Secció II. Autoritats i personal
Subsecció segona. Oposicions i concursos
ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA
CONSORCI ESCOLA D'HOTELERIA DE LES ILLES BALEARS
Núm. 637760
Resolució de la directora gerent del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) d’11 de setembre de 2025 per la qual s'aprova la convocatòria d'un procés selectiu pel sistema de concurs de mèrits per cobrir, amb caràcter d'interinitat, els llocs de feina de la Relació de Llocs de treball de la seu d'Eivissa del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB)
Versió PDF
Fets
1. El Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (en endavant, EHIB), arran de la posada en marxa de la nova seu d'Eivissa, va iniciar un procediment per a cobrir amb contracte laboral temporal totes les places pertanyents a la seu d'Eivissa de l'EHIB, i que consten com creades i dotades en la Relació de Llocs de treball d'aquesta entitat.
Les places són les següents:
- Una plaça de cambrer (codi L02520005).
- Una plaça de cap de departament d'allotjament i relacions externes (codi L0250000F).
- Una plaça de professor d'allotjament i relacions externes (codi L0253000R)
- Dues places de professor/a de cuina (codi L0253000N).
- Una plaça de professor/a de restauració (codi L0253000P).
2. En data 23 de juny de 2025 es va sol·licitar a la gerència de la Universitat dels Illes Balears el reconeixement de la singularitat de les places esmentades.
3. En data 27 de juny de 2025, la gerent de la Universitat dels Illes Balears va emetre certificat que la UIB no disposa de cap/a treballador/a en la seva plantilla que compleixi els perfils sol·licitats
4. En data 27 de juny de 2025 es va sol·licitar a la Direcció General de Funció Pública el reconeixement de la singularitat de les places esmentades.
5. En data 11 de juliol de 2025, la Direcció General de Funció Pública va dictar resolució d'autorització de contractació directa per a la cobertura de diversos llocs de feina de cambrer, professor i cap de departament de la seu d'Eivissa i de professor del departament de cuina i restauració del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears, en la qual també es certifica que no consta a l'RLT de personal funcionari i personal laboral vigent cap lloc de treball que tengui les funcions corresponents als llocs indicats.
6. En data 24 de juliol de 2025 es va sol·licitar a la Direcció General de Pressuposts i Finançament l'informe favorable sobre els aspectes pressupostaris de la contractació urgent de personal per la seu d'Eivissa del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears
7. En data 30 de juliol de 2025 es va rebre informe favorable de la Direcció General de Pressuposts i Finançament per la contractació de personal laboral per la seu d'Eivissa de l'EHIB.
8. En data 31 de juliol de 2025 es va sol·licitar la legalitat de les bases de la convocatòria d'un procés selectiu pel sistema de concurs de mèrits per cobrir, amb caràcter d'interinitat, dels llocs de feina de la Relació de Llocs de treball de la seu d'Eivissa del Consorci Escola d'Hoteleria dels Illes Balears (EHIB).
9. En data 8 de setembre de 2025 es va sol·licitar la modificació de la sol·licitud esmentada al punt anterior, per modificar els llocs de feina a convocar.
10. En data 10 de setembre de 2025 es va rebre per l'EHIB notificació de l'informe favorable de la Direcció General de Funció Pública sobre la legalitat de les bases de l'esmentada convocatòria.
Fonaments de dret
1. El Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears és una entitat que preveu l'article 2.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Es regeix per l'Acord del Consell de Direcció del Consorci Escola d'Hoteleria dels Illes Balears, d'1 de desembre de 2020, pel qual s'aprova la modificació de l'annex del Decret 30/2014, d'11 de juliol, dels Estatuts del Consorci Escola d'Hoteleria dels Illes Balears i la resta de normativa aplicable aquests ens.
2. El personal al servei del CEHIB es regeix per la legislació aplicable en cada cas. En tot cas, i com a mínim, és aplicable a tot el personal al servei del Consorci EHIB la regulació establerta en el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic i la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la Comunitat Autònoma de les illes Balears, quant als deures dels empleats públics i el codi de conducta, els principis ètics, els principis de conducta, els principis rectors de l'accés a l'ocupació pública i les normes reguladores de la reserva de quota per a persones amb discapacitat.
3. El personal laboral propi del CEHIB, a més de regir-se per les disposicions contingudes en l'Estatut bàsic de l'empleat públic i la Llei 3/2007 que li siguin aplicables i per la resta de normes laborals i convencionals aplicables al personal d'aquesta naturalesa, es regeix pels preceptes de la Llei 7/2010 i per les normes que la despleguin, i del Decret llei 5/2012, d'1 de juny, de mesures urgents en matèria de personal i administratives per a la reducció del dèficit públic del sector públic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i altres institucions autonòmiques, com també per les normes d'ocupació pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que ho disposin expressament. La selecció d'aquest personal s'ha de fer mitjançant una convocatòria pública d'acord amb els principis d'igualtat, mèrit i capacitat, i amb els informes exigits per la normativa vigent.
4. D'acord amb l'article 19.1 de la Llei 6/2025, de 23 de juliol, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'any 2025, durant l'any 2025, i amb caràcter general, se suspenen el nomenament de nou personal funcionari interí i la pròrroga del nomenament dels funcionaris interins adscrits a programes temporals o nomenats per a subvenir necessitats urgents, així com el nomenament de personal estatutari temporal i la contractació de personal laboral temporal, i les pròrrogues d'aquests nomenaments i contractes, en l'administració de la comunitat autònoma i en els ens que integren el sector públic instrumental autonòmic.
No obstant això, en l'apartat 2 de l'article esmentat es preveu que en els casos en què aquesta suspensió pugui suposar un greu perjudici en la prestació de serveis essencials per a la comunitat autònoma o en la hisenda de la comunitat autònoma i es justifiqui una necessitat urgent i inajornable, podran autoritzar-se el nomenament de personal funcionari interí i de personal estatutari temporal i la contractació de personal laboral temporal, així com les seves pròrrogues en l'Administració de la comunitat autònoma i en la resta d'ens que integren el sector públic instrumental autonòmic, sempre que, prèviament a aquests nomenaments, contractacions o pròrrogues, la Direcció General de Pressupostos i Finançament i la Direcció General de Funció Pública emetin sengles informes favorables sobre els aspectes pressupostaris i de sostenibilitat financera i sobre els aspectes de legalitat aplicables, respectivament, a sol·licitud motivada de l'òrgan directiu competent per raó de la matèria.
5. L'Acord del Consell de Govern de 23 de febrer de 2007 de modificació de l'àmbit d'aplicació i de determinació de l'abast del control de l'article 5 de l'Acord del Consell de Govern de dia 19 de desembre de 1995 sobre comptabilitat i rendició de comptes de les empreses públiques de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en l'apartat segon B), estableix el procediment per a donar compliment en els principis de publicitat i d'objectivitat en la selecció de personal laboral temporal dels ens públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
6. La Instrucció conjunta del director general de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis i del director general de Pressupostos i Finançament de 29 de febrer de 2016.
7. Disposició addicional quinzena de la Llei 15/2012, de 27 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2013.
8. L'article 26.l) de l'Acord del Consell de Direcció del Consorci Escola d'Hoteleria dels Illes Balears, d'1 de desembre de 2020, pel qual s'aprova la modificació de l'annex del Decret 30/2014, d'11 de juliol, dels Estatuts del Consorci Escola d'Hostaleria de les Illes Balears estableix que una de les funcions de la directora gerent del Consorci EHIB és dictar les resolucions en matèria de personal, la contractació del personal laboral així com les extincions de les relacions laborals i modificacions contractuals del personal de conformitat amb els criteris que estableixi el Consell de Direcció en la relació de llocs de treball, i, en general, totes les resolucions en matèria de personal.
Per tot això, dict la següent
Resolució
Primer. Aprovar la convocatòria d'un procés selectiu per a cobrir els següents llocs de treball, tots ells amb contracte laboral temporal d'interinitat, pel sistema de concurs de mèrits. A saber:
- Una plaça de cambrer (codi L02520005).
- Una plaça de cap de departament d'allotjament i relacions externes (codi L0250000F).
- Una plaça de professor d'allotjament i relacions externes (codi L0253000R)
- Dues places de professor/a pertanyents al departament de cuina i restauració (codi L0253000N).
- Una plaça de professor/a de cuina i restauració (codi L0253000P),
Segon. Aprovar les bases que han de regir en cada convocatòria, que s'adjunten en aquesta Resolució com Annex I i les especialitats de cada lloc de feina:
- Annex A relatiu a l'oferta d'una plaça de cambrer (codi L02520005)
- Annex B relatiu a l'oferta d'una plaça de professor d'allotjament i relacions externes (codi L0253000R)
- Annex C relatiu a l'oferta de dues places de professor/a de cuina (codi L0253000N) i d'una plaça de professor/a de restauració (codi L0253000P).
- Annex D relatiu a l'oferta d'una plaça de cap de departament d'allotjament i relacions externes (codi L0250000F).
Tercer. Aprovar el model de sol·licitud que s'ha d'emplenar per presentar-se al procediment selectiu, que s'adjunta com Annex II d'aquesta Resolució.
Quart. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la pàgina web de la EHIB-Eivissa.
Interposició de recursos
Contra aquesta Resolució, que no esgota la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el Conseller de Turisme, Cultura i Esports, en el termini d'un mes des de l'endemà d'haver rebut la notificació, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58.4 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
Palma, a la data de la signatura electrònica (11 de setembre de 2025)
La directora gerent de l'EHIB Maria Llompart Bibiloni
ANNEX 1 Bases de la convocatòria d'un procés selectiu pel sistema de concurs de mèrits per a cobrir, amb caràcter d'interinitat diverses places dels grups A, C i D de la Relació de Llocs de treball de la seu d'Eivissa del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB)
1. Objecte
D'acord amb la Instrucció conjunta del director general de Funció Pública i Administracions Públiques i del director general de Pressuposts i Finançament de 29 de febrer de 2016, i obtinguts els informes preceptius per realitzar la convocatòria, es convoca els llocs de treball següents, que pertanyen a l'RLT de la seu d'Eivissa de l'EHIB:
- Una plaça de cambrer (codi L02520005).
- Una plaça de cap de departament d'allotjament i relacions externes (codi L0250000F).
- Una plaça de professor d'allotjament i relacions externes (codi L0253000R).
- Dues places de professor/a de cuina (codi L0253000N).
- Una plaça de professor/a de restauració (codi L0253000P).
2. Requisits
Per poder participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de complir, en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds, els requisits següents:
• Tenir complerts 16 anys i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.
• Tenir la nacionalitat espanyola o alguna altra de les que permeten l'accés a l'ocupació pública, d'acord amb l'article 57 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.
• No haver estat separades, mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració pública, dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni estar inhabilitades de manera absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial o per exercir funcions similars a les del lloc de treball objecte de la convocatòria. En el cas de ser nacional d'un altre estat, no han de trobar-se inhabilitades o en situació equivalent ni haver estat sotmeses a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública.
• Tenir les capacitats i aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l'exercici de les funcions corresponents al lloc de treball convocat.
• Estar en possessió de la titulació requerida per al lloc al qual s'opta, segons l'establert als annexos A a D.
• Estar en possessió del certificat de coneixements de llengua catalana corresponent pel lloc al qual s'opta, segons l'establert als annexos A a D.
• Certificat negatiu de delictes de naturalesa sexual.
• Abans de prendre possessió del lloc de treball, la persona interessada haurà de fer constar que no està sotmès a cap supòsit d'incompatibilitat establert en la Llei 53/1984 de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques o comprometre en seu cas, a exercir l'oportuna opció en el període de temps que preveu l'article 10 de la disposició legal anterior, i no percebre pensió de jubilació, de retir o d'orfandat.
Els requisits específics de cada lloc de feina es troben als diferents annexos a aquestes bases:
- Annex A relatiu al lloc de cambrer/a (codi L02520005).
- Annex B relatiu al lloc de professor d'allotjament i relacions externes (codi L0253000R)
- Annex C relatiu als llocs de professor/a de cuina (codi L0253000N) i professor/a de restauració (codi L0253000P)
- Annex D relatiu al lloc de cap de departament d'allotjament i relacions externes (codi L0250000F).
Aquests requisits s'hauran de complir l'últim dia de termini de presentació d'instàncies i gaudir dels mateixos durant el període selectiu.
3. Forma de selecció
La selecció dels aspirants es fa mitjançant el procediment de concurs de mèrits, d'acord amb els criteris que figuren en el punt 8 d'aquestes bases.
4. Documentació
Les persones interessades en participar a aquesta convocatòria han de presentar la sol·licitud que figura a l'Annex II i que estarà disponible a la web de la EHIB-Eivissa www.ehib-eivissa.es, amb la documentació següent:
a) La documentació que acrediti complir els requisits de la convocatòria referents títol, català, experiència mínima i certificat delictes sexuals.
b) El currículum vitae.
c) La documentació acreditativa dels mèrits al·legats i de la titulació exigida. El fet de no acreditar qualsevol dels mèrits dins el termini de presentació de les sol·licituds implicarà que aquest mèrit no es valorarà. S'ha d'adjuntar un certificat de vida laboral i els contractes per acreditar els mèrits.
d) Fotocòpia del DNI.
Els aspirants han de presentar fotocòpia de la documentació, sense perjudici que en el moment de la entrevista personal hagin de presentar els documents originals per tal de comprovar-ne l'autenticitat. En cas contrari, no s'avaluaran.
La data de referència per complir els requisits exigits i la possessió dels mèrits al·legats és el dia que acaba el termini de presentació de les sol·licituds. En cas que no es presenti la documentació de l'apartat a, b i d del punt 4 o no compleixi els requisits del punt 2 d'aquestes bases, l'aspirant no serà admès a aquesta convocatòria.
Es considera que les persones que han presentat una sol·licitud per participar en aquesta selecció donen el consentiment perquè el Consorci EHIB tracti les seves dades personals als efectes que se'n deriven.
5. Presentació de sol·licituds
El termini per presentar les sol·licituds per participar a aquesta convocatòria és de 10 dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de l'anunci d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Les sol·licituds que es presentin fora del termini establert no es tindran en compte i l'aspirat serà exclòs.
Les sol·licituds i la documentació s'han de presentar de dilluns a divendres, en horari del registre de 9 a 14 h, a la seu de la EHIB-Eivissa (el lloc físic és EHIB-Eivissa, Parc Insular de Serveis de Sa Coma (antic aquarterament militar) Ctra. Sant Antoni km.3.7 Edf.402, 07800 Eivissa, Illes Balears) o a qualsevol dels llocs que preveu l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
A efectes de la presentació de sol·licituds a través de DEHú-Red SARA, s'ha de fer amb destinació a la Conselleria d'adscripció de l'ens, Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, amb codi DIR3 A04026906.
En cas que la sol·licitud i la documentació es presentin en una oficina de Correus o en un registre que no sigui del Consorci EHIB-Eivissa, a fi de tenir constància que s'han presentat, s'ha d'enviar dins el termini de presentació de sol·licituds una còpia del full de sol·licitud ja registrat a l'adreça electrònica: ehib-eivissa@ehibeivissa.es les 24 hores següents a la presentació en el registre de la sol·licitud. De la mateixa forma, si s'envia per correu certificat, s'ha d'enviar per correu electrònic el full de sol·licitud, datada i segellada per l'oficina de correus en què consti que s'ha enviat en el termini hàbil per a la presentació.
6. Òrgans de selecció
L'òrgan de selecció per cada lloc de feina estarà format per les persones que s'indiquen als annexos A a D.
Els membres de l'òrgan de selecció s'han d'abstenir d'intervenir-hi si hi concorren els motius que estableix l'article 23.2 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.
Les funcions bàsiques de l'òrgan de selecció són les següents:
a. Comprovar que les persones aspirants compleixen els requisits establerts en aquesta convocatòria.
b. Valorar els mèrits al·legats i acreditats per les persones aspirants i dur a terme l'entrevista personal, de conformitat amb el barem establert en aquestes bases.
c. Proposar la contractació de la persona seleccionada.
Als efectes de comunicacions i altres incidències, l'òrgan de selecció té la seu a la EHIB-Eivissa (el lloc físic és EHIB-Eivissa, Parc Insular de Serveis de Sa Coma (antic aquarterament militar) Ctra. Sant Antoni km.3.7 Edf.402, 07800 Eivissa, Illes Balears.
7. Llistes de persones admeses i excloses
En el termini de quinze dies hàbils, comptadors des de la data d'acabament del termini de presentació de les sol·licituds, es publicarà a la web: EHIB-Eivissa www.ehib-eivissa.es i al tauler d'anuncis físic de la seu EHIB-Eivissa la relació provisional de persones admeses i excloses, amb indicació de les causes d'exclusió.
Les persones interessades disposen d'un termini de tres dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la relació provisional a la web de l'EHIB, per esmenar els defectes i aportar els documents preceptius. Aquest termini d'esmena és per acreditar els requisits o mèrits no acreditats, però no és un termini per a presentar aquells que s'han de tenir en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. Si els aspirants no compleixen aquest requeriment, es considera que desisteixen de la sol·licitud.
Una vegada esmenades les deficiències i examinades les al·legacions, s'ha de publicar la llista definitiva de persones admeses i excloses, de la mateixa forma que la provisional.
8. Valoració dels mèrits
No es valoren com a mèrits els títols o certificats que serveixin per acreditar un requisit del punt 2 d'aquestes bases. Un mateix mèrit no pot ser valorat en més d'un apartat o subapartat.
En els certificats dels cursos de formació i de perfeccionament hi ha de constar el nombre d'hores o de crèdits i la data d'expedició, a més de la diligència d'homologació o acreditació del centre per part de qualsevol de les administracions públiques i organismes dependents amb competència material.
Per poder valorar l'experiència professional, s'ha d'acreditar documentalment la durada del contracte i les funcions dutes a terme al lloc de treball. S'ha d'acreditar com a mínim mitjançant el contracte de treball i l'informe de vida laboral.
La valoració com a mèrit d'un títol implica que no es valora el de nivell inferior o primer cicle necessaris per obtenir-lo, excepte si les titulacions corresponen a branques diferents i en el supòsit del títol de doctorat, màster oficial o títol propi de postgrau, en què sí es pot valorar el grau, la llicenciatura o l'equivalent.
El lloc de treball s'adjudicarà a la persona que hagi obtingut una major puntuació total. En cas d'empat, es tindran en compte els criteris següents:
• en primer lloc, la major puntuació atorgada, en la valoració dels mèrits a l'experiència professional.
• en segon lloc, la persona de més edat.
• en tercer lloc, la persona amb més càrregues familiars.
• en quart lloc, el sorteig.
L'òrgan de selecció es reserva el dret de sol·licitar als aspirants més informació referent als mèrits que acrediten.
Els mèrits al·legats s'han de valorar d'acord amb la següent estructura en quatre blocs amb la puntuació màxima prevista per cada lloc al seu annex corresponent:
• Experiència professional
• Formació
• Coneixements d'idiomes
• Entrevista personal
En relació amb els diferents apartats es valoraran de la manera que s'especifica a les bases específiques als annexos A a D per a cada lloc de feina.
9. Entrevista personal
L'òrgan de selecció ha de convocar a l'entrevista personal els aspirants admesos a la convocatòria i es valoraran els aspectes següents:
• Motivació
• Sentit de la responsabilitat
• Capacitat de treball en equip
• Iniciativa
• Disponibilitat
Les persones que figurin a la llista definitiva d'admesos seran convocades per a l'entrevista personal mitjançant la publicació a la pàgina web EHIB-Eivissa www.ehib-eivissa.es, on s'especificarà el dia i les hores que es realitzaran. Així mateix, s'avisarà de la publicació mitjançant correu electrònic o via telefònica, segons estimi oportú l'òrgan de selecció.
No presentar-se a l'entrevista personal serà motiu d'exclusió de la convocatòria del lloc de treball, ja que es considerarà que no han finalitzat el procés selectiu.
10. Publicació de la valoració dels mèrits i entrevista personal
Una vegada conclosa la valoració dels mèrits i l'entrevista personal, es publicarà a la web EHIB-Eivissa www.ehib-eivissa.es la llista provisional de les puntuacions obtingudes per les persones aspirants.
Les persones aspirants disposen d'un termini de tres dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista, per presentar un escrit amb les al·legacions a la puntuació obtinguda.
Aquest escrit es presentarà pels mateixos canals prevists a la base 5 per presentar les sol·licituds de participació a la convocatòria.
Una vegada resoltes les al·legacions sobre la valoració dels mèrits i l'entrevista personal per part de l'òrgan de selecció, s'ha de publicar la llista definitiva de les puntuacions obtingudes per les persones aspirants respecte a la valoració dels mèrits i l'entrevista personal a la web EHIB-Eivissa i al tauler d'anuncis físic de la seu de la EHIB-Eivissa en el termini màxim d'un mes des de la data de finalització del termini de presentació de les al·legacions. Aquesta llista definitiva pot incloure també l'esmena d'ofici dels errors detectats.
11. Resolució de la convocatòria
Després d'haver publicat la llista definitiva en els termes del punt 10 anterior, l'òrgan de selecció elevarà a la Directora gerent del Consorci EHIB una proposta de la llista definitiva, amb la valoració dels aspirants. Així mateix, la proposta definitiva pot incloure, respecte de la provisional, l'esmena d'ofici dels errors detectats.
La Directora gerent del Consorci EHIB, tenint en compte la proposta de la llista definitiva de l'òrgan de selecció, dictarà una resolució en què declararà aprovada la llista amb les puntuacions definitives i adjudicarà la plaça a la persona que hagi obtingut una major puntuació total.
Aquesta resolució s'ha de publicar a la web EHIB-Eivissa www.ehib-eivissa.es.
Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar un recurs d'alçada davant el Conseller de Turisme, Cultura i Esports, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58.4 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
12. Publicació de la composició de la borsa preferent de personal laboral temporal.
Les persones que hagin participat en aquest procediment selectiu i que no hagin estat seleccionades per no haver obtingut la puntuació més alta, s'han d'incloure en una borsa de personal laboral temporal de l'Ens, per cobrir els llocs de feina quan es produeixi una necessitat de contractació.
La formació de la borsa s'ha de dur a terme a partir de la declaració dels òrgans de selecció i l'ordre de prelació de les persones aspirants dins la borsa es determina d'acord amb la suma total de la puntuació obtinguda al concurs de mèrits.
Aquestes borses tindran una vigència limitada fins a la creació de noves borses derivades del resultat de nous processos selectius de la categoria professional.
13. Protecció de dades de caràcter personal
El tractament de la informació facilitada en les sol·licituds per participar en aquesta convocatòria es regeix pel que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades (Reglament general de protecció de dades - RGPD), així com per la legislació vigent en matèria de protecció de dades personals.
Les condicions del tractament de les dades són les següents:
a) Finalitat del tractament:
Gestió de la convocatòria per a cobrir els llocs de treball vacants de l'EHIB. El tractament és necessari per al compliment d'una missió d'interès públic o en l'exercici de poders públics conferits al responsable del tractament, de conformitat amb l'article 6.1.e del RGPD.
b) Responsable del tractament:
Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB), amb domicili a l'edifici Arxiduc Lluís Salvador, campus Universitat de les Illes Balears, carretera Valldemossa km 7,5, 07122 Palma (Illes Balears).
c) Destinataris de les dades personals:
Les dades seran accessibles únicament pel personal habilitat del departament de recursos humans de la EHIB i per les persones membres de l'òrgan de selecció, en la mesura necessària per al desenvolupament del procés selectiu.
Així mateix, els aspirants poden sol·licitar la consulta dels mèrits al·legats per altres participants, per garantir la transparència del procediment. En cap cas s'accedirà a dades personals de contacte com adreces postals, telèfons o correus electrònics d'altres aspirants.
Si un òrgan judicial o administratiu ho requereix, la EHIB podrà comunicar les dades personals que constin a l'expedient, en compliment d'una obligació legal.
d) Termini de conservació de les dades:
Les dades personals es conservaran durant el temps necessari per a gestionar aquesta convocatòria i, posteriorment, durant els terminis establerts per la normativa aplicable en matèria d'arxius i documentació administrativa. Transcorreguts aquests terminis, les dades seran suprimides de forma segura.
e) Decisions automatitzades i transferències internacionals:
No es prendran decisions automatitzades sobre la base de les dades personals facilitades, ni es realitzaran transferències internacionals de dades.
f) Exercici de drets:
Les persones interessades poden exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat mitjançant un escrit adreçat al Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears, per correu postal (edifici Arxiduc Lluís Salvador, campus UIB, carretera Valldemossa km 7,5, 07122 Palma, Illes Balears) o a través dels mitjans indicats al portal web www.ehib.es .
També poden adreçar-se a la Delegació de Protecció de Dades per a qualsevol consulta relacionada amb el tractament de les dades personals.
En cas de no rebre resposta o considerar-la insatisfactòria, tenen dret a presentar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es ).
g) Delegació de Protecció de Dades:
La Delegació de Protecció de Dades de la EHIB està ubicada a la seu de l'entitat (edifici Arxiduc Lluís Salvador, campus UIB, carretera Valldemossa km 7,5, 07122 Palma, Illes Balears). Correu electrònic: dpoehib@uib.es
h) Conseqüències de no facilitar les dades:
La manca d'aportació de les dades personals requerides implica la impossibilitat de participar en el procés selectiu.
14. Regim de recursos.
L'ordenament jurisdiccional social és el competent per a resoldre les controvèrsies derivades d'aquestes bases, d'acord amb la Llei 36/2011, de 10 d'octubre reguladora de la jurisdicció social.
ANNEX A Bases específiques de la convocatòria d'un procés selectiu per cobrir un lloc de treball de cambrer/a (codi L02520005) amb contracte laboral discontinu amb caràcter d'interinitat pertanyent a la seu d'Eivissa del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears pel sistema de concurs de mèrits.
A més de les bases comuns previstes a l'Annex 1, a la convocatòria del lloc de treball cambrer/a (codi L02520005) li seran d'aplicació les següents bases específiques:
1. Objecte
Les condicions laborals del llocs de treball de són les següents:
- Categoria professional: grup D
- Complements salarials: dedicació especial
- Contracte laboral temporal discontinu amb caràcter d'interinitat per plaça vacant.
- Torn: dematí i el necessari per cobrir el servei
- El període màxim de la contractació serà de tres anys d'acord amb l'assenyalat en l'article 19 de la Llei 6/2025, de 23 de juliol, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'any 2025.
2. Requisits
Per poder participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de complir, en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds, a més dels requisits comuns prevists al punt 2 de les bases comuns (Annex I), els requisits següents:
3. Principals funcions del lloc de treball
Les funcions a desenvolupar són les següents:
4. Òrgan de selecció
D'acord amb el previst al punt 6 de les bases comuns (Annex 1), l'òrgan de selecció estarà format per les persones següents, amb indicació del lloc de treball o categoria que ocupen:
- President: Juan José Galmés Ginard (Administrador EHIB)
- Vocal: Maria José Lorente Ramírez (Directora Acadèmica EHIB-Eivissa)
- Vocal: Francesc Xavier Alabat Ramón (Cap del departament de restauració (EHIB)
- Secretària: Josefa Costa Costa (Directora EHIB-Eivissa)
5. Valoració dels mèrits
D'acord amb el previst al punt 8 de les bases comuns (Annex 1), els mèrits es valoraran de la següent manera:
A) Experiència professional (màx. 40 % de la puntuació global).
- Serveis prestats exercint funcions de naturalesa o de contingut tècnic anàlegs a la de la plaça: 0,50 punts per mes treballat a partir del primer any d'experiència.
La puntuació màxima en aquest apartat és de 40 punts.
B) Formació (màx. 40 % de la puntuació global).
Es valoraran els cursos de formació i perfeccionament impartits o promoguts per entitats formadores i relacionats amb el servei de restauració.
Així mateix, es valoraran els cursos d'informàtica a nivell d'usuari, els cursos en prevenció de riscs laborals, els cursos relacionats amb atenció al client i els cursos d'idiomes en llengua anglesa.
L'assistència a cursos amb un mateix contingut i objectius només es pot valorar una vegada.
Les accions formatives es valoraran quan els seu continguts estiguin relacionats directament amb les funcions del lloc de feina al qual s'opta.
La valoració dels cursos serà la següent:
- 0,1 punt per cada hora de curs realitzada, certificada i aprovada.
La puntuació màxima en aquest apartat és de 40 punts.
C) Coneixements d'idiomes (màx. 10 % de la puntuació global)
Es valoraran els certificats relacionats amb els tipus de coneixements següents:
c.1) Coneixements de català:
- Certificat B2: 2 punts
- Certificat C1: 4 punts
- Certificat C2: 6 punts
- Certificat LA (llenguatge administratiu): 2 punts
c.2) Coneixements d'anglès:
- Certificat A1: 0,25 punts
- Certificat A2: 0,5 punts
- Certificat B1: 0,75 punts
- Certificat B2: 1,5 punts
- Certificat C1: 1,75 punts
- Certificat C2: 2 punts
Si l'aspirant acredita posseir més d'un certificat, només es valorarà el que acrediti un nivell superior, llevat del certificat de coneixements de llenguatge administratiu que s'acumula a la puntuació de l'altre certificat acreditat.
D) Entrevista personal (màx. 10 % de la puntuació global).
En l'entrevista personal es valoraran els aspectes següents:
- Motivació
- Sentit de la responsabilitat
- Capacitat de treball en equip
- Iniciativa
- Disponibilitat
ANNEX B Bases de la convocatòria d'un procés selectiu per a cobrir, amb caràcter d'interinitat, una plaça de professor/a d'allotjament i relacions externes (codi L0253000R) a la seu d'Eivissa del Consorci Escola D'Hoteleria de les Illes Balears (Consorci EHIB) pel sistema de concurs de mèrits.
A més de les bases comuns previstes a l'Annex 1, a la convocatòria del lloc de feina de professor/a d'allotjament i relacions externes (codi L0253000R) li seran d'aplicació les següents bases específiques:
1. Objecte
Les condicions laborals del lloc de treball de són les següents:
- Categoria professional: grup A
- Complements salarials: dedicació especial i dificultat tècnica.
- Contracte laboral temporal interinitat per plaça vacant. Període de prova de tres mesos.
- El període màxim de la contractació serà de tres anys d'acord amb l'assenyalat en l'article 19 de la Llei 6/2025, de 23 de juliol, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'any 2025.
2. Requisits
Per poder participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de complir, en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds, a més dels requisits comuns prevists al punt 2 de les bases comuns (Annex I), els requisits següents:
1. Per ocupar el lloc de professor/a d'allotjament i relacions externes: estar en possessió del Títol de Grau en Turisme o Títol de Grau en Direcció Hotelera Internacional o Títol de Grau en Direcció Hotelera o Títol de Grau en Publicitat i Relacions Públiques. I Títol de Màster en Formació del professorat o certificat d'aptitud pedagògica.
2. Estar en possessió del certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell C1 o equivalent, o en condició d'obtenir-lo en la data d'acabament del termini de presentació de les sol·licituds.
3. Principals funcions del lloc de treball
Les funcions a desenvolupar són les següents:
- La programació i l'ensenyament de les àrees, matèries i mòduls que tinguin encomanats.
- L'avaluació del procés d'aprenentatge de l'alumnat, així com l'avaluació dels processos d'ensenyament.
- La tutoria dels alumnes, la direcció i l'orientació del seu aprenentatge i el suport en el seu procés educatiu.
- L'orientació educativa, acadèmica i professional dels alumnes.
- L'atenció al desenvolupament intel·lectual i integral de l'alumnat.
- La promoció, organització i participació en les activitats i tasques complementàries, dins o fora del recinte educatiu, programades per l'Escola.
- La contribució al fet que les activitats de centre es desenvolupin en un clima de respecte, tolerància i participació.
- La informació periòdica a les famílies dels menors d'edat, sobre el procés d'aprenentatge dels seus fills i filles.
- La coordinació de les activitats docents, de gestió i de direcció que els siguin encomanades per la Direcció acadèmica del centre.
- La participació en l'activitat general de centre sota el principi de col·laboració i treball en equip.
- Dur a terme qualsevol altra funció que li encomani el seu superior jeràrquic o la Direcció dins de les seves competències.
4. Òrgan de selecció
D'acord amb el previst al punt 6 de les bases comuns (Annex 1), l'òrgan de selecció estarà format per les persones següents, amb indicació del lloc de treball o categoria que ocupen:
- Presidenta: Josefa Costa Costa, Directora EHIB-Eivissa.
- Vocal: Magdalena Vicens Company, Cap departament Allotjament
- Vocal: Juan José Galmés Ginard, administrador EHIB
- Secretària: Maria José Lorente Ramírez, Directora Acadèmica EHIB-Eivissa.
5. Valoració dels mèrits
D'acord amb el previst al punt 8 de les bases comuns (Annex 1), els mèrits es valoraran de la següent manera:
a) Experiència professional (màx. 35% de la puntuació global):
- Serveis prestats com a professor/a de matèries pròpies de l'àrea de l'allotjament turístic, exercint funcions de naturalesa o de contingut tècnic anàlegs a la de la plaça: 0,03 punts per cada hora de classe impartida, amb un màxim de 22,5 punts.
- Serveis prestats en el sector hoteler amb càrrecs de responsabilitat relacionats amb l'àrea d'allotjament (Cap o segon, cap de recepció, director o subdirector), 0,5 punts per cada mes de treball acreditat a jornada completa (en cas de no ser jornada completa o mes sencer, es calcularà proporcionalment), amb un màxim de 12,5 punts.
b) Formació (màx. 35% de la puntuació global):
a. Segons la titulació acadèmica acreditada, sempre que estiguin relacionats amb les funcions del lloc al que s'opta, s'obtindran els següents punts. Màxim de 30 punts:
i. Altres Llicenciatures o graus universitaris distints al requerit en el punt 2: 13 punts
ii. Diplomatura universitària, arquitectura tècnica, enginyeria tècnica o titulació equivalent: 4 punts
iii. Formació professional de grau superior equivalent a Tècnic Superior en Gestió d'Allotjaments Turístics,: 12 punts
iv. Doctorat: 6 punts
v. Màster universitari: 2 punts per cada 30 crèdits ECTS
b. Es valoraran els cursos de formació i perfeccionament impartits o promoguts per entitats formadores i relacionats amb l'àrea d'allotjament. La valoració d'aquests cursos serà la següent: 0,01 punts per cada hora de curs realitzada, certificada i aprovada. Màxim de 3 punts.
c. Es valoraran els cursos d'informàtica a nivell d'usuari, cursos en prevenció de riscos laborals i els cursos en matèria d'igualtat. La valoració dels cursos serà la següent: 0,003 punts per cada hora de curs realitzada, certificada i aprovada. Màxim de 2 punts.
Les valoracions que es realitzen per hores, que són les classes impartides i els cursos rebuts, han de ser fàcilment identificables en la documentació presentada per a poder ser valorades. L'assistència a cursos amb un mateix contingut i objectius només es pot valorar una vegada. Les accions formatives i titulacions es valoraran quan els seus continguts estiguin relacionats directament amb les funcions del lloc de treball al qual s'opta.
c) Coneixements d'idiomes (màx. 20% de la puntuació global):
a. Coneixements de català
Es valoraran els certificats relacionats amb els tipus de coneixements següents:
i. Certificat C2: 3 punts
ii. Certificat LA (llenguatge administratiu): 2 punts
El certificat de coneixements de llenguatge administratiu es pot acumular a la puntuació de l'altre certificat acreditat (màxim 5 punts).
b. Coneixements d'anglès i/o alemany
i. Certificat A1: 1 punt
ii. Certificat A2: 2 punts
iii. Certificat B1: 3 punts
iv. Certificat B2: 4 punts
v. Certificat C1: 6 punts
vi. Certificat C2: 7,5 punts
Si l'aspirant acredita posseir més d'un certificat d'un mateix idioma, només es valorarà el que acrediti un nivell superior. Els certificats d'anglès i alemany poden acumular-se (màxim 15 punts)
d) Entrevista personal (màx. 10% de la puntuació global).
En l'entrevista personal es valoraran els aspectes següents:
- Motivació
- Sentit de la responsabilitat
- Capacitat de treball en equip
- Iniciativa
- Disponibilitat
ANNEX C Bases específiques de la convocatòria d'un procés selectiu per cobrir, amb caràcter d'interinitat, dos llocs de treball de professor/a de cuina (codi L0253000N) i un lloc de professor/a de restauració (codi L0253000P) pertanyent al departament de cuina i restauració a la seu d'Eivissa del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears per el sistema de concurs de mèrits
A més de les bases comuns previstes a l'Annex 1, a la convocatòria dels dos llocs de treball de professor/a de cuina (codi L0253000N) i d'un lloc de professor/a de restauració (codi L0253000P) li seran d'aplicació les següents bases específiques:
1. Objecte
Les condicions laborals dels llocs de treball de són les següents:
- Categoria professional: grup C
- Complements salarials: dedicació especial, responsabilitat i dificultat tècnica.
- Contracte laboral temporal interinitat per plaça vacant. Període de prova de dos mesos.
- El període màxim de la contractació serà de tres anys d'acord amb l'assenyalat en l'article 19 de la Llei 6/2025, de 23 de juliol, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'any 2025.
2. Requisits
Per poder participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de complir, en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds, a més dels requisits comuns prevists al punt 2 de les bases comuns (Annex I), els requisits següents:
- Estar en possessió de la titulació necessària per ocupar el lloc de treball. A saber:
a) Per ocupar el lloc de treball de professor/a de cuina: FPGS Títol de Tècnic/a Superior en Direcció de Cuina.
b) Per ocupar el lloc de treball de professor/a de restauració: FPGS Títol de Tècnic/a Superior en Direcció de Serveis de Restauració.
- Estar en possessió del certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell B2 o equivalent, o en condició d'obtenir-lo en la data d'acabament del termini de presentació de les sol·licituds.
3. Principals funcions dels llocs de treball
Professor/a de cuina i restauració (codis L0253000P i L0253000N):
- Programar i impartir les àrees, matèries i mòduls dels estudis que s'imparteixen a l'EHIB, així com qualsevol tipus de curs, seminaris, tallers o activitat docent que tinguin encomanats.
- Avaluar el procés d'aprenentatge de l'alumnat, així com l'avaluació dels processos d'ensenyament.
- Desenvolupar l'orientació educativa, acadèmica i professional de l'alumnat, en col·laboració, si escau, de les famílies i amb els serveis o departaments especialitzats.
- Participar i realitzar la prestació dels serveis en actes promocionals, esdeveniments i congressos, i preparació de materials per al lloguer d'espais o serveis que organitzi o participi l'EHIB tant al centre com a fora d'ell.
- Assistir al desenvolupament intel·lectual, afectiu, psicomotriu, social i moral de l'alumnat.
- Coordinar les activitats docents i de gestió que li siguin encomanades.
- Dur a terme la investigació, l'experimentació i la millora contínua dels processos d'ensenyament corresponents.
4. Òrgan de selecció
D'acord amb el previst al punt 6 de les bases comuns (Annex 1), l'òrgan de selecció estarà format per les persones següents, amb indicació del lloc de treball o categoria que ocupen:
- President: Josefa Costa Costa, Directora EHIB-Eivissa.
- Vocal: Francisco Alabat Ramon, cap del Departament de Restauració EHIB.
- Vocal: Jose Maria Calonge Cruz, cap de Departament de Cuina EHIB.
- Vocal: Maria José Lorente Ramírez, Directora Acadèmica EHIB-Eivissa
- Secretari: Juan José Galmés Ginard, administrador EHIB, secretari.
5. Valoració dels mèrits
D'acord amb el previst al punt 8 de les bases comuns (Annex 1), els mèrits es valoraran de la següent manera:
a) Experiència professional (màx. 40 % de la puntuació global).
- Serveis prestats exercint funcions de naturalesa o de contingut tècnic anàlegs a la de la plaça: 0,50 punts per mes treballat.
La puntuació màxima en aquest apartat és de 40 punts.
b) Formació (màx. 40 % de la puntuació global)
b.1) Segons la titulació acadèmica acreditada, sempre que estiguin relacionats amb les funcions del lloc al que s'opta, s'obtindran els següents punts. Màxim de 30 punts:
• Llicenciatura o grau universitari: 2 punts
• Diplomatura universitària, arquitectura tècnica, enginyeria tècnica o titulació equivalent: 2 punts
• Formació professional de grau superior de Tècnic especialista d'hoteleria o equivalent (diferent al requisit): 4 punts
• Certificat d'Aptitud Pedagògica o màster oficial universitari de formació de professorat: 8 punts
• Màster universitari o titulacions pròpies de la EHIB: 2 punts per cada 30 crèdits ECTS (màxim 14 punts)
b.2) Es valoraran els cursos de formació i perfeccionament impartits o promoguts per entitats formadores i relacionats amb el servei de restauració: cuina o sala. La valoració d'aquests cursos serà la següent: 0,01 punts per cada hora de curs realitzada, certificada i aprovada. Màxim de 8 punts.
b.3) Es valoraran els cursos d'informàtica a nivell d'usuari, el cursos en prevenció de riscs laborals i els cursos en matèria d'igualtat. La valoració dels cursos serà la següent: 0,003 punts per cada hora de curs realitzada, certificada i aprovada. Màxim de 2 punts.
Les valoracions que es realitzen per hores, que són les classes impartides i els cursos rebuts, han de ser fàcilment identificables en la documentació presentada per a poder ser valorades. L'assistència a cursos amb un mateix contingut i objectius només es pot valorar una vegada. Les accions formatives i les titulacions es valoraran quan els seu continguts estiguin relacionats directament amb les funcions del lloc de feina al qual s'opta.
c) Coneixements d'idiomes (màx. 10 % de la puntuació global)
c.1) Coneixements de català
Es valoraran els certificats relacionats amb els tipus de coneixements següents:
- Certificat C1: 1,5 punts
- Certificat C2: 2,5 punts
- Certificat LA (llenguatge administratiu): 0,5 punts
Si l'aspirant acredita posseir més d'un certificat, només es valorarà el que acrediti un nivell superior, llevat del certificat de coneixements de llenguatge administratiu que s'acumula a la puntuació de l'altre certificat acreditat.
c.2) Coneixements d'anglès i/o alemany
• Certificat A1: 1 punt
• Certificat A2: 1,5 punts
• Certificat B1: 2 punts
• Certificat B2: 2,5 punts
• Certificat C1: 3 punts
• Certificat C2: 3,5 punts
Si l'aspirant acredita posseir més d'un certificat d'un mateix idioma, només es valorarà el que acrediti un nivell superior. Els certificats d'anglès i alemany poden acumular-se (màxim 7 punts)
d) Entrevista personal (màx. 10 % de la puntuació global).
En l'entrevista personal es valoraran els aspectes següents:
- Motivació
- Sentit de la responsabilitat
- Capacitat de treball en equip
- Iniciativa
- Disponibilitat
ANNEX D Bases específiques de la convocatòria d'un procés selectiu per cobrir, amb caràcter d'interinitat, un lloc de treball de cap de departament d'allotjament i relacions externes (codi L0250000F) a la seu d'Eivissa del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears pel sistema de concurs de mèrits
A més de les bases comuns previstes a l'Annex 1, a la convocatòria del lloc de feina de cap de departament d'allotjament i relacions externes (codi L0250000F) li seran d'aplicació les següents bases específiques:
1. Objecte
Les condicions laborals del lloc de treball són les següents:
- Categoria professional: grup A
- Complements salarials: dedicació especial, responsabilitat i dificultat tècnica.
- Contracte laboral temporal d'interinitat per plaça vacant. Període de prova de tres mesos.
- El període màxim de la contractació serà de tres anys d'acord amb l'assenyalat en l'article 19 de la Llei 6/2025, de 23 de juliol, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'any 2025.
2. Requisits
Per poder participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de complir, en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds, a més dels requisits comuns prevists al punt 2 de les bases comuns (Annex I), els requisits següents:
1. Estar en possessió de la titulació necessària per ocupar el lloc de treball.
a) Per ocupar el lloc de treball de Cap de Departament d'allotjament i relacions externes: Títol de Grau en Turisme o Títol de Grau en Direcció Hotelera Internacional o Títol en Grau de Direcció Hotelera i estar en possessió del Títol de Màster en Formació del professorat o Certificat d'aptitud pedagògica.
2. Estar en possessió del certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell C1 o equivalent, o en condició d'obtenir-lo en la data d'acabament del termini de presentació de les sol·licituds.
3. Principals funcions
Les funcions a desenvolupar són les següents:
- La programació i l'ensenyament de les àrees, matèries i mòduls que tinguin encomanats.
- L'avaluació del procés d'aprenentatge de l'alumnat, així com l'avaluació dels processos d'ensenyament.
- La tutoria dels alumnes, la direcció i l'orientació del seu aprenentatge i el suport en el seu procés educatiu, en col·laboració amb les famílies.
- L'orientació educativa, acadèmica i professional dels alumnes, en col·laboració, si escau, amb els serveis o departaments especialitzats.
- L'atenció al desenvolupament intel·lectual, afectiu, psicomotriu, social i moral de l'alumnat.
- La promoció, organització i participació a les activitats complementàries, dins o fora del recinte educatiu, programades pels centres.
- La contribució a què les activitats del centre es desenvolupin en un clima de respecte, de tolerància, de participació i de llibertat per fomentar en els alumnes els valors de la ciutadania democràtica.
- La coordinació de les activitats docents, de gestió i de direcció que els siguin encomanades.
- La participació en l'activitat general del centre.
- La participació en els plans d'avaluació que determini el centre.
- La investigació, l'experimentació i la millora contínua dels processos d'ensenyament corresponent.
- Els professors realitzaran les funcions expressades en l'apartat anterior sota el principi de col·laboració i treball en equip.
- Participar en l'elaboració del projecte curricular d'etapa, coordinar l'elaboració de la programació didàctica de les àrees, matèries o mòduls que s'integren en el departament i la memòria final de curs, així com redactar ambdues.
- Dirigir i coordinar les activitats acadèmiques del departament.
- Convocar i presidir les reunions ordinàries del departament i les que, amb caràcter extraordinari, calgués celebrar.
- Elaborar i donar a conèixer als alumnes la informació relativa a la programació, amb especial referència als objectius, els mínims exigibles i els criteris d'avaluació.
- Realitzar les convocatòries, quan correspongui, dels exàmens per als alumnes de batxillerat o cicles formatius amb matèries o mòduls pendents, alumnes lliures, i de les proves extraordinàries, sempre en coordinació amb la direcció d'estudis. Presidir la realització dels exercicis corresponents i avaluar-los en col·laboració amb els membres del departament.
- Vetllar pel compliment de la programació didàctica del departament i la correcta aplicació dels criteris d'avaluació.
- Resoldre les reclamacions de final de curs que afectin el seu departament, d'acord amb les deliberacions dels seus membres, i elaborar els informes pertinents.
- Coordinar l'organització d'espais i instal·lacions, adquirir el material i l'equipament específic assignat al departament, i vetllar pel seu manteniment.
- Promoure l'avaluació de la pràctica docent del seu departament i dels diferents projectes i activitats d'aquest.
- Col·laborar en les avaluacions que, sobre el funcionament i les activitats de l'institut, promoguin els òrgans de govern del mateix o l'Administració educativa.
- Coordinar la programació dels cicles formatius.
- Col·laborar amb l'equip directiu en el foment de les relacions amb les empreses i institucions que participin en la formació dels alumnes en el centre de treball.
4. Òrgan de selecció
D'acord amb el previst al punt 6 de les bases comuns (Annex 1), l'òrgan de selecció estarà format per les persones següents, amb indicació del lloc de treball o categoria que ocupen:
- Presidenta: Josefa Costa Costa, Directora EHIB-Eivissa.
- Vocal: Magdalena Vicens Company, cap del Departament d'allotjament EHIB.
- Vocal: Maria José Lorente Ramírez, Directora Acadèmica EHIB-Eivissa
- Secretari: Juan José Galmés Ginard, administrador EHIB, secretari.
5. Valoració dels mèrits
D'acord amb el previst al punt 8 de les bases comuns (Annex 1), els mèrits es valoraran de la següent manera:
a) Experiència professional (màx. 40 % de la puntuació global).
- Serveis prestats exercint funcions de naturalesa o de contingut tècnic anàlegs a la de la plaça: 0,50 punts per mes treballat.
La puntuació màxima en aquest apartat és de 40 punts.
b) Formació (màx. 40 % de la puntuació global, a la que pertany el 40% a titulacions i cursos.
b.1) Segons la titulació acadèmica acreditada, sempre que estiguin relacionats amb les funcions del lloc al que s'opta, s'obtindran els següents punts. Màxim de 30 punts:
• Llicenciatura o grau universitari diferent del requisit: 15 punts
• Diplomatura universitària, arquitectura tècnica, enginyeria tècnica o titulació equivalent: 4 punts
• Cicle formatiu de grau superior en gestió d'allotjaments turístics: 11 punts
b.2) Es valoraran els cursos de formació i perfeccionament impartits o promoguts per entitats formadores i relacionats amb el servei de restauració: cuina o sala. La valoració d'aquests cursos serà la següent: 0,01 punts per cada hora de curs realitzada, certificada i aprovada. Màxim de 8 punts.
b.3) Es valoraran els cursos d'informàtica a nivell d'usuari, el cursos en prevenció de riscs laborals i els cursos en matèria d'igualtat. La valoració dels cursos serà la següent: 0,003 punts per cada hora de curs realitzada, certificada i aprovada. Màxim de 2 punts.
Les valoracions que es realitzen per hores, que són les classes impartides i els cursos rebuts, han de ser fàcilment identificables en la documentació presentada per a poder ser valorades. L'assistència a cursos amb un mateix contingut i objectius només es pot valorar una vegada. Les accions formatives i titols es valoraran quan els seu continguts estiguin relacionats directament amb les funcions del lloc de feina al qual s'opta.
c) Coneixements d'idiomes (màx. 10 % de la puntuació global)
c.1) Coneixements de català
Es valoraran els certificats relacionats amb els tipus de coneixements següents:
- Certificat C2: 2,5 punts
- Certificat LA (llenguatge administratiu): 0,5 punts
Si l'aspirant acredita posseir més d'un certificat, només es valorarà el que acrediti un nivell superior, llevat del certificat de coneixements de llenguatge administratiu que s'acumula a la puntuació de l'altre certificat acreditat.
c.2) Coneixements d'anglès i/o alemany
• Certificat A1: 1 punt
• Certificat A2: 1,5 punts
• Certificat B1: 2 punts
• Certificat B2: 2,5 punts
• Certificat C1: 3 punts
• Certificat C2: 3,5 punts
Si l'aspirant acredita posseir més d'un certificat d'un mateix idioma, només es valorarà el que acrediti un nivell superior. Els certificats d'anglès i alemany poden acumular-se (màxim 7 punts)
d) Entrevista personal (màx. 10 % de la puntuació global).
En l'entrevista personal es valoraran els aspectes següents:
- Motivació
- Sentit de la responsabilitat
- Capacitat de treball en equip
- Iniciativa
- Disponibilitat
ANNEX II Sol·licitud per formar part de la convocatòria d'un procés selectiu pel sistema de concurs de mèrits per cobrir, amb caràcter d'interinitat, els llocs de feina de la Relació de Llocs de treball de la seu d'Eivissa del Consorci Escola d'Hoteleria dels Illes Balears (EHIB)
DENOMINACIÓ LLOC DE TREBALL
CODI DEL LLOC DE TREBALL
GRUP
DESTINACIÓ Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears- Eivissa
Llinatges:
Nom:
DNI:
Telèfon mòbil:
Adreça postal:
Localitat:
Codi postal:
Municipi:
Adreça electrònica:
EXPÒS:
1. Que m'he assabentat de la convocatòria d'un procés selectiu pel sistema de concurs de mèrits per cobrir, amb caràcter d'interinitat, els llocs de feina de la Relació de Llocs de treball de la seu d'Eivissa del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB).
2. Que complesc tots els requisits i les condicions que figuren a les bases de la convocatòria.
SOL·LICIT:
Que se m'admeti per participar al procés de selecció.
DOCUMENTACIÓ:
Documentació que s'adjunta (Indicar els documents presentats):
DECLARACIÓ RESPONSABLE
Declar:
1. Que són certes les dades consignades en aquesta sol·licitud.
INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS
Les dades obtingudes a través d'aquest formulari o del currículum seran tractades de conformitat amb el que preveuen el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE (Reglament general de protecció de dades), i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia de drets digitals.
Tractament de les dades
La finalitat del tractament i la base jurídica per a aquest tractament és la tramitació del procediment selectiu. El responsable del tractament és el Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears. Els destinataris de les dades personals són els membres de l'òrgan de selecció. Les dades personals es poden cedir d'acord amb el que estableix la legislació vigent en matèria de protecció de dades.
Exercici de drets i reclamacions
En qualsevol moment, els aspirants poden exercir els seus drets d'informació, d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats (i, fins i tot, de retirar el consentiment, si escau, en els termes que estableix el Reglament esmentat), adreçant un escrit al responsable del tractament (Consorci Escola d'Hoteleria, edifici Arxiduc Lluís Salvador, campus Universitat de les Illes Balears, carretera Valldemossa 7,5 km, 07122 Palma, Illes Balears).
AUTORITZ:
El Consorci EHIB perquè tracti les meves dades personals als efectes que es derivin d'aquesta convocatòria.
_______________, ___ d_________________ de 20__
[rúbrica]