Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

PRESIDÈNCIA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 5566
Llei 5/2015, de 23 de març, de racionalització i simplificació de l’ordenament legal i reglamentari de la comunitat autònoma de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

EL PRESIDENT DE LES ILLES BALEARS

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de les Illes Balears ha aprovat i jo, en nom del Rei i d’acord amb el que s’estableix a l’article 48.2 de l’Estatut d’Autonomia, promulg la següent:

LLEI

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

I

L’ordenament jurídic de la comunitat autònoma de les Illes Balears, com a conjunt de normes vigents promulgades per les institucions autonòmiques, és un sistema dinàmic que es renova contínuament, s’actualitza i s’adequa als vaivens de les exigències socials i econòmiques i a l’evolució del context polític. Malgrat que canviïn els texts normatius que el formen, l’ordenament autonòmic constitueix un sistema amb vocació de permanència en el temps i en l’espai. Per això, és essencial conservar-ne la coherència mitjançant decisions tècniques i normatives que en mantenguin el sentit general i en garanteixin la vocació de completesa.

D’ençà que s’inicià la tasca normativa de la nostra comunitat autònoma l’any 1983, l’incipient ordenament jurídic autonòmic ha anat experimentant una progressió tant des del punt de vista quantitatiu, pel que fa al nombre de normes promulgades, com des del punt de vista qualitatiu, pel que fa a les matèries objecte de regulació, en consonància amb l’assumpció progressiva de competències. Concretament, des que s’accedí a l’autonomia s’han promulgat més de tres-centes cinquanta lleis i més de quatre mil decrets, que, a més, han de conviure i relacionar-se amb els ordenaments jurídics estatal i europeu.

L’Institut d’Estudis Autonòmics, d’acord amb les funcions que li atribueix el Decret 209/1996, de 12 de desembre, en matèria d’assessorament jurídic i de proposta de desplegament normatiu, va rebre l’encàrrec de recopilar, estudiar i analitzar exhaustivament, en coordinació amb les conselleries, totes les normes dictades o promulgades, amb rang legal o reglamentari, en l’àmbit de la comunitat autònoma.

Des del punt de vista formal, un dels principals problemes observats és el que la doctrina denomina contaminació legislativa, és a dir, l’acumulació temporal de totes les normes creades que no han estat derogades expressament, però que ja no s’apliquen perquè han perdut el seu objecte, han estat derogades tàcitament, estan en desús o n’ha vençut el termini de vigència establert.

També en l’aspecte formal generen confusió i incertesa les normes que s’han modificat reiteradament i, a més, mitjançant instruments normatius diversos —moltes vegades per mitjà de les lleis anuals de pressuposts generals o, en algunes èpoques, per mitjà de les denominades lleis d’acompanyament als pressuposts generals—, la qual cosa obliga l’operador jurídic a una exhaustiva tasca de recerca pels successius butlletins oficials per tal d’esbrinar quin és el text actualment en vigor.

Tot aquest conjunt legislatiu ha esdevingut un corpus normatiu complex que genera un grau molt elevat d’incertesa jurídica a l’hora de determinar quin és exactament l’ordenament autonòmic vigent.

II

Tanmateix, cal deixar palès que aquest no és un problema exclusiu del nostre ordenament jurídic, sinó que afecta amb caràcter general ordenaments jurídics nacionals, molt més antics i, per tant, més complexos. La constància de l’existència d’aquests problemes de manera generalitzada en pràcticament tots els sistemes normatius occidentals ha fet que la doctrina i les institucions públiques, des dels anys setanta del segle passat, s’hagin ocupat d’aquesta qüestió.

És rellevant en aquest sentit la decisió de la Unió Europea d’establir comissions permanents de simplificació legislativa a partir dels anys vuitanta.

D’altra banda, diversos països del nostre entorn han afrontat aquests problemes amb criteris diversos, segons la seva cultura jurídica. Així, en el cas d’Itàlia, han abordat el procés mitjançant dues lleis denominades de simplificació legislativa, els anys 2003 i 2005. Les tècniques utilitzades són bàsicament dues: la tècnica de la llei “guillotina”, en virtut de la qual totes les normes anteriors a una data determinada queden automàticament derogades si no s’indica expressament el contrari; i la tècnica de la legislació delegada, que autoritza expressament el Govern a reordenar la normativa per sectors materials, incloent-hi les modificacions necessàries per garantir la coherència jurídica.

En el nostre país, la Llei 2/2011, de 4 de març, d’economia sostenible, en el capítol I del títol I, sota l’epígraf “Millora de la qualitat de la regulació”, enumera com a principis d’una bona regulació, en primer lloc, que les facultats d’iniciativa normativa s’han d’exercir de manera coherent amb la resta de l’ordenament per generar un marc normatiu estable i predictible, creant un entorn de certitud que faciliti l’actuació dels ciutadans i les empreses i l’adopció de les seves decisions econòmiques; i, en segon lloc, que els poders públics han de procurar el manteniment d’un marc normatiu estable, transparent i el més simplificat possible, fàcilment accessible, per possibilitar el coneixement ràpid i senzill de la normativa vigent que resulti aplicable.

Així mateix, la necessitat de simplificar l’ordenament elaborant texts refosos ja es va posar de manifest l’any 2000 en l’Informe de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics sobre la gestió i la racionalització de la regulació existent a Espanya, confirmada més tard en un altre informe de 2010 sobre la mateixa matèria. Aquests informes fan palès que en la nostra tradició legal no hi ha eines que mantenguin depurat l’ordenament, com ara poden ser les revisions periòdiques obligatòries o la fixació de dates de caducitat. També evidencien que les revisions dels marcs legislatius s’han duit a terme de manera desordenada, puntual i poc sistemàtica, la qual cosa dificulta molt l’accessibilitat a l’ordenament vigent i afecta negativament la claredat i la seguretat que hauria d’oferir qualsevol ordenament jurídic.

En la mateixa línia, la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, preveu la participació de les comunitats autònomes en els processos de revisió normativa en l’apartat 3 de la disposició addicional segona, i disposa que els diferents departaments ministerials han de dur a terme el procés de revisió i simplificació en els seus àmbits competencials d’actuació, i poden coordinar-ne l’activitat amb els òrgans competents de les comunitats autònomes que, en l’exercici de les seves competències i en aplicació del principi de cooperació administrativa, duguin a terme un procés de revisió dels seus respectius ordenaments.

Ja en l’àmbit autonòmic, la Llei 4/2011, de 31 de març, de la bona administració i del bon govern de les Illes Balears, entre els seus principis generals, afirma que la millora del marc regulador, o qualitat normativa, és essencial per complir els compromisos europeus i fer més fàcil el desenvolupament de les actuacions empresarials i ciutadanes. I en l’article 13 estableix que “s’ha d’impulsar la simplificació normativa, la qual cosa implica la revisió sistemàtica de la legislació per tal de garantir la qualitat formal de les normes i el fet que estiguin escrites en termes clars, precisos i accessibles per a la ciutadania. En aquest sentit, s’han d’adoptar mesures que tendeixin a reduir el nombre de normes reguladores i la seva dispersió i s’han de fomentar els texts refosos”.

Atesos aquests antecedents, s’ha evidenciat la conveniència de transcendir l’abast de l’encàrrec inicial i evitar així que la tasca que ha duit a terme l’Institut d’Estudis Autonòmics no esdevingui un simple exercici tècnic o científic, que es podria fer servir com a referència per conèixer la normativa aplicable, però que mancaria de l’eficàcia general pròpia de la legislació en vigor.

III

És en aquest context en què s’emmarca l’objecte d’aquesta llei. Les seves finalitats són, per tant, millorar la coherència de l’ordenament normatiu autonòmic, simplificar la profusió de normes existents i facilitar l’accés de tots els ciutadans i operadors jurídics a un ordenament integrat per les versions vigents. Tot això, mitjançant els instruments que s’hi preveuen: en primer lloc, amb la derogació expressa de totes les normes en desús, obsoletes o que han perdut el seu objecte o finalitat a causa de l’evolució del context social, jurídic o polític, o del simple transcurs del temps; en segon lloc, amb l’autorització al Govern de les Illes Balears per aprovar els texts refosos de les lleis que s’han modificat de manera successiva i dispersa o de manera substancial; i, finalment, mitjançant l’encàrrec al Govern perquè elabori les versions consolidades de les normes reglamentàries que s’han anat modificant repetidament en aspectes substancials. Tot això, de conformitat amb l’article 48 de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, d’acord amb la redacció que en fa la Llei Orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, i amb l’article 37 de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, que preveuen la delegació legislativa del Parlament de les Illes Balears en el Govern de les Illes Balears.

Per això, és important insistir en la idea que la llei, tret del procediment simplificat que regula i al qual ens referim més endavant, no pretén innovar l’ordenament jurídic, en el sentit estricte i substantiu del terme, atès que no crea dret ni tampoc en modifica, sinó que es limita a complir una funció d’ordenació de les normes, per mitjà de la determinació de les que ja no són vigents i de l’autorització per refondre les que han estat modificades constantment.

En aquest sentit, les regles de bona tècnica legislativa i reglamentària requereixen que si una disposició normativa s’ha modificat moltes vegades i en moments temporals diversos, en comptes d’incorporar-hi noves modificacions, es torni a formular la disposició normativa íntegra incorporant-hi els preceptes nous i eliminant els derogats o substituïts. Tanmateix, això no succeeix en la pràctica, sinó que la realitat és que els texts legals o reglamentaris modificats s’ofereixen, en el millor dels casos, en simples versions consolidades, les quals són actes materials sense valor jurídic oficial.

 

En particular, i pel que fa a l’àmbit reglamentari, el cert és que la regulació actual de la potestat reglamentària que fa la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, només preveu un únic procediment d’elaboració i modificació de les disposicions administratives generals. Això suposa que una eventual consolidació d’un decret o d’una ordre requereix avui dia seguir tots els tràmits que regulen els articles 42 a 47 de la llei esmentada, malgrat que es tracti d’una operació que, materialment, no implica cap innovació normativa.

Per tant, es considera oportú que, per als casos de simple consolidació d’una norma amb rang reglamentari —en els quals no es faci cap modificació, ni tan sols amb la finalitat d’aclarir-ne, regularitzar-ne o harmonitzar-ne el contingut— es pugui seguir un procediment simplificat en el qual es redueixin els terminis de la majoria dels tràmits i se n’ometin d’altres que perden el sentit des del moment en què el contingut normatiu corresponent ja es va sotmetre al procediment ordinari d’elaboració normativa. D’aquesta manera, si aquesta consolidació no ha de permetre introduir cap modificació, els informes que s’hagin d’emetre s’han de limitar a constatar que la regulació vigent no es veu materialment afectada, més enllà del contingut concret de la norma en cada cas. I això, evidentment, sens perjudici de la possibilitat de fer-hi els retocs puntuals que calguin des del punt de vista estrictament gramatical, terminològic o d’estil per raons, únicament, de correcció lingüística.

D’acord amb tot el que s’ha exposat, s’aprova aquesta llei, que s’estructura en quatre articles, pels quals, respectivament, es fixen l’objecte i la finalitat de la norma; s’autoritza el Govern de les Illes Balears a aprovar els texts refosos que s’indiquen en l’annex 1; s’insta així mateix el Govern que elabori els texts reglamentaris consolidats de les normes que s’indiquen en l’annex 2, per mitjà del procediment simplificat que estableix la disposició final primera de la llei —per la qual es modifica amb aquesta finalitat la Llei 4/2001—; i, finalment, es deroguen totes les normes legals i reglamentàries —amb rang de decret— que no es consideren vigents, d’acord amb l’annex 3, per les raons i amb la finalitat ja indicades al llarg d’aquesta exposició de motius.

Així mateix, i amb una disposició addicional, s’insta el Govern de les Illes Balears perquè, mitjançant el Consell de Govern o el president de les Illes Balears, segons els casos, derogui els decrets que s’indiquen en l’annex 4, el contingut dels quals es relaciona més aviat amb la potestat d’autoorganització del Govern que amb la seva potestat reglamentària estrictament normativa, per la qual cosa no s’entén adient derogar-los expressament per mitjà d’aquesta llei.

Article 1

Objecte i finalitat

1. La finalitat d’aquesta llei és simplificar l’ordenament jurídic autonòmic des del punt de vista formal, a fi de dotar-lo de més coherència interna i de facilitar el coneixement, més cert i clar, de les normes que el componen i que són vigents actualment.

2. Amb aquesta finalitat, la llei té per objecte:

a) Facultar el Govern de les Illes Balears per elaborar i aprovar els texts refosos de les lleis que s’han modificat de manera successiva i dispersa o de manera substancial.

b) Instar el Govern de les Illes Balears que elabori i aprovi les versions consolidades de les normes reglamentàries que s’han modificat diverses vegades o de manera substancial, per mitjà d’un procediment específic simplificat.

c) Derogar expressament les normes en desús, obsoletes o que han perdut l’objecte o la finalitat a causa de l’evolució del context social, polític o normatiu, o del simple transcurs del temps.

 

Article 2

Texts refosos

S’autoritza el Govern perquè, en el termini de divuit mesos comptadors des de l’entrada en vigor d’aquesta llei, aprovi els texts refosos de les lleis que s’indiquen en les lletres a) a g) de l’annex 1, d’acord amb l’article 37 de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, amb la possibilitat de regularitzar-les, aclarir-les i harmonitzar-les.

Article 3

Texts reglamentaris consolidats

En el termini de nou mesos comptadors des de l’entrada en vigor d’aquesta llei, el Govern de les Illes Balears, per mitjà de les conselleries competents per raó de la matèria, ha d’iniciar els procediments simplificats de consolidació de reglaments que preveu l’article 47 bis de la Llei 4/2001, a fi d’aprovar els texts consolidats dels decrets que s’indiquen en l’annex 2 d’aquesta llei.

Article 4

Derogacions

Es deroguen les normes que consten en l’annex 3 d’aquesta llei.

 

Disposició addicional única

Derogació d’altres decrets

S’insta el Govern de les Illes Balears perquè, en el termini de sis mesos comptadors des de l’entrada en vigor d’aquesta llei i mitjançant l’òrgan competent en cada cas, derogui els decrets que consten en l’annex 4 d’aquesta llei.

Disposició final primera

Modificació de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears

1. L’epígraf de la secció 2a del capítol III del títol IV de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, queda modificat de la manera següent:

“Secció 2a
Procediment general d’elaboració”

2. S’afegeix una nova secció, la secció 3a, al capítol III del títol IV de la Llei 4/2001, amb la redacció següent:

 

“Secció 3a
Procediment simplificat

Article 47 bis
Procediment simplificat d’elaboració de texts consolidats

1. Els texts consolidats de reglaments s’han d’aprovar seguint els tràmits del procediment simplificat que regula aquest article.

Als efectes d’aquest procediment, s’entén per text consolidat d’un reglament el que es limita a reunir en una única versió el text inicial del reglament, substituint les disposicions modificades, eliminant les derogades expressament i incorporant les addicionades, sempre que hagin estat aprovades seguint el procediment reglamentari general i publicades en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Aquest procediment simplificat no es pot fer servir quan la nova norma pretengui incorporar modificacions que no hagin estat objecte d’aprovació i publicació oficial, llevat que es tracti de modificacions estrictament gramaticals, terminològiques o d’estil per raons de correcció lingüística.

2. L’elaboració dels texts consolidats a què es refereix l’apartat anterior, l’ha d’iniciar la persona titular de la conselleria competent per raó de la matèria, la qual ha de designar l’òrgan responsable de tramitar el procediment i ha de justificar la necessitat de dur a terme la consolidació.

3. Els projectes de texts consolidats únicament s’han de sotmetre als tràmits i als informes següents:

a) Informe de l’Institut Balear de la Dona, en els casos en què les normes objecte de consolidació no hagin estat objecte d’aquest informe en el moment en què es tramitaren. Aquest informe s’ha d’emetre en el termini de deu dies hàbils.

b) Informe de la secretaria general de la conselleria corresponent, el qual ha de valorar els suggeriments que faci l’Institut Balear de la Dona i s’ha de referir a l’adequació del procediment seguit, d’acord amb les limitacions substantives i els tràmits procedimentals que estableix aquest article.

c) Dictamen del Consell Consultiu de les Illes Balears, si pertoca, d’acord amb la legislació reguladora d’aquest òrgan consultiu.

4. Els reglaments que s’aprovin per mitjà d’aquest procediment han d’incloure la denominació “text consolidat” en el títol de la disposició i s’han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.”

Disposició final segona

Modificació de la Llei 5/2010, de 16 de juny, reguladora del Consell Consultiu de les Illes Balears

S’afegeix un segon paràgraf a l’apartat 7 de l’article 18 de la Llei 5/2010, de 16 de juny, reguladora del Consell Consultiu de les Illes Balears, amb la redacció següent:

“D’acord amb el procediment que estableix la secció 3a del capítol III del títol IV de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, en el cas de projectes de reglaments pels quals s’aproven texts consolidats el dictamen només s’ha de pronunciar sobre el compliment efectiu de les limitacions substantives dels texts consolidats i de les normes procedimentals específiques aplicables a l’elaboració d’aquests texts que estableix la llei esmentada.”

Disposició final tercera

Entrada en vigor

Aquesta llei comença a vigir l’endemà d’haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tant, ordén que tots els ciutadans guardin aquesta llei i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin guardar.

 

Palma, 23 de març de 2015

El president
José Ramón Bauzá Díaz

 

ANNEX 1

LLEIS QUE S’HAN DE REFONDRE

a) Llei 9/1991, de 27 de novembre, reguladora del cànon de sanejament d’aigües, afectada per:

— La Llei 6/1992, de 22 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per al 1993

— La Llei 4/1994, de 29 de novembre, de mesures en relació amb diverses figures tributàries de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— La Llei 8/2004, de 23 de desembre, de mesures tributàries, administratives i de funció pública

— La Llei 13/2005, de 27 de desembre, de mesures tributàries i administratives

— La Llei 3/2012, de 30 d’abril, de mesures tributàries urgents

— La Llei 15/2012, de 27 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l’any 2013

— La Llei 8/2013, de 23 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l’any 2014

— Llei 13/2014, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l’any 2015

— Llei 3/2015, de 23 de març, per la qual es regula el consum cultural i el mecenatge cultural, científic i de desenvolupament tecnològic, i s’estableixen mesures tributàries

b) Llei 2/1993, de 30 de març, de creació del Parc Balear d’Innovació Tecnològica, afectada per:

— La Llei 5/1996, de 18 de desembre, de diverses mesures tributàries i administratives

— La Llei 13/2012, de 20 de novembre, de mesures urgents per a l’activació econòmica en matèria d’indústria i energia, noves tecnologies, residus, aigües, altres activitats i mesures tributàries

c) Llei 2/1998, de 13 de març, d’ordenació d’emergències a les Illes Balears, afectada per:

— La Llei 16/2000, de 27 de desembre, de mesures tributàries, administratives i de funció pública

— La Llei 20/2001, de 21 de desembre, de mesures tributàries, administratives i de funció pública

— La Llei 10/2003, de 22 de desembre, de mesures tributàries i administratives

— La Llei 16/2006, de 17 d’octubre, de règim jurídic de les llicències integrades d’activitat de les Illes Balears

— La Llei 15/2012, de 27 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l’any 2013

d) Llei 7/1998, de 12 de novembre, d’ordenació farmacèutica de les Illes Balears, afectada per:

— La correcció d’errades de la Llei 7/1998, de 12 de novembre, d’ordenació farmacèutica de les Illes Balears, publicada en el BOCAIB núm. 149, de 21 de novembre

— La Llei 10/2003, de 22 de desembre, de mesures tributàries i administratives

— La Llei 13/2005, de 27 de desembre, de mesures tributàries i administratives

— La Llei 25/2006, de 27 de desembre, de mesures tributàries i administratives

— La Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives

— El Decret llei 3/2013, de 14 de juny, de creació de la Xarxa Hospitalària Pública de les Illes Balears i el procediment de vinculació de centres privats d’atenció especialitzada

— La Llei 1/2015, de 19 de febrer, per la qual es modifica l’ordenació farmacèutica de les Illes Balears

e) Llei 12/1998, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears, afectada per:

— La Llei 11/2002, de 23 de desembre, de mesures tributàries i administratives

— La Llei 8/2004, de 23 de desembre, de mesures tributàries, administratives i de funció pública

— La Llei 1/2005, de 3 de març, de reforma de la Llei 12/1998, de 21 de desembre, de patrimoni històric de les Illes Balears

— La Llei 2/2006, de 10 de març, de reforma de la Llei 12/1998, de 21 de desembre, de patrimoni històric de les Illes Balears

— La Llei 15/2006, de 17 d’octubre, d’arxius i patrimoni documental de les Illes Balears

— La Llei 4/2008, de 14 de maig, de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible a les Illes Balears

— La Llei 10/2010, de 27 de juliol, de mesures urgents relatives a determinades infraestructures i equipaments d’interès general en matèria d’ordenació territorial, urbanisme i d’impuls a la inversió

— La Llei 7/2012, de 13 de juny, de mesures urgents per a l’ordenació urbanística sostenible

f) Llei 3/2002, de 17 de maig, d’estadística de les Illes Balears, afectada per:

— La Llei 1/2010, de 17 de maig, de modificació de la Llei 3/2002, de 17 de maig, d’estadística de les Illes Balears

g) Llei 5/2003, de 4 d’abril, de salut de les Illes Balears, afectada per:

— La Llei 10/2003, de 22 de desembre, de mesures tributàries i administratives

— La Llei 8/2004, de 23 de desembre, de mesures tributàries, administratives i de funció pública

— La Llei 13/2005, de 27 de desembre, de mesures tributàries i administratives

— La Llei 1/2006, de 3 de març, de voluntats anticipades

— La Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives

— La Llei 9/2008, de 19 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l’any 2009

— La Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— La Llei 9/2011, de 23 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l’any 2012

— El Decret llei 3/2012, de 9 de març, de mesures urgents per a la reestructuració del Servei de Salut de les Illes Balears

— El Decret llei 9/2012, de 20 de juliol, de mesures per a la reorganització del Servei de Salut de les Illes Balears

— El Decret llei 10/2012, de 31 d’agost, pel qual es modifica el Decret llei 5/2012, d’1 de juny, de mesures urgents en matèria de personal i administratives per a la reducció del dèficit públic del sector públic de la comunitat autònoma de les Illes Balears i d’altres institucions autonòmiques, i s’estableixen mesures addicionals per garantir l’estabilitat pressupostària i fomentar la competitivitat

— La Llei 13/2012, de 20 de novembre, de mesures urgents per a l’activació econòmica en matèria d’indústria i energia, noves tecnologies, residus, aigües, altres activitats i mesures tributàries

— La Llei 15/2012, de 27 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l’any 2013

— La Llei 8/2013, de 23 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l’any 2014

 

 

ANNEX 2

DECRETS QUE S’HAN DE CONSOLIDAR

a) Decret 34/1987, de 21 de maig, d’ordenació sanitària de la comunitat autònoma de les Illes Balears, afectat per:

— La correcció d’errades advertides a la publicació del Decret 34/1987, de 21 de maig, d’ordenació sanitària de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— El Decret 122/1987, de 30 de desembre, d’aprovació definitiva de l’ordenació sanitària de la comunitat autònoma de les Illes Balears, establerta al Decret 34/1987, de 21 de maig

— El Decret 76/1988, de 20 d’octubre, pel qual es dóna nova redacció a diverses disposicions del Decret 34/1987, de 21 de maig, d’ordenació sanitària de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— El Decret 55/1990, de 17 de maig, que regula la incorporació dels funcionaris sanitaris locals als torns d’atenció continuada a les zones bàsiques de salut on no s’han constituït equips d’atenció primària

— El Decret 42/1992, de 8 de juliol, pel qual es modifica l’ordenació sanitària territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— El Decret 31/2001, de 23 de febrer, pel qual es modifica l’ordenació sanitària territorial de les Illes Balears

— El Decret 122/2002, de 4 d’octubre, pel qual es modifica el Decret 122/1987, de 30 de desembre, d’ordenació sanitària territorial de les Illes Balears, modificat pel Decret 31/2001, de 23 de febrer

— El Decret 19/2004, de 27 de febrer, pel qual es modifica l’ordenació sanitària territorial de les Illes Balears

— El Decret 124/2005, de 9 de desembre, pel qual es modifica l’ordenació sanitària territorial

— El Decret 37/2006, de 7 d’abril, pel qual es modifica l’ordenació sanitària territorial

— El Decret 59/2009, de 18 de setembre, pel qual es modifica l’ordenació sanitària territorial de les Illes Balears

 — El Decret 91/2010, de 16 de juliol, pel qual es modifica l’ordenació sanitària territorial de les Illes Balears

b) Decret 20/1997, de 7 de febrer, pel qual es creen la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la comunitat autònoma de les Illes Balears, el Registre de Contractes i el Registre de Contractistes, afectat per:

— El Decret 104/1997, de 24 de juliol, pel qual es modifica el Decret 20/1997, de 7 de febrer, pel qual es crea la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la comunitat autònoma de les Illes Balears, el Registre de Contractes i el Registre de Contractistes

— El Decret 153/1997, de 5 de desembre, de modificació del Decret 20/1997, de 7 de febrer, pel qual es crea la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la comunitat autònoma de les Illes Balears, el Registre de Contractes i el Registre de Contractistes

— El Decret 86/1998, de 9 d’octubre, de modificació del Decret 20/1997, de 7 de febrer, pel qual es va crear la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la comunitat autònoma de les Illes Balears, el Registre de Contractes i el Registre de Contractistes

— El Decret 216/1999, de 8 d’octubre, de modificació del Decret 20/1997, de 7 de febrer, pel qual es creen la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la comunitat autònoma de les Illes Balears, el Registre de Contractes i el Registre de Contractistes

— El Decret 48/2012, de 8 de juny, de modificació del Decret 20/1997, de 7 de febrer, pel qual es creen la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la comunitat autònoma de les Illes Balears, el Registre de Contractes i el Registre de Contractistes, i del Decret 147/2000, de 10 de novembre, sobre contractació de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— El Decret 45/2013, de 4 d’octubre, pel qual s’adapten els decrets vigents en matèria de contractació a l’estructura de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears

c) Decret 147/2000, de 10 de novembre, sobre contractació de la comunitat autònoma de les Illes Balears, afectat per:

— La correcció d’errors advertits en la publicació del Decret 147/2000, de 10 de novembre, sobre contractació de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— L’Acord del Consell de Govern de 9 de febrer de 2001 de delegació de competències en matèria de contractació administrativa

— El Decret 39/2004, de 23 d’abril, de modificació del Decret 147/2000, de 10 de novembre, sobre contractació de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— El Decret 48/2012, de 8 de juny, de modificació del Decret 20/1997, de 7 de febrer, pel qual es creen la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la comunitat autònoma de les Illes Balears, el Registre de Contractes i el Registre de Contractistes, i del Decret 147/2000, de 10 de novembre, sobre contractació de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— El Decret 56/2012, de 13 de juliol, pel qual es crea la Central de Contractació, es regula la contractació centralitzada i es distribueixen competències en aquesta matèria en l’àmbit de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears i dels ens que integren el sector públic autonòmic

— El Decret 45/2013, de 4 d’octubre, pel qual s’adapten els decrets vigents en matèria de contractació a l’estructura de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears

d) Decret 146/2001, de 21 de desembre, pel qual s’estableixen la formació, l’ingrés, la promoció i la mobilitat dels policies locals de la comunitat autònoma de les Illes Balears, afectat per:

— El Decret 69/2004, de 9 de juliol, pel qual es modifica la normativa reguladora de les policies locals de les Illes Balears en matèria d’organització, uniformitat, formació, ingrés, promoció i mobilitat

— El Decret 66/2006, de 21 de juliol, de modificació del Decret 72/1989, de 6 de juliol, de bases i exercicis per a l’ingrés en les diverses categories de la policia local de les Illes Balears, i del Decret 146/2001, de 21 de desembre, pel qual s’estableixen la formació, l’ingrés, la promoció i la mobilitat dels policies locals de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— El Decret 67/2007, de 7 de juny, pel qual s’aprova el Reglament marc de mesures urgents de les policies locals de les Illes Balears

— El Decret 100/2012, de 7 de desembre, pel qual s’estableixen els criteris de revalidació i actualització dels diplomes de cursos d’aptitud dels policies locals

e) Decret 54/2002, de 12 d’abril, pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, afectat per:

— La correcció d’errades advertides en l’annex X del Decret 54/2002, de 12 d’abril, pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— La correcció d’errades del Decret 54/2002, de 12 d’abril, pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— El Decret 75/2004, de 27 d’agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— El Decret 106/2004, de 28 de desembre, de modificació del Decret 54/2002, de 12 d’abril, pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— El Decret 8/2005, de 28 de gener, de modificació del Decret 54/2002, de 12 d’abril, pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— El Decret 98/2010, de 27 d’agost, pel qual es modifica el Decret 54/2002, de 12 d’abril, pel qual es regulen les indemnitzacions per raó de servei del personal al servei de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— El Decret 62/2011, de 20 de maig, pel qual es regulen les modalitats de col·laboració en les activitats formatives i en els processos selectius i de provisió organitzats per l’Escola Balear d’Administració Pública, i s’aprova el barem de les indemnitzacions que se’n deriven

— La Llei 15/2012, de 27 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l’any 2013

— El Decret 25/2013, de 24 de maig, de modificació del Decret 54/2002, de 12 d’abril, pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i del Decret 87/2012, de 16 de novembre, d’avaluació i certificació de coneixements de llengua catalana

— El Decret 47/2014, de 7 de novembre, de modificació del Decret 54/2002, de 12 d’abril, pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears

f) Decret 112/2002, de 30 d’agost, pel qual es crea el Registre de Parelles Estables de les Illes Balears i se’n regulen l’organització i la gestió, afectat per:

— El Decret 140/2002, de 13 de desembre, de modificació del Decret 112/2002, de 30 d’agost, pel qual es crea el Registre de Parelles Estables de les Illes Balears i se’n regulen l’organització i la gestió

— El Decret 184/2003, de 21 de novembre, pel qual es modifica el Decret 112/2002, de 30 d’agost, pel qual es crea el Registre de Parelles Estables i se’n regulen l’organització i la gestió

— La Llei 15/2012, de 27 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l’any 2013

g) Decret 41/2004, de 23 d’abril, pel qual es regulen les compensacions per desplaçament dels usuaris del Sistema de Salut de les Illes Balears, afectat per:

— El Decret 31/2008, de 14 de març, pel qual es modifica el Decret 41/2004, de 23 d’abril, pel qual es regulen les compensacions per desplaçament dels usuaris del Sistema de Salut de les Illes Balears

— El Decret 42/2010, de 5 de març, que modifica el Decret 41/2004, de 23 d’abril, pel qual es regulen les compensacions per desplaçament dels usuaris del Sistema de Salut de les Illes Balears

h) Decret 31/2006, de 31 de març, pel qual es regula el règim jurídic de les concessions per a la prestació del servei de televisió local per ones terrestres en l’àmbit territorial de les Illes Balears, afectat per:

— El Decret 36/2008, de 4 d’abril, pel qual es regula el règim jurídic aplicable a l’atorgament de títols habilitants per a la prestació del servei de radiodifusió sonora per ones terrestres i a la inscripció d’aquests títols en el Registre de Títols Habilitants per a la Radiodifusió Sonora en l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears

i) Decret 107/2006, de 15 de desembre, de regulació de l’ús de la signatura electrònica en l’àmbit de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, afectat per:

— El Decret 33/2009, de 19 de juny, pel qual es modifica el Decret 107/2006, de 15 de desembre, de regulació de l’ús de la signatura electrònica en l’àmbit de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— El Decret 113/2010, de 5 de novembre, d’accés electrònic als serveis públics de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears

j) Decret 126/2010, de 23 de desembre, pel qual es regulen la Comissió Superior de Sistemes d’Informació en Tecnologia i Comunicacions i l’adquisició, l’alienació, l’arrendament i el manteniment de béns i serveis dels sistemes d’informació, afectat per:

— El Decret 11/2012, de 19 d’octubre, de modificació del Decret 126/2010, de 23 de desembre, pel qual es regulen la Comissió Superior de Sistemes d’Informació en Tecnologia i Comunicacions i l’adquisició, l’alienació, l’arrendament i el manteniment de béns i serveis dels sistemes d’informació

k) Decret 23/2012, de 23 de març, pel qual s’aproven els nous estatuts de l’entitat pública empresarial Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears, afectat per:

— El Decret 28/2013, de 31 de maig, pel qual es modifiquen els estatuts de l’entitat pública empresarial Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears

 

 

ANNEX 3

NORMES QUE ES DEROGUEN

— Llei 1/1997, de 20 de maig, de taxes per inspeccions i controls sanitaris oficials de carns fresques

— Decret 51/1983, de 21 de juliol, pel qual s’adequa i es reestructura la Comissió Provincial d’Urbanisme de les Balears

— Decret 65/1983, de 8 de setembre, pel qual es crea la Comissió d’Avaluació de Projectes d’Inversió Pública Regional

— Decret 69/1983, de 27 d’octubre, pel qual s’estableix el procediment i les característiques del finançament per a la modernització i la racionalització de la petita i mitjana empresa comercial

— Decret 72/1983, de 6 d’octubre, pel qual es crea la Comissió Assessora en Matèria de Política Lingüística de la Conselleria d’Educació i Cultura

— Decret 74/1983, de 10 de novembre, de retribucions del personal funcionari de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 4/1984, de 12 de gener, pel qual es crea la Comissió de Política Hidràulica

— Decret 17/1984, de 23 de febrer, d’establiment de les normes sobre concessió de subvencions per a activitats esportives

— Decret 27/1984, de 5 d’abril, pel qual es regula el règim de subvencions per a programes d’activitats i equipaments a organitzacions, associacions, grups juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut

— Decret 44/1984, de 7 de juny, sobre concessió de bestretes de Tresoreria

— Decret 50/1984, de 26 d’abril, de creació del Comitè Balear de l’Any Internacional de la Joventut i de regulació de funcionament d’aquest

— Decret 64/1984, de 9 d’agost, sobre procediment de contractació del personal al servei de la comunitat autònoma

— Decret 99/1984, de 13 de setembre, d’aprovació de mesures de suport a la petita i mitjana empresa turística balear

— Decret 100/1984, de 13 de setembre, de creació de l’Institut Balear d’Estadística IBAE

— Decret 106/1984, de 27 de setembre, sobre subvencions a la petita i mitjana empresa en matèria agrària i pesquera

— Decret 108/1984, de 27 de setembre, de regulació del finançament preferent d’empreses industrials i comercials

— Decret 142/1984, de 22 de març, d’institució del règim de gerència urbanística de l’Excm. Ajuntament de Palma de Mallorca

— Decret 155/1984, de 6 de desembre, que incentiva la creació i el manteniment d’ocupació mitjançant el suport a l’empresa inversora

— Decret 159/1984, de 13 de desembre, sobre constitució i funcionament de la Junta Provincial Vitivinícola

— Decret 160/1984, de 13 de desembre, de qualificació prèvia de la Societat Cooperativa Agrícola i Ramadera, SL, del districte de Sa Pobla com a agrupació de productors agraris als efectes de la Llei 29/1972, de 22 de juliol

— Decret 28/1985, de 18 d’abril, sobre increment de taxes per als campaments d’estiu

— Decret 31/1985, de 18 d’abril, d’establiment de criteris per a la composició que han de tenir les assemblees generals de les federacions esportives de Balears i per a l’elecció dels membres i dels presidents de les federacions

— Decret 60/1985, de 4 de juliol, pel qual s’estableixen el procediment i les característiques per a la modernització i adaptació del comerç al detall de carn a la nova normativa tècnico-sanitària

— Decret 63/1985, de 18 de juliol, pel qual es crea la societat anònima “Servicios Forestales de Baleares, SA”

— Decret 98/1985, de 31 d’octubre, pel qual es crea una comissió tècnica del seguiment del Padró Municipal d’Habitants de 1986

— Decret 109/1985, de 15 de novembre, sobre mesures de suport a la petita i mitjana empresa turística balear

— Decret 110/1985, de 15 de novembre, sobre mesures de seguretat als ascensors d’hotels i d’apartaments turístics

— Decret 6/1986, de 23 de gener, pel qual es disposa el contingut dels fulls d’inscripció padronal oficials a la CAIB

— Decret 15/1986, de 27 de febrer, d’aprovació del Reglament d’organització i funcionament del Consell Assessor de RTVE a les Illes Balears

— Decret 35/1986, de 17 d’abril, de rectificació dels preus màxims i mínims aplicables a les terres de les zones regables amb aigües residuals depurades i subterrànies a la comarca d’Inca-Palma

— Decret 38/1986, de 17 d’abril, de suport a les empreses de Balears

— Decret 45/1986, de 15 de maig, pel qual es crea la Comissió Territorial sobre Drogues de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 46/1986, de 15 de maig, pel qual es regula l’ordenació i millora ramaderes a Balears

— Decret 68/1986, de 10 de juliol, pel qual s’estableixen les normes de mecanització i explotació estadística del Padró Municipal d’Habitants 1986

— Decret 71/1986, de 24 de juliol, pel qual s’aprova la inclusió d’un vocal representant de la Conselleria de Turisme a la Comissió de Transports de la comunitat autònoma

— Decret 90/1986, de 16 d’octubre, pel qual es crea la Comissió Autonòmica d’Hemoteràpia de Balears

— Decret 94/1986, de 23 d’octubre, pel qual s’estableixen les ajudes econòmiques a les empreses agropecuàries de Balears

— Decret 100/1986, de 20 de novembre, regulador dels preus que han de regir a les estaciones d’ITV de les Illes Balears

— Decret 102/1986, de 27 de novembre, de regulació de l’assistència financera als municipis de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 103/1986, de 27 de novembre, d’autorització pel Govern de la comunitat autònoma de les Illes Balears d’operacions de crèdit o aval de les entitats locals

— Decret 107/1986, d’11 de desembre, pel qual es crea el Comitè Balear de Disciplina Esportiva

— Decret 6/1987, de 5 de febrer, sobre denúncies de mora davant la Comissió Provincial d’Urbanisme de Balears

— Decret 8/1987, de 5 de març, pel qual s’estableixen ajudes per a la contractació de dissenyadors

— Decret 9/1987, de 5 de març, pel qual s’estableixen ajudes a les empreses que emprenguin projectes de modernització, investigació i desenvolupament tecnològic

— Decret 10/1987, de 5 de març, pel qual s’estableixen ajudes a les empreses que realitzin estudis per millorar-ne l’organització industrial

— Decret 12/1987, de 5 de març, pel qual es regulen ajudes per a la realització de projectes de disseny

— Decret 21/1987, de 26 de març, pel qual es fixen nous terminis per a la instal·lació de mesures de seguretat i protecció contra incendis en establiments turístics

— Decret 30/1987, de 14 de maig, pel qual es regula el plus de desplaçament per als veterinaris titulars al servei de la sanitat local de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 32/1987, de 21 de maig, pel qual es regula la concessió de subvencions per a construcció, remodelació, reforma o adecentament d’edificis i cementeris municipals

— Decret 36/1987, de 28 de maig, de creació del Consell Social de la Tercera Edat

— Decret 37/1987, de 28 de maig, pel qual es deroguen la prohibició relativa a preparar, distribuir, subministrar, vendre i/o consumir tords i d’altres aus migratòries i les disposicions complementàries d’aquesta

— Decret 41/1987, de 9 de juny, pel qual es regula la prestació de torns de guàrdies mèdiques a l’Hospital de Malalties del Tòrax Joan March

— Decret 83/1987, de 3 de setembre, pel qual es regulen les subvencions concedides per la Conselleria Adjunta a la Presidència

— Decret 116/1987, de 18 de novembre, de creació de la empresa pública “Foment Industrial, SA”

— Decret 119/1987, de 10 de desembre, pel qual es crea i regula el Comitè de Coordinació de Zona per a l’elaboració i gestió del programa de desenvolupament integral de la zona de muntanya Tramuntana-Artà

— Decret 2/1988, de 14 de gener, de creació del Servei d’Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC)

— Decret 6/1988, d’11 de febrer, pel qual es crea el servei administratiu descentralitzat sense personalitat jurídica pròpia, millora de la vivenda rural

— Decret 20/1988, de 10 de març, pel qual s’aprova la creació de la Unió de Federacions Esportives de les Balears

— Decret 35/1988, de 14 d’abril, pel qual s’acorda la posada en marxa del SICODE (sistema comptable descentralitzat) de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 39/1988, de 14 d’abril, pel qual es regula la materialització de les inversions financeres temporals de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 52/1988, de 12 de maig, pel qual es regula la concessió de subvencions a les unions de cooperatives i a la formació de cooperatives de segon grau per a la comercialització en comú de productes agraris

— Decret 58/1988, de 9 de juny, relatiu a compensacions econòmiques als recaptadors titulars de la CAIB

— Decret 62/1988, de 7 de juliol, pel qual s’estableix la declaració obligatòria de la síndrome d’immunodeficiència adquirida (SIDA) i s’estableixen diverses mesures per a la prevenció

— Decret 68/1988, de 7 de setembre, sobre reestructuració i reconversió del sector de fruites seques a Balears

— Decret 97/1988, de 22 de desembre, pel qual s’estableix un règim de subvencions a les societats de caçadors que disposin de terrenys propis per a la pràctica de la caça

— Decret 98/1988, de 22 de desembre, regulador del funcionament economico-administratiu dels serveis de menors

— Decret 13/1989, de 9 de febrer, pel qual es convoquen ajudes a domicili a través de corporacions locals i entitats sense finalitat de lucre

— Decret 30/1989, de 31 de març, pel qual es fixa el mínim de percepció per als serveis regulars de viatger per carretera

— Decret 38/1989, de 31 de març, pel qual es modifiquen parcialment la composició del Consell Superior d’Acció Social, la Comissió de Coordinació d’Acció Social i la Comissió Territorial sobre Drogues de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 40/1989, de 31 de març, pel qual s’autoritza el conseller de Turisme a concedir autoritzacions d’obertura provisionals als establiments d’allotjaments turístics en tramitació

— Decret 54/1989, de 27 d’abril, pel qual s’estableixen ajudes econòmiques per al transport de blat de les índies farratger

— Decret 61/1989, de 22 de maig, pel qual s’autoritza la tarifa d’inspecció tècnica de vehicles en línies mòbils

— Decret 74/1989, de 6 de juliol, de creació de la Comissió Balear de Cartografia

— Decret 75/1989, de 6 de juliol, sobre criteris de la Comissió Provincial d’Urbanisme per autoritzar edificis, instal·lacions i usos d’utilitat pública o interès social en sòl urbanitzable no programat sense programa d’actuació urbanística o en sòl no urbanitzable

— Decret 76/1989, de 20 de juliol, pel qual es regula la concessió de subvencions per a la capitalització de cooperatives agràries de segon grau

— Decret 78/1989, de 31 de juliol, regulador de les subvencions de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports

— Decret 81/1989, de 6 de setembre, pel qual s’estableixen normes generals de procediment del règim econòmic de les estacions d’inspecció tècnica de vehicles

— Decret 95/1989, de 19 d’octubre, pel qual s’autoritza el pagament avançat de subvencions en matèria de agricultura i pesca mitjançant presentació d’aval

— Decret 151/1989, de 14 de desembre, de reestructuració dels serveis de metges, practicants i comares titulars de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 155/1989, de 14 de desembre, modificant els decrets 83/1989, de 21 de setembre, i 88/1989, de 5 d’octubre, per adaptar-los a les peculiaritats pròpies dels sectors agraris i pesquers

— Decret 20/1990, de 8 de febrer, de creació de la Comissió de les Illes Balears per a la Commemoració del V Centenari del Descobriment d’Amèrica

— Decret 28/1990, de 22 de març, que regula l’execució d’obres, treballs i activitats amb les empreses “Serveis Forestals de Balears, SA”, “Institut de Biologia Animal, SA” i “Serveis d’Aqüicultura Marina, SA”

— Decret 37/1990, de 3 de maig, sobre les actuacions del Govern Balear a les zones de perill d’incendis forestals i d’erosió

— Decret 54/1990, de 3 de maig, pel qual s’estableix l’obligació de realitzar proves de detecció d’anticossos davant el virus de l’hepatitis C, a les hemodonacions que s’efectuen a la CAIB

— Decret 98/1990, de 14 de novembre, regulant la concessió d’ajudes per a l’adquisició de llavors controlades oficialment

— Decret 110/1990, de 13 de desembre, que regula la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears amb aquesta comunitat autònoma en relació amb l’Escola de Turisme

— Decret 111/1990, de 13 de desembre, que regula la situació del personal que presta servei a les entitats de dret públic i que actuen en règim de dret privat

— Decret 1/1991, de 10 de gener, de creació d’un registre especial d’arrendaments rústics de Balears

— Decret 2/1991, de 10 de gener, regulador de les ajudes econòmiques a les associacions agràries per realitzar auditories i estudis de viabilitat

— Decret 3/1991, de 10 de gener, relatiu a assistència financera als municipis (impost de béns immobles)

— Decret 4/1991, de 24 de gener, regulador de les condicions i del procediment d’admissió a les guarderies infantils dependents de la Conselleria de Sanitat i Seguretat Social

— Decret 13/1991, de 7 de febrer, sobre direcció dels treballs d’extinció d’incendis forestals

— Decret 50/1991, de 4 d’abril, tot declarant obligatori el tractament fitosanitari contra determinades plagues i malalties a les zones 5b de Balears

— Decret 80/1991, de 20 de juny, de creació del Consorci Centre de Formació Empresarial (CEFEM)

— Decret 81/1991, de 4 d’abril, que regula i fomenta l’operació de sobreempelt en plantacions de cítrics de la zona 5b de Balears

— Decret 84/1991, de 3 d’octubre, pel qual s’aprova un pla de mesures per a la millora del sector de cereals d’hivern a Balears

— Decret 99/1991, de 21 de novembre, pel qual es regula l’execució d’obres, treballs i activitats amb l’empresa pública de la CAIB “Serveis de Millora Agrària, SA”

— Decret 12/1992, de 13 de febrer, sobre terminis per complir i adquirir facultats urbanístiques previstes a la Llei 8/1990

— Decret 26/1992, de 26 de març, pel qual s’aprova un pla de mesures per a la millora de l’estructura productiva del bestiar vacú lleter de Balears

— Decret 31/1992, de 21 de maig, pel qual es determinen les condicions higiènico-sanitàries mínimes que han de complir les explotacions de bestiar vacú de llet a Balears

— Decret 37/1992, de 3 de juny, pel qual es regula la caça del tord per sistema tradicional de filats a coll

— Decret 59/1992, de 24 de setembre, pel qual es dicten normes per a la constitució del Consell d’Administració del Servei Balear de Salut

— Decret 62/1992, de 24 de setembre, pel qual es crea la Comissió de la Commemoració del Centenari del naixement de Joan Miró

— Decret 63/1992, de 24 de desembre, pel qual es regulen els ajuts a l’ocupació en el marc dels objectius 3 i 4 de Fons Social Europeu

— Decret 5/1993, de 28 de gener, d’establiment d’ajudes econòmiques per a electrificacions rurals

— Decret 11/1993, d’11 de febrer, pel qual s’aprova la creació de la Comissió de Seguiment del Pla de Suport a la Modernització del Comerç

— Decret 27/1993, d’11 de març, sobre regulació de capacitats de població en els instruments de planejament general i sectorial

— Decret 51/1993, de 3 de juny, pel qual es regula el programa de beques per al desenvolupament de maquetes empresarials

— Decret 52/1993, de 3 de juny, pel qual es regula el programa de nous projectes empresarials

— Decret 89/1993, de 15 de juliol, relatiu a indemnitzacions dels components de tribunals d’oposicions i comissions de valoració de concursos, convocats per la CAIB

— Decret 101/1993, de 2 de setembre, pel qual s’estableixen noves mesures preventives en la lluita contra els incendis forestals

— Decret 127/1993, de 16 de desembre, pel qual es despleguen determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la CAIB

— Decret 138/1993, de 16 de desembre, pel qual es modifiquen determinats articles dels estatuts de la Fundació Pública de les Balears per a la Música

— Decret 12/1994, de 27 de gener, pel qual s’estableixen les normes relatives a la comunicació de posada en funcionament dels establiments regulats pel Reial decret 2817/1983, de 13 d’octubre, i pel Decret 52/1985, de 27 de juny

— Decret 13/1994, de 27 de gener, pel qual es regulen les ajudes públiques a favor de les comunitats balears radicades a l’exterior i de les entitats associatives per al foment de la participació ciutadana

— Decret 23/1994, de 24 de febrer, pel qual es crea la Comissió de la Commemoració de l’Any de l’Arxiduc

— Decret 25/1994, de 24 de febrer, de regulació de l’acció subvencionadora de la Conselleria de Governació

— Decret 46/1994, de 28 d’abril, sobre prevenció d’incendis forestals

— Decret 66/1994, de 26 de maig, que modifica el Decret 23/1994, de 24 de febrer, pel qual es crea la Comissió de la Commemoració de l’Any de l’Arxiduc

— Decret 74/1994, de 26 de maig, sobre regulació de les tarifes generals i específiques d’aplicació als ports de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 90/1994, de 13 de juliol, sobre criteris per a delimitació d’àrees de repartiment i càlcul i aplicació de l’aprofitament tipus

— Decret 32/1995, de 23 de març, pel qual s’acorda de posar en funcionament el sistema informàtic de contractació de personal de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 56/1995, de 18 de maig, pel qual s’estableix una línia d’ajudes per fomentar la cria de bestiar de races autòctones en perill d’extinció

— Decret 57/1995, de 18 de maig, pel qual s’estableix una línia d’ajudes per fomentar l’agricultura ecològica o biològica

— Decret 59/1995, de 2 de juny, pel qual es regulen els requisits que han de complir les empreses instal·ladores i les empreses conservadores d’aparells elevadors

— Decret 64/1995, de 15 de juny, pel qual s’estableix l’obligatorietat d’instal·lar portes a les cabines dels ascensors

— Decret 65/1995, de 30 de juny, pel qual es regulen els requisits que han de reunir les empreses instal·ladores i conservadores de grues torre per a obres, com també sobre determinats aspectes de la tramitació d’expedients

— Decret 107/1995, de 21 de setembre, pel qual s’estableixen normes d’aplicació al personal inclòs en l’àmbit de l’article 9 de la Llei 2/1989

— Decret 115/1995, de 13 d’octubre, de creació de la Comissió de Secretaris Generals Tècnics

— Reglament de 7 de novembre de 1995 d’organització i funcionament de la Comissió de Protecció Civil de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 1/1996, de 16 de gener, pel qual es crea la Comissió de la Commemoració dels 100 anys de l’Aplec de Rondaies Mallorquines d’en Jordi d’es Recó

— Decret 39/1996, de 14 de març, pel qual es regulen les inversions de la comunitat autònoma de les Illes Balears en esponjament i millora de les destinacions turístiques de les Illes Balears

— Decret 45/1996, de 18 d’abril, pel qual es distribueixen les competències sancionadores en matèria de treball, seguretat i higiene i economia social

— Decret 48/1996, de 18 d’abril, pel qual s’estableixen les condicions de seguretat per a la instal·lació de muntacàrregues per a les obres

— Decret 111/1996, de 21 de juny, pel qual s’estableix l’òrgan administratiu instructor del procediment sancionador per infraccions en l’ordre social

— Decret 161/1996, de 26 de juliol, pel qual s’estableix l’òrgan administratiu instructor del procediment sancionador per infraccions en l’ordre social

— Decret 171/1996, de 6 de setembre, pel qual es regulen els horaris comercials a l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 179/1996, de 4 d’octubre, pel qual es regula la concessió d’ajudes econòmiques per part de la Presidència del Govern de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 207/1996, de 12 de desembre, de regulació de bestretes extrapressupostàries per cobrir els desfasaments transitoris de tresoreria de les entitats autònomes i empreses públiques de la CAIB

— Decret 214/1996, de 21 de desembre, pel qual es regulen els preus que han de regir en les estacions d’ITV de les Illes Balears

— Decret 220/1996, de 12 de desembre, pel qual s’estableixen mesures per a la promoció de la utilització de gas canalitzat a poblacions

— Decret 221/1996, de 12 de desembre, pel qual es crea i regula l’organisme de gestió i seguiment del POOT de Mallorca

— Decret 224/1996, de 21 de desembre, pel qual es complementa el Reial decret 204/1996, de 9 de febrer, sobre millores estructurals i modernització de les explotacions agràries a les Illes Balears

— Decret 225/1996, de 21 de desembre, pel qual es crea el Registre Especial de Responsable de Taller de Reparació de Vehicles Automòbils

— Decret 226/1996, de 21 de desembre, pel qual es crea el document de qualificació empresarial per a l’exercici de les activitats de reparació de vehicles automòbils, dels seus equips i dels seus components

— Decret 4/1997, de 10 de gener, de creació del Consorci Xarxa d’Instal·lacions de les Illes Balears

— Decret 14/1997, de 23 de gener, pel qual es delega en el Col·legi Oficial de Farmacèutics l’establiment d’horaris mínims, torns de guarderies i vacacions de les oficines de farmàcia

— Decret 21/1997, de 7 de febrer, pel qual es regula la gestió de les pensions no contributives i les derivades de l’extingit Fons d’Assistència Social, que ha de dur a terme l’Institut Balear d’Afers Socials

— Decret 22/1997, de 7 de febrer, pel qual s’estableix l’obligatorietat de col·locar plaques identificatives en les plataformes elevadores per a càrrega, no útils per a persones

— Decret 23/1997, de 7 de febrer, pel qual s’estableix l’obligatorietat d’instal·lar plaques identificatives en els muntacàrregues per a obres

— Decret 25/1997, de 7 de febrer, pel qual es regula el règim transitori i extraordinari de subvencions al transport aeri per a residents a les Balears

— Decret 29/1997, de 18 de febrer, pel qual s’estableix el marc normatiu de les ajudes per als sectors comercial, industrial i de serveis de les Illes Balears

— Decret 31/1997, de 14 de març, pel qual s’estableixen normes per a l’assignació de quantitats de referència suplementàries de llet procedents de la reserva nacional

— Decret 61/1997, de 7 de maig, pel qual s’estableix el marc normatiu de les ajudes per a l’homologació i l’adaptació de les explotacions ramaderes a la normativa comunitària i a la protecció del medi ambient i el paisatge, així com les ajudes per a l’adquisició de quantitats individuals de referència de llet de vaca

— Decret 66/1997, de 21 de maig, pel qual es regulen les ajudes públiques a les persones majors, que són competència de l’Institut Balear d’Afers Socials (IBAS)  

— Decret 94/1997, de 4 de juliol, pel qual es regula l’ús de claus per accionar la maniobra dels ascensors

— Decret 109/1997, de 1 d’agost, pel qual s’exigeix informació complementària en els documents d’acompanyament i l’etiquetatge de les carns, a l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 155/1997, de 5 de desembre, pel qual es regulen les condicions especials per a l’envasament de l’oli d’oliva verge corrent produït a la Serra de Tramuntana de Mallorca

— Decret 156/1997, de 5 de desembre, pel qual es crea i es regula el consorci denominat Centre d’Investigació i Tecnologies Turístiques de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 159/1997, de 23 de desembre, pel qual s’adscriuen de manera definitiva al consorci Xarxa d’Instal·lacions de les Illes Balears els drets i les obligacions que deriven de l’extingit Institut Balear de Serveis a la Joventut  

— Decret 27/1998, de 20 de febrer, pel qual s’estableixen les normes de seguretat per a la instal·lació de plataformes elevadores per a càrregues no útils per a persones

— Decret 33/1998, de 6 de març, de regulació de la creació de la Comissió de l’Euro en l’àmbit de la CAIB

— Decret 36/1998, de 13 de març, pel qual es crea el Registre de Petits Productors de Residus Tòxics i Perillosos de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 60/1998, de 29 de maig, pel qual es crea el Consell Balear de Promoció Comercial

— Decret 77/1998, de 31 de juliol, que aprova el Reglament tècnic pel qual es regulen les condicions de producció zootècnica, transformació industrial i distribució comercial de la denominada “llet fresca pasteuritzada d’alta qualitat”

— Decret 78/1998, de 31 de juliol, sobre accions adreçades a la millora de la qualitat higiènica de la llet crua

— Decret 100/1998, de 6 de novembre, pel qual s’estableix una línia d’ajudes per a la protecció de l’entorn de l’olivera

— Decret 104/1998, de 20 de novembre, mitjançant el qual s’eliminen els valors unitaris del deute de la CAIB anotat i les tinences individuals de deute de la CAIB anotat constituïdes per valors del mateix codi valor es converteixen en tinences de saldos nominals

— Decret 38/1999, de 16 d’abril, pel qual es regula el règim jurídic de l’acció concertada amb entitats sense afany de lucre de l’Institut Balear d’Afers Socials

— Decret 44/1999, de 30 d’abril, sobre suplència, per vacant dels titulars, de determinats òrgans administratius de les conselleries del Govern Balear

— Decret 182/1999, de 13 d’agost, pel qual es modifica el Decret 80/1998, de 28 d’agost, pel qual es crea el Registre en matèria de prevenció de riscs laborals

— Decret 244/1999, de 26 de novembre, pel qual es regula l’Estatut bàsic dels centres de persones majors dependents de l’Institut Balear d’Afers Socials

— Decret 247/1999, de 26 de novembre, pel qual s’estableixen les condicions específiques per a l’ús de noms geogràfics de la comunitat autònoma de les Illes Balears en l’etiquetatge de carn de porcí i oví-cabrum

— Decret 35/2000, de 10 de març, pel qual s’estableix la nova regulació de la Comissió del Joc de les Illes Balears

— Decret 49/2000, de 17 de març, de constitució de la Comissió per a la Coordinació, l’Avaluació i l’Estudi dels traspassos de competències, funcions i serveis de l’Administració de l’Estat a la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 55/2000, de 31 de març, sobre composició de l’empresa BITEL, SA, com a conseqüència de la nova estructura del Govern de les Illes Balears

— Decret 141/2000, de 13 d’octubre, pel qual s’atribueix a l’Institut Balear d’Afers Socials la gestió dels programes inclosos en el Pla Gerontològic i en el Pla d’Acció Integral per a Persones amb Discapacitat

— Decret 49/2001, de 30 de març, pel qual es constitueix la Comissió Interdepartamental per a l’Any Europeu de les Llengües

— Decret 55/2001, de dia 6 d’abril, pel qual es crea el Consorci Aubarca - Es Verger

— Decret 26/2002, de 22 de febrer, pel qual es desplega la Llei 7/2001, de 23 d’abril, de l’impost sobre les estades a empreses turístiques d’allotjament, destinat a la dotació del fons per a la millora de l’activitat turística i la preservació del medi ambient

— Decret 44/2002, de 22 de març, de constitució de la societat anònima Infraestructures i Obres Portuàries, SA

— Decret 46/2002, de 22 de març, pel qual es deroga parcialment el Decret 66/1997, de 21 de maig, pel qual es regulen les ajudes públiques a les persones majors que són competència de l’Institut Balear d’Afers Socials

— Decret 73/2002, de 17 de maig, pel qual es crea la Comissió per a la Commemoració de l’any Francesc de Borja Moll

— Decret 77/2002, de 24 de maig, pel qual es crea i s’estableixen la composició, les funcions i el règim d’actuació de la Comissió interdepartamental d’activitats comercials lligades a excursions

— Decret 117/2002, de 20 setembre, que regula l’organització del personal funcionari no estatutari transferit per l’RD 1478/2001, de 27 de desembre, que ocupa llocs de treball en el Servei Balear de Salut

— Decret 123/2003, de 18 de juliol, pel qual es modifica la composició dels consells d’administració de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i dels Serveis d’Informació Territorial de les Illes Balears, SA (SITIBSA), així com determinats aspectes sobre l’organització i funcionament de les esmentades entitats públiques

— Decret 126/2003, de 18 de juliol, pel qual s’estableix l’adscripció de determinades entitats i empreses públiques a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, i es nomena el conseller d’Economia, Hisenda i Innovació com a representant de la comunitat autònoma de les Illes Balears a la Fundació IBIT

— Decret 152/2003, d’1 d’agost, pel qual es crea la Comissió interdepartamental de la comunitat autònoma de les Illes Balears organitzadora dels actes commemoratius del 25è Aniversari de la Constitució Espanyola

— Decret 153/2003, d’1 d’agost, pel qual es crea i es regula la Comissió delegada del Govern de les Illes Balears en matèria d’afers sociosanitaris  

— Decret 191/2003, de 19 de desembre, sobre percepció d’indemnitzacions per les despeses de desplaçament, estada i assistència a les sessions del Consell Assessor de Ràdio i Televisió Espanyola a les Illes Balears

— Decret 65/2004, de 2 de juliol, pel qual s’aprova el Pla de Recuperació del Virot petit Puffinus spss, a les Illes Balears

— Decret 12/2005, de 2 de febrer, pel qual es regula un règim transitori d’ajuts al transport aeri i marítim per als residents a les Illes Balears

— Decret 38/2005, de 22 de abril, de creació, organització i funcionament de la Comissió d’Experts per a l’Estudi i el Seguiment del Tot Inclòs

— Decret 45/2005, de 29 d’abril, pel qual es determina l’òrgan competent en matèria de control de la condicionalitat de les ajudes directes de la política agrària comuna

— Decret 58/2005, de 27 de maig, pel qual es regula l’atorgament de concessions d’aigües subterrànies per usos agraris

— Decret 33/2006, de 31 de març, pel qual es regula l’Institut de la Joventut de Mallorca 

— Decret 55/2006, de 23 de juny, pel qual s’estableix el sistema de mesures per a la instal·lació obligatòria de comptadors individuals i fontaneria de baix consum i estalviadora d’aigua

— Decret 9/2007, de 16 de febrer, mitjançant el qual s’ajorna, en l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears, l’obligatorietat de la inspecció periòdica dels ciclomotors de dues rodes

— Decret 39/2007, de 13 d’abril, pel qual es crea el Guardó del Govern de les Illes Balears a l’Ocupació

— Decret 146/2007, de 21 de desembre, pel qual es regula la posada en servei de les instal·lacions per a subministrament d’aigua en els edificis

— Decret 57/2010, de 16 d’abril, pel qual es despleguen i complementen diverses disposicions reglamentàries establertes en el Reial decret 1027/2007, de 20 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament d’instal·lacions tèrmiques als edificis (RITE).

 

 

ANNEX 4

DECRETS QUE S’HAN DE DEROGAR

— Decret 47/1983, de 21 de juliol, pel qual es delega en el conseller d’Obres Públiques i Ordenació del Territori la facultat d’impugnar per la via contenciosa els actes i els acords de les corporacions locals en matèria d’urbanisme

— Decret 48/1983, de 21 de juliol, pel qual es delega en el conseller d’Obres Públiques i Ordenació del Territori la competència d’aprovar els expedients dels projectes en sòl no urbanitzable de Palma de Mallorca

— Decret 81/1983, de 7 de desembre, pel qual es delega en el conseller de Sanitat i Seguretat Social la facultat d’autoritzar els pagaments de despeses corresponents al FNAS

— Decret 43/1984, de 7 de juny, de delegació d’atribucions del president del Govern de la comunitat autònoma de les Illes Balears en el conseller de Sanitat i Seguretat Social en matèria de gestió de personal

— Decret 112/1984, de 27 de setembre, de delegació d’atribucions del president del Govern de la comunitat autònoma de les Illes Balears en el conseller d’Agricultura i Pesca en matèria de gestió de personal

—  Decret 35/1987, de 23 d’abril, sobre execució dels programes de despesa de la Conselleria d’Obres Públiques i Ordenació del Territori

— Decret 34/1989, de 31 de març, sobre desconcentració de determinades funcions de contractació als directors generals de la Conselleria d’Obres Públiques i Ordenació del Territori de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 86/1989, de 21 de setembre, sobre la delegació del Consell de Govern en la companyia concessionària del túnel de Sóller

— Decret 39/1995, de 6 d’abril, de desconcentració de funcions de la Conselleria de Comerç i Indústria en directors generals

— Decret 75/1997, de 6 de juny, de desconcentració de determinades funcions de contractació als directors generals de la Conselleria de Foment del Govern de la comunitat autònoma de les Illes Balears

— Decret 46/2001, de 30 de març, del president de les Illes Balears pel qual es delega en els titulars de les conselleries la firma dels convenis i dels acords de cooperació i col·laboració a què es refereix l’acord del Consell de Govern de 30 de març de 2001, de delegació de la competència d’autorització de convenis i acords de cooperació i col·laboració

— Decret 6/2002, d’11 d’octubre, del president de les Illes Balears pel qual es delega en els titulars de les conselleries la firma dels convenis i dels acords de cooperació i col·laboració amb l’Estat, amb les comunitats autònomes o amb altres administracions territorials, prèviament autoritzats pel Consell de Govern per raó de la seva quantia

— Decret 17/2003, de 31 de juliol, del president de les Illes Balears, pel qual es delega en el conseller d’Educació i Cultura la presidència de la Junta Directiva de la Fundació Pública de les Balears per a la Música

— Decret 5/2004, de 23 de gener, del president de les Illes Balears pel qual es regula el règim de suplències dels consellers

— Decret 4/2006, de 10 de març, del president de les Illes Balears, de delegació de la competència per concedir el premi regulat en el Decret 7/2006, de 3 de febrer, per haver obtingut nivells de coneixements de català superiors als exigits per ingressar en la funció pública

— Decret 6/2006, de 10 d’abril, del president de les Illes Balears, pel qual es determina l’òrgan competent per resoldre sobre la concessió, modificació o interrupció de vacances del personal al servei de la Presidència i Vicepresidència del Govern

— Decret 29/2007, de 3 d’octubre, del president de les Illes Balears, pel qual es deleguen les funcions pròpies de membre del Consell de Capitalitat de Palma de Mallorca en el conseller de Presidència