Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HABITATGE, TERRITORI I MOBILITAT

Núm. 75425
Resolució de la directora general d’Harmonització Urbanística i Avaluació Ambiental per la qual es formula l'informe d'impacte ambiental sobre la instal·lació de tractament de residus, Can Xiquet Pou, polígon 20, núm.71, TM Santa Eulària des Riu, Eivissa (Exp. 3a/2024)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Vist l'informe tècnic amb proposta de resolució de dia 21 de novembre de 2024, i d'acord amb l'apartat 1 de l'article únic del Decret 5/2024, de 29 de maig, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

RESOLC FORMULAR

L'informe d'impacte ambiental referent a la instal·lació de tractament de residus, Can Xiquet Pou, polígon 20, núm.71, TM Santa Eulària des Riu, Eivissa.

1. Determinació de subjecció a avaluació ambiental i tramitació

Tramitació

Aquest projecte es tramita segons la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental d'acord amb l'annex 2, Grup 9. Altres projectes: b) Instal·lacions d'eliminació o valorització de residus no incloses en l'annex I, excepte l'eliminació o valorització de residus propis no perillosos en el lloc de producció.

D'acord amb l'anterior, el projecte serà objecte d'una Avaluació d'Impacte Ambiental Simplificada i s'haurà de seguir la tramitació ambiental establerta al títol II, capítol II, secció 2ª de la llei esmentada, així com complir amb les prescripcions dels articles 21 i 22 del Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears, aprovat per Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost, que li siguin d'aplicació.

2. Descripció i ubicació del projecte

1. L'objecte del projecte consisteix en desenvolupar l'activitat de recollida i valorització de residus tèxtils, en concret roba, calçat, teixits i complements. Es pretén ubicar la instal·lació a una secció de 400m2 d'una nau industrial, la qual a l'actualitat no té cap activitat, nau que té una superfície total de 2.169,82 m2.

2. Les instal·lacions consten d'unes oficines i una sala de reunions/aula de formació ubicades en la planta primera. A més, les instal·lacions consten d'una àrea de serveis i vestuaris. Tota la gestió dels residus es realitzarà a l'interior de la nau. Per a la gestió dels residus tèxtils es diferencien dins de la nau les següents seccions:

  • Zona de descàrrega de roba. Aquí es descarrega i es pesa tota la roba que entra a les instal·lacions.
  • Zona d'emmagatzematge de roba d'enviament a gestor final, on es preveu la possibilitat d'emmagatzemar a doble nivell amb sistema BIG BAG.
  • Zona de primera selecció (1ª tria) on s'obren les bosses i es fa una primera classificació, segons qualitat.
  • Zona de segona selecció (2ª tria) on es fa una segona classificació de la roba, segons tipologia (home, dona, fillet, sabates i complements, roba de casa,...), qualitat i temporada.
  • Zona d'emmagatzematge de roba fora de temporada on s'emmagatzema la roba amb un sistema de prestatgeries de paletització.
  • Zona d'emmagatzematge de roba penjada per botigues.

3. Segons consta a la Memòria tècnica, el subministrament d'aigua es realitza mitjançant pou existent i segons el Document Ambiental, donada la inexistència de xarxa de clavegueram, el conjunt de naus tenen una fossa sèptica comú pel tractament de les aigües residuals, que recull les aigües grises i negres de les instal·lacions (dutxes, lavabos,...).

4. La roba prové principalment dels contenidors per la recollida selectiva de roba repartits per tot Eivissa i Formentera. Puntualment es realitzen recollides a grans generadors, com poden ser deixalleries, parròquies, hotels o comerços.

5. L'objectiu de la línia de tractament de roba i tèxtil és maximitzar la preparació per a la reutilització, derivant la roba que es pot reutilitzar a les sis botigues de segona mà que Càritas té repartides per tota la illa. L'entitat utilitzarà dos vehicles tipus furgonetes i te iniciat el tràmit per està habilitat per la recollida i transport de residus de caràcter professional.

6. El disseny del procés de gestió de residus tèxtils d'aquesta instal·lació costa de varies operatives:

  • En una primera operativa de preparació per a la reutilització, es realitzaran dues seleccions prèvies de material, etiquetatge de la roba seleccionada per a dur a les botigues de segona mà i es codifica per tal d'identificar cada peça de roba. Finalment, es sotmetrà a un procés d'higienització per tal de garantir la seva qualitat. En aquesta fase la roba deixa de considerar-se com a un residu per passar a ser un producte apte per a la reutilització.
  • La resta de material de roba que s'ha d'enviar a altres gestors autoritzats per a la seva correcta gestió, s'emmagatzema i una part dels residus recollits es sotmetran a un procés de descompactació, per reduir els seu volum i optimitzar l'espai d'emmagatzematge i d'enviament a altres gestors. La roba i el tèxtil que no es pot reutilitzar dins les instal·lacions, s'envia a altres gestors per al seu correcte tractament, dins contenidors marítims.

7. La nau on es projecta la instal·lació de gestió i valorització de residus tèxtils es troba a una parcel·la d'una superfície de 10.715 m2. Els terrenys on estan ubicades les instal·lacions objecte d'aquest projecte, pertanyen al terme municipal de Santa Eulària des Riu i es troben classificades com zona urbana i d'ús industrial.

8. El conjunt territorial on es troba la nau te característiques totalment industrials, amb altres activitats industrials, incloses la gestió de residus perillosos i no perillosos i d'altra tipologia, ubicant-se a molt poca distància de la carretera entre Eivissa i Santa Eulària des Riu.

9. La parcel·la on s'ubica la nau, es troba inclosa a una zona junt amb altres infraestructures urbanes i industrials i únicament limita a un dels sectors amb terrenys agrícoles. Per tant, la fauna es troba molt condicionada per aquesta trama antròpica i el propi vial, que es una de les vies de comunicació més transitades de l'illa.

D'acord amb l'EIA, la instal·lació projectada s'ubica a prop del mig geogràfic de l'illa, la qual cosa optimitza la logística, minimitzant els trajectes de recollida i enviaments cap a altres gestors autoritzats.

3. Avaluació dels efectes previsibles

Segons el document ambiental, l'execució del projecte generarà els següents impactes:

MEDI FÍSIC

Pel que fa al medi físic cal destacar l'impacte negatiu que suposa el consum de recursos fòssils que tota activitat industrial porta associada (gasoil i electricitat, que en el cas d'Eivissa prové de la combustió de derivats del petroli), i la conseqüent emissió de gasos d'efecte hivernacle. A més, la neteja de les instal·lacions, així com l'ús de sanitaris per part dels treballadors i visitants, comporta un consum d'aigua.

L'increment de trànsit a la zona suposa una reducció de la qualitat de l'aire: augment de la pols i partícules en suspensió, olors, fums, etc., així com un augment de renous.

S'ha d'esmentar que la gestió desenvolupada per RETEXSOL porta implícit l'augment de la vida útil de l'abocador de Ca na Putxa i, per tant, redueix el consum de territori destinat a tal fi. A més, la sensibilització a la població podria suposar una reducció d'abocaments incontrolats de residus i, per tant, la millora de la qualitat del sòl, aigües subterrànies i del paisatge de l'illa.

La reutilització dels residus de roba suposa un estalvi de matèries primeres en la fabricació d'aquests objectes. Aquest impacte positiu no és únicament a nivell local, ja que la major part de matèries primeres utilitzades provenen de fora de l'illa, o inclús de fora de l'estat. També s'ha considerat un impacte positiu sobre el consum de recursos, producte de l'activitat d'educació i sensibilització ambiental que es durà a terme a RETEXSOL; ja que la sensibilització comporta una reducció del consum.

MEDI BIÒTIC

Els impactes esperats sobre la flora durant la fase d'explotació apareixen únicament i de manera poc significant, per la generació de pols i partícules en suspensió.

Quant a la fauna, les poblacions existents es veuran afectades pels renous, pols i partícules en suspensió que es generaran. S'ha d'esmentar però, que gran part de l'activitat es realitza a l'interior de la nau de RETEXSOL i, per tant, no afectarà directament a les espècies faunístiques.

La reducció d'abocaments incontrolats i per tant la contaminació que aquests suposen, afecta de manera positiva a la fauna en general.

 

MEDI PERCEPTUAL

El paisatge seguirà essent un dels factors ambientals més afectats, tot i que es tracta d'una instal·lació preexistent amb una important pantalla vegetal a la seva zona perimetral; no hi han previstes noves obres de construcció i s'ubica en un entorn proper a una zona industrial.

MEDI SOCIOECONÒMIC

Cal destacar els impactes positius que la fase d'explotació provoca sobre diferents aspectes de l'activitat econòmica. Sobretot cal destacar: l'ocupació de col·lectius en risc d'exclusió social com a objectiu bàsic del projecte, la creació de nous llocs de feina no estacional i la conseqüent millora de la distribució de la renda. Aquest fet, suposa una elevada acceptació social del projecte RETEXSOL.

4. Consultes a les administracions públiques afectades i persones interessades

D'acord amb l'article 46 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, s'han realitzat consultes a les següents administracions previsiblement afectades per la realització del projecte:

  • Servei d'Estudis i Planificació de la Direcció General de Recursos Hídrics (DGRH) de la Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua (VALIB 261530).
  • Servei de Canvi Climàtic de la Direcció General d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic (VALIB 261538).
  • Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl de la DG de Medi Natural i Gestió Forestal (VALIB 261571).
  • Direcció General d'Emergències i Interior (VALIB 261552).
  • Servei de Gestió Ambiental del Departament de Presidència i Gestió Ambiental del Consell Insular d'Eivissa. (GOIBS206385/2024).
  • Servei d'Ordenació del Territori del Departament d'Ordenació del Territori, Infraestructures Viaries, Ordenació Turística i Lluita contra l'intrusisme del Consell Insular d'Eivissa. (GOIBS22548/2024).
  • Ajuntament de Santa Eulària des Riu (GOIBS22291/2024).
  • GOB Eivissa (GOIBS22495/2024).
  • Amics de la Terra (GOIBS22448/2024).

A dia d'avui, dins l'expedient consten els informes següents:

El Servei de Canvi Climàtic i Atmosfera en relació amb la consulta efectuada, conclou (20/02/2024):

«Un cop avaluada la informació s'emeten les següents conclusions:

1. La instal·lació estarà classificada com a Activitat Potencialment Contaminadora de l'Atmosfera del grup – amb codi 09100952. Així doncs, el titular de la instal·lació no està obligat a sol·licitar autorització ni comunicar la seva activitat potencialment contaminadora de l'atmosfera (APCA). En tot cas es recorda que ha de complir amb les prescripcions establertes a l'article 7 de la Llei 34/2007, de 15 de novembre, de qualitat de l'aire i protecció de l'atmosfera.

2. Quant a canvi climàtic, la pròpia activitat que es genera serveix per donar compliment a la disposició final sisena de la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica, i suposa mitigar l'emissió de gasos d'efecte hivernacle. Si bé és cert que el projecte es pot millorar, tal i com s'estableix a les mesures correctores que es presenten a l'EIA, mitjançant la penetració d'energies renovables, tot i que no es concreta.»

El Servei d'Ordenació d'Emergències de la Direcció General d'Emergències i Interior en relació amb la consulta efectuada, conclou (13/02/2024):

Per tot l'anterior, s'informa al sol·licitant del present informe que el titular de la instal·lació de tractament de residus tèxtils a Can Xiquet Pou en el terme municipal de Santa Eulària des Riu, haurà de valorar si l'activitat ha de disposar de Pla d'Autoprotecció segons s'indica en el Decret 8/2004, de 23 de gener, pel qual es despleguen determinats aspectes de la llei d'ordenació d'emergències a les Illes Balears o al Reial decret 393/2007, de 23 de març, pel qual s'aprova la Norma Bàsica d'Autoprotecció dels centres, establiments i dependències dedicats a activitats que poden donar origen a situacions d'emergències.

En cas de que la instal·lació de tractament de residus tèxtils a Can Xiquet Pou estigui dintre del catàleg d'activitats que necessiten adoptar mesures d'autoprotecció que s'indiquen tant a l'annex I en el Decret com en el Reial Decret indicats en el paràgraf anterior, s'haurà de presentar/registrar a l'administració competent.”

El Departament d'Emergències de la Direcció General d'Emergències i Interior en relació amb la consulta efectuada, conclou (13/02/2024):

«Una vegada examinada la documentació de la instal·lació de tractament de residus tèxtils a Can Xiquet Pou al Terme Municipal de Santa Eulària des Riu, es considera que es pot informar favorablement atès que no introdueix canvis substancials envers els riscos analitzats per Protecció Civil. Tot i això, i atès que a la parcel·la contigua de la instal·lació (pel sud-oest) es troba una zona d'alt risc d'incendi forestal (ZAR) el projecte ha de contemplar mesures de protecció contra incendis adients per tal que un hipotètic incendi a la instal·lació no generi una emergència de Protecció Civil»

La secció de Medi Ambient del Departament de Gestió Ambiental, Sostenibilitat, Innovació i Transparència del Consell Insular d'Eivissa en relació amb la consulta efectuada, conclou (19/02/2024):

«Atenent a la ubicació del projecte i les característiques de la zona d'implantació, la tipologia i característiques del projecte i de les mesures minimitzadores i correctores proposades al document ambiental, no es consideren afeccions significatives sobre els valors naturals, paisatge i recursos naturals.»

El Departament de Territori, Ordenació Turística, Mobilitat, Infraestructures Viàries i Intrusisme del Consell Insular d'Eivissa en relació amb la consulta efectuada, conclou (30/01/2024):

«Vist que el projecte es refereix a una activitat de tractament de residus tèxtils en una nau existent en sòl urbà, no afecta les competències del Servei de Territori del Consell Insular d'Eivissa; no obstant, s'hauran de tenir en compte les observacions que realitzi la secció de Medi Ambient d'aquest Consell»

El Servei d'Estudis i Planificació de la Direcció General de Recursos Hídrics (DGRH) de la Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua en relació amb la consulta efectuada, conclou (08/03/2024):

«Per tot l'anterior, des de d'un punt de vista de suficiència hídrica, capacitat de sanejament i depuració i protecció del domini públic hidràulic subterrani, informem favorablement la instal·lació de tractament de residus tèxtils a Can Xiquet Pou, TM Santa Eulària des Riu, amb les següents condicions:

1. El projecte ha de preveure la instal·lació d'aixetes o aixeteries amb temporitzadors, o que l'obertura i tancament es realitzi mitjançant sensors de presencia o altres sistemes que permetin un estalvi equivalent d'aigua a les zones dels banys.

2. El projecte ha de preveure la recollida de les pluvials amb un sistema recol·lector de l'aigua de pluja de les cobertes amb el que emmagatzemar i regenerar l'aigua per a ús propi de les instal·lacions.

3. El projecte ha d'incloure i complir tots els requisits respecte als depòsits estancs de buidatge periòdic per verificar que compleix.

4. S'han de presentar els rendiments de depuració exigits per al sistema autònom establert a una zona de vulnerabilitat a la contaminació d'aqüífers moderada i fora del perímetre de restriccions màximes de pous de proveïment urbà per verificar que compleix.»

El Servei d'Aigües Subterrànies de la Direcció General de Recursos Hídrics (DGRH) de la Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua en relació amb la consulta efectuada, conclou (09/10/2024):

«El número 71 del polígon 20 del T.M. de Santa Eulària des Riu (Eivissa) referència cadastral 6030309CD6163N0001QP disposa d'un aprofitament d'aigües subterrànies legalitzat:

  • AAS_14055 amb un volum autoritzat de 500 m3, amb un cabal màxim instantani de 0,15 l/s i per ús INDUSTRIAL, el titular del qual és INMOBILIARIA PLANELLS SILVEIRA, S.L. (CIF: B071917255).

Ni el document ambiental ni el projecte bàsic i d'execució estimen les necessitats d'aigua per ús industrial. La memòria diu que el subministrament d'aigua es farà mitjançant el pou del que es disposa (AAS_14055).

La massa d'aigua que explota l'aprofitament és la 20.03M3 Riu de Santa Eulària, en bon estat quantitatiu i qualitatiu.

Es podria aprofitar l'aprofitament existent per a la instal·lació amb ús industrial, tot i que si es pretén sobrepassar el volum anual màxim autoritzat de 500m3/any s'hauria de sol·licitar una modificació de condicions”.

L'Ajuntament de Santa Eulària des Riu en relació amb la consulta efectuada, conclou (26/02/2024):

(...) TERCERO.- Se observa la pretensión de instalar la actividad de tratamiento y almacenamiento de residuos en un establecimiento que forma parte de una edificación mayor ubicada en la parcela catastral 6030309CD6163N0001QP la cual parece ser que ha sido dividida internamente.

En cuanto a ello, consultado el archivo municipal se observa que la propiedad de la edificación mayor está tramitando expediente municipal de legalización de división interna la cual, pero, lleva más de 2 años sin novedades a la espera de que el propietario subsane un requerimiento técnico.

Por otra parte, cabe indicar que el técnico que suscribe realizó inspección a dicha edificación en octubre del año 2019 cuyo resultado fue la observación y levantamiento de actas de inspección por haber actividades en ejercicio sin ningún título habilitante en edificación con divisiones interiores sin tampoco título habilitante alguno. En dichas actas de inspección se proponía al Departamento de Infracciones las medidas cautelares de suspensión y cierre de dichas actividades.

Así pues, se informa que la actividad proyectada es pretendida en un establecimiento el cual no dispone a día de hoy de título habilitante urbanístico al ser el resultado de una división interna pendiente de resolver su legalización.

CUARTO.- Ni el PT01 ni el ESTIAS01 justifican el cumplimiento de la normativa sectorial de protección contra incendios, electricidad, ventilación, etc.(...)

SEXTO.- El artículo 34 de la Ley 1/2007, de 16 de marzo, contra la contaminación acústica de las Illes Balears, establece que:

Artículo 34. Estudios acústicos. Las actividades que deban ser sometidas a evaluación de impacto ambiental requieren para su autorización la presentación de un estudio acústico relativo al cumplimiento de lo preceptuado en la presente ley”.

El artículo 24 de la Ordenanza Municipal reguladora del Ruido y las Vibraciones publicada en el BOIB número 19 de fecha 14-febrero-2017 establece las características que deben tener los estudios acústicos.

No se observa en la documentación obrante para la evaluación de la actividad ningún estudio acústico por lo que se incumple lo establecido por el artículo 34 de la Ley 1/2007 y se informa que la documentación expuesta es incompleta.(...)

[C]. CONCLUSIONES.

Visto cuanto antecede,

PRIMERO.- En el apartado [B] del presente informe, en relación al PT01 y al ESTIAS01 y en contestación al E01, se han indicado y descrito las observaciones y cuestiones que se deberían, y se solicitan, tener en consideración.

SEGUNDO.- Tal y como se ha indicado en el apartado [B].SÉPTIMO del presente informe, debe darse traslado del presente informe al Departamento de Infracciones del Ajuntament de Santa Eulària des Riu para su conocimiento y efectos oportunos.

TERCERO.- Se eleva el presente informe a conocimiento de la Corporación. ../..»

5. Anàlisi dels criteris de l'annex III de la Llei 21/2013

S'han analitzat els criteris de l'annex III de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i es contempla que el projecte no té efectes significatius sobre el medi ambient:

a) Característiques i ubicació del projecte:

1. L'objecte del projecte consisteix en desenvolupar l'activitat de recollida i valorització de residus tèxtils, en concret roba, calçat, teixits i complements. Es pretén ubicar la instal·lació a una secció de 400m2 d'una nau industrial, la qual a l'actualitat no té cap activitat, nau que té una superfície total de 2.169,82 m2.

2. Segons consta a la Memòria tècnica el subministrament d'aigua es realitza mitjançant pou existent i segons el Document Ambiental, donada la inexistència de xarxa de clavegueram, el conjunt de naus tenen una fosa sèptica comú pel tractament de les aigües residuals, que recull les aigües grises i negres de les instal·lacions (dutxes, lavabos,...).

3. En relació a l'aplicació de l'article 9.1 de la Llei 21/2013 pel fet que una part de les instal·lacions i de l'activitat ja estava executada, el promotor ha justificat la paralització de l'activitat, així com l'estudi d'alternatives amb justificació de la solució adoptada.

b) Característiques del potencial impacte:

Es considera que el Document ambiental recull de manera correcta la diagnosis i caracterització territorial i ambiental de la zona de implantació. Es considera una correcta valoració de impactes i com a conseqüència les mesures correctores i minimitzadores proposades també es consideren adequades.

Atenent a la ubicació del projecte i les característiques de la zona de implantació, la tipologia i característiques del projecte i de les mesures minimitzadores i correctores proposades al document ambiental, no es consideren afeccions significatives sobre els valors naturals, paisatge i recursos naturals.

6. Conclusions de l'Informe d'impacte ambiental

Primer. No subjectar a avaluació d'Impacte Ambiental ordinària el projecte d'instal·lació de tractament de residus, Can Xiquet Pou, polígon 20, núm.71, TM Santa Eulària des Riu, Eivissa, memòria redactada per Alicia Fernández Vilas, llicenciada en biologia i tècnic de medi ambient, signada en data setembre de 2023; atès que no es preveu que pugui tenir efectes significatius sobre el medi ambient d'acord amb els criteris de l'annex III de la Llei 21/2013, sempre que es compleixin les mesures correctores /protectores proposades en el document ambiental, elaborat per Gabriel Pérez Aguilar, enginyer tècnic industrial, signat en data octubre de 2023, i els condicionants següents:

D'acord amb l'informe del Servei d'Estudis i Planificació de la Direcció General de Recursos Hídrics (DGRH) de la Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua:

1. El projecte ha de preveure la instal·lació d'aixetes o aixeteries amb temporitzadors, o que l'obertura i tancament es realitzi mitjançant sensors de presencia o altres sistemes que permetin un estalvi equivalent d'aigua a les zones dels banys.

2. El projecte ha de preveure la recollida de les pluvials amb un sistema recol·lector de l'aigua de pluja de les cobertes amb el que emmagatzemar i regenerar l'aigua per a ús propi de les instal·lacions.

3. El projecte ha d'incloure i complir tots els requisits respecte al depòsits estancs de buidatge periòdic per verificar que compleix.

4. S'han de presentar els rendiments de depuració exigits per al sistema autònom establert a una zona de vulnerabilitat a la contaminació d'aqüífers moderada i fora del perímetre de restriccions màximes de pous de proveïment urbà per verificar que compleix.

D'acord amb l'informe del Servei d'Aigües Subterrànies de la Direcció General de Recursos Hídrics (DGRH) de la Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua (09/10/2024):

  • Referent a l'aprofitament d'aigües subterrànies, es podria aprofitar l'aprofitament existent per a la instal·lació amb ús industrial, tot i que si es pretén sobrepassar el volum anual màxim autoritzat de 500m3/any s'hauria de sol·licitar una modificació de condicions.

També cal recordar que:

  • Atès que a la parcel·la contigua de la instal·lació (pel sud-oest) es troba una zona d'alt risc d'incendi forestal (ZAR) el projecte ha de contemplar mesures de protecció contra incendis adients.
  • En cas de que la instal·lació de tractament de residus tèxtils a Can Xiquet Pou estigui dintre del catàleg d'activitats que necessiten adoptar mesures d'autoprotecció que s'indiquen tant a l'annex I en el Decret 8/2004, de 23 de gener, pel qual es despleguen determinats aspectes de la llei d'ordenació d'emergències a les Illes Balears, com en el Reial Decret 393/2007, de 23 de març, s'haurà de presentar/registrar a l'administració competent.
  • La instal·lació i funcionament del conjunt de l'enllumenat exterior haurà de complir tot el disposat a la Llei 3/2005 de 20 d'abril, de protecció del medi nocturn de les Illes Balears.
  • S'haurà de donar compliment a les obligacions genèriques d'APCA indicades a l'article 7 de la Llei 34/2007, de 15 de novembre, de qualitat de l'aire i protecció de l'atmosfera.
  • S'hauran de prendre mesures per minimitzar l'emissió de renous per tal de complir amb la Llei 1/2007, de 16 de març, contra la contaminació acústica de les Illes Balears i l'Ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions de Santa Eulària des Riu.

Segon. Es publicarà el present informe d'impacte ambiental, al Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que disposa l'article 47.3 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental.

Tercer. L'informe d'impacte ambiental perdrà la seva vigència i cessarà en la producció dels efectes que li són propis si, una vegada publicat en el BOIB, no s'hagués procedit a l'autorització del projecte en el termini màxim de sis anys des de la publicació, d'acord amb el que disposa l'article 21 bis del Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears.

Quart. L'informe d'impacte ambiental no ha de ser objecte de cap recurs, sense perjudici dels que, si s'escau, siguin procedents en la via administrativa o judicial davant de l'acte, si s'escau, d'autorització del projecte, d'acord amb el que disposa l'article 47.5 de la Llei 21/2013.

Cinquè. Aquesta resolució s'emet sense perjudici de les competències urbanístiques, de gestió o territorials de les administracions competents i de les autoritzacions o informes necessaris per a l'aprovació.

 

(Signat electrònicament: 5 de febrer de 2025)

La directora general d'Harmonització Urbanística i Avaluació Ambiental Maria Paz Andrade Barberá