en automòbils lleugers.

- Coneixements sobre l’aplicació tarifes de taxis.

La prova es puntuarà de 0 a 10 punts, i caldrà obtenir una puntuació mínima de 5 punts per superar-la.

8. TRIBUNAL.

El Tribunal resoldrà per majoria totes les qüestions que puguin derivar-se de la interpretació i aplicació de les Bases de la convocatòria.

El tribunal estarà presidit per la Tècnica d'Administració General (títol de Grau), i el constituiran també tres vocals, un representant del col·lectiu de taxistes de Sant Antoni de Portmany i, un secretari o secretària que ho serà el de la corporació o funcionari en qui delegui.

El tribunal podrà incorporar assessors especialistes per les proves que consideri adient, que tendra veu i no vot.

9. RESULTAT I LLIURAMENT DE TÍTOLS.

La llista de resultats es farà publica al tauler d’anuncis de l’Ajuntament i a la web municipal. Les persones que hagin obtingut la qualificació d’APTE tindran dret a rebre el permís corresponent i al lliurament del carnet dins del mes següent a la seva aprovació, previ pagament de la taxa de  50 euros, prevista a l'Ordenança Fiscal núm. 6, al seu article 7, epígraf 3, punt 3).

 

 

ANNEX II:

SOL·LICITUD PER A L'OBTENCIÓ  DEL PERMÍS LOCAL DE CONDUCTOR

SOL·LICITANT

Nom i llinatges o raó social

 

NIF/NIE/CIF/PASSAPORT

 

C/ Av./Plaça/Passeig...

 

Localitat o municipi

 

CP

 

Província o illa

 

Telèfon 1

 

Telèfon 2 o fax

 

Adreça electrònica

 

 

REPRESENTANT (emplenau aquestes dades si actuau com a representant d’una altra persona, física o jurídica. Heu d’aportar la documentació que acrediti la representació o conferir-la expressament davant el secretari de la corporació, segons l’article 32.3 de la Llei 30/92)

Nom i llinatges

 

NIF/NIE/PASSAPORT

 

C/ Av./Plaça/Passeig...

 

Localitat o municipi

 

CP

 

Província o illa

 

Telèfon 1

 

Telèfon 2 o fax

 

Adreça electrònica

 

D’acord amb allò establert a l’art. 5 de la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, les dades aquí recollides passen a formar part d’un fitxer automatitzat de titularitat de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, amb la finalitat de realitzar tràmits administratius de la seua competència. Hi podeu exercir el dret d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició a les Oficines d’Atenció al Ciutadà.

EXPOS

Que assabentat de la convocatòria de les proves d’aptitud per a l’obtenció del permís local de conductor segons BOIB núm.              , de data                                                                                                   , manifest:

Que reuneix tots els requisits exigits en la convocatòria a la data d’expiració del termini assenyalat per a la presentació d’instàncies.

Que al efectes oportuns s’adjunta a la present sol·licitud la documentació que s’indica (Heu de presentar copia compulsada de la documentació sol·licitada o aportar original i fotocòpia per a la seua compulsa):

01. DNI / NIE / PASSAPORT, o document acreditatiu del requisit establert a l’apartat primer de la base segona: nacionalitat.

02. Permís de conduir BTP o superior, expedit a Espanya.

03. Certificat d’Escolaritat, Certificat d’Estudis Primaris, o títol superior, com ara Graduat Escolar o títol acadèmic equivalent o superior.

04. Títol o diploma acreditatiu de coneixements bàsics de la llengua catalana.

05. Dues fotografies de format carnet (fent constar el nom i DNI a l’anvers).

06. Diploma superior de llengua castellana –espanyol, per als estrangers de països de parla no castellana.

07. Certificat emès per la Prefectura Provincial de Trànsit.

08. Certificat de capacitat física i psicològica.

09. Certificat de no tenir antecedents penals.

 Marcant aquesta casella faig ús del dret previst a l’article 35.f de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el sentit de no haver d’aportar documents, quan s’escaigui, que ja constin en aquest Ajuntament. Explica de quins documents es tracta:

 

 

 

 

Per tot l’exposat, SOL·LICIT

Ser admès/a a la convocatòria i les proves d’aptitud que s’hauran de realitzar per a l’obtenció del permís de conductor de taxi al municipi de Sant Antoni de Portmany, com a títol administratiu habilitant de l’exercici de l’activitat de conductor dels vehicles adscrits al servei de transports de viatgers en automòbils lleugers de lloguer amb conductor (autoturismes o, si és el cas, autotaxis).

 

 NO aportant la documentació requerida al punt 04, marcant aquesta casella, sol·licit realitzar la prova de nivell de català.

 

 NO aportant la documentació sol·licitada al punt 09, marcant aquesta casella i mitjançant la firma realitzada en el següent requadre, autoritzo expressament a l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany perquè sol·liciti la informació corresponent.

Firma autorització:

 

Sant Antoni de Portmany,

 

d’/de 

 

de

20

(Signatura)