Secció III. Altres disposicions i actes administratius
CONSELL INSULAR DE MALLORCA
DEPARTAMENT DE CULTURA I PATRIMONI
Núm. 200517
Resolució d’aprovació de la convocatòria de subvencions 2025 per entitats sense ànim de lucre pel desenvolupament de festivals, fires, mostres o certàmens d’arts escèniques de caràcter professional
La vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura i Patrimoni va adoptar el 17 de març de 2025 la resolució següent:
«Resolució d'aprovació de la convocatòria de subvencions 2025 per entitats sense ànim de lucre pel desenvolupament de festivals, fires, mostres o certàmens d'arts escèniques de caràcter professional
Fets
1. S'ha emès memòria justificativa sobre la tramitació de la convocatòria de subvencions 2025 per entitats sense ànim de lucre pel desenvolupament de festivals, fires, mostres o certàmens d'arts escèniques de caràcter professional .
2. Mitjançant acord de 19 de febrer de 2025 el Consell Executiu va autoritzar a la vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura i Patrimoni l'aprovació d'aquesta convocatòria.
3. A l'expedient consta l'existència de crèdit pressupostari adequat i suficient en l'aplicació pressupostària 20.33450.48906, per tramitar aquesta convocatòria.
4. En data 13 de març de 2025 la Intervenció delegada la Misericòrdia ha fiscalitzat favorablement l'expedient.
Fonaments de dret
1. L'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca.
2. El decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de Subvencions.
3. Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei 38/2003 general de subvencions.
4. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques. i la Llei 40/2015, d'1 d'octubre del règim jurídic del sector públic.
5. La Llei 4/2022, de 8 de juny, de consells insulars.
6. El Reglament Orgànic del Consell de Mallorca, el Decret d'organització del Consell de Mallorca i les Bases d'execució del pressupost del Consell de Mallorca de l'any 2024.
7. L'acord del Consell Executiu de 16 de novembre de 2022 (BOIB núm. 153, de dia 24 de novembre de 2022) va delegar en el conseller executiu o la consellera executiva competent per raó de la matèria, entre d'altres, l'aprovació de les convocatòries d'ajudes i de subvencions de quantia inferior a dos-cents cinquanta mil euros.
El Consell Executiu, de dia 2 de març de 2023 (BOIB núm. 30 de 9 de març de 2023), va derogar l'esmentat Acord, i va delegar als consellers executius i les conselleres executives competents per raó de la matèria, l'aprovació de les convocatòries d'ajudes i de subvencions, i aportacions de quantia inferior a dos-cents cinquanta mil euros. En tot cas, requereix l'autorització prèvia del Consell Executiu per a l'aprovació de la despesa de les convocatòries d'ajudes i de subvencions de quantia superior a cinquanta mil euros.
Per tot això, dic la següent:
Resolució
1. Aprovar la convocatòria de subvencions 2025 per entitats sense ànim de lucre pel desenvolupament de festivals, fires, mostres o certàmens d'arts escèniques de caràcter professional .
2. Autoritzar una despesa de 150.000,00 € a càrrec a l'aplicació pressupostària 20.33450.48906 de l'exercici 2025 per tramitar aquesta convocatòria.
3. Publicar la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.»
Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de la seva publicació. El recurs es pot interposar formalment davant el Consell Executiu o davant el Ple del Consell Insular de Mallorca, que és l'òrgan competent per resoldre'l.
Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.
Si un cop transcorreguts tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.
No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
Palma, a data de la signatura electrònica (20 de març de 2025)
La vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura i Patrimoni (Per delegació del Consell Executiu. Acord del Consell Executiu de de 2 de març de 2023 de delegació d'atribucions del Consell Executiu en els consellers executius i conselleres executives. BOIB núm. 30 de 9 de març de 2023
Convocatòria de subvencions 2025 per a entitats sense ànim de lucre pel desenvolupament de festivals, fires, mostres o certàmens d'arts escèniques de caràcter professional
1. Bases reguladores
2. Dotació pressupostària
3. Objecte i activitats subvencionables
4. Termini d'execució
5. Entitats Beneficiàries
6. Import de les ajudes
7. Despeses subvencionables
8. Subcontractació
9. Procediment de concessió i règim de concurrència
10. Pagament de l'ajuda
11. Òrgans competents per a instruir i resoldre el procediment
12. Comissió avaluadora
13. Termini i lloc de presentació de sol·licituds
14. Documentació per sol·licitar la subvenció
15. Termini i lloc per presentar la documentació justificativa
16. Documentació justificativa
17. Mesures de difusió de la subvenció concedida per part de la persona beneficiària
18. Obligacions dels beneficiaris
19. Pèrdua del dret al cobrament de la subvenció
20. Ineficàcia sobrevinguda de la convocatòria
21. Comunicació de canvis en l'activitat subvencionada
22. Sol·licitud d'ampliació de terminis
23. Criteris de valoració de les sol·licituds
24. Recursos
Convocatòria de subvencions 2025 per a entitats sense ànim de lucre pel desenvolupament de festivals, fires, mostres o certàmens d'arts escèniques de caràcter professional
1. Bases reguladores
Les bases reguladores d'aquesta convocatòria es troben recollides en l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca. (Aprovada per Acord del Ple de 23 de desembre de 2016, BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017, modificada per Acord del Ple de 14 de juny de 2018, BOIB núm. 96, de 4 d'agost 2018).
El Consell de Mallorca, en compliment del previst en l'article 19.2 de l'Ordenança General de Subvencions, publicarà aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Així mateix es traslladarà la informació corresponent a la convocatòria a la Base de Dades Nacional de Subvencions.
2. Dotació pressupostària
El crèdit assignat a aquesta convocatòria és de 150.000,00 €, amb càrrec al pressupost de l'exercici 2025 amb càrrec a l'aplicació pressupostària 20.33450.48906.
3. Objecte i activitats subvencionables
La finalitat d'aquesta convocatòria és recolzar a les fundacions i associacions de l'illa al desenvolupament i organització de festivals, fires, mostres o certàmens d'arts escèniques de caràcter professional. Amb aquestes ajudes es pretén fomentar i dinamitzar la cultura de l'illa , en aquest cas, en l'àmbit de les arts escèniques.
En el cas que es presentin projectes que no compleixin amb la definició establerta a l'apartat anterior, es denegarà l'ajuda sol·licitada per aquest fet.
No són subvencionables els projectes presentats que siguin una programació regular sense que tinguin cap tipus de nexe entre les activitats plantejades.
Només es pot presentar un projecte per entitat.
Queden excloses de la convocatòria les activitats relatives a la promoció exterior de la cultura de Mallorca així com les activitats que hagin estat subvencionades pel Consell de Mallorca amb anterioritat.
D'acord amb l'acordat pel Ple a la sessió de 9 de novembre de 2023, aquestes ajudes no es poden destinar a activitats que suposin una vulneració de la llei, com delictes d'odi o altres relacionats al codi penal. L'incompliment d'aquesta obligació provocarà el reintegrament o la pèrdua del dret al cobrament de la subvenció i l'exigència de la responsabilitat per part de la persona beneficiària.
4. Termini d'execució
Amb aquesta convocatòria es pretén subvencionar els festivals, fires, mostres o certàmens d'arts escèniques de caràcter professional que es desenvolupin o s'hagin desenvolupat a Mallorca entre l'1 de gener de 2025 i el 31 de desembre de 2025.
No obstant l'anterior, es poden subvencionar projectes iniciats abans de l'1 de gener de 2025 sempre i quan la major part de l'activitat cultural es desenvolupi i finalitzin dins el període subvencionable. També es poden subvencionar projectes que s'iniciïn abans de la finalització del termini establert (31/12/2025) i finalitzin abans del 31/01/2026, sempre i quan la major part de l'activitat cultural es desenvolupi abans de 31/12/2025.
5. Entitats beneficiàries
Poden ser-ne beneficiàries les associacions i fundacions sense ànim de lucre que reuneixin aquests requisits:
1. Estar legalment i definitivament constituïdes i trobar-se inscrites en el registre pertinent. Les entitats amb domicili a les Illes Balears hauran d'estar inscrites al Registre de les Illes Balears. En el cas d'entitats que tinguin el seu domicili fora de les Illes Balears hauran d'estar inscrites al Registre Nacional d'Associacions i que al seu àmbit territorial d'actuació s'inclogui Mallorca.
2. Tenir el domicili social, l'establiment principal, una sucursal o una delegació a Mallorca.
3. Tenir com a objecte/finalitat social, entre d'altres, el foment i/o dinamització de la cultura.
4. Desenvolupar un festival, fira, mostra o certamen d'arts escèniques de caràcter professional en el termini assenyalat en el punt 4 de la convocatòria.
5. Que el projecte presentat arribi en la seva avaluació a la puntuació mínima prevista en el punt 23 d'aquesta convocatòria.
No poden tenir la condició de beneficiaris d'aquesta convocatòria, les entitats sense ànim de lucre de l'àmbit educatiu ni les associacions o federacions de veïns, les de la tercera edat i les esportives.
6. Import de les ajudes
L'import de la subvenció de cada projecte es determinarà segons les normes següents:
a. Es subvencionarà com a màxim el 50 % del pressupost subvencionable.
b. Cada projecte se subvencionarà amb un màxim de 50.000,00 €.
c. 'import de la subvenció no pot ser superior al doble del que es destini a contractar les companyies o artistes aliens a l'entitat beneficiària participants en la fira, mostra, certamen o festival d'arts escèniques.
d. L'import de la subvenció no pot superar aïlladament o, en concurrència amb altres ajudes, subvencions, ingressos o altres recursos, obtinguts per dur a terme el mateix projecte subvencionat, el pressupost d'execució d'aquest projecte.
7. Despeses subvencionables
1. Es consideren despeses subvencionables aquelles despeses que, de manera indubtable, responen a la naturalesa de l'activitat subvencionada, resulten estrictament necessàries i s'efectuen en el termini establert en aquesta convocatòria. En cap cas, el cost d'adquisició de les despeses subvencionables pot ser superior al valor de mercat.
La temporització de les despeses ha de coincidir amb la del projecte, el qual no pot tenir una durada superior a 13 mesos. S'entén com a data d'acabament de l'execució del projecte el darrer dia que es realitza l'activitat subvencionada, el qual s'acreditarà en la justificació de la subvenció.
Les despeses presentades per justificar la subvenció han d'estar realitzades i abonades en el moment de presentació de la justificació.
Es poden admetre els documents justificatius que s'hagin emès i pagat amb posterioritat a la data d'acabament de l'execució del projecte, sempre que el lliurament de béns o la prestació de serveis, objecte de la factura s'hagi realitzat dins el període subvencionable.
2. Només es permet subcontractar parcialment el projecte o les activitats que integren els programes subvencionats.
L'activitat subvencionada que la persona beneficiària subcontracti amb tercers no pot excedir el 60% de l'import de l'activitat subvencionada o fins al 80% si la subcontractació s'ha fet totalment mitjançant societats laborals, cooperatives de treball, entitats no lucratives de finalitat social, centres especials d'ocupació i/o empreses d'inserció degudament autoritzades.
3. No són despeses subvencionables i, per tant, no formen part del pressupost subvencionable del projecte, aquelles que es relacionen en l'article 44 de l'Ordenança de subvencions del Consell de Mallorca, així com tampoc:
• Els conceptes de despesa que no siguin raonablement necessaris pel desenvolupament del projecte o l'import del qual no quedi determinat de forma fiable.
• Les despeses relatives a dinars, refrigeris, serveis d'àpats o d'altres de semblants. Despeses de representació, protocol·laris, sumptuosos, de compra d'alimentació o similars.
• Les despeses d'inversions, obres, compra d'equipaments o de qualsevol altre bé inventariable de naturalesa similar.
• Impost sobre el valor afegit, així com altres imposts de naturalesa similar sempre que siguin recuperables pel beneficiari.
• Tots els relacionats amb l'adquisició, utilització i finançament dels béns immobles i infraestructures, així com les seves amortitzacions i les despeses financeres derivades del seu finançament.
4. Si l'execució del projecte comporta costs indirectes, el beneficiari ha de presentar-ne els justificants i, a més, explicar el criteri d'imputació als annexes 2 (sol·licitud) i 5 (justificació), per determinar-ne el percentatge que hi correspon, que ha de ser conforme als principis i normes de comptabilitat generalment admeses i ha de comprendre únicament el període en què s'ha realitzat l'activitat, segons l'article 44.8 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca.
Les despeses indirectes inclouen tant les despeses generals, imputables a activitats que desenvolupa la persona o entitat beneficiaria, como les despeses fixes que, sense ser imputables a una activitat concreta, són necessàries per a que l'activitat subvencionada se dugui a terme. Les despeses financeres necessàries per realitzar el projecte seran subvencionables si estan directament relacionades amb l'activitat subvencionada i són indispensables per a la seva adequada preparació i execució.
Les despeses indirectes imputades no poden ser superiors al 25% dels costs directes de l'activitat. Aquesta norma de proporció s'haurà de mantenir en la justificació de l'activitat. En cas contrari, es produirà una reducció de l'import de la subvenció a reconèixer.
5. Per obtenir l'acceptació prèvia i expressa per a les despeses amb persones o entitats vinculades s'ha d'adjuntar a la sol·licitud, documentació acreditativa de que el preu pressupostat respon a un preu de mercat. Per això la persona/entitat que realitzarà el servei/subministrament ha de presentar qualque factura per serveis anàlegs prestat a altres persones/entitats amb les qui no existeixi vinculació. En el cas que no es pugui presentar dita documentació, s'haurà de presentar una declaració responsable per part de la persona/entitat que prestarà el servei/subministrament on manifesti que mai ha prestat serveis de naturalesa anàloga a altres persones o entitats i una declaració responsable/factures, d'almenys dues persones/entitats del sector, on es reflecteixi quin és el preu que ells facturarien per un servei/subministrament de característiques anàlogues.
S'entén que se sol·licita autorització prèvia i expressa per a les despeses amb persones o entitats vinculades quan es relacionen dites despeses a la taula corresponent de l'annex 2.
D'acord amb l'article 34.2 de l'Ordenança de Subvencions del Consell de Mallorca, es considera que hi ha vinculació a les persones físiques o jurídiques o agrupacions sense personalitat en les quals s'esdevingui alguna de les circumstàncies següents:
a) Persones físiques unides per relació conjugal o persones lligades amb una relació d'afectivitat anàloga, parentiu de consanguinitat fins al quart grau o d'afinitat fins al segon.
b) Persones físiques i jurídiques que tinguin una relació laboral retribuïda mitjançant pagaments periòdics.
c) Membres associats de la persona beneficiària a què es fa referència en l'apartat 2 a) i membres o partícips de les entitats sense personalitat jurídica a què es fa referència en l'apartat 2 b) de l'art. 7 d'aquesta Ordenança.
d) Una societat i els seus socis majoritaris o els seus consellers o administradors, així com els cònjuges o les persones lligades amb una relació d'afectivitat anàloga i familiars fins al quart grau de consanguinitat o d'afinitat fins al segon.
e) Societats que, d'acord amb l'art. 42 del Reial decret, de 22 d'agost de 1885, pel qual es publica el Codi de Comerç, reuneixin les circumstàncies requerides per a formar part del mateix grup. 14
f) Persones jurídiques o agrupacions sense personalitat i els seus representants legals, patrons o persones que n'exerceixin l'administració, així com cònjuges o persones lligades amb una relació d'afectivitat anàloga i familiars fins al quart grau de consanguinitat o d'afinitat fins al segon.
g) Persones jurídiques o agrupacions sense personalitat i persones físiques, jurídiques o agrupacions sense personalitat, que, d'acord amb normes legals, estatutàries o acords contractuals tinguin dret a participar en més d'un 50 % en el benefici de les primeres.
Als efectes de calcular l'import de la subvenció a concedir, el conjunt de despeses amb persones o entitats vinculades no pot suposar més del 50% de la totalitat del pressupost subvencionable. En cas contrari, es reduirà el pressupost subvencionable fins que les despeses vinculades no representin més del 50% d'aquest. Aquesta norma de proporció s'haurà de mantenir en la justificació de l'activitat. En cas contrari, es produirà una reducció de l'import de a subvenció a reconèixer.
No s'acceptaran les despeses amb persones o entitats vinculades relatives a coordinació, direcció executiva, serveis de producció, producció musical, gestió, tresoreria, redacció i justificació del projecte, manteniment i actualització continguts web, disseny, programació i implementació web, o similars.
6. Atès que les subvencions d'aquesta convocatòria tenen per objecte els projectes que es recullen en el punt 3 sense entrar a determinar, en concret, quin tipus de despeses del pressupost s'imputen a la subvenció, es permet que les despeses subvencionables del pressupost del projecte es puguin compensar entre elles, sempre que compleixin amb els requisits establerts a la convocatòria.
En tot cas la persona sol·licitant haurà d'explicar a l'expedient (tant a la sol·licitud com a la justificació clarament les despeses pressupostades) la naturalesa i import de les despeses previstes o realitzades.
8. Subcontractació
S'entén que una persona beneficiària subcontracta quan concerta amb terceres persones l'execució total o parcial de l'activitat que constitueix l'objecte de la subvenció. Queda fora d'aquest concepte la contractació en què ha d'incórrer el beneficiari per a dur a terme ell mateix l'activitat subvencionada.
Atès que fer l'activitat és obligació personal del beneficiari, només es permet subcontractar parcialment el projecte o les activitats que integren els programes subvencionats. L'activitat subvencionada que la persona beneficiària subcontracti amb tercers no pot excedir el 60% de l'import de l'activitat subvencionada o fins al 80% si la subcontractació s'ha fet totalment mitjançant societats laborals, cooperatives de treball, entitats no lucratives de finalitat social, centres especials d'ocupació i/o empreses d'inserció degudament autoritzades.
En cap cas es poden subcontractar activitats que, tot i augmentar el cost de l'activitat subvencionada, no aportin valor afegit al contingut d'aquesta activitat.
La persona beneficiària no pot concertar l'execució total o parcial de les activitats subvencionades amb:
a) Persones o entitats sotmeses a alguna de les prohibicions que s'assenyalen en la llei i en Ordenança de subvencions del Consell de Mallorca, per tenir la condició de persona beneficiària o d'entitat col·laboradora.
b) Persones o entitats que han percebut altres subvencions per a dur a terme l'activitat objecte de contractació.
c) Intermediaris o assessors en els quals els pagaments es defineixin com un percentatge de cost total de l'operació, llevat que el pagament estigui justificat amb referència al valor de mercat del treball efectuat o els serveis prestats.
d) Persones o entitats vinculades amb la persona beneficiària, llevat que s'hi esdevinguin les circumstàncies següents:
1. Que s'obtingui l'autorització prèvia expressa de l'òrgan que concedeixi la subvenció.
2. Que l'import subvencionable no excedeixi del cost en què ha incorregut l'entitat vinculada. L'acreditació d'aquest cost es realitzarà en la justificació en els mateixos termes establerts per acreditar les despeses del beneficiari.
e) Persones o entitats sol·licitants d'ajuda o subvenció en la mateixa convocatòria i programa, que no han obtingut subvenció perquè no compleixen els requisits o no assoleixen la valoració suficient.
9. Procediment de concessió i règim de concurrència
1. El procediment de concessió és de concurrència competitiva, comparant, en un únic procediment, totes les sol·licituds presentades amb la intenció d'establir-hi una prelació a través dels criteris d'avaluació prevists en el punt 23 d'aquesta convocatòria i, d'aquesta manera, concedir les subvencions a les sol·licituds que han obtingut una major puntuació, dins els límits recollits en el punt 6 i fins a l'import del crèdit pressupostari establert (150.000,00€).
Aquest ajuts són compatibles amb altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat d'altres administracions i d'altres ens públics o privats. En tot cas, l'import de l'ajuda no pot superar aïlladament o en concurrència amb altres ajudes o subvencions o ingressos el pressupost d'execució del projecte cultural subvencionat.
2. La proposta de resolució provisional expressarà la relació de sol·licitants als quals proposa la concessió de la subvenció i la seva quantia, especificant la puntuació obtinguda, així com la proposta de desestimació fonamentada de la resta de sol·licituds. Es posarà a disposició dels interessats els criteris de valoració seguits per a determinar la puntuació obtinguda.
Emesa la proposta de resolució provisional es traslladarà als interessats per complir amb el tràmit d'audiència. Aquesta proposta es publicarà en la Seu electrònica del Consell de Mallorca. Els interessats, podran presentar les al·legacions que considerin oportunes, en el termini de 10 dies.
3. Examinades les al·legacions presentades pels interessats, el secretari tècnic del departament formularà la proposta de resolució definitiva, publicant-se en la Seu electrònica del Consell de Mallorca.
La proposta de resolució en cap cas suposa la creació d'un dret a favor del beneficiari, mentre no s'hagi publicat la resolució de la concessió.
4. La resolució de la convocatòria serà motivada, i inclourà tots els aspectes relacionats a l'article 27 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca.
El termini màxim per la resolució i publicació del procediment serà de sis mesos comptadors des de la data de publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Transcorregut el termini esmentat sense que s'hagi dictat resolució expressa, les persones interessades podran entendre desestimades les seves sol·licituds.
5. La resolució de la convocatòria es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Així mateix es traslladarà la informació corresponent a aquesta convocatòria a la Base de Dades Nacional de Subvencions.
10. Pagament de l'ajuda
La subvenció s'abonarà amb caràcter general un cop s'hagi comprovat que s'ha dut a terme l'activitat per a la qual es concedí la subvenció i que se n'han acomplert els objectius i la finalitat. No obstant això, les entitats beneficiàries poden sol·licitar el pagament anticipat de la subvenció una vegada s'hagi notificat la concessió de la subvenció, amb els límits següents:
• Les entitats beneficiàries de subvencions d'import inferior a 18.000,00 € poden sol·licitar el pagament anticipat de fins al 75 % de la subvenció concedida sense necessitat de constituir aval o garantia.
• En el cas de subvencions d'import superior a 18.000,00 €, les entitats beneficiàries poden sol·licitar el pagament anticipat de fins al 50 % de l'import de la subvenció concedida sense necessitat de constituir aval o garantia.
• En el cas que la sol·licitud de l'import del pagament anticipat superi els 5.000,00 €, la persona interessada haurà d'acreditar la seva solvència econòmica i financera, mitjançant un informe positiu d'una entitat bancària que adjuntarà a la petició de pagament anticipat.
11. Òrgans competents per a instruir i resoldre el procediment
L'òrgan competent per aprovar la convocatòria és el Consell Executiu del Consell de Mallorca. L'òrgan competent per resoldre les concessions d'aquesta convocatòria és la vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura i Patrimoni.
La instrucció correspon al secretari tècnic del Departament de Cultura i Patrimoni, que ha de dur a terme totes les actuacions o els actes de tràmit necessaris per vetllar pel compliment dels requisits de la convocatòria.
12. Comissió avaluadora
La comissió avaluadora, estudiarà els projectes presentats i els puntuarà segons els criteris prevists al punt 23 d'aquesta convocatòria.
En el cas que l'avaluació d'una sol·licitud superi la puntuació mínima establerta en el punt 23, proposarà a l'òrgan instructor la concessió de la subvenció i determinarà el seu import segons el previst al punt 6. En el cas que l'avaluació d'una sol·licitud no arribi a la puntuació mínima establerta en el punt 23, proposarà a l'òrgan instructor la denegació de la subvenció per aquest fet.
També proposarà la denegació de la subvenció en el cas de les sol·licituds que no compleixin amb el termini d'execució o l'objecte d'aquesta convocatòria.
La comissió avaluadora d'aquesta convocatòria estarà formada per:
• Presidència: La cap de servei de cultura o la persona que la substitueixi.
• Secretaria: Carlos Rosselló Mena o la persona que el substitueixi.
Vocalies:
• Maria Antònia Llompart Villalonga, o la persona que la substitueixi.
• Juan Francisco González Cruz, coordinador Àrea de producció i cors de la Fundació del Teatre Principal de Palma, o la persona que la substitueixi
• Caterina Gelabert Perelló, tècnica de cultura, o la persona que la substitueixi.
Es podran convocar per tasques d'assessorament fins a dues persones externes al Departament de Cultura i Patrimoni expertes en la matèria objecte de l'ajut. Aquests experts, que podran ser consultats per la comissió avaluadora i que no tindran vot en la comissió, han de ser persones de reconegut prestigi en el sector i no poden haver presentat cap sol·licitud en aquesta convocatòria.
13. Termini i lloc de presentació de sol·licituds
1. Les sol·licituds es poden presentar en el termini de 15 dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la data de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.
Les entitats interessades hauran d'omplir els models de sol·licitud d'aquesta convocatòria que estan disponibles a la seu electrònica de el Consell de Mallorca: Seu CIM procediment.
2. La presentació de sol·licituds s'ha de fer a través del Registre electrònic del Consell de Mallorca.
3. Només es pot presentar i subvencionar un projecte per entitat sol·licitant. Les persones o entitats interessades hauran d'omplir els models de sol·licitud d'aquesta convocatòria que estan disponibles a la seu electrònica del Consell de Mallorca: Seu CIM procediment.
14. Documentació per sol·licitar la subvenció
Les sol·licituds s'han de presentar d'acord amb els models annexes a aquesta convocatòria. Tots els documents han d'anar datats i signats per la persona sol·licitant o el seu representant.
Integra la documentació que s'ha de presentar per sol·licitar aquesta subvenció:
1. L'annex 1
2. L'annex 2. Relatiu al pressupost de despeses i ingressos del projecte pel qual es sol·licita la subvenció. La relació d'ingressos i despeses ha d'estar equilibrada.
Si s'escau, sol·licitud d'autorització prèvia en relació a les despeses amb vinculació. En aquest cas, d'acord amb el previst a l'article 34 de l'Ordenança de subvencions del Consell de Mallorca, l'import subvencionable no pot excedir del cost en que ha incorregut l'entitat vinculada. L'acreditació d'aquest cost es realitzarà en la justificació en els mateixos termes establerts per acreditar les despeses del beneficiari.
Per obtenir l'acceptació prèvia i expressa per a les despeses amb persones o entitats vinculades s'ha d'adjuntar a la sol·licitud, documentació acreditativa de que el preu pressupostat respon a un preu de mercat. Per això la persona/entitat que realitzarà el servei/subministrament ha de presentar qualque factura per serveis anàlegs prestat a altres persones/entitats amb les qui no existeixi vinculació. Aquesta documentació es pot presentar ometent les dades personals de tercers.
En el cas que no es pugui presentar la documentació assenyalada al paràgraf anterior, s'haurà de presentar una declaració responsable per part de la persona/entitat que prestarà el servei/subministrament on manifesti que mai ha prestat serveis de naturalesa anàloga a altres persones o entitats i una declaració responsable o factures, d'almenys dues persones/entitats del sector, on es reflecteixi quin és el preu que ells facturarien per un servei/subministrament de característiques anàlogues.
S'entén que se sol·licita autorització prèvia i expressa per a les despeses amb persones o entitats vinculades quan es relacionen dites despeses a la taula corresponent de l'annex 2.
Als efectes de calcular l'import de la subvenció a concedir, el conjunt de despeses amb persones o entitats vinculades no pot suposar més del 50% de la totalitat del pressupost subvencionable. En cas contrari, es reduirà el pressupost subvencionable fins que les despeses vinculades no representin més del 50% d'aquest. Aquesta norma de proporció s'haurà de mantenir en la justificació de l'activitat. En cas contrari, es produirà una reducció de l'import de a subvenció a reconèixer.
En el cas que es presentin despeses indirectes, s'hauran d'explicar els criteris que s'han seguit per imputar el percentatge corresponent al projecte. Les despeses indirectes imputades no poden ser superiors al 25% dels costs directes de l'activitat.
3. L'annex 3 (Memòria descriptiva), on l'entitat sol·licitant exposarà les característiques de l'activitat cultural per a que aquesta pugui ser valorat per la comissió avaluadora. La memòria ha de seguir l'estructura de l'annex 3.
4. NIF de l'entitat sol·licitant i NIE o NIF del representant legal.
5. La documentació que acrediti la representació i vigència de la persona signant de la sol·licitud.
6. La documentació acreditativa de que l'entitat compleix amb els requisits prevists al punt 5 d'aquesta convocatòria:
a. Documentació acreditativa de que l'entitat es troba inscrita en el registre pertinent.
b. Documentació acreditativa de que l'entitat té el domicili social, l'establiment principal, una sucursal o una delegació a Mallorca
c. Els estatuts de l'entitat.
7. Per a poder concedir i abonar les ajudes objecte d'aquesta convocatòria cal que la persona interessada acrediti la titularitat del compte bancari segons s'assenyala a continuació:
• En el cas que la persona o entitat sol·licitant no hagi estat mai beneficiària de cap subvenció del Consell de Mallorca, ha d'acreditar la titularitat del compte bancari. Aquest tràmit s'ha de realitzar a través d'aquest enllaç : Acreditació Compte corrent
• En el cas que la persona o entitat sol·licitant ja hagi estat anteriorment beneficiària de subvencions del Consell de Mallorca però desitgi canviar el compte bancari on s'hagi de fer l'ingrés de l'ajuda en el cas que es concedeixi, també haurà d'acreditar la titularitat del compte bancari a l'enllaç: Acreditació Compte corrent
• Aquest tràmit s'ha de realitzar abans o just després de presentar la sol·licitud de l'ajuda.
• No cal que facin el tràmit d'acreditació de titularitat del compte bancari les persones o entitats que ja hagin estat anteriorment beneficiàries de subvencions del Consell de Mallorca i no desitgin canviar el compte bancari on es va fer l'ingrés.
15. Termini i lloc per presentar la documentació justificativa
La justificació de la subvenció concedida s'ha de presentar:
• En el cas d'activitats finalitzades a 30 de juny de 2025, la justificació s'ha de presentar al més aviat possible i en tot cas abans del 31 de juliol de 2025. No obstant l'anterior, si la concessió de la subvenció es publiqués després del 15 de juliol de 2025 la justificació es podria presentar en el termini de 15 dies hàbils des de la publicació de la concessió.
• En el cas d'activitats finalitzades entre el 30 de juny i el 30 de setembre de 2025, la justificació s'ha de presentar al més aviat possible i en tot cas abans del 23 d'octubre de 2025. No obstant l'anterior, si la concessió de la subvenció es publiqués després del 10 d'octubre de 2025 la justificació es podria presentar en el termini de 15 dies hàbils des de la publicació de a concessió.
• En el cas d'activitats que finalitzin en el darrer trimestre de 2025 la justificació s'ha de presentar al més aviat possible i en tot cas abans del 13 de febrer de 2026. No obstant l'anterior, si la concessió de la subvenció es publiqués després de l'1 de febrer de 2026 la justificació es podria presentar en el termini de 15 dies hàbils des de la publicació de la concessió.
16. Documentació justificativa
1. La persona beneficiària ha de justificar que ha complert les condicions imposades i que ha assolit els objectius prevists en l'acte de concessió de la subvenció. Les subvencions concedides es justificaran mitjançant la modalitat de compte justificatiu de la despesa feta amb aportació de justificants de despesa.
2. La documentació se presentarà de la forma següent:
a) Tots els annexes de justificació es presentaran correctament emplenats i signats en documents pdf individuals (cada annex un document pdf).
L'annex 6A, a més de presentar-lo en format pdf degudament signat, també s'ha de presentar en format de full de càlcul (Excel, LibreOffice Calc) juntament amb la resta de documentació.
b) Els justificants de despesa i pagament, juntament amb les declaracions d'IRPF i Seguretat Social, si escau, s'han de presentar agrupades en grups de 20 despeses.
3. El compte justificatiu ha de contenir la següent informació/ documentació:
3.1. Memòria tècnica. És la documentació amb la qual el beneficiari demostra que ha realitzat l'activitat subvencionada, tal com el va presentar inicialment o amb la introducció dels canvis que, prèviament, ha comunicat al Departament de Cultura i Patrimoni. La memòria tècnica està integrada per la documentació següent:
3.1.1 Annex 5. Memòria explicativa de l'activitat realitzada: comentari i avaluació dels resultats obtinguts i de tots aquells aspectes que siguin rellevants, amb indicació de la data d'acabament del projecte. Si no s'ha executat la totalitat del projecte per causes alienes o de força major, la memòria n'ha d'exposar les causes i ha d'explicar la resta del projecte realitzat. A l'annex 5 s'inclouran a l'apartat corresponent almenys dues fotografies realitzades durant el desenvolupament de l'esdeveniment subvencionat. També s'indicaran les desviacions esdevingudes entre el pressupost previst i l'executat.
3.1.2 Acreditació de la difusió de la subvenció concedida en els termes prevists en el punt 14 d'aquesta convocatòria.
3.1.3 Qualsevol altra documentació que li sigui requerida als efectes de comprovar la realització del projecte cultural subvencionat.
3.2. Memòria econòmica
3.2.1 L'annex 4
3.2.1 Una relació de les despeses de l'activitat subvencionada. S'ha d'estructurar d'acord amb les partides del pressupost presentat i ha d'indicar les següents dades de les factures o documents acreditatius: número d'ordre, número de factura, data d'emissió de la factura, proveïdor, NIF, concepte de la despesa, import imputat i data de pagament. (annex 6A).
3.2.2 Una relació detallada, dels ingressos o subvencions que han finançat l'activitat subvencionada, amb indicació de l'import i la procedència. (annex 6B). La relació d'ingressos i despeses ha d'estar equilibrada.
3.2.3 Els justificants de despesa i pagament que permetin obtenir una evidència raonable que la subvenció s'ha aplicat de manera adequada.
Les factures i els pagaments s'han de presentar numerats i en el mateix ordre que en la relació de despeses del document annex 6A.
Els justificants del pagament de cada factura/nòmina ha d'anar a continuació de la factura/nòmina corresponent, amb la mateixa numeració, així com la documentació sobre les retencions d'IRPF i Seguretat Social.
• En el cas que la factura estigui subjecte a retenció d'IRPF i/o retenció de lloguer, seguit de la factura i pagament s'ha de presentar la documentació corresponent: declaració 111 o 216 (per no residents) i/o 115, el corresponents justificants de pagament, la declaració informativa 190 o 296 (per no residents) i /o 180 anual i, en el seu defecte, s'ha de presentar la relació general de bases i descomptes de les declaracions presentades independentment de que s'imputi o no la part corresponent a la retenció. En cas que no es presentin els documents esmentats (111, 216, 115, 190, 296 180 o relació general de bases i descomptes) en aquest paràgraf, no s'acceptarà com a correctament justificada (es rebutjarà) el total de la factura.
• En cas de justificar la despesa amb nòmines de treballadors, s'ha de presentar la nòmina, el justificant de pagament, els rebuts de liquidació de cotitzacions i relació nominal de treballadors (antics documents TCs), amb el pagament i el resum comptable de les nòmines. Aquesta documentació s'ha de presentar seguida i numerada.
Les factures justificatives de l'activitat subvencionada, que han d'estar expedides i pagades per l'entitat beneficiària, han de complir tots els requisits establerts al Reial decret 1619/2012, de 30 de novembre, pel que s'aprova el reglament que regula les obligacions de facturació. Això és:
a) Número i, en el seu cas, sèrie. La numeració de les factures dins de cada sèrie serà correlativa.
b) La data d'expedició.
c) Nom i llinatges, raó o denominació social completa, tant de l'obligat a expedir factura como del destinatari de les operacions.
d) Número d'Identificació Fiscal.
e) Domicili, tant de l'obligat a expedir factura como del destinatari de les operacions.
f) Descripció de les operacions, consignant-se totes les dades necessàries per la determinació de la base imposables de l'Impost, tal como aquesta se defineix pels articles 78 i 79 de la Llei de l'Impost, corresponent a aquelles i el seu import, incloent el preu unitari sense Impost de dites operacions, així com qualsevol descompte o rebaixa que no estigui inclòs en dit preu unitari.
g) El tipus impositiu o tipus impositius, en el seu cas, aplicats a les operacions.
h) La quota tributaria que, en el seu cas, es repercuteixi, que s'haurà de consignar per separat.
i) La data en que s'hagin efectuat les operacions que se documentin o en la que, en el seu cas, s'hagi rebut el pagament anticipat, sempre que es tracti d'una data distinta a la d'expedició de la factura.
j) En el cas que l'operació que es documenta en una factura estigui exempta de l'Impost, una referència a les disposicions corresponents de la Directiva 2006/112/CE, de 28 de novembre, relativa al sistema comú de l'Impost sobre el Valor Afegit, o als preceptes corresponents de la Llei de l'Impost o indicació que l'operació està exempta.
Haurà d'especificar-se per separat la part de base imposable corresponent a cadascuna de les operacions que es documentin en una mateixa factura en els següents casos:
- Quan es documentin operacions que estiguin exemptes de l'Impost sobre el Valor Afegit i altres en les quals no es donin aquestes circumstàncies.
- Quan es comprenguin operacions subjectes a diferents tipus de l'Impost sobre el Valor Afegit.
En el cas que en el document acreditatiu del pagament figuri un import que no coincideix amb l'import del justificant en qüestió, el beneficiari haurà de presentar un certificat o documentació justificativa de l'entitat bancària o qualsevol altre document que justifiqui que dins aquell pagament es troba inclòs l'abonament del justificant en qüestió.
Si el pagament es fa en divises, l'entitat beneficiària ha d'aportar l'equivalència del canvi oficial en euros que correspongui a la data del pagament del document justificatiu de la despesa.
En el cas que s'hagin autoritzat al beneficiari l'execució total o parcial de les activitats subvencionades amb persones o entitats vinculades, la justificació del cost en que ha incorregut l'entitat vinculada es realitzarà en els mateixos termes establerts per acreditar les despeses del beneficiari. Aquest import subvencionable executat per una entitat vinculada, no pot excedir del cost en què ha incorregut l'entitat vinculada.
3.2.4 Qualsevol altre documentació que li sigui requerida als efectes de comprovar la realització del projecte subvencionat.
17. Mesures de difusió de la subvenció concedida per part de la persona beneficiària
D'acord amb el previst a l'article 15 de l'ordenança de subvencions del Consell de Mallorca els beneficiaris han de difondre que el Consell de Mallorca subvenciona l'activitat cultural.
Concretament l'entitat ha de publicar a les xarxes socials i plana web pròpia (si en disposa) que el Consell de Mallorca ha subvencionat l'activitat de que es tracti. En dita noticia/entrada, a més de la informació corresponent a la subvenció, s'inclourà el logotip del Consell de Mallorca. Aquesta publicitat sobre la concessió de la subvenció s'ha de realitzar encara que la data de concessió sigui posterior a la celebració de l'activitat. Aquesta difusió s'ha d'incloure a l'apartat corresponent de l'annex 5.
D'altra banda, i sense perjudici de l'esmentat al paràgraf anterior, si la concessió de la subvenció es produeix abans de la celebració de l'activitat subvencionada, i l'entitat beneficiària realitza altre tipus de publicitat (premsa, pòsters, tríptics, entrades..), podrà incloure el logotip del Consell de Mallorca, fent esment a que l'activitat està subvencionada pel Consell de Mallorca. Aquesta publicitat s'adjuntarà amb la documentació justificativa.
Els esmentats logotips es poden trobar a: Identitat corporativa CIM
18. Obligacions dels beneficiaris
Sense perjudici del previst a l'article 9 de l'Ordenança de subvencions del Consell de Mallorca, són obligacions de les persones beneficiàries:
a. Executar el projecte o activitat que fonamenta la concessió de la subvenció.
b. Justificar, davant l'òrgan que concedeix la subvenció, el compliment dels requisits i les condicions, i també la realització de l'activitat i el compliment de la finalitat que determinen la concessió o el gaudi de la subvenció.
c. Sotmetre's a les actuacions de comprovació, que ha d'efectuar l'òrgan que concedeix la subvenció o l'entitat col·laboradora, si escau, i qualsevol altra de comprovació i control financer que poden dur a terme els òrgans de control competents, tant nacionals com comunitaris, i aportar tota la informació que li requereixin en l'exercici de les actuacions anteriors.
d. Comunicar a l'òrgan que concedeix la subvenció l'obtenció d'altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos que financen les activitats subvencionades. Aquesta comunicació s'ha d'efectuar tan aviat com es conegui i, en tot cas, abans de la justificació de l'aplicació donada als fons percebuts.
e. En el cas que es denegui al Consell de Mallorca l'autorització per l'obtenció dels certificats d'estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, s'haurà d'acreditar, abans de dictar‐se la proposta de resolució de concessió, que està al corrent del compliment de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb el Consell Insular de Mallorca i els organismes autònoms que en depenen, i de les obligacions amb la Seguretat Social, aportant els certificats corresponents. També haurà d'aportar els certificats esmentats en el moment que li requereixi aquesta corporació per tal de poder abonar la subvenció.
f. Disposar dels llibres comptables, els registres diligenciats i altres documents degudament auditats en els termes que s'exigeix en la legislació mercantil i sectorial aplicable a la persona beneficiària en cada cas, així com tots els estats comptables i els registres específics exigits en la convocatòria de les subvencions, amb la finalitat de garantir l'exercici adequat de les facultats de comprovació i control.
g. Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, incloent‐hi els documents electrònics, mentre puguin ser objecte de les actuacions de comprovació i control.
h. Adoptar les mesures de difusió establertes al punt anterior.
i. Reintegrar els fons percebuts en els casos que es preveuen en l'art. 56 de l'Ordenança de Subvencions del Consell de Mallorca.
19. Pèrdua del dret al cobrament de la subvenció
Serà d'aplicació el previst en l'article 58 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca, amb les particularitats següents:
1. Si l'entitat beneficiària incompleix les obligacions contemplades en la convocatòria, o incorre en alguna de les causes de l'article 9 de l'Ordenança de Subvencions del CIM, o altera aspectes rellevants del projecte que s'hagin pogut tenir en compte per concedir l'ajuda, els òrgans competents del Consell han de declarar la pèrdua del dret al cobrament de la subvenció. En conseqüència, l'entitat beneficiària perdrà el dret a cobrar-la o, si ja l'ha cobrada (totalment o parcialment), l'haurà de reintegrar, d'acord amb el que estableix l'article 57 de l'Ordenança de Subvencions del Consell de Mallorca.
2. Si de la presentació dels justificants es dedueix que l'entitat beneficiària ha complert de forma significativa amb les seves obligacions, que ha tingut voluntat de compliment i que s'han assolit les finalitats de la subvenció, però el pressupost inicial subvencionable no estigui ben justificat 1) perquè la documentació justificativa tingui deficiències o sigui inadequada per no ajustar-se als requisits de la convocatòria, o 2) perquè sigui insuficient per no haver-se acomplert del tot, la pèrdua parcial del dret de cobrament de la subvenció inicial s'ha de calcular de la manera següent:
- La subvenció a percebre serà com a màxim del 50 % del pressupost executat subvencionable (compte justificatiu acceptat pel centre gestor).
- En el cas que la subvenció concedida sigui superior al 50 % del pressupost executat subvencionable, es reduirà l'import de la subvenció fins que aquest no superi el 50 % del pressupost executat subvencionable. En aquest cas es declararà la pèrdua del dret al cobrament parcial de la subvenció per la diferència entre l'import inicialment concedit i el que s'hagi d'abonar.
4. A més a més, l'import de la subvenció a abonar, en cap cas, pot ser de tal quantia que aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos, superi el cost de l'activitat subvencionada.
Si l'import total de la subvenció més la resta d'altres ajuts o ingressos que han finançat la realització del projecte, supera el cost de l'activitat subvencionada, l'import de la pèrdua del dret al cobrament parcial de la subvenció serà la quantitat que l'excedeix.
A efectes d'aquesta convocatòria, s'entén per cost de l'activitat el cost del compte justificatiu presentat per la persona beneficiària (annex 6A), llevat de les despeses que, per la seva naturalesa no formin part del cost de l'activitat. Si que entrarien en el concepte de cost de l'activitat, aquelles despeses en que ha incorregut la persona beneficiària que no s'han acceptat com a despesa subvencionable en l'aprovació del compte justificatiu, per no complir amb tots els requisits prevists a la convocatòria (forma, termini o similars), però que responen a la naturalesa de l'activitat subvencionada.
5. De conformitat amb els principis d'eficàcia i eficiència en l'assignació i utilització dels recursos públics regulats a l'article 5 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca, en el cas que l'import de la pèrdua del dret al cobrament de la subvenció sigui igual o inferior a 100,00 € i sempre que aquest import no superi l'1 % de la subvenció concedida, el centre gestor anul·larà d'ofici la diferència entre l'import de la subvenció concedida i l'import de la subvenció reconeguda, sense necessitat d'iniciar el procediment i posterior declaració de la pèrdua del dret al cobrament d'una part de la subvenció, i sense que el beneficiari presenti renúncia a cobrar aquesta quantitat.
20. Ineficàcia sobrevinguda de la convocatòria
Si per circumstàncies sobrevingudes d'interès públic i general, el Consell de Mallorca no pot dur endavant la tramitació d'aquesta convocatòria d'ajudes, l'òrgan que la va aprovar l'ha de deixar sense efectes previ informe justificatiu de la Secretaria Tècnica del centre gestor.
21. Comunicació de canvis en l'activitat subvencionada
Si es dóna el supòsit, les persones beneficiàries han de sol·licitar a l'òrgan gestor (Departament de Cultura i Patrimoni), abans que no conclogui el termini per a dur a terme l'activitat subvencionada, modificacions de la resolució de concessió que suposin ampliació dels terminis fixats, reducció de l'import concedit o alteració de les accions que s'integren en l'activitat, que s'autoritzen quan tenen la causa en circumstàncies imprevistes o són necessàries per al bon final de l'actuació, sempre que no s'alteri l'objecte o la finalitat de la subvenció i no es danyi el dret de tercers.
22. Sol·licitud d'ampliació de terminis
Les peticions d'ampliació dels terminis fixats s'han de presentar amb una antelació mínima de quinze dies hàbils al de finalització del termini que es vol ampliar.
23. Criteris de valoració de les sol·licituds
1. No se subvencionaran els projectes que es valorin per la comissió avaluadora amb una puntuació inferior a 22 punts, denegant la sol·licitud presentada per aquest fet.
2. La valoració dels projectes presentats es realitzarà en base als criteris següents que hauran d'estar reflectits a la memòria del projecte (annex 3). L'estructura de l'annex 3 segueix el mateix ordre que els aspectes a avaluar.
L'annex 3 ha d'explicar el projecte apartat per apartat i la seva redacció ha de ser clara i concreta. S'ha de limitar als aspectes/objecte de l'apartat que es tracti. No s'avaluarà/puntuarà la informació que es detalli a apartats que no correspongui per contingut.
Els ítems dels criteris de valoració que no restin acreditats amb la documentació adjunta a la sol·licitud (annex 3), es valoraran amb zero punts.
3. La puntuació de les sol·licituds determinarà segons els criteris següents:
A. Criteris de valoració general del projecte (màxim 25 punts)
A.1 Interès i coherència del projecte (màxim 9 punts)
• Cal especificar el títol, les dates d'execució i el lloc de desenvolupament. A més d'una descripció breu del projecte (màxim 15 línies). També cal incloure la programació prevista del festival o mostra.
- Objectius i l'adequació d'aquests. Objectius generals i específics (màxim 3 punts).
- Perfil del destinatari a l'objecte del projecte (màxim 2 punts).
- Correcta planificació del calendari del projecte. (màxim 2 punts).
- Coherència: les activitats s'ajusten a una idea general de projecte adequat a l'objecte de la convocatòria (màxim 2 punts).
A.2 Qualitat del projecte (màxim 9 punts).
- Per poder avaluar aquest apartat la proposta ha d'incloure la trajectòria / currículum dels participants per valorar formació i experiència (màxim 7 punts)
- mètodes d'avaluació del projecte que permeten la millora continua per treballar en qualitat (màxim 2 punts)
A.3 Viabilitat econòmica (màxim 5 punts).
Una proposta té major viabilitat econòmica si té finançament suficient per a la seva realització, atorgant-se més puntuació quan menor sigui la quantitat sol·licitada respecte al pressupost del projecte, atès que demostra que té el finançament necessari per poder dur a terme l'activitat posposada.
% que suposa la subvenció sol·licitada respecte al pressupost del projecte |
Ponderació (Punts) |
---|---|
Fins al 30% |
5 |
Més del 30% fins al 35% |
4 |
Més del 35% fins al 40% |
3 |
Més del 40% fins al 45% |
2 |
Més del 45% fins al 49 % |
1 |
A.4 Commemoracions, efemèrides i/o difusió dels valors històrics, populars i tradicionals de Mallorca (màxim 2 punts)
- S'atorgarà 1 punt si el projecte fa difusió dels valors històrics, populars i tradicionals de Mallorca.
- S'atorgarà 1 punt si el projecte s'articula en torn a una commemoracions, efemèrides.
B. Projecció col·lectiva i pública (màxim 9 punts)
B.1. Pla de difusió i explicació de la seva temporització (màxim 4 punts)
B.2. Foment del català. (fins a 3 punts)
- Projectes amb un pla de difusió tenint en compte les accions previstes i els mitjans utilitzats en català. (fins a 1 punt)
- Projectes que fomentin l'ús del català (fins a 1 punt)
- Projectes que emprin la llengua catalana durant el desenvolupament de les activitats. (fins a 1 punt)
B.3. Accions adreçades a col·lectius amb risc d'exclusió social: política de preus, altres accions (màxim1 punt)
B.4. Accions adreçades al foment de l'accessibilitat: adaptació de les activitats i/o dels espais a persones amb discapacitat o problemes de mobilitat (màxim 1 punt)
C. Innovació i creativitat (màxim 3 punts).
- Projecte vinculat a les noves tecnologies (fins a 1 punt).
- Projecte interdisciplinari (fins a 1 punt).
- Projecte únic o nou en el panorama illenc (fins a 1 punt).
D. Trajectòria i consolidació de l'esdeveniment (màxim 2 punts). Fins a la 4ª edició es puntuarà amb 0,5 punts. Si es tracta de la 5ª fins a la 9ª edició es puntuarà amb 1 punt. Es puntuarà amb 2 punts a partir de la 10ª edició.
E. Programació artística (màxim 5 punts)
E.1 Programació amb professionals o companyies de Mallorca (màxim 2 punts). Si l'1% i fins el 19% de les actuacions programades corresponen a professionals o companyies de Mallorca es puntuarà amb 1 punt. Amb 2 punts si suposen un 20% o més.
E.2 Programació amb professionals o formacions de gent jove. (màxim 2 punts). Es considerarà que la formació és de gent jove quan el 75 % dels membres de la companyia siguin persones menors de 30 anys.
E.3 Realització d'activitats complementàries de formació i/o divulgació relacionades amb el foment de les arts escèniques (màxim 1 punt).
4. Si a l'hora de determinar les subvencions corresponents a les sol·licituds que han obtingut la mateixa puntuació total i el crèdit que resti per assignar no fos suficient per concedir-les en la seva totalitat, es seguiran les normes següents per determinar l'ordre de prelació entre els projectes:
a. Es classificaran abans les que hagin obtingut major puntuació en el criteri d'avaluació A). En el cas que n'hi hagi més d'una amb la mateixa puntuació en aquest apartat, i el crèdit no sigui tampoc suficient per concedir-ne les ajudes, aquest empat s'ha de resoldre tenint en compte la puntuació del criteri d'avaluació B). Si s'haguessin comparat els criteris anteriors i el crèdit no fos encara suficient, per resoldre l'empat, s'ha d'observar la puntuació aconseguida en els criteris C, D i E seguint l'ordre establert.
b. Amb tot, si com a resultat d'atendre l'ordre de prelació anterior es mantingués l'empat, aquest últim es resoldrà a favor de la sol·licitud amb l'import total de pressupost subvencionable més elevat.
24. Recursos
1. Contra l'acord que aprova aquesta convocatòria, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de la seva publicació. El recurs es pot interposar formalment davant el Consell Executiu o davant el Ple, que és l'òrgan competent per resoldre'l.
Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.
Si un cop transcorreguts tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.
No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
2. Contra la resolució de concessió d'aquesta convocatòria que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de la seva publicació. El recurs es pot interposar formalment davant el la consellera executiva de Cultura i Patrimoni o davant el Consell Executiu, que és l'òrgan competent per resoldre'l.
Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.
Si un cop transcorreguts tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.
No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.