Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 788041
Resolució del dia 26 de novembre de 2024 de la Universitat de les Illes Balears per la qual es convoquen proves selectives d'accés, pel torn lliure, per a l'ingrés a diferents cossos, escales i especialitats de personal tècnic, de gestió i d’administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En compliment del que disposen els Estatuts d'aquesta universitat, aprovats pel Decret 64/2010, de 14 de maig (Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 76, de 22 de maig), aquest Rectorat, en ús de les competències que té atribuïdes a l'article 91.1 de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari, amb la finalitat d'atendre les necessitats del personal d'administració i serveis, acorda de convocar proves selectives per a l'ingrés pel torn lliure a diferents cossos, escales i especialitats de personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis d'aquesta universitat de conformitat amb les següents:

Bases de la convocatòria

1. Normes generals

1.1. Es convoquen proves selectives per cobrir 61 places vacants de personal funcionari de carrera, pel sistema de concurs oposició, torn lliure, en relació amb els cossos, escales i especialitats que consten a l'annex I d'aquesta resolució.

Les places convocades estan incloses en les ofertes d'ocupació pública aprovades per Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears, amb l'autorització pertinent del Govern de les Illes Balears i publicades al Butlletí Oficial de les Illes Balears els anys 2021 (BOIB núm. 167, del dia 4 de desembre), 2022 (BOIB núm. 168, del dia 27 de desembre), 2023 (BOIB núm. 172, de 21 de desembre) i 2024 (BOIB núm. 80, de 15 de juny).

1.2. A aquestes proves selectives, els són aplicables la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari, el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears (Butlletí Oficial de les Illes Balears núm.49 de 3 d'abril), els Estatuts d'aquesta universitat, aprovats pel Decret 64/2010, de 14 de maig (Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 76, de 22 de maig), el que es disposa en aquesta convocatòria i la resta de normativa vigent que resulti aplicable.

1.3. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú, estableix a l'article 14, apartat 3, que «Reglamentàriament, les administracions poden establir l'obligació de relacionar-se amb elles a través de mitjans electrònics per a determinats procediments i per a certs col·lectius de persones físiques que per raó de la seva capacitat econòmica, tècnica, dedicació professional o altres motius quedi acreditat que tenen accés i disponibilitat dels mitjans electrònics necessaris».

En virtut de l'anterior, l'Acord normatiu 14427/2022, del dia 23 de març, pel qual s'aprova el Reglament per a la implantació de l'administració electrònica a la Universitat de les Illes Balears, a l'article 4, apartat d, obliga a relacionar-se electrònicament amb la UIB «Les persones que compleixin la condició d'interessats en procediments que puguin donar lloc a la seva incorporació com a membres de la comunitat universitària o que siguin causa de la seva anterior condició de membres de la comunitat universitària».

Tenint en compte aquesta normativa i que l'article 56 del text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, exigeix per participar en els processos selectius, entre altres requisits, tenir la capacitat funcional per al desenvolupament de les tasques, es considera convenient que la convocatòria estableixi l'obligatorietat que els aspirants es relacionin amb l'Administració per mitjans electrònics en determinades fases del procediment, atès que el desenvolupament adequat de les funcions dels empleats públics exigeix disposar d'habilitats relacionades amb l'administració electrònica, les quals pressuposen els coneixements necessaris per dur a terme els tràmits telemàtics prevists en aquesta convocatòria.

1.4. D'acord amb l'article 45.1.b) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, atès que es tracta d'un procediment de concurrència competitiva, els actes administratius que integren aquest procediment i s'hagin de notificar a les persones interessades, així com els de qualsevol procediment que derivin d'aquesta convocatòria, es publicaran a la seu electrònica de la UIB, < https://seu.uib.cat/>, al tauler electrònic oficial (TEO).

En tot cas, només tenen efectes jurídics les comunicacions trameses pels mitjans de publicació prevists en aquesta convocatòria.

1.5. La convocatòria ha de complir el principi d'igualtat de tracte entre dones i homes en l'accés a l'ocupació pública, d'acord amb el que estableixen l'article 14 de la Constitució espanyola, el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, i la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

1.6. D'acord amb el que preveu l'article 91.2 de Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari, aquesta convocatòria s'ha de publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i al  Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

1.7. El desenvolupament del lloc de treball convocat queda sotmès a la Llei 53/1984, de 26 de desembre, i al Reial decret 598/1985, de 30 d'abril, sobre incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, de la Seguretat Social i dels ens, organismes i empreses dependents.

1.8. A efectes de terminis, el mes d'agost és inhàbil.

2. Requisits dels aspirants

2.1. Per ser admesos a les proves selectives, els aspirants han de complir els requisits següents:

a) Tenir nacionalitat espanyola o qualsevol altra de les que permeten l'accés a l'ocupació pública segons l'article 57 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

b) Tenir complerts setze anys i no haver complert l'edat de jubilació forçosa.

c) No haver estat separat, mitjançant procediment disciplinari, de cap administració o ocupació pública, ni trobar-se inhabilitat per sentència ferma per al compliment de funcions públiques.

Els aspirants amb nacionalitat que no sigui l'espanyola han d'acreditar, igualment, no estar sotmesos a sanció disciplinària o condemna penal que impedeixi, al seu Estat, l'accés a la funció pública.

d) Tenir les capacitats i aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l'exercici de les funcions corresponents.

e) Estar en possessió de la titulació acadèmica requerida per a l'accés al cos o escala d'acord amb l'article 76 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, o estar en condició d'obtenir-la en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds d'admissió:

Grup A. Dividit en dos subgrups, A1 i A2:

Per a l'accés als cossos o escales d'aquest grup s'exigirà estar en possessió del títol universitari de grau.

Grup C. Dividit en dos subgrups, C1 i C2, segons la titulació exigida per a l'ingrés:

C1. Títol de batxillerat o tècnic.

C2. Títol de graduat en educació secundària obligatòria.

En el cas de places que requereixen una titulació específica, estar en possessió d'aquesta titulació, d'acord amb l'apartat de requisits de l'annex I.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, cal aportar l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació i Formació Professional. Si el títol procedeix d'un Estat membre de la Unió Europea, s'ha de presentar el certificat acreditatiu del reconeixement o de l'homologació del títol equivalent, de conformitat amb la Directiva 89/48/CEE, de 21 de desembre de 1988, el Reial decret 1837/2008 i altres normes de transposició i desplegament.

f) Disposar dels coneixements de la llengua catalana que s'indiquen a continuació, de conformitat amb l'Acord normatiu 12595/2017, del dia 20 de desembre, pel qual s'aproven diverses modificacions del catàleg de llocs de treball del personal funcionari i laboral d'administració i serveis de la UIB:

- Subgrup A1/A2: nivell C1

- Subgrup C1/C2: nivell B2

g) Haver satisfet les taxes de participació en la forma establerta al punt 4.4.

2.2. Tots els requisits enumerats a la base 2.1 s'han de tenir el dia que acabi el termini de presentació de sol·licituds i s'han de mantenir fins al moment de la presa de possessió com a funcionari de carrera.

 

3. Reserva per a persones amb discapacitat i adaptació de les proves

3.1. D'acord amb el que disposa l'article 59.1 del text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, modificat pel Reial decret llei 6/2023, de 19 de desembre, pel qual s'aproven mesures urgents per a l'execució del Pla de recuperació, transformació i resiliència en matèria de servei públic de justícia, funció pública, règim local i mecenatge, en les ofertes públiques d'ocupació s'ha de reservar una quota no inferior al 10 per cent de les vacants perquè sigui coberta per persones amb discapacitat, sempre que aquestes superin els processos selectius i acreditin la discapacitat i la compatibilitat amb l'exercici de les tasques.

La reserva es farà sobre el nombre total de les places incloses en l'oferta respectiva i les places reservades per a persones amb discapacitat es poden concentrar en aquelles convocatòries que es refereixin a cossos, escales o categories que s'adaptin millor a les seves capacitats i competències.

En aquesta convocatòria, es reservaran 6 perquè siguin cobertes per persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent. No hi ha places corresponents a la quota mínima del 2 per cent de reserva, d'acord amb criteris de compatibilitat de l'exercici de les tasques de les places que s'ofereixen.

Les places del torn de reserva s'indiquen a l'annex I d'aquesta convocatòria.

3.2. Les persones que accedeixin a les proves pel torn de reserva del punt 3.1 d'aquestes bases, a més dels requisits generals de la base 2. Requisits dels aspirants, han de tenir reconeguda la condició legal de discapacitat en un nivell igual o superior al 33 per cent i presentar l'informe d'aptitud de l'equip de valoració i orientació de la direcció general competent en matèria de persones amb discapacitat, que ha de ser emès abans del començament de les proves selectives.

3.3. La manca d'aportació de l'informe suposa la no admissió de l'aspirant en el torn de reserva, que passarà al torn general, i la impossibilitat de fer adaptacions per a la realització de les proves. En cas que l'informe especifiqui que l'aspirant no compleix les condicions d'aptitud personal per dur a terme les tasques fonamentals del lloc de treball a què aspira, aquest queda exclòs del procediment selectiu.

3.4. Els aspirants han d'indicar a la sol·licitud que participen a les proves pel torn de reserva i, si escau, la petició de les possibles adaptacions de temps i mitjans per a la realització dels exercicis, per a les quals es tindrà en compte l'informe d'aptitud i/o adaptació dels equips multiprofessionals competents.

3.5. D'altra banda, el certificat acreditatiu del reconeixement de la condició legal de discapacitat en un nivell igual o superior al 33 per cent expedit per la direcció general de dependència o l'organisme públic equivalent, només l'han de presentar els aspirants que superin les proves selectives, d'acord amb la base 11. Presentació de documents.

3.6. En cas que l'aspirant amb discapacitat que s'hagi presentat per la quota de reserva superi els exercicis corresponents, però no hagi obtingut plaça, i tingui una puntuació superior a l'obtinguda pels aspirants del sistema general, serà inclosa pel seu ordre de puntuació en el sistema d'accés general.

3.7. Els aspirants únicament poden participar en un dels dos torns establert

4. Sol·licituds

4.1. Les persones que vulguin participar en aquest procés selectiu han de presentar telemàticament i emplenar, obligatòriament, la sol·licitud d'admissió disponible a la seu electrònica de la UIB, <https://seu.uib.cat/>, al procediment «Proves selectives d'accés per a l'ingrés a diferents cossos, escales i especialitats de la UIB, torn lliure», que és a l'apartat Catàleg de procediments, de conformitat amb el que estableix l'article 21 de l'Acord normatiu 14427/2022, de 23 de març, pel qual s'aprova el Reglament per a la implantació de l'administració electrònica a la Universitat de les Illes Balears.

4.2. Per presentar les sol·licituds d'admissió, es requisit que el sol·licitant signi electrònicament per la qual cosa haurà de disposar d'un certificat electrònic emès per una autoritat de certificació reconeguda per l'Estat espanyol.

Per poder accedir al tràmit, s'han d'emprar alguns dels navegadors que s'indiquen a la seu electrònica, <https://seu.uib.cat/>, apartat Sobre la seu, requeriments tècnics.

Si les persones interessades en participar en la convocatòria no tinguessin representant i per causa d'edat, discapacitat, impossibilitat de disposar de certificat o DNI electrònic o qualsevol altra circumstància personal no poguessin relacionar-se electrònicament amb la UIB, podran sol·licitar als funcionaris habilitats de l'Oficina Principal de Suport en Matèria de Registre de Son Lledó que presentin en nom seu la sol·licitud.

4.3. El termini per presentar les sol·licituds és de vint dies, comptats a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears, i s'han d'adreçar al Magnífic Senyor Rector de la Universitat de les Illes Balears.

4.4. Procediment d'abonament de les taxes de participació

L'abonament de les taxes del dret de participació en aquest procediment selectiu es realitzarà de forma telemàtica a través del tràmit de presentació de sol·licituds:

— Per a l'accés a places per a les quals s'exigeix el títol universitari de grau (subgrups A1 i A2): 28,89 euros.

— Per a l'accés a places per a les quals s'exigeixin altres titulacions de nivell inferior al títol universitari de grau (subgrup C1 i C2): 14,42 euros

L'assistent de tramitació mostra el model corresponent a la liquidació de la taxa i l'aspirant ha d'emplenar el formulari amb les dades de l'operació que se li demanin.

El pagament s'ha d'efectuar mitjançant targeta bancària, de dèbit o de crèdit.

Una vegada finalitzat el procés de pagament, el justificant està disponible a la carpeta ciutadana de la seu electrònica de la UIB.

La manca de pagament dins el termini de presentació de sol·licituds, el pagament incomplet de la taxa o la no acreditació a efectes d'exempció comporta, en cas que no s'esmeni en els termes de la base 5.1, l'exclusió de l'aspirant respecte del procés de selecció en el qual hagi sol·licitat la participació, i restaran sense efectes els drets associats a la seva participació.

4.5. Documentació

En el termini de presentació de sol·licituds d'admissió, s'ha d'adjuntar a la sol·licitud la documentació obligatòria següent:

a) D'acord amb el que preveu l'article 59 bis de la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la comunitat autònoma de les Illes Balears, resten exemptes del pagament de la taxa les persones amb discapacitat igual o superior al 33 per cent. Les persones afectades n'han de presentar el justificant corresponent.

b) Els aspirants amb discapacitat que sol·licitin adaptacions han d'adjuntar l'informe d'aptitud i/o adaptació actualitzat dels equips multiprofessionals de la direcció general competent en matèria de persones amb discapacitat o acreditar que han sol·licitat l'informe esmentat.

No aportar el justificant suposa la impossibilitat de fer les adaptacions per realitzar les proves.

c) Els documents acreditatius dels requisits indicats al punt 2.1. apartats: a, b, e i f.

En relació al requisits indicats al punt 2.1.e s'ha de presentar el justificant electrònic del títol acadèmic oficial exigit. Aquest justificant es pot descarregar accedint al portal web de Mi Carpeta Ciudadana (https://carpetaciudadana.gob.es/carpeta/clave.htm): Les meves dades > Educació i formació> Titulacions.

Els requisits del personal en actiu a la UIB que constin al seu expedient personal els comprovarà d'ofici la Universitat.

4.6. La persona que signa la sol·licitud declararà que són certes les dades que consigna i que reuneix els requisits exigits per a l'ingrés i, en especial, els assenyalats a la convocatòria. L'aspirant ha d'acreditar els requisits en cas que figuri a la llista definitiva d'aspirants que hagin superat el procés selectiu, d'acord amb la base 11. Presentació de documents.

4.7. L'autoritat convocant, per si mateixa o a proposta del president del tribunal, pot sol·licitar, a l'efecte que sigui procedent, que els interessats acreditin els punts en els quals se suposa que han incorregut en inexactitud o falsedat a l'hora de formular la sol·licitud corresponent.

4.8.Els errors de fet que puguin advertir-se a les sol·licituds es poden corregir en qualsevol moment, d'ofici o a petició de la persona interessada.

5. Admissió dels aspirants

5.1. Acabat el termini de presentació de sol·licituds i en el termini màxim de dos mesos, el Rector de la Universitat de les Illes Balears dictarà i farà pública la resolució per la qual declararà aprovada la llista provisional de persones admeses i excloses, amb expressió de la causa d'exclusió.

Els aspirants han de comprovar que no figuren en la relació de persones excloses i que, a més, consten en la d'admeses. Per esmenar el possible defecte o presentar els documents que siguin preceptius, les persones excloses o omeses han de fer servir la sol·licitud habilitada per realitzar esmenes disponible a la seu electrònica de la UIB, <https://seu.uib.cat/>, al procediment «Proves selectives d'accés per a l'ingrés a diferents cossos, escales i especialitats de la UIB, torn lliure», que és a l'apartat Catàleg de procediments, en el termini de deu dies, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la resolució.

Si la persona interessada no compleix el requeriment, es considerarà que ha desistit de la petició, prèvia resolució dictada en els termes prevists a l'article 21 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

5.2. Acabat el termini al qual fa referència el paràgraf anterior i esmenades les sol·licituds, el Rector dictarà resolució en què declararà aprovada la llista definitiva de persones admeses i excloses, en la qual es faran públics el lloc i la data de començament del primer exercici de la fase d'oposició.

5.3. Qualsevol notificació anterior a les proves es farà pública mitjançant la seu electrònica de la UIB.

5.4. Contra la resolució que declari aprovada la llista definitiva de persones admeses i excloses, que exhaureix la via administrativa, s'hi pot interposar recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de Palma, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució o, potestativament, recurs de reposició davant el Rector en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació.

5.5. D'acord amb l'article 62.3 de la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, «no és procedent cap devolució de la taxa en els supòsits d'exclusió de les proves selectives per causes imputables a la persona interessada».

6. Òrgan de selecció

6.1. El tribunal és l'òrgan de selecció encarregat de dur a terme aquest procés selectiu.

El procediment d'actuació del tribunal s'ha d'ajustar en tot moment al que disposen la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i les bases de la convocatòria.

6.2. El tribunal serà format per cinc membres: un president designat pel Rector, dos vocals designats per la Gerència i dos vocals designats per sorteig entre empleats que no ocupin llocs de treball amb forma de provisió de lliure designació. Se n'ha de garantir la composició equilibrada quant al nombre de dones i homes.

S'ha de constituir un òrgan de selecció per a cada cos, grup o subgrup de titulació, i especialitat o requisit, si escau.

Tots els membres dels tribunals han de posseir una titulació acadèmica del mateix nivell o de nivell superior a l'exigit als aspirants per a l'ingrés.

6.3. Els tribunals qualificadors d'aquests processos selectius es faran públics amb la resolució del Rector en la qual es declarin aprovades les llistes definitives de persones admeses i excloses.

6.4. El tribunal pot decidir la incorporació a les seves feines d'assessors especialistes per a les proves corresponents als exercicis que estimi pertinents, així com per a la valoració dels mèrits. Aquests assessors s'han de limitar a prestar col·laboració en les seves especialitats tècniques i tindran veu, però no vot. La designació dels assessors s'ha de comunicar al Rector de la Universitat.

Així mateix, hi haurà dos membres del PTGAS designats pels representants dels empleats públics que col·laboraran en les funcions de vigilància i vetlla del bon desenvolupament del procediment selectiu.

6.5. Els membres del tribunal han d'abstenir-se d'intervenir, i ho han de notificar al Rector de la Universitat, si hi concorren circumstàncies de les previstes a l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, o si han realitzat tasques de preparació d'aspirants a proves selectives en els cinc anys anteriors a la publicació d'aquesta convocatòria. El president pot demanar a les persones que formen part del tribunal declaració expressa de no trobar-se sotmeses a alguna de les circumstàncies previstes a l'article 23.2 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Així mateix, els aspirants poden recusar, de conformitat amb l'article 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, els membres del tribunal quan hi concorrin les circumstàncies previstes al paràgraf anterior.

El president del tribunal ha d'adoptar les mesures oportunes per garantir que els exercicis de la fase d'oposició siguin corregits sense que es conegui la identitat dels aspirants.

6.6. Amb anterioritat a l'inici de les proves selectives, l'autoritat convocant publicarà la resolució per la qual es nomenen els nous membres del tribunal que hagin de substituir els que n'hagin perdut la condició per alguna de les causes previstes a la base 6.5 o per altres causes.

6.7. Amb la convocatòria prèvia del president, es constituirà el tribunal, amb assistència del president, el secretari i els vocals titulars. Si hi manca cap titular, serà substituït pel suplent corresponent.

El tribunal acordarà totes les decisions que li corresponguin amb vista al desenvolupament correcte de les proves selectives.

A partir de la constitució del tribunal, aquest, per actuar vàlidament, requerirà la presència del president, el secretari i dos vocals.

Els acords s'adoptaran per majoria d'assistents, i dirimirà els empats el vot del president.

Durant el desenvolupament del procés selectiu, el tribunal resoldrà els dubtes que puguin sorgir en l'aplicació d'aquestes normes, així com el que s'hagi de fer en els casos que no s'hi preveuen.

6.8. El tribunal ha de respectar els principis d'imparcialitat, professionalitat, independència, igualtat, objectivitat i transparència durant tot el procés selectiu, per la qual cosa ha d'adoptar les mesures oportunes per garantir que els exercicis de l'oposició es corregeixen sense conèixer la identitat dels aspirants.

Així mateix, el tribunal ha d'adoptar les mesures necessàries per evitar que els aspirants utilitzin qualsevol mitjà, inclosos els electrònics, per realitzar les proves que pugui desvirtuar l'aplicació dels principis d'igualtat, mèrit i capacitat, així com garantir la transparència de les proves selectives

6.9. A efectes de comunicacions i altres incidències, el tribunal tindrà la seu al Rectorat de la Universitat de les Illes Balears, Son Lledó, ctra. de Valldemossa, km 7.5, Palma. El tribunal disposarà que, en aquesta seu, almenys una persona, membre o no del tribunal, atengui les qüestions que siguin plantejades en relació amb aquestes proves selectives.

6.10. El tribunal que actuï en aquestes proves selectives es regularà per l'Acord normatiu 11963/2016, de 21 de juliol (FOU núm. 434), pel qual es modifica l'Acord normatiu 11216/2014, de 17 de desembre, pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de la Universitat de les Illes Balears i les despeses per reunions, cursos, conferències o seminaris, estades d'investigació i d'atencions protocol·làries i de representació.

6.11. En cap cas, el tribunal no pot declarar que han superat el procés selectiu un nombre superior d'aspirants que el de places convocades. Qualsevol proposta d'aprovats que contradigui aquesta norma serà nul·la de ple dret, d'acord amb el que disposa l'article 52.3 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

7. Procediment selectiu

7.1. El sistema de selecció dels aspirants constarà de dues fases: una primera fase d'oposició i una segona fase de concurs.

7.2. Fase d'oposició: aquesta fase es desenvoluparà amb els exercicis i qualificacions que s'especifiquen a l'annex II. El temari que ha de regir les proves selectives és el que figura a l'annex III d'aquesta convocatòria. La puntuació màxima que es pot obtenir a la fase d'oposició és de 150 punts.

7.3. Fase de concurs: acabada la fase d'oposició, tindrà lloc la fase de concurs. Només hi podran participar els aspirants que hagin superat la fase d'oposició.

El tribunal farà la valoració dels mèrits d'acord amb el barem que s'indica a l'annex IV La puntuació màxima que es pot obtenir a la fase de concurs és de 100 punts.

7.4. Valoració final: la puntuació global serà la suma de les dues fases.

7.5. L'adjudicació de les places als aspirants que superin el procés selectiu s'efectuarà d'acord amb la puntuació total obtinguda al llarg de tot el procés.

En cas d'igualtat en la puntuació total obtinguda, un cop sumades les fases de concurs i oposició, es donarà prioritat a l'aspirant amb:

a) Més puntuació a la fase d'oposició.

b) Més puntuació en la valoració dels mèrits de la fase de concurs, segons l'ordre següent:

1. Bloc II: altres mèrits

2. Bloc I: antiguitat

3. Bloc II: formació

4. Bloc II: titulació

5. Bloc II: català

6. Bloc II: idiomes.

Si, un cop aplicades les regles, no s'ha dirimit l'empat, aquest es resoldrà finalment per sorteig entre els aspirants elegits.

8. Fase d'oposició: desenvolupament dels exercicis

8.1. El primer exercici de la fase d'oposició s'iniciarà el darrer trimestre de l'any 2025, i el lloc i la data on tindrà lloc es determinaran a la resolució que s'indica al paràgraf tercer del punt 5.2 d'aquestes bases.

8.2. Els aspirants s'anomenaran per ordre alfabètic, per la lletra que s'estableixi segons el resultat del sorteig dut a terme a la Mesa Sectorial de Serveis Generals de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

8.3. En qualsevol moment, els aspirants poden ser requerits pels membres del tribunal amb la finalitat que acreditin la seva identitat.

8.4. Els aspirants seran convocats per a cada exercici en crida única i han d'anar proveïts del DNI. Quedaran exclosos de l'oposició els qui no hi compareguin, excepte en els casos de força major degudament justificats i lliurement valorats pel tribunal.

S'entén per motius de força major:

a) Embaràs de risc, degudament acreditat.

b) Acreditar mitjançant certificat mèdic una malaltia greu o contagiosa.

També es poden considerar causa de força major les situacions d'alerta o d'emergència declarades per una autoritat administrativa competent en matèria de protecció civil i emergències, sempre que suposin la recomanació o la prohibició de desplaçament o que afectin significativament els mitjans de transport.

Si la causa de força major concorre durant la fase d'oposició, s'ajornarà per a l'aspirant afectat la realització de l'exercici, que, en tot cas, haurà de tenir lloc com a màxim en els quinze dies hàbils següents al dia de la realització, i, en cas contrari, decaurà en el seu dret.

En cas que s'admeti la concurrència de causa de força major en un aspirant que li impedeixi de fer l'exercici, el tribunal qualificador haurà de garantir que el contingut de l'exercici que s'hagi de fer posteriorment sigui diferent del realitzat per la resta d'aspirants.

8.5. Acabat el primer exercici, el tribunal farà pública al tauler electrònic oficial de la seu electrònica la relació provisional d'aspirants que l'hagin superat, amb nom, cognoms i quatre xifres numèriques aleatòries del DNI, i amb indicació de la puntuació obtinguda. A la relació, s'anunciarà quan tindrà lloc l'exercici següent, i així successivament.

Els anuncis dels exercicis es faran públics amb una antelació mínima de quaranta-vuit hores a l'hora assenyalada perquè comencin.

8.6. En qualsevol moment del procés selectiu, si el tribunal s'assabenta que qualque aspirant no està en possessió de la totalitat dels requisits exigits per la present convocatòria, una vegada oïda la persona interessada, n'ha de proposar l'exclusió al Rector d'aquesta universitat, i li ha de comunicar, així mateix, les inexactituds o falsedats formulades per l'aspirant a la sol·licitud d'admissió a les proves selectives, perquè tingui els efectes que corresponguin.

8.7. Des de la data de realització del primer exercici fins a la publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears del nomenament dels aspirants que hagin superat el procés selectiu no poden transcórrer més de nou mesos, tenint en compte que entre l'acabament d'un exercici i el començament del següent ha de transcórrer un termini mínim de tres dies i màxim de dos mesos. No obstant això, mitjançant resolució motivada del president del tribunal, es pot ampliar el termini del procés selectiu.

8.8. En el supòsit que els aspirants no estiguin d'acord amb la puntuació obtinguda en algun exercici i vulguin fer-ne una revisió, ho poden sol·licitar en el termini de deu dies a partir de l'endemà de la publicació de les puntuacions provisionals de cada exercici, mitjançant la sol·licitud habilitada per presentar esmenes, disponible a la seu electrònica de la UIB, a l'apartat Catàleg de procediments, al procediment «Proves selectives d'accés per a l'ingrés a diferents cossos, escales i especialitats de la UIB, torn lliure», adreçada al president del tribunal, que contestarà a la persona interessada. El tribunal tindrà un termini de set dies per resoldre les reclamacions.

9. Llista d'aprovats en la fase d'oposició

9.1. Un cop finalitzats tots els exercicis de la fase d'oposició, el tribunal farà pública la llista provisional de persones que l'hagin superada, amb indicació de la puntuació obtinguda per ordre de major a menor.

Per efectuar les reclamacions oportunes, les persones interessades disposen d'un termini de deu dies comptats a partir l'endemà de la publicació, mitjançant la sol·licitud habilitada per presentar esmenes, disponible a la seu electrònica de la UIB, a l'apartat Catàleg de procediments, al procediment «Proves selectives d'accés per a l'ingrés a diferents cossos, escales i especialitats de la UIB, torn lliure».

El tribunal tindrà un termini de set dies per resoldre les reclamacions. Un cop resoltes les reclamacions, el tribunal farà pública la llista definitiva de persones aprovades en la fase d'oposició.

10. Fase de concurs: valoració de mèrits

10.1. En el termini de quinze dies comptats a partir de l'endemà de la publicació de la llista definitiva d'aprovats de la fase d'oposició, els aspirants que hagin superat aquesta fase hauran de presentar telemàticament la «sol·licitud de presentació de mèrits per a la fase de concurs», disponible a la seu electrònica, <https://seu.uib.cat/>, en el procediment «Proves selectives d'accés per a l'ingrés a diferents cossos, escales i especialitats de la UIB, torn lliure», que es troba a l'apartat Catàleg de procediments.

10.2. Els mèrits al·legats han de tenir-se el dia que acaba el termini de presentació d'aquesta sol·licitud.

10.3. Juntament amb la sol·licitud, les persones interessades han de presentar el full d'autobarem de mèrits, mitjançant el formulari disponible a la seu electrònica de la UIB, en el procediment «Proves selectives d'accés per a l'ingrés a diferents cossos, escales i especialitats de la UIB, torn lliure», que es troba a l'apartat Catàleg de procediments.

La presentació dels documents acreditatius dels mèrits al·legats a l'autobarem es farà d'acord amb les instruccions que es publicaran juntament amb la llista definitiva d'aprovats en la fase d'oposició.

Aquest full d'autobarem no és necessari que el presentin les persones interessades que estiguin en actiu a la UIB i tinguin el full de serveis actualitzat. En cas contrari, caldrà adjuntar a la sol·licitud el full d'autobarem amb les dades que no constin al full de serveis.

Els mèrits al·legats pel personal funcionari de la Universitat de les Illes Balears que constin en el seu expedient personal els incorporarà d'ofici la Universitat, sense que sigui necessari acreditar-los.

10.4. El tribunal farà pública la llista provisional de valoracions de la fase de concurs al tauler electrònic oficial de la seu electrònica, en la qual indicarà la puntuació obtinguda en cada apartat del barem i la total, i concedirà un termini de deu dies, comptats a partir de l'endemà de la publicació, per poder fer les reclamacions i al·legacions que s'estimin oportunes en relació amb el barem, mitjançant la sol·licitud habilitada per presentar esmenes disponible a la seu electrònica de la UIB, a l'apartat Catàleg de procediments, al procediment «Proves selectives d'accés per a l'ingrés a diferents cossos, escales i especialitats de la UIB, torn lliure».

Un cop acabat el termini, el tribunal publicarà la relació amb la valoració definitiva de la fase de concurs.

10.5. Obtinguda la puntuació final per la suma de les fases d'oposició i concurs, s'efectuarà la qualificació final dels aspirants per ordre de puntuació.

10.6. El tribunal farà pública al tauler electrònic oficial de la seu electrònica, la llista definitiva d'aspirants que hagin superat el procés selectiu i elevarà al Rector de la Universitat, en el termini màxim de cinc dies comptadors des de la publicació de la llista, la proposta de nomenament com a funcionaris de carrera dels aspirants que hagin obtingut més puntuació, en nombre que no excedeixi el de places convocades, d'acord amb el que estableix la base 6.11 de la present convocatòria.

11. Documentació que han de presentar els aspirants per acreditar el compliment dels requisits.

11.1. En el termini de quinze dies a comptar a partir de l'endemà del dia que es faci pública la llista definitiva d'aspirants que hagin superat el procés selectiu, els opositors hauran de presentar els requisits d'acord amb les instruccions que es publicaran a la seu electrònica de la UIB, <https://seu.uib.cat/>, al tauler electrònic oficial:

a) Declaració jurada o promesa de no haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari, de cap administració pública ni trobar-se inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques, segons el model que figura com a annex IV d'aquesta convocatòria.

En cas de ser nacionals d'un altre Estat, els opositors han d'acreditar no trobar-se inhabilitats o en situació equivalent.

b) Certificat mèdic oficial de no patir malaltia ni defecte físic o psíquic que impossibiliti per al desenvolupament de les funcions corresponents, expedit per l'òrgan competent en matèria de sanitat.

11.2. Les persones que tinguin la condició de funcionari de carrera estan exemptes de justificar documentalment les condicions i altres requisits ja provats per obtenir l'anterior nomenament, i han de presentar certificat del ministeri o organisme del qual depenguin per acreditar aquesta condició, amb expressió del nombre i l'import dels triennis, així com la data de compliment.

11.3. Les persones que en el termini fixat, excepte casos de força major, no presentin la documentació, o les persones de la documentació de les quals, una vegada examinada aquesta, es dedueixi que manca algun requisit dels assenyalats a la base 2.1, no podran ser nomenades funcionaris de carrera, i les seves actuacions quedaran anul·lades, sens perjudici de la responsabilitat en què hagin incorregut per falsedat en la sol·licitud inicial.

12. Oferta, petició i adjudicació dels llocs de treball

12.1. Juntament amb la llista definitiva d'aspirants que hagin superat el procés selectiu, es farà pública a la seu electrònica de la UIB, <https://seu.uib.cat/>, al tauler electrònic oficial, la relació dels llocs de treball corresponents a les places convocades. La petició dels llocs de treball per ordre de preferència es presentarà conjuntament amb la documentació i en el termini esmentat al punt 11.1. L'ordre de prioritat per a l'adjudicació del lloc de treball el determinarà la puntuació obtinguda en el procés selectiu.

12.2. Un cop el Servei de Recursos Humans faci pública la relació provisional de llocs de treball adjudicats, els opositors que no hi estiguin d'acord poden fer les reclamacions que estimin oportunes en els tres dies següents a la publicació mitjançant la sol·licitud habilitada per presentar esmenes disponible a la seu electrònica de la UIB, a l'apartat Catàleg de procediments, al procediment «Proves selectives d'accés per a l'ingrés a diferents cossos, escales i especialitats de la UIB, torn lliure». Acabat aquest termini, es farà pública la relació definitiva, a la seu electrònica de la UIB, <https://seu.uib.cat/>, al tauler electrònic oficial.

Els llocs de treball adjudicats seran irrenunciables, es consideraran de caràcter voluntari i no generaran dret a cap tipus d'indemnització.

13. Nomenament de funcionaris

13.1. Acabat el procés selectiu, les persones que l'hagin superat i aportin la documentació requerida, una vegada adjudicats els llocs de treball, seran nomenades per l'autoritat convocant i a proposta del tribunal qualificador funcionaris de carrera de l'escala corresponent de la Universitat de les Illes Balears mitjançant resolució, que es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

13.2. Un cop publicat el nomenament al Butlletí Oficial de les Illes Balears, les persones interessades tindran un termini de tres dies per a la presa de possessió.

En els casos en què la persona interessada ho sol·liciti i, a més, ho justifiqui degudament, el Rector pot concedir una pròrroga del termini per prendre possessió.

14. Borsa de treball

D'acord amb el que disposa l'Acord normatiu 12005/2016, del dia 20 de setembre, pel qual s'aproven els procediments de selecció de funcionaris interins i personal laboral temporal i es regulen els criteris generals de gestió de borses de treball del PTGAS de la Universitat de les Illes Balears, com a conseqüència de la resolució del procés selectiu, es constituiran les borses d'aspirants per ser nomenats empleats públics temporals.

15. Protecció de dades de caràcter personal

15.1. En compliment del Reglament 2016/679, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades (RGPD), i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals (LOPDGDD), s'informa que el responsable del tractament de les dades és la Universitat de les Illes Balears i que les dades personals de les persones que es presentin a la convocatòria seran tractades a fi de gestionar la selecció de personal i provisió de llocs de treball mitjançant convocatòries públiques.

15.2. Aquest tractament es realitza segons les bases jurídiques recollides a la clàusula 6.1.e de l'RGPD, atès que el tractament és necessari per al compliment d'una missió realitzada en interès públic, i a l'article 6.1.c del Reglament, perquè és necessari per al compliment d'una obligació legal aplicable al responsable del tractament; en concret, el que estableix el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

15.3. No estan previstes cessions o transferències internacionals de les dades tractades.

15.4. Es preveu la comunicació de dades mitjançant la publicació de llistes i resultats de conformitat amb el que estableixen les bases d'aquesta convocatòria.

15.5. Les dades de caràcter personal, les tractarà i conservarà la Universitat pel temps que sigui necessari, segons la legislació vigent; així mateix, si escau, la resolució de reclamacions i recursos.

15.6. Si l'aspirant ho desitja, pot exercitar els drets d'accés, rectificació, supressió i portabilitat prevists, així com la limitació o oposició al tractament de les dades, mitjançant una sol·licitud a la Universitat de les Illes Balears, ctra. de Valldemossa, km 7.5, 07122 Palma (Illes Balears).

En cas de no haver obtingut satisfacció en l'exercici dels seus drets, els aspirants poden dirigir-se a la delegada de protecció de dades de la Universitat (dpo@uib.cat) o formular una reclamació a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades a través dels formularis que l'entitat té habilitats a aquest efecte i que són accessibles des de la seva pàgina web: <https://sedeagpd.gob.es>.

16. Norma final

Aquesta convocatòria i tots els actes administratius que es derivin, tant d'aquesta convocatòria com de l'actuació del tribunal, es poden impugnar en els casos i en la forma establerts per la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (27 de novembre de 2024)

El rector Jaume Carot

 

ANNEX I Places convocades  

Cossos generals

Escala

Subgrup

Places

Requisits

Illa

Escala de tècnics de gestió de la UIB

A1

2

Graduat/Llicenciat en Dret. Màster d'advocacia/Accés a la professió d'advocacia

Mallorca

Escala de gestió de la UIB

A2

2

 

Mallorca

Escala d'administratius UIB

C1

13

 

Mallorca

Escala d'auxiliars administratius UIB

C2

10*

 

Mallorca

Cossos específics en tecnologies de la informació i comunicacions

Escala

Subgrup

Places

Requisits

Illa

Escala de tècnics mitjans en TIC

A2

2

Titulació oficial universitària en l'àmbit de les tecnologies de la informació

Mallorca

Cossos específics de biblioteca i arxiu

Escala

Subgrup

Places

Requisits

Illa

Escala d'auxiliars de biblioteca de la UIB

C1

3

 

Mallorca

Escala d'auxiliars de biblioteca de la UIB

C1

1

Estudis d'Informàtica i Telecomunicacions

Mallorca

Cossos específics d'altres serveis

Escala

Subgrup

Especialitat

Places

Requisits

Illa

Escala de tècnics superiors de la UIB

A1

 

1

Llicenciat/Graduat de la branca de  Ciències, perfil de química

Mallorca

Escala de tècnics superiors de la UIB

A1

 

1

Llicenciat/Graduat de la branca de  Ciències, perfil de biologia i/o bioquímica

Mallorca

Escala de tècnics superiors de la UIB

A1

 

1

Llicenciat/grau en Ciències de la Informació. Nivell B2 d'angles

Mallorca

Escala de tècnics superiors de la UIB

A1

Enginyer superior

1

Titulació oficial universitària d'Enginyeria Industrial

Mallorca

Escala de tècnics mitjans de la UIB

A2

Arquitecte tècnic

2

Titulació oficial universitària en Edificació / Arquitectura Tècnica

Mallorca

Escala de tècnics mitjans UIB

A2

 

2

Titulació oficial universitària en Informàtica o Matemàtiques

Mallorca

Escala de tècnics mitjans UIB

A2

 

1

Títol de grau/llicenciatura en Ciències Químiques

Mallorca

Escala de tècnics especialistes de la UIB

C1

 

2

Estudis oficials en l'àmbit de les tecnologies de la informació i les comunicacions

Mallorca

Escala de tècnics especialistes de la UIB

C1

 

1

Estudis oficials en l'àmbit de la sanitat en l'especialitat de cures auxiliars d'infermera

Mallorca

Escala de tècnics especialistes de la UIB

C1

 

2

Cicle formatiu de grau superior relacionat amb l'àmbit de ciències: biologia, bioquímica i química

Mallorca

Escala d'auxiliars de la UIB

C2

Auxiliars serveis

10*

 

Mallorca

Escala d'auxiliars de la UIB

C2

Oficial de laboratori

1

Curs «Capacitació per manipular animals amb finalitats d'experimentació i altres finalitats científiques», inclosa la docència (RD 53/2013, ordre ECC/566/2015) (funcions A i B)

Mallorca

Escala d'auxiliars de la UIB

C2

Oficial d'oficis

1

Certificat de formació de conductor de vehicles que transporten mercaderies perilloses

Mallorca

Escala d'auxiliars de la UIB*

C2

Telefonista

2*

 

Mallorca

* Places per al torn de reserva del punt 3.1 d'aquestes bases:

— Dues places de l'escala d'auxiliars administratius de la UIB.

— Dues places de l'escala d'auxiliars de la UIB, especialitat auxiliars de serveis.

— Les dues places de l'escala d'auxiliars de la UIB, especialitat telefonista.

 

ANNEX II Exercicis i qualificacions

La fase d'oposició està formada pels exercicis que s'indiquen a continuació:

Cossos generals

Escala de tècnics de gestió de la UIB, subgrup A1

1. Primer exercici. Consisteix en la realització de dues proves:

a) Primera prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre per escrit un qüestionari tipus test de 120 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, basades en el contingut del temari, i es realitzaran, preferentment, en proporció al temari.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Per cada resposta errònia es restarà una tercera part del valor d'una resposta vàlida. Les preguntes no resoltes, tant si figuren en blanc com si figuren amb més d'una resposta, no es valoraran. Per poder passar a la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 150 minuts.

b) Segona prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre vuit preguntes per escrit d'un total de deu proposades pel tribunal sobre els temes: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 14, 15, 16, 17, 18, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 45, 46, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 62, 63, 64, 65, 68, 69, 71, 72, 75, 76, 77, 78 i 79 que figuren a l'annex III de la convocatòria.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Es valorarà el contingut de les respostes, la claredat de l'exposició i la capacitat de síntesi. Per poder superar la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

Per aprovar aquest exercici cal obtenir, entre la primera prova i la segona prova, com a mínim 45 punts.

2. Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori. Prova pràctica escrita amb accés a un ordinador per consultar normativa. Consistirà en la resolució d'un cas pràctic d'un total de quatre proposats pel tribunal sobre els temes indicats a la segona prova del primer exercici. Cada aspirant triarà i realitzarà un supòsit pràctic.

Es qualificarà de 0 a 45 punts i, per aprovar-lo, cal obtenir un mínim de 22,5 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 120 minuts.

3. Tercer exercici: prova voluntària. Consistirà a respondre per escrit 15 preguntes sobre dos textos que facilitarà el tribunal escrits en anglès, francès o alemany. Els aspirants hauran de triar un dels tres idiomes per fer la prova. Es qualificarà de 0 a 15 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 60 minuts.

4. Per superar la fase d'oposició caldrà assolir un mínim de 67,5 punts entre el primer i el segon exercici.

La nota definitiva de la fase d'oposició s'obtindrà sumant les notes obtingudes en el primer, el segon i el tercer exercici. La nota final serà, com a màxim, de 150 punts.

Escala de gestió de la UIB, subgrup A2

1. Primer exercici. Consisteix en la realització de dues proves:

a) Primera prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre per escrit un qüestionari tipus test de 100 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, basades en el contingut del temari i que es plantejaran, preferentment, en proporció al temari.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Per cada resposta errònia es restarà una tercera part del valor d'una resposta vàlida. Les preguntes no resoltes, tant si figuren en blanc com si figuren amb més d'una resposta, no es valoraran. Per poder passar a la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 130 minuts.

b) Segona prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre vuit preguntes per escrit d'un total de deu proposades pel tribunal sobre els temes: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 27, 28, 29, 30, 31, 33, 34, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 48, 49, 50, 51, 53, 54, 56, 57, 58 i 59 que figuren a l'annex III de la convocatòria.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Es valorarà el contingut de les respostes, la claredat de l'exposició i la capacitat de síntesi. Per poder superar la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

Per aprovar aquest exercici cal obtenir, entre la primera prova i la segona, com a mínim, 45 punts.

2. Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori. Prova pràctica escrita amb accés a un ordinador per consultar normativa. Consistirà en la resolució d'un cas pràctic d'un total de quatre  proposats pel tribunal sobre els temes indicats a la segona prova del primer exercici. Cada aspirant triarà i realitzarà un supòsit pràctic.

Es qualificarà de 0 a 45 punts, i per aprovar-lo cal tenir, com a mínim, 22,5 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 105 minuts.

3. Tercer exercici: prova voluntària. Consistirà a respondre per escrit 15 preguntes sobre dos textos que facilitarà el tribunal escrits en anglès, francès o alemany. Els aspirants hauran de triar un dels tres idiomes per fer la prova. Es qualificarà de 0 a 15 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 60 minuts.

4. Per superar la fase d'oposició caldrà assolir un mínim de 67,5 punts entre el primer i el segon exercici.

La nota definitiva de la fase d'oposició s'obtindrà sumant les notes obtingudes en el primer, el segon i el tercer exercici. La nota final serà, com a màxim, de 150 punts.

Escala d'administratius de la UIB, subgrup C1

1. Primer exercici. Consisteix en la realització de dues proves:

a) Primera prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre per escrit un qüestionari tipus test de 80 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, basades en el contingut del temari i que es plantejaran, preferentment, en proporció al temari.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Per cada resposta errònia es restarà una tercera part del valor d'una resposta vàlida. Les preguntes no resoltes, tant si figuren en blanc com si figuren amb més d'una resposta, no es valoraran. Per poder passar a la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 105 minuts.

b) Segona prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre vuit preguntes per escrit d'un total de deu proposades pel tribunal sobre els temes: 1, 3, 5, 6, 7, 9, 10, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 33, 34, 35, 37 i 40 que figuren a l'annex III de la convocatòria.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Es valorarà el contingut de les respostes, la claredat de l'exposició i la capacitat de síntesi. Per poder superar la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

Per aprovar aquest exercici cal obtenir, entre la primera prova i la segona, com a mínim, 45 punts.

2. Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori. Prova pràctica escrita amb accés a un ordinador per consultar normativa. Consistirà en la resolució d'un cas pràctic d'un total de quatre  proposats pel tribunal sobre els temes indicats a la segona prova del primer exercici. Cada aspirant triarà i realitzarà un supòsit pràctic.

Es qualificarà de 0 a 45 punts, i per aprovar-lo cal tenir un mínim de 22,5 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 85 minuts.

3. Tercer exercici: prova voluntària. Consistirà a respondre per escrit 15 preguntes sobre dos textos que facilitarà el tribunal escrits en anglès, francès o alemany. Els aspirants hauran de triar un dels tres idiomes per fer la prova. Es qualificarà de 0 a 15 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 60 minuts.

4. Per superar la fase d'oposició caldrà assolir un mínim de 67,5 punts entre el primer i el segon exercici.

La nota definitiva de la fase d'oposició s'obtindrà sumant les notes obtingudes en el primer, el segon i el tercer exercici. La nota final serà, com a màxim, de 150 punts.

Escala d'auxiliars administratius de la UIB, subgrup C2

1. Primer exercici. Consisteix en la realització de dues proves:

a) Primera prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre per escrit un qüestionari tipus test de 60 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, basades en el contingut del temari i que es plantejaran, preferentment, en proporció al temari.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Per cada resposta errònia es restarà una tercera part del valor d'una resposta vàlida. Les preguntes no resoltes, tant si figuren en blanc com si figuren amb més d'una resposta, no es valoraran. Per poder passar a la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

b) Segona prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre vuit preguntes per escrit d'un total de deu proposades pel tribunal sobre els temes: 1, 2, 3, 4, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 20 i 22 que figuren a l'annex III de la convocatòria.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Es valorarà el contingut de les respostes, la claredat de l'exposició i la capacitat de síntesi. Per poder superar la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

Per aprovar aquest exercici cal obtenir, entre la primera prova i la segona, com a mínim, 45 punts.

2. Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà en una prova d'ofimàtica. El tribunal plantejarà dos exercicis, un amb el processador de textos Microsoft Word i un altre amb el full de càlcul Microsoft Excel (versió Office 2021). Cada aspirant triarà i realitzarà un dels dos supòsits.

Es qualificarà de 0 a 45 punts, i per aprovar-lo cal tenir un mínim de 22,5 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 75 minuts.

3. Tercer exercici: prova voluntària. Consistirà a respondre per escrit 15 preguntes sobre dos textos que facilitarà el tribunal escrits en anglès, francès o alemany. Els aspirants hauran de triar un dels tres idiomes per fer la prova. Es qualificarà de 0 a 15 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 60 minuts.

4. Per superar la fase d'oposició caldrà assolir un mínim de 67,5 punts entre el primer i el segon exercici.

La nota definitiva de la fase d'oposició s'obtindrà sumant les notes obtingudes en el primer, el segon i el tercer exercici. La nota final serà, com a màxim, de 150 punts.

Cossos específics

Escala de tècnics superiors de la UIB, subgrup A1

1. Primer exercici. Consisteix en la realització de dues proves:

a) Primera prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre per escrit un qüestionari tipus test de 120 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, basades en el contingut del temari i que es plantejaran, preferentment, en proporció al temari.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Per cada resposta errònia es restarà una tercera part del valor d'una resposta vàlida. Les preguntes no resoltes, tant si figuren en blanc com si figuren amb més d'una resposta, no es valoraran. Per poder passar a la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 150 minuts.

b) Segona prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre vuit preguntes per escrit d'un total de deu proposades pel tribunal sobre el temari específic que figura com a annex III d'aquesta convocatòria.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Es valorarà el contingut de les respostes, la claredat de l'exposició i la capacitat de síntesi. Per poder superar la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

Per aprovar aquest exercici cal obtenir, entre la primera prova i la segona, com a mínim, 45 punts.

2. Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori. Prova pràctica escrita amb accés a un ordinador per consultar normativa. Consistirà en la resolució d'un cas pràctic d'un total de quatre proposats pel tribunal sobre el temari específic que figura com a annex III d'aquesta convocatòria. Cada aspirant triarà i realitzarà un supòsit pràctic.

Es qualificarà de 0 a 45 punts, i per aprovar-lo cal tenir un mínim de 22,5 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 120 minuts.

3. Tercer exercici: prova voluntària. Consistirà a respondre per escrit 15 preguntes sobre dos textos que facilitarà el tribunal escrits en anglès, francès o alemany. Els aspirants hauran de triar un dels tres idiomes per fer la prova. Es qualificarà de 0 a 15 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 60 minuts.

4. Per superar la fase d'oposició caldrà assolir un mínim de 67,5 punts entre el primer i el segon exercici.

La nota definitiva de la fase d'oposició s'obtindrà sumant les notes obtingudes en el primer, el segon i el tercer exercici. La nota final serà, com a màxim, de 150 punts.

Escala de tècnics mitjans de la UIB, subgrup A2

1. Primer exercici. Consisteix en la realització de dues proves:

a) Primera prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre per escrit un qüestionari tipus test de 100 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, basades en el contingut del temari i que es plantejaran, preferentment, en proporció al temari.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Per cada resposta errònia es restarà una tercera part del valor d'una resposta vàlida. Les preguntes no resoltes, tant si figuren en blanc com si figuren amb més d'una resposta, no es valoraran. Per poder passar a la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 130 minuts.

b) Segona prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre vuit preguntes per escrit d'un total de deu proposades pel tribunal sobre el temari específic que figura com a annex III d'aquesta convocatòria.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Es valorarà el contingut de les respostes, la claredat de l'exposició i la capacitat de síntesi. Per poder superar la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

Per aprovar aquest exercici cal obtenir, entre la primera prova i la segona, com a mínim, 45 punts.

2. Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori. Prova pràctica escrita amb accés a un ordinador per consultar normativa. Consistirà en la resolució d'un cas pràctic d'un total de quatre  proposats pel tribunal sobre el temari específic que figura com a annex III d'aquesta convocatòria. Cada aspirant triarà i realitzarà un supòsit pràctic.

Es qualificarà de 0 a 45 punts, i per aprovar-lo cal tenir un mínim de 22,5 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 105 minuts.

3. Tercer exercici: prova voluntària. Consistirà a respondre per escrit 15 preguntes sobre dos textos que facilitarà el tribunal escrits en anglès, francès o alemany. Els aspirants hauran de triar un dels tres idiomes per fer la prova. Es qualificarà de 0 a 15 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 60 minuts.

4. Per superar la fase d'oposició caldrà assolir un mínim de 67,5 punts entre el primer i el segon exercici.

La nota definitiva de la fase d'oposició s'obtindrà sumant les notes obtingudes en el primer, el segon i el tercer exercici. La nota final serà, com a màxim, de 150 punts.

Escala de tècnics especialistes de la UIB, subgrup C1

1. Primer exercici. Consisteix en la realització de dues proves:

a) Primera prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre per escrit un qüestionari tipus test de 80 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, basades en el contingut del temari i que es plantejaran, preferentment, en proporció al temari.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Per cada resposta errònia es restarà una tercera part del valor d'una resposta vàlida. Les preguntes no resoltes, tant si figuren en blanc com si figuren amb més d'una resposta, no es valoraran. Per poder passar a la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 105 minuts.

b) Segona prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre vuit preguntes per escrit d'un total de deu proposades pel tribunal sobre el temari específic que figura com a annex III d'aquesta convocatòria.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Es valorarà el contingut de les respostes, la claredat de l'exposició i la capacitat de síntesi. Per poder superar la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

Per aprovar aquest exercici cal obtenir, entre la primera prova i la segona, com a mínim, 45 punts.

2. Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori. Prova pràctica escrita amb accés a un ordinador per consultar normativa. Consistirà en la resolució d'un cas pràctic d'un total de quatre  proposats pel tribunal sobre el temari específic que figura com a annex III d'aquesta convocatòria. Cada aspirant triarà i realitzarà un supòsit pràctic.

Es qualificarà de 0 a 45 punts, i per aprovar-lo cal tenir un mínim de 22,5 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 85 minuts.

3. Tercer exercici: prova voluntària. Consistirà a respondre per escrit 15 preguntes sobre dos textos que facilitarà el tribunal escrits en anglès, francès o alemany. Els aspirants hauran de triar un dels tres idiomes per fer la prova. Es qualificarà de 0 a 15 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 60 minuts.

4. Per superar la fase d'oposició caldrà assolir un mínim de 67,5 punts entre el primer i el segon exercici.

La nota definitiva de la fase d'oposició s'obtindrà sumant les notes obtingudes en el primer, el segon i el tercer exercici. La nota final serà, com a màxim, de 150 punts.

Escala d'auxiliars de la UIB, subgrup C2, especialitat auxiliars de serveis

1. Primer exercici. Consisteix en la realització de dues proves:

a) Primera prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre per escrit un qüestionari tipus test de 60 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, basades en el contingut del temari i que es plantejaran, preferentment, en proporció al temari. Es qualificarà de 0 a 45 punts. Per cada resposta errònia es restarà una tercera part del valor d'una resposta vàlida. Les preguntes no resoltes, tant si figuren en blanc com si figuren amb més d'una resposta, no es valoraran. Per poder passar a la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

b) Segona prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre per escrit una prova psicotècnica tipus test (qüestionari o d'execució) basat en el model 16PF-5.

Es qualificarà de 0 a 45 punts en atenció al perfil professional o característiques del lloc de feina al que opten els aspirants. Per poder superar la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

Per aprovar aquest exercici cal obtenir, entre la primera prova i la segona, com a mínim, 45 punts.

2. Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori. Prova pràctica escrita. Consistirà en la resolució d'un cas pràctic d'un total de quatre proposats pel tribunal sobre el temari específic que figura com a annex III d'aquesta convocatòria. Cada aspirant triarà i realitzarà un supòsit pràctic.

Es qualificarà de 0 a 45 punts, i per aprovar-lo cal tenir un mínim de 22,5 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 75 minuts.

3. Tercer exercici: prova voluntària. Consistirà a respondre per escrit 15 preguntes sobre dos textos que facilitarà el tribunal escrits en anglès, francès o alemany. Els aspirants hauran de triar un dels tres idiomes per fer la prova. Es qualificarà de 0 a 15 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 60 minuts.

4. Per superar la fase d'oposició caldrà assolir un mínim de 67,5 punts entre el primer i el segon exercici.

La nota definitiva de la fase d'oposició s'obtindrà sumant les notes obtingudes en el primer, el segon i el tercer exercici. La nota final serà, com a màxim, de 150 punts.

Escala d'auxiliars de la UIB, subgrup C2, especialitat oficial de laboratori

1. Primer exercici. Consisteix en la realització de dues proves:

a) Primera prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre per escrit un qüestionari tipus test de 60 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, basades en el contingut del temari i que es plantejaran, preferentment, en proporció al temari. Es qualificarà de 0 a 45 punts. Per cada resposta errònia es restarà una tercera part del valor d'una resposta vàlida. Les preguntes no resoltes, tant si figuren en blanc com si figuren amb més d'una resposta, no es valoraran. Per poder passar a la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

b) Segona prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre vuit preguntes per escrit d'un total de deu proposades pel tribunal sobre el temari específic que figura com a annex III d'aquesta convocatòria.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Es valorarà el contingut de les respostes, la claredat de l'exposició i la capacitat de síntesi. Per poder superar la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

Per aprovar aquest exercici cal obtenir, entre la primera prova i la segona, com a mínim, 45 punts.

2. Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori. Prova pràctica escrita. Consistirà en la resolució d'un cas pràctic d'un total de quatre proposats pel tribunal sobre el temari específic que figura com a annex III d'aquesta convocatòria. Cada aspirant triarà i realitzarà un supòsit pràctic.

Es qualificarà de 0 a 45 punts, i per aprovar-lo cal tenir un mínim de 22,5 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 75 minuts.

3. Tercer exercici: prova voluntària. Consistirà a respondre per escrit 15 preguntes sobre dos textos que facilitarà el tribunal escrits en anglès, francès o alemany. Els aspirants hauran de triar un dels tres idiomes per fer la prova. Es qualificarà de 0 a 15 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 60 minuts.

4. Per superar la fase d'oposició caldrà assolir un mínim de 67,5 punts entre el primer i el segon exercici.

La nota definitiva de la fase d'oposició s'obtindrà sumant les notes obtingudes en el primer, el segon i el tercer exercici. La nota final serà, com a màxim, de 150 punts.

Escala d'auxiliars de la UIB, subgrup C2, especialitat oficial d'oficis

1. Primer exercici. Consisteix en la realització de dues proves:

a) Primera prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre per escrit un qüestionari tipus test de 60 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, basades en el contingut del temari i que es plantejaran, preferentment, en proporció al temari. Es qualificarà de 0 a 45 punts. Per cada resposta errònia es restarà una tercera part del valor d'una resposta vàlida. Les preguntes no resoltes, tant si figuren en blanc com si figuren amb més d'una resposta, no es valoraran. Per poder passar a la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

b) Segona prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre vuit preguntes per escrit d'un total de deu proposades pel tribunal sobre el temari específic que figura com a annex III d'aquesta convocatòria.

Es qualificarà de 0 a 45 punts. Es valorarà el contingut de les respostes, la claredat de l'exposició i la capacitat de síntesi. Per poder superar la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

Per aprovar aquest exercici cal obtenir, entre la primera prova i la segona, com a mínim, 45 punts.

2. Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori. Prova pràctica escrita. Consistirà en la resolució d'un cas pràctic d'un total de quatre proposats pel tribunal sobre el temari específic que figura com a annex III d'aquesta convocatòria. Cada aspirant triarà i realitzarà un supòsit pràctic.

Es qualificarà de 0 a 45 punts, i per aprovar-lo cal tenir un mínim de 22,5 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 75 minuts.

3. Tercer exercici: prova voluntària. Consistirà a respondre per escrit 15 preguntes sobre dos textos que facilitarà el tribunal escrits en anglès, francès o alemany. Els aspirants hauran de triar un dels tres idiomes per fer la prova. Es qualificarà de 0 a 15 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 60 minuts.

4. Per superar la fase d'oposició caldrà assolir un mínim de 67,5 punts entre el primer i el segon exercici.

La nota definitiva de la fase d'oposició s'obtindrà sumant les notes obtingudes en el primer, el segon i el tercer exercici. La nota final serà, com a màxim, de 150 punts.

Escala d'auxiliars de la UIB, subgrup C2, especialitat telefonista

1. Primer exercici. Consisteix en la realització de dues proves:

a) Primera prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre per escrit un qüestionari tipus test de 60 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, basades en el contingut del temari i que es plantejaran, preferentment, en proporció al temari. Es qualificarà de 0 a 45 punts. Per cada resposta errònia es restarà una tercera part del valor d'una resposta vàlida. Les preguntes no resoltes, tant si figuren en blanc com si figuren amb més d'una resposta, no es valoraran. Per poder passar a la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

b) Segona prova: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre per escrit una prova psicotècnica tipus test (qüestionari o d'execució) basat en el model PF16-5.

Es qualificarà de 0 a 45 punts en atenció al perfil professional o característiques del lloc de feina al que opten els aspirants. Per poder superar la segona prova cal tenir un mínim de 18 punts.

El temps per realitzar aquest exercici és de 90 minuts.

Per aprovar aquest exercici cal obtenir, entre la primera prova i la segona, com a mínim, 45 punts.

2. Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori. Prova pràctica escrita. Consistirà en la resolució d'un cas pràctic d'un total de quatre proposats pel tribunal sobre el temari específic que figura com a annex III d'aquesta convocatòria. Cada aspirant triarà i realitzarà un supòsit pràctic.

Es qualificarà de 0 a 45 punts, i per aprovar-lo cal tenir un mínim de 22,5 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 75 minuts.

3. Tercer exercici: prova voluntària. Consistirà a respondre per escrit 15 preguntes sobre dos textos que facilitarà el tribunal escrits en anglès, francès o alemany. Els aspirants hauran de triar un dels tres idiomes per fer la prova. Es qualificarà de 0 a 15 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 60 minuts.

4. Per superar la fase d'oposició caldrà assolir un mínim de 67,5 punts entre el primer i el segon exercici.

La nota definitiva de la fase d'oposició s'obtindrà sumant les notes obtingudes en el primer, el segon i el tercer exercici. La nota final serà, com a màxim, de 150 punts.

 

ANNEX III Temaris

Cossos generals

Escala de tècnics de gestió de la UIB, subgrup A1

a) Dret administratiu i organització administrativa

Tema 1. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Disposicions generals. Dels interessats en el procediment. De l'activitat de les administracions públiques. Termes i terminis.

Tema 2. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Dels actes administratius. Requisits dels actes administratius. Eficàcia dels actes. Nul·litat i anul·labilitat.

Tema 3. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. De les disposicions sobre el procediment administratiu comú. Garanties del procediment. Iniciació, ordenació, instrucció, finalització i execució del procediment.

Tema 4. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. De la revisió dels actes en via administrativa. Revisió d'ofici. Recursos administratius.

Tema 5. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Funcionament electrònic del sector públic. Relacions electròniques entre les administracions.

Tema 6. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Disposicions generals. Els òrgans de les administracions públiques.

Tema 7. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. La potestat sancionadora de l'administració. Els principis de la potestat sancionadora. La responsabilitat patrimonial de les administracions públiques. La responsabilitat de les autoritats i personal al servei de les administracions públiques.

Tema 8. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic: relacions interadministratives. Principis generals de les relacions interadministratives. Deure de col·laboració. Relacions de cooperació entre administracions públiques.

Tema 9. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Definició i tipus de convenis. Els requisits de validesa i eficàcia dels convenis. El contingut dels convenis. L'extinció i els efectes de la resolució. El control per part del tribunal de comptes.

Tema 10. Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari. Els convenis de col·laboració en l'àmbit universitari. La doble perspectiva de l'acció exterior (les relacions internacionals). Els convenis interuniversitaris. Els convenis i les subvencions. Els convenis i la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació.

Tema 11. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. Disposicions generals: objecte i àmbit d'aplicació. Contractes del sector públic.

Tema 12. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. Configuració general de la contractació del sector públic i elements estructurals dels contractes. Disposicions generals sobre la contractació del sector públic. Les parts en el contracte. Objecte, pressupost base de licitació, valor estimat, preu del contracte i la seva revisió. Les garanties exigibles en la contractació del sector públic.

Tema 13. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. Els contractes de les administracions públiques: actuacions relatives a la contractació de les administracions públiques; racionalització tècnica de la contractació. El contracte d'obres. El contracte de concessió d'obres. El contracte de concessió de serveis. El contracte de subministrament. El contracte de serveis.

Tema 14. Llei orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes. El principi d'igualtat i la tutela contra la discriminació. Criteris generals d'actuació dels poders públics. La igualtat en l'àmbit de l'educació superior. El principi d'igualtat en l'ocupació pública.

Tema 15. Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Transparència de l'activitat pública. Dret d'accés a la informació pública.

Tema 16. El Reglament de transparència de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 13256/2019, del dia 8 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de transparència de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 17. Règim jurídic de protecció de dades de caràcter personal. Llei orgànica 3/2018, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Disposicions generals. Principis de protecció de dades. Drets de les persones. Responsable i encarregat del tractament.

Tema 18. Règim jurídic de protecció de dades de caràcter personal. Llei orgànica 3/2018, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. El delegat de protecció de dades. Les transferències internacionals de dades. El règim sancionador. Les garanties dels drets digitals.

Tema 19. Acord normatiu 15128/2023, del dia 6 de novembre, pel qual es reforma la normativa electoral de la Universitat.

Tema 20. Reial decret 311/2022, de 3 de maig, pel qual es regula l'Esquema Nacional de Seguretat. Disposicions generals, principis bàsics, la seguretat com a procés integral, requeriments mínims, comunicacions electròniques, auditoria de seguretat, estat de seguretat dels sistemes, resposta a incidents de seguretat, categorització dels sistemes d'informació i annex.

Tema 21. Reial decret 4/2010, de 8 de gener, pel qual es regula l'esquema nacional d'interoperabilitat en l'àmbit de l'Administració Electrònica.

Tema 22. Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari (LOSU). Disposicions generals. Funcions del sistema universitari i autonomia de les universitats. Creació i reconeixement de les universitats i qualitat del sistema universitari

Tema 23. Reial decret 640/2021, de 27 de juliol, de creació, reconeixement i autorització d'universitats i centres universitaris, i acreditació institucional de centres universitaris.

Tema 24. Llei 2/2003, de 20 de març, d'organització institucional del sistema universitari de les Illes Balears.

Tema 25. Els Estatuts de la UIB. Resolució del Rectorat 9439/2010, del dia 24 de maig, per la qual es fan publicar els Estatuts de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 26. Acord normatiu 9717/2011, de 25 de febrer, pel qual s'aprova el regiment de govern de la Universitat dels Illes Balears.

Tema 27. La Sindicatura de Greuges de la Universitat de les Illes Balears: creació i reglamentació. Acord normatiu 4952/2000, del dia 12 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament de la Sindicatura de Greuges.

Tema 28. El Reglament del Consell Social de la UIB. Decret 50/2004, de 28 de maig de 2004, pel qual s'aprova el reglament d'organització i funcionament del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 29. El Reglament d'usos lingüístics de la Universitat de les Illes Balears. Acord normatiu 12716/2018, del dia 21 de març, pel qual s'aprova el Reglament d'usos lingüístics de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 30. Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal. Els delictes dels funcionaris públics en el Codi Penal.

Tema 31. Acord normatiu 14427/2022, de 23 de març, pel qual s'aprova el Reglament per a la implantació de l'administració electrònica de la UIB.

Tema 32. Acord normatiu 14881/2023, del dia 30 de març de 2023 pel qual s'aprova la política de seguretat de la informació de les TIC de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 33. Acord normatiu 12510/2017, del dia 7 de novembre, pel qual s'aprova la Política general de gestió documental de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 34. Acord normatiu 14978/2023, del dia 14 de juny, pel qual s'aprova el III Pla d'igualtat de la Universitat de les Illes Balears 2023-2027.

Tema 35. Acord normatiu 14532/2022, del dia 15 de juny, pel qual s'aprova el Pla de mesures antifrau de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 36. Llei 2/2023, de 20 de febrer, regulador de la protecció de les persones que informen sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció.

Tema 37. Acord normatiu 14985/2023, del dia 26 de juliol de 2023, pel qual es crea i regula el sistema intern d'informació d'infraccions normatives i de protecció dels informants en el marc de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 38. Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals. Objecte, àmbit d'aplicació i definicions. Drets i obligacions dels treballadors.

b) Gestió de recursos humans

Tema 39. Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

Tema 40. Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Tema 41. Acord normatiu 15637/2024, del dia 27 de setembre, sobre carrera professional horitzontal mitjançant l'avaluació de l'acompliment del personal funcionari tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 42. Acord executiu 15603/2024, del dia 11 de setembre, pel qual es regula la carrera horitzontal del personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 43. Les normes reguladores de la jornada, els permisos, les llicències i les vacances del personal d'administració i serveis de la UIB. Acord normatiu 14797/2023, del dia 14 de febrer, pel qual es modifica l'Acord normatiu 10712/2013, de 24 de juliol, pel qual s'aproven les normes reguladores de la jornada, els permisos, les llicències i les vacances del personal d'administració i serveis de la UIB.

Tema 44. La modalitat de teletreball per al personal d'administració i serveis de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 15139/2023, del dia 6 de novembre, pel qual es modifica l'Acord normatiu 14430/2022, de 23 de març, pel qual es regula la modalitat de teletreball per al personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 45. Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari. El personal docent i investigador de la Universitat dels Illes Balears. Règim jurídic. Classes. L'accés als cossos docents universitaris i el seu procediment. La Comissió de Reclamacions als Concursos d'Accés.

Tema 46. Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari. El personal docent i investigador contractat: modalitats de contractació laboral. Els criteris generals de contractació del professorat a la UIB. La contractació del PDI laboral i el seu procediment. La Comissió de Contractació.

Tema 47. Les retribucions del professorat universitari. Les especialitats retributives del professorat de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 48. Decret 16/2024, de 3 de maig, pel qual es regula el règim jurídic i retributiu del personal docent i investigador laboral de la Universitat de les Illes Balears i pel qual es modifica el Decret 178/2003, de 31 d'octubre, pel qual es regula el procediment per obtenir l'avaluació i l'acreditació de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears.

Tema 49. El personal investigador en formació. El Reial decret 103/2019, d'1 de març, pel qual s'aprova l'Estatut del personal investigador predoctoral en formació.

Tema 50. Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats. Reial decret 598/1985, de 30 d'abril, sobre incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, de la Seguretat Social i dels ens, organismes i empreses dependents.

Tema 51. Acord normatiu 15354/2024, del dia 21 de febrer de 2024, pel qual s'aprova el Protocol de prevenció i actuació enfront de situacions d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe.

Tema 52. El règim disciplinari del personal al servei de les administracions públiques. Especial referència al règim disciplinari del personal de les universitats públiques.

c) Gestió acadèmica

Tema 53. Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s'estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d'assegurament de la seva qualitat.

Tema 54. Reial decret 412/2014, de 6 de juny, pel qual s'estableix la normativa bàsica dels procediments d'admissió als ensenyaments universitaris oficials de grau.

Tema 55. El Reglament d'ordenació dels ensenyaments universitaris de caràcter oficial (grau i màster) de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 13866/2021, del dia 23 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament d'ordenació dels ensenyaments universitaris de caràcter oficial (grau i màster) de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 56. El Reglament d'ordenació dels ensenyaments universitaris de doctorat de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 13084/2019, del dia 10 d'abril de 2019, pel qual s'aprova el Reglament d'ordenació dels ensenyaments universitaris de doctorat de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 57. Acord normatiu 15416/2024, del dia 26 de març, pel qual s'aprova el Reglament acadèmic de la Universitat de les Illes Balears. Acord normatiu 15556/2024, del dia 26 de juliol, pel qual es modifica l'Acord normatiu 15417/2024, de 26 de març, pel qual s'aprova la normativa de permanència i progressió dels estudiants a la Universitat de les Illes Balears.

Tema 58. El Reglament sobre els estudis propis de la Universitat de les Illes Balears. Acord 15135/2023, del dia 6 de novembre de 2023, pel qual s'aprova el Reglament sobre estudis propis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 59. Reial decret 1791/2010, de 30 de desembre, pel qual s'aprova l'Estatut de l'estudiant universitari.

Tema 60. Reial decret 1125/2003, de 5 de setembre, pel qual s'estableix el sistema europeu de crèdits i el sistema de qualificacions en les titulacions universitàries de caràcter oficial, i amb validesa a tot el territori nacional.

Tema 61. Reial decret 1044/2003, d'1 d'agost, pel qual s'estableix el procediment per expedir, per part de les universitats, el suplement europeu al títol.

Tema 62. Reial decret 99/2011, de 28 de gener, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat.

Tema 63. Acord normatiu 13593/2020, del dia 21 de juliol, pel qual s'aprova el Codi d'integritat de la Universitat de les Illes Balears. Acord normatiu 15418/2024, del dia 26 de març, pel qual s'aprova la normativa sobre comportaments constitutius de frau acadèmic i comportaments contraris al Codi d'integritat en els processos d'avaluació de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 64. La normativa sobre mobilitat de l'alumnat en la Universitat de les Illes Balears. Acord normatiu 9492/2010, del dia 22 de juliol, pel qual s'aprova la normativa que regula els programes d'intercanvi d'estudiants de la Universitat de les Illes Balears.

d) Gestió econòmica

Tema 65. Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Disposicions generals. Procediments de concessió i gestió de les subvencions. Del reintegrament de subvencions.

Tema 66. Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals al mecenatge: incentius fiscals al mecenatge.

Tema 67. La responsabilitat comptable. Els procediments d'enjudiciament comptable. La compatibilitat de la jurisdicció comptable amb altres jurisdiccions.

Tema 68. Les normes d'execució del pressupost de la UIB 2024: procediment de gestió del pressupost de despeses i procediment de gestió del pressupost d'ingressos.

Tema 69. El pressupost de la UIB: elaboració, estructura i aprovació. Principis pressupostaris. Els crèdits pressupostaris. Les modificacions pressupostàries. Classificació orgànica, funcional i econòmica.

Tema 70. L'aplicació a la UIB de la comptabilitat analítica. El document de personalització de la Universitat de las Illes Balears.

Tema 71. El finançament de les universitats públiques. El model de finançament de la UIB. Definició d'impostos, taxes i preus públics. Operacions de crèdit i operacions de tresoreria. Condicions per a la formalització d'operacions d'endeutament. Contractes de l'article 60 de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari (LOSU).

e) Gestió de la recerca

Tema 72. Les estructures universitàries per a l'activitat de recerca: instituts universitaris, departaments i grups de recerca. La Comissió d'Investigació de la UIB.

Tema 73. La Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació. Governança del sistema espanyol de ciència, tecnologia i innovació. Transferència i difusió dels resultats de l'activitat de recerca, desenvolupament i innovació i cultura científica, tecnològica i innovadora. Els recursos humans dedicats a la recerca.

Tema 74. Llei 24/2015, de 24 de juliol, de patents: invencions realitzades en el marc d'una relació d'ocupació o de servei. El règim general de les invencions laborals i el règim especial de les invencions dels professors universitaris.

Tema 75. La transferència de resultats de la recerca. Les empreses de base tecnològica i la seva regulació. Les empreses de base tecnològica i la seva regulació a la UIB. La contractació sobre la base de l'article 60 de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari.

Tema 76. La protecció jurídica dels resultats de la recerca científica. La titularitat de les invencions segons la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació.

Tema 77. La regulació de la propietat intel·lectual de les universitats: en el text refós de la Llei de propietat intel·lectual, en la Llei 2/2011, de 4 de març, d'economia sostenible i en Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació.

Tema 78. Els drets de propietat intel·lectual en l'àmbit universitari. La titularitat dels drets d'explotació de la propietat intel·lectual i la seva incidència en l'àmbit universitari. Cites i ressenyes i il·lustració amb finalitats educatives o de recerca científica. Reproducció, préstec i consulta d'obres mitjançant terminals especialitzats en biblioteques i altres establiments

Tema 79. La transparència i la protecció de dades personals en l'àmbit universitari. La seguretat de les dades. El Registre d'activitats de tractament a la UIB. Protecció de dades i recerca científica: el tractament de dades personals en els projectes universitaris de recerca.

Tema 80. El Comitè d'Ètica de la Recerca (CER) de la Universitat de les Illes Balears. El Comitè d'Ètica d'Experimentació Animal (CEEA) de la Universitat de les Illes Balears.

Escala de tècnics de gestió de la UIB, subgrup A2

a) Dret administratiu i organització administrativa

Tema 1. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Disposicions generals. Dels interessats en el procediment. De l'activitat de les administracions públiques. Termes i terminis.

Tema 2. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Dels actes administratius. Requisits dels actes administratius. Eficàcia dels actes. Nul·litat i anul·labilitat.

Tema 3. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. De les disposicions sobre el procediment administratiu comú. Iniciació, ordenació, instrucció, finalització i execució del procediment.

Tema 4. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. De la revisió dels actes en via administrativa. Revisió d'ofici. Recursos administratius.

Tema 5. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Funcionament electrònic del sector públic. Relacions electròniques entre les administracions.

Tema 6. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Disposicions generals. Els òrgans de les administracions públiques.

Tema 7. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. La responsabilitat patrimonial de les administracions públiques. La responsabilitat de les autoritats i personal al servei de les administracions públiques.

Tema 8. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Relacions interadministratives. Principis generals de les relacions interadministratives. Deure de col·laboració. Relacions de cooperació entre administracions públiques.

Tema 9. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Definició i  tipus de convenis. Els requisits de validesa i eficàcia dels convenis.

Tema 10. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. Disposicions generals: objecte i àmbit d'aplicació. Disposicions generals sobre la contractació del sector públic. Les parts en el contracte. Les garanties exigibles en la contractació del sector públic.

Tema 11. Llei orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes. El principi d'igualtat i la tutela contra la discriminació. La igualtat en l'àmbit de l'educació superior. El principi d'igualtat en l'ocupació pública. Acord normatiu 14978/2023, del dia 14 de juny, pel qual s'aprova el III Pla d'igualtat de la Universitat de les Illes Balears 2023-2027. Marc normatiu i objectius generals.

Tema 12. Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Dret d'accés a la informació pública. El Reglament de transparència de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 13256/2019, del dia 8 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de transparència de la Universitat de les Illes Balears. Objecte. Àmbit subjectiu. Responsabilitats dels òrgans unipersonals. Portal de transparència. Accés a la informació pública.

Tema 13. Règim jurídic de protecció de dades de caràcter personal. Llei orgànica 3/2018, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Disposicions generals. Principis de protecció de dades. Drets de les persones. Responsable i encarregat del tractament.

Tema 14. Acord normatiu 15128/2023, del dia 6 de novembre, pel qual es reforma la normativa electoral de la Universitat.

Tema 15. Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari (LOSU). Disposicions generals. Funcions del sistema universitari i autonomia de les universitats.

Tema 16. Reial decret 640/2021, de 27 de juliol, de creació, reconeixement i autorització d'universitats i centres universitaris, i acreditació institucional de centres universitaris. Creació, per part de les universitats, de fundacions i altres persones jurídiques.

Tema 17. Llei 2/2003, de 20 de març, d'organització institucional del sistema universitari de les Illes Balears.

Tema 18. Els Estatuts de la UIB. Resolució del Rectorat 9439/2010, del dia 24 de maig, per la qual es fan publicar els Estatuts de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 19. Acord normatiu 9717/2011, de 25 de febrer, pel qual s'aprova el regiment de govern de la Universitat dels Illes Balears.

Tema 20. La Sindicatura de Greuges de la Universitat de les Illes Balears: creació i reglamentació. Acord normatiu 4952/2000, del dia 12 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament de la Sindicatura de Greuges.

Tema 21. El Reglament del Consell Social de la UIB. Decret 50/2004, de 28 de maig, pel qual s'aprova el reglament d'organització i funcionament del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 22. El Reglament d'usos lingüístics de la Universitat de les Illes Balears. Acord normatiu 12716/2018, del dia 21 de març, pel qual s'aprova el Reglament d'usos lingüístics de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 23. Acord normatiu 14427/2022, de 23 de març, pel qual s'aprova el Reglament per a la implantació de l'administració electrònica de la UIB.

Tema 24. Acord normatiu 14881/2023, del dia 30 de març de 2023 pel qual s'aprova la política de seguretat de la informació de les TIC de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 25. Acord normatiu 12510/2017, del dia 7 de novembre, pel qual s'aprova la política general de gestió documental de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 26. Acord normatiu 14532/2022, del dia 15 de juny, pel qual s'aprova el Pla de mesures antifrau de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 27. Acord normatiu 14985/2023, del dia 26 de juliol, pel qual es crea i regula el sistema intern d'informació d'infraccions normatives i de protecció dels informants en el marc de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 28. Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals. Objecte, àmbit d'aplicació i definicions. Drets i obligacions dels treballadors.

b) Gestió de recursos humans

Tema 29. Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic. Objecte i àmbit d'aplicació. Classes de personal. Adquisició i pèrdua de la relació de Servei. Drets retributius

Tema 30. Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Mobilitat i ocupació dels llocs de treball. Situacions administratives. Carrera administrativa. Especial referència a l'Acord executiu 15603/2024, del dia 11 de setembre, pel qual es regula la carrera horitzontal del personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 31. Acord normatiu 15637/2024, del 27 de setembre, sobre carrera professional horitzontal mitjançant l'avaluació de l'acompliment del personal funcionari tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 32. Acord normatiu 15139/2023, del dia 6 de novembre, pel qual es modifica l'Acord normatiu 14430/2022, de 23 de març, pel qual es regula la modalitat de teletreball per al personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 33. Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari. El personal docent i investigador de la Universitat dels Illes Balears. Règim jurídic. Classes. L'accés als cossos docents universitaris i el seu procediment. La Comissió de Reclamacions als Concursos d'Accés.

Tema 34. Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari. El personal docent i investigador contractat: modalitats de contractació laboral. Els criteris generals de contractació del professorat a la UIB. La contractació del PDI laboral i el seu procediment. La Comissió de Contractació.

Tema 35. Les retribucions del professorat universitari. Les especialitats retributives del professorat de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 36. El Reial decret 103/2019, d'1 de març, pel qual s'aprova l'Estatut del personal investigador predoctoral en formació.

Tema 37. Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats. Reial decret 598/1985, de 30 d'abril, sobre incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, de la Seguretat Social i dels ens, organismes i empreses dependents.

Tema 38. Acord normatiu 15354/2024, del dia 21 de febrer, pel qual s'aprova el Protocol de prevenció i actuació enfront de situacions d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe.

Tema 39. El règim disciplinari del personal al servei de les administracions públiques. Especial referència al règim disciplinari del personal de les universitats públiques.

c) Gestió acadèmica

Tema 40. Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s'estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d'assegurament de la seva qualitat.

Tema 41. Reial decret 412/2014, de 6 de juny, pel qual s'estableix la normativa bàsica dels procediments d'admissió als ensenyaments universitaris oficials de grau.

Tema 42. El Reglament d'ordenació dels ensenyaments universitaris de caràcter oficial (grau i màster) de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 13866/2021, del dia 23 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament d'ordenació dels ensenyaments universitaris de caràcter oficial (grau i màster) de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 43. El Reglament d'ordenació dels ensenyaments universitaris de doctorat de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 13084/2019, del dia 10 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament d'ordenació dels ensenyaments universitaris de doctorat de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 44. Acord normatiu 15416/2024, del dia 26 de març, pel qual s'aprova el Reglament acadèmic de la Universitat de les Illes Balears. Acord normatiu 15556/2024, del dia 26 de juliol, pel qual es modifica l'Acord normatiu 15417/2024, de 26 de març, pel qual s'aprova la normativa de permanència i progressió dels estudiants a la Universitat de les Illes Balears.

Tema 45. El Reglament sobre els estudis propis de la Universitat de les Illes Balears. Acord 15135/2023, del dia 6 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament sobre estudis propis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 46. Reial decret 1791/2010, de 30 de desembre, pel qual s'aprova l'Estatut de l'estudiant universitari.

Tema 47. Reial decret 1125/2003, de 5 de setembre, pel qual s'estableix el sistema europeu de crèdits i el sistema de qualificacions en les titulacions universitàries de caràcter oficial, i amb validesa a tot el territori nacional.

Tema 48. El Codi d'integritat de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 13593/2020, del dia 21 de juliol, pel qual s'aprova el Codi d'integritat de la Universitat de les Illes Balears. La normativa sobre frau acadèmic en els processos d'avaluació de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 15418/2024, del dia 26 de març, pel qual s'aprova la normativa sobre comportaments constitutius de frau acadèmic i comportaments contraris al Codi d'integritat en els processos d'avaluació de la Universitat de les Illes Balears.

d) Gestió econòmica

Tema 49. Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Disposicions generals. Procediments de concessió i gestió de les subvencions. Del reintegrament de subvencions.

Tema 50. Les normes d'execució del pressupost de la UIB 2024: procediment de gestió del pressupost de despeses i procediment de gestió del pressupost d'ingressos.

Tema 51. El pressupost de la UIB: elaboració, estructura i aprovació. Principis pressupostaris. Els crèdits pressupostaris. Les modificacions pressupostàries. Classificació orgànica, funcional i econòmica.

Tema 52. L'aplicació a la UIB de la comptabilitat analítica. El document de personalització de la Universitat de las Illes Balears.

Tema 53. El finançament de les universitats públiques. El model de finançament de la UIB. Definició d'impostos, taxes i preus públics. Operacions de crèdit i operacions de tresoreria. Condicions per a la formalització d'operacions d'endeutament. Contractes de l'article 60 de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari (LOSU).

e) Gestió de recerca

Tema 54. Les estructures universitàries per a l'activitat de recerca: instituts universitaris, departaments i grups de recerca. La Comissió d'Investigació de la UIB.

Tema 55. La Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació. Governança del sistema espanyol de ciència, tecnologia i innovació. Transferència i difusió dels resultats de l'activitat de recerca, desenvolupament i innovació i cultura científica, tecnològica i innovadora. Els recursos humans dedicats a la recerca.

Tema 56. Les empreses de base tecnològica i la seva regulació a la UIB. La contractació sobre la base de l'article 60 de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari.

Tema 57. La protecció jurídica dels resultats de la recerca científica. La titularitat de les invencions segons la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació.

Tema 58. Els drets de propietat intel·lectual en l'àmbit universitari. La titularitat dels drets d'explotació de la propietat intel·lectual i la seva incidència en l'àmbit universitari. Cites i ressenyes i il·lustració amb finalitats educatives o de recerca científica. Reproducció, préstec i consulta d'obres mitjançant terminals especialitzats en biblioteques i altres establiments

Tema 59. La transparència i la protecció de dades personals en l'àmbit universitari. Protecció de dades i recerca científica: el tractament de dades personals en els projectes universitaris de recerca.

Tema 60. El Comitè d'Ètica de la Recerca (CER) de la Universitat de les Illes Balears. El Comitè d'Ètica d'Experimentació Animal (CEEA) de la Universitat de les Illes Balears.

Escala d'administratius de la UIB, subgrup C1

a) Dret administratiu i organització administrativa

Tema 1. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Disposicions generals. Dels interessats en el procediment. De l'activitat de les administracions públiques.

Tema 2. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Dels actes administratius. Requisits dels actes administratius. Eficàcia dels actes. Nul·litat i anul·labilitat.

Tema 3. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. De les disposicions sobre el procediment administratiu comú. Iniciació, ordenació, instrucció, finalització i execució del procediment.

Tema 4. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. De la revisió dels actes en via administrativa. Revisió d'ofici.

Tema 5. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Recursos administratius.

Tema 6. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Funcionament electrònic del sector públic. Relacions electròniques entre les administracions.

Tema 7. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Disposicions generals. Els òrgans de les administracions públiques.

Tema 8. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Definició i  tipus de convenis.

Tema 9. Llei orgànica 3/2007 per a la igualtat efectiva de dones i homes. La igualtat en l'àmbit de l'educació superior. El principi d'igualtat en l'ocupació pública.

Tema 10. Acord normatiu 14978/2023, del dia 14 de juny, pel qual s'aprova el III Pla d'igualtat de la Universitat de les Illes Balears 2023-2027. Marc normatiu. Objectius generals

Tema 11. Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Dret d' accés a la informació pública.

Tema 12. El Reglament de transparència de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 13256/2019, del dia 8 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de transparència de la Universitat de les Illes Balears. Objecte. Portal de transparència. Accés a la informació pública.

Tema 13. Règim jurídic de protecció de dades de caràcter personal. Llei orgànica 3/2018, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Disposicions generals. Principis de protecció de dades.

Tema 14. Els Estatuts de la UIB. Resolució del Rectorat 9439/2010, del dia 24 de maig, per la qual es fan publicar els Estatuts de la Universitat de les Illes Balears. De l'estructura de la Universitat. Òrgans col·legiats

Tema 15. Els Estatuts de la UIB. Resolució del Rectorat 9439/2010, del dia 24 de maig, per la qual es fan publicar els Estatuts de la Universitat de les Illes Balears. De l'estructura de la Universitat. Òrgans unipersonals

Tema 16. Els Estatuts de la UIB. Resolució del Rectorat 9439/2010, del dia 24 de maig, per la qual es fan publicar els Estatuts de la Universitat de les Illes Balears. Dels Centres. Dels Departaments. Seus universitàries. Instituts Universitaris de Recerca.

Tema 17. Acord normatiu 4952/2000, del dia 12 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament de la Sindicatura de Greuges.

Tema 18. Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals. Objecte, àmbit d'aplicació i definicions.

Tema 19. Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals. Drets i obligacions dels treballadors.

b) Gestió de recursos humans

Tema 20. Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic. Classes de personal. Adquisició i pèrdua de la relació de servei.

Tema 21. Acord executiu 15603/2024, del dia 11 de setembre, pel qual es regula la carrera horitzontal del personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 22. Acord normatiu 15637/2024, del dia 27 de setembre, sobre carrera professional horitzontal mitjançant l'avaluació de l'acompliment del personal funcionari tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 23. Acord normatiu 15139/2023, del dia 6 de novembre, pel qual es modifica l'Acord normatiu 14430/2022, de 23 de març, pel qual es regula la modalitat de teletreball per al personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 24. Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari. El personal docent i investigador de les universitats públiques. Professorat dels cossos docents universitaris. Règim jurídic. Classes.

Tema 25. Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari. El personal docent i investigador laboral. Modalitats de contractació laboral.

Tema 26. El règim disciplinari del personal al servei de les administracions públiques. Especial referència al règim disciplinari del personal de les universitats públiques.

c) Gestió acadèmica

Tema 27. Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s'estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d'assegurament de la seva qualitat. Objecte. Àmbit d'aplicació. Títols universitaris oficials. Eficàcia dels títols universitaris oficials corresponents a l' ordenació prèvia a l'EEES.

Tema 28. Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s'estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d'assegurament de la seva qualitat. Ensenyaments propis de les universitats.

Tema 29. Acord normatiu 15416/2024, del dia 26 de març, pel qual s'aprova el Reglament acadèmic de la Universitat de les Illes Balears. Àmbit d'aplicació i definicions. Acord normatiu 15556/2024, del dia 26 de juliol, pel qual es modifica l'Acord normatiu 15417/2024, de 26 de març, pel qual s'aprova la normativa de permanència i progressió dels estudiants a la Universitat de les Illes Balears. Règim de permanència per als estudis de grau i de màster. Nombre màxim de matrícules per assignatura.

Tema 30. Reial decret 1791/2010, de 30 de desembre, pel qual s'aprova l'Estatut de l'estudiant universitari.

Tema 31. Reial decret 1125/2003, de 5 de setembre, pel qual s'estableix el sistema europeu de crèdits i el sistema de qualificacions en les titulacions universitàries de caràcter oficial, i amb validesa a tot el territori nacional. Objecte. Concepte de crèdit. Assignació de crèdits.

Tema 32. La normativa sobre mobilitat de l'alumnat en la Universitat de les Illes Balears. Acord normatiu 9492/2010, del dia 22 de juliol, pel qual s'aprova la normativa que regula els programes d'intercanvi d'estudiants de la Universitat de les Illes Balears. Definició i característiques. Beneficiaris. El Servei de Relacions Internacionals.

d) Gestió econòmica

Tema 33. Les normes d'execució del pressupost de la UIB 2024: procediment de gestió del pressupost de despeses.

Tema 34. Les normes d'execució del pressupost de la UIB 2024: procediment de gestió del pressupost d'ingressos.

Tema 35. El pressupost de la UIB: elaboració, estructura i aprovació.

Tema 36. L'aplicació a la UIB de la comptabilitat analítica. El document de personalització de la Universitat de las Illes Balears.

e) Gestió de recerca

Tema 37. Les estructures universitàries per a l'activitat de recerca: instituts universitaris, departaments i grups de recerca.

Tema 38. La Comissió d'Investigació de la UIB.

Tema 39. Les empreses de base tecnològica i la seva regulació a la UIB. La contractació sobre la base de l'article 60 de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari.

Tema 40. La transparència i la protecció de dades personals en l'àmbit universitari. Protecció de dades i recerca científica: el tractament de dades personals en els projectes universitaris de recerca.

Escala d'auxiliars administratius de la UIB, subgrup C2

a) Dret administratiu i organització administrativa

Tema 1. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Disposicions generals. Dels interessats en el procediment. De l'activitat de les administracions públiques.

Tema 2. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Dels actes administratius. Requisits dels actes administratius. Eficàcia dels actes. Nul·litat i anul·labilitat.

Tema 3. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. De les disposicions sobre el procediment administratiu comú. Iniciació, ordenació, instrucció, finalització i execució del procediment.

Tema 4. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Recursos administratius.

Tema 5. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Disposicions generals. Els òrgans de les administracions públiques.

Tema 6. Llei orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes. La igualtat en l'àmbit de l'educació superior. El principi d'igualtat en l'ocupació pública.

Tema 7. El Reglament de transparència de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 13256/2019, del dia 8 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de transparència de la Universitat de les Illes Balears. Objecte. Portal de transparència. Accés a la informació pública.

Tema 8. Règim jurídic de protecció de dades de caràcter personal. Llei orgànica 3/2018, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Disposicions generals. Principis de protecció de dades.

Tema 9. Els Estatuts de la UIB. Resolució del Rectorat 9439/2010, del dia 24 de maig, per la qual es fan publicar els Estatuts de la Universitat de les Illes Balears. Estructura de la Universitat. Òrgans col·legiats i òrgans unipersonals.

Tema 10. Acord normatiu 14427/2022, de 23 de març, pel qual s'aprova el Reglament per a la implantació de l'administració electrònica de la UIB. Persones o entitats obligades a relacionar-se amb la Universitat de les Illes Balears per mitjans electrònics.

b) Gestió de recursos humans

Tema 11. Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic. Classes de personal. Adquisició i pèrdua de la relació de servei.

Tema 12. Acord normatiu 15637/2024, del dia 27 de setembre, sobre carrera professional horitzontal mitjançant l'avaluació de l'acompliment del personal funcionari tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 13. Acord normatiu 15139/2023, del dia 6 de novembre, pel qual es modifica l'Acord normatiu 14430/2022, de 23 de març, pel qual es regula la modalitat de teletreball per al personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 14. El personal docent i investigador de les universitats públiques. Professorat dels cossos docents universitaris. Classes. El personal docent i investigador laboral. Modalitats de contractació laboral.

c) Gestió acadèmica

Tema 15. El Reglament acadèmic de la Universitat de les Illes Balears. Acord normatiu 15416/2024, del dia 26 de març, pel qual s'aprova el Reglament acadèmic de la Universitat de les Illes Balears. Àmbit d'aplicació.

Tema 16. La normativa de permanència dels estudiants en la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 15556/2024, del dia 26 de juliol, pel qual es modifica l'Acord normatiu 15417/2024, de 26 de març, pel qual s'aprova la normativa de permanència i progressió dels estudiants a la Universitat de les Illes Balears. Règim de permanència dels estudis de grau. Regim de permanència dels estudis de màster.

Tema 17. Reial decret 1125/2003, de 5 de setembre, pel qual s'estableix el sistema europeu de crèdits i el sistema de qualificacions en les titulacions universitàries de caràcter oficial, i amb validesa a tot el territori nacional. Objecte. Concepte de crèdit.

Tema 18. Reial decret 1125/2003, de 5 de setembre, pel qual s'estableix el sistema europeu de crèdits i el sistema de qualificacions en les titulacions universitàries de caràcter oficial, i amb validesa a tot el territori nacional. Assignació de crèdits.

Tema 19. La normativa sobre mobilitat de l'alumnat en la Universitat de les Illes Balears. Acord normatiu 9492/2010, del dia 22 de juliol, pel qual s'aprova la normativa que regula els programes d'intercanvi d'estudiants de la Universitat de les Illes Balears. Definició i característiques. Beneficiaris.

d) Gestió econòmica

Tema 20. Les normes d'execució del pressupost de la UIB 2024: procediment de gestió del pressupost de despeses. procediment de gestió del pressupost d'ingressos.

Tema 21. El pressupost de la UIB: elaboració, estructura i aprovació.

e) Gestió de recerca

Tema 22. Les estructures universitàries per a l'activitat de recerca: instituts universitaris, departaments i grups de recerca. La Comissió d'Investigació de la UIB.

Cossos específics

TEMARIS GENERALS

Escala de tècnics superiors, subgrup A1

a) Dret administratiu i organització administrativa

Tema 1. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Disposicions generals. Dels interessats en el procediment. De l'activitat de les administracions públiques. Termes i terminis.

Tema 2. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Dels actes administratius. Requisits dels actes administratius. Eficàcia dels actes. Nul·litat i anul·labilitat.

Tema 3. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. De les disposicions sobre el procediment administratiu comú. Garanties del procediment. Iniciació, ordenació, instrucció, finalització i execució del procediment.

Tema 4. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. De la revisió dels actes en via administrativa. Revisió d'ofici. Recursos administratius.

Tema 5. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Funcionament electrònic del sector públic. Relacions electròniques entre les administracions.

Tema 6. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Disposicions generals. Els òrgans de les administracions públiques.

Tema 7. Llei orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes. El principi d'igualtat i la tutela contra la discriminació. Criteris generals d'actuació dels poders públics. La igualtat en l'àmbit de l'educació superior. El principi d'igualtat en l'ocupació pública. Acord normatiu 14978/2023, del dia 14 de juny, pel qual s'aprova el III Pla d'igualtat de la Universitat de les Illes Balears 2023-2027. Marc normatiu i objectius generals.

Tema 8. El Reglament de transparència de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 13256/2019, del dia 8 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de transparència de la Universitat de les Illes Balears. Objecte. Àmbit subjectiu. Responsabilitats dels òrgans unipersonals. Portal de transparència. Accés a la informació pública.

Tema 9. Règim jurídic de protecció de dades de caràcter personal. Llei orgànica 3/2018, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Disposicions generals. Principis de protecció de dades. Drets de les persones. Responsable i encarregat del tractament.

Tema 10. Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari (LOSU). Disposicions generals. Funcions del sistema universitari i autonomia de les universitats. Creació i reconeixement de les universitats i qualitat del sistema universitari.

Tema 11. Els Estatuts de la UIB. Resolució del Rectorat 9439/2010, del dia 24 de maig, per la qual es fan publicar els Estatuts de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 12. Acord normatiu 14427/2022, de 23 de març, pel qual s'aprova el Reglament per a la implantació de l'administració electrònica de la UIB.

Tema 13. Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals. Objecte, àmbit d'aplicació i definicions. Drets i obligacions dels treballadors.

b) Gestió de recursos humans

Tema 14. Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

Tema 15. Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Tema 16. Acord normatiu 15637/2024 del dia 27 de setembre, sobre carrera professional horitzontal mitjançant l'avaluació de l'acompliment del personal funcionari tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears. Acord executiu 15603/2024, del dia 11 de setembre, pel qual es regula la carrera horitzontal del personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 17. La modalitat de teletreball per al personal d'administració i serveis de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 15139/2023, del dia 6 de novembre, pel qual es modifica l'Acord normatiu 14430/2022, de 23 de març, pel qual es regula la modalitat de teletreball per al personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 18. El personal docent i investigador de la Universitat dels Illes Balears. Règim jurídic. Classes. L'accés als cossos docents universitaris i el seu procediment. La Comissió de Reclamacions als Concursos d'Accés.

Tema 19. El personal docent i investigador laboral: modalitats de contractació laboral. Els criteris generals de contractació del professorat a la UIB. La contractació del PDI laboral i el seu procediment. La Comissió de Contractació.

Tema 20. El règim disciplinari del personal al servei de les administracions públiques. Especial referència al règim disciplinari del personal de les universitats públiques.

c) Gestió acadèmica

Tema 21. Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s'estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d'assegurament de la seva qualitat. Objecte. Àmbit d'aplicació. Títols universitaris oficials. Eficàcia dels títols universitaris oficials corresponents a l'ordenació prèvia a l'EEES. Ensenyaments propis de les universitats.

Tema 22. Acord normatiu 15416/2024, del dia 26 de març, pel qual s'aprova el Reglament acadèmic de la Universitat de les Illes Balears. Acord normatiu 15556/2024, del dia 26 de juliol, pel qual es modifica l'Acord normatiu 15417/2024, de 26 de març, pel qual s'aprova la normativa de permanència i progressió dels estudiants a la Universitat de les Illes Balears.

 

​​​​​​​d) Gestió econòmica

Tema 23. El pressupost de la UIB: elaboració, estructura i aprovació. Principis pressupostaris. Els crèdits pressupostaris. Les modificacions pressupostàries. Classificació orgànica, funcional i econòmica.

e) Gestió de la recerca

Tema 24. Les estructures universitàries per a l'activitat de recerca: instituts universitaris, departaments i grups de recerca. La Comissió d'Investigació de la UIB.

Escala de tècnics mitjans de la UIB, subgrup A2

a) Dret administratiu i organització administrativa

Tema 1. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Disposicions generals. Dels interessats en el procediment. De l'activitat de les administracions públiques. Termes i terminis.

Tema 2. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. De les disposicions sobre el procediment administratiu comú. Iniciació, ordenació, instrucció, finalització i execució del procediment.

Tema 3. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. De la revisió dels actes en via administrativa. Revisió d'ofici. Recursos administratius.

Tema 4. Llei orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes. El principi d'igualtat i la tutela contra la discriminació. La igualtat en l'àmbit de l'educació superior. El principi d'igualtat en l'ocupació pública. Acord normatiu 14978/2023, del dia 14 de juny, pel qual s'aprova el III Pla d'igualtat de la Universitat de les Illes Balears 2023-2027. Marc normatiu i objectius generals.

Tema 5. Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Dret d'accés a la informació pública. Dret d'accés a la informació pública. El Reglament de transparència de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 13256/2019, del dia 8 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de transparència de la Universitat de les Illes Balears. Objecte. Àmbit subjectiu. Responsabilitats dels òrgans unipersonals. Portal de transparència. Accés a la informació pública.

Tema 6. Règim jurídic de protecció de dades de caràcter personal. Llei orgànica 3/2018, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Disposicions generals. Principis de protecció de dades. Drets de les persones. Responsable i encarregat del tractament.

Tema 7. Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari (LOSU). Disposicions generals. Funcions del sistema universitari i autonomia de les universitats. Creació i reconeixement de les universitats i qualitat del sistema universitari.

Tema 8. Els Estatuts de la UIB. Resolució del Rectorat 9439/2010, del dia 24 de maig, per la qual es fan publicar els Estatuts de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 9. Acord normatiu 14427/2022, de 23 de març, pel qual s'aprova el Reglament per a la implantació de l'administració electrònica de la UIB.

Tema 10. Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals. Objecte, àmbit d'aplicació i definicions. Drets i obligacions dels treballadors.

b) Gestió de recursos humans

Tema 11. Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic. Objecte i àmbit d'aplicació. Classes de personal. Adquisició i pèrdua de la relació de Servei. Drets retributius.

Tema 12. Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Mobilitat i ocupació dels llocs de treball. Situacions administratives. Carrera administrativa. Especial referència a l'Acord executiu 15603/2024, del dia 11 de setembre, pel qual es regula la carrera horitzontal del personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 13. Acord normatiu 15637/2024, del dia 27 de setembre, sobre carrera professional horitzontal, mitjançant l'avaluació de l'acompliment del personal funcionari tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 14. El personal docent i investigador de les universitats públiques. Professorat dels cossos docents universitaris. Règim jurídic. Classes. L'accés als cossos docents universitaris i el seu procediment. El personal docent i investigador laboral. Modalitats de contractació laboral.

c) Gestió acadèmica

Tema 15. Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s'estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d'assegurament de la seva qualitat. Objecte. Àmbit d'aplicació. Títols universitaris oficials. Eficàcia dels títols universitaris oficials corresponents a l'ordenació prèvia a l'EEES. Ensenyaments propis de les universitats.

Tema 16. Acord normatiu 15416/2024, del dia 26 de març, pel qual s'aprova el Reglament acadèmic de la Universitat de les Illes Balears. Acord normatiu 15556/2024, del dia 26 de juliol, pel qual es modifica l'Acord normatiu 15417/2024, de 26 de març, pel qual s'aprova la normativa de permanència i progressió dels estudiants a la Universitat de les Illes Balears.

d) Gestió econòmica

Tema 17. El pressupost de la UIB: elaboració, estructura i aprovació. Principis pressupostaris. Els crèdits pressupostaris. Les modificacions pressupostàries. Classificació orgànica, funcional i econòmica.

e) Gestió de recerca

Tema 18. Les estructures universitàries per a l'activitat de recerca: instituts universitaris, departaments i grups de recerca. La Comissió d'Investigació de la UIB.

Escala d'auxiliars de biblioteca i escala de tècnics especialistes de la UIB, subgrup C1

a) Dret administratiu i organització administrativa

Tema 1. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Disposicions generals. Dels interessats en el procediment. De l'activitat de les administracions públiques.

Tema 2. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Recursos administratius.

Tema 3. Llei orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes. La igualtat en l'àmbit de l'educació superior. El principi d'igualtat en l'ocupació pública.

Tema 4. El Reglament de transparència de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 13256/2019, del dia 8 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de transparència de la Universitat de les Illes Balears. Objecte. Portal de transparència. Accés a la informació pública.

b) Gestió de recursos humans

Tema 5. Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic. Classes de personal. Adquisició i pèrdua de la relació de servei.

Tema 6. Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Mobilitat i ocupació dels llocs de treball. Situacions administratives. Carrera administrativa.

Tema 7. Acord normatiu 15637/2024, del dia 27 de setembre, sobre carrera professional horitzontal mitjançant l'avaluació de l'acompliment del personal funcionari tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 8. El personal docent i investigador de les universitats públiques. Professorat dels cossos docents universitaris. Règim jurídic. Classes. El personal docent i investigador laboral. Modalitats de contractació laboral.

c) Gestió acadèmica

Tema 9. Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s'estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d'assegurament de la seva qualitat. Objecte. Àmbit d'aplicació. Títols universitaris oficials. Eficàcia dels títols universitaris oficials corresponents a l'ordenació prèvia a l'EEES.

Tema 10. Acord normatiu 15416/2024, del dia 26 de març, pel qual s'aprova el Reglament acadèmic de la Universitat de les Illes Balears. Àmbit d'aplicació i definicions. Acord normatiu 15556/2024, del dia 26 de juliol, pel qual es modifica l'Acord normatiu 15417/2024, de 26 de març, pel qual s'aprova la normativa de permanència i progressió dels estudiants a la Universitat de les Illes Balears. Règim de permanència per als estudis de grau i de màster. Nombre màxim de matrícules per assignatura.

 

​​​​​​​d) Gestió econòmica

Tema 11. El pressupost de la UIB: elaboració, estructura i aprovació.

e) Gestió de recerca

Tema 12. Les estructures universitàries per a l'activitat de recerca: instituts universitaris, departaments i grups de recerca.

Escala d'auxiliars de la UIB, subgrup c2

a) Dret administratiu i organització administrativa

Tema 1. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Disposicions generals. Dels interessats en el procediment. De l'activitat de les administracions públiques.

Tema 2. Llei orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes. La igualtat en l'àmbit de l'educació superior. El principi d'igualtat en l'ocupació pública.

Tema 3. El Reglament de transparència de la Universitat dels Illes Balears. Acord normatiu 13256/2019, del dia 8 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de transparència de la Universitat de les Illes Balears. Objecte. Portal de transparència. Accés a la informació pública.

Tema 4. Estructuració de la UIB (I): les facultats, els departaments, els instituts universitaris i les escoles adscrites de la UIB. Estudi i ubicació.

Tema 5. Estructuració de la UIB (II): els serveis de la UIB. Funcions i ubicació.

b) Gestió de recursos humans

Tema 6. Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic. Classes de personal. Adquisició i pèrdua de la relació de servei.

c) Gestió acadèmica

Tema 7. El Reglament acadèmic de la Universitat de les Illes Balears. Acord normatiu 15416/2024, del dia 26 de març, pel qual s'aprova el Reglament acadèmic de la Universitat de les Illes Balears. Àmbit d'aplicació.

TEMARIS ESPECÍFICS

Escala de tècnics superiors de la UIB, subgrup A1 (perfil de química)

Tema 25. Fonaments de les tècniques espectroscòpiques I. Espectre electromagnètic. Freqüència i energia. Unitats. Espectroscòpies d'absorció i d'emissió.

Tema 26. Fonaments de les tècniques espectroscòpiques II. Espectroscòpies d'absorció i d'emissió.

Tema 27. Espectroscòpia ultraviolada visible I. Fonaments bàsics de la tècnica. Interpretació dels espectres d'UV. Desplaçaments hiper-, hipo-, bato- i hipsocròmics.

Tema 28. Espectroscòpia ultraviolada visible II. Mesures quantitatives. Instrumentació i preparació d'experiments d'UV.

Tema 29. Espectroscòpia ultraviolada visible III. Mesures cinètiques. Accessoris. L'esfera integradora. Teoria. Mesures de reflectància difusa i especular. Aplicacions.

Tema 30. Espectroscòpia de fluorescència I. Fonaments de la tècnica. Interpretació dels espectres. Instrumentació i preparació de mostres.

Tema 31. Espectroscòpia de fluorescència I. Obtenció d'imatges de temps de vida de fluorescència (FLIM). Principis fonamentals i aplicacions.

Tema 32. Espectroscòpia d'infraroig I. Fonaments bàsics de la tècnica. Tipus de vibracions. Freqüències d'utilitat diagnòstica.

Tema 33. Espectroscòpia d'infraroig II. Interpretació dels espectres. Teoria del FTIR. Instrumentació.

Tema 34. Espectroscòpia d'infraroig III. Tractament de mostres. Anàlisi de mostres sòlides. Anàlisi de líquids i de mostres en dissolució. Anàlisi de mostres gasoses.

Tema 35. Espectroscòpia d'infraroig IV. Microscòpia acoblada a un IR. Metodologies de mesura: transmissió, reflexió i ATR.

Tema 36. Ressonància magnètica nuclear I. Introducció. Teoria de la RMN.

Tema 37. Ressonància magnètica nuclear II. Experiments monodimensionals. Interpretació dels espectres. Corriments químics característics.

Tema 38. Ressonància magnètica nuclear III. Acoblament escalar i dipolar. Efecte NOE. Temps de relaxació. Instrumentació de RMN. Preparació de mostres.

Tema 39. Ressonància magnètica nuclear IV. Instrumentació de RMN. Preparació de mostres.

Tema 40. Ressonància magnètica nuclear V. Transferència de magnetització. Experiments bidimensionals: COSY, NOESY, ROESY, HOESY, etc. Processament d'espectres bidimensionals.

Tema 41. Aplicació de la RMN a la elucidació estructural de biomolècules I. Experiments 3D-triple ressonància: HNCA, HNCO, HNCACB, etc.

Tema 42. Aplicació de la RMN a la elucidació estructural de biomolècules II. Experiments 3D-doble ressonància: TOCSY-HSQC, NOESY-HSQC, etc.

Tema 43. Cromatografia de gasos I. Fonaments bàsics de la tècnica. Components bàsics instrumentals. Tipus de gasos generalment utilitzats.

Tema 44. Cromatografia de gasos II. Metodologies d'injecció: split, splitless, directa i on column. Sistemes d'introducció de mostra: xeringa, espai de cap (headspace), purga i atrapament (purge & trap), desorció tèrmica (TD), microextracció en fase sòlida (SPME).

Tema 45. Cromatografia de gasos III. Tipus de columnes. Principis de selecció d'una columna: fase estacionària, longitud, diàmetre, gruix de la pel·lícula interior, polaritat. Tipus de detectors: FID, ECD, TCD, etc.

Tema 46. Cromatografia de gasos IV. Tipus de detectors: FID, ECD, TCD, etc. Fonament, característiques principals i aplicacions.

Tema 47. Cromatografia de gasos V. Preparació de mostres. Derivatització: silanització, acilació, alquilació, etc. Operacions bàsiques de manteniment d'un cromatògraf de gasos.

Tema 48. Cromatografia de líquids (HPLC) I. Fonaments bàsics de la tècnica. Components bàsics instrumentals. Tipus de dissolvents generalment utilitzats.

Tema 49. Cromatografia de líquids (HPLC) II. Principis fonamentals dels diferents tipus de cromatografia líquida: fase normal, fase reversa, HILIC, intercanvi iònic, exclusió per mida.

Tema 50. Cromatografia de líquids (HPLC) III. Detectors utilitzats en HPLC: absorció UV-vis, índex de refracció, fluorescència, conductivitat, fotodíode, electroquímic, etc.

Tema 51. Cromatografia de líquids (HPLC) IV. Preparació de mostres. Tipus de columnes: característiques, instal·lació i manteniment. Operacions bàsiques de manteniment d'un HPLC.

Tema 52. Espectrometria de massa I. Teoria de l'espectrometria de massa. Fragmentacions típiques. Ió molecular i ió base.

Tema 53. Espectrometria de massa II. Mètodes de ionització: EI, ESI, CI, APCI, MALDI etc. Fonaments i característiques principals.

Tema 54. Espectrometria de massa III. Analitzadors de massa: TOF, orbitrap, sector magnètic, quadrupol, trampa iònica, etc. Sistemes amb dos analitzadors en línia: tàndem quadrupol, quadrupol - sector magnètic, etc. Detectors.

Tema 55. Espectrometria de massa IV. Sistemes amb analitzadors en línia: tàndem quadrupol (triple quadrupol), quadrupol - sector magnètic, etc.

Tema 56. Espectrometria de massa V. Preparació de mostres i mètodes d'introducció. Tècniques combinables: GC-EM, LC-EM, etc.

Tema 57. Espectrometria de massa VI. Sistemes MALDI-TOF i MALDI-TOF-TOF. Introducció. Instrumentació. Tipus d'experiments.

Tema 58. Espectrometria de massa VII. Espectrometria triple quadrupol. Introducció. Instrumentació. Tipus d'experiments.

Tema 59. Espectrometria de massa VIII. Experiments tipus MALDI-IMAGIN. Introducció. Instrumentació. Aplicacions.

Tema 60. Espectrometria de massa IX. Tipus de matrius utilitzades en la tecnologia MALDI. Instrumentació i metodologia per a la preparació de mostres per a experiments tipus MALDI-IMAGIN.

Tema 61. Proteòmica I. Conceptes bàsics de proteòmica. Àrees d'estudi i tècniques experimentals de separació i identificació de proteïnes.

Tema 62. Proteòmica II. Identificació de proteïnes mitjançant l'empremta peptídica. Tecnologia MS/MS per identificar proteïnes.

Tema 63. Proteòmica III. Anàlisi bottom-up i anàlisi top-down de proteïnes.

Tema 64. Proteòmica IV. Electroforesis bidimensional de proteïnes. DIGE. Acoblament nano-LC-EM. Eines bioinformàtiques en proteòmica.

Tema 65. Proteòmica V. Digestió enzimàtica de proteïnes.

Tema 66. Proteòmica VI. Purificació de digerits de proteïnes. Fonaments i funcionament de metodologies tipus: Spin-Columns, Strong Cationic Resin (Zip-Tip) i beads magnètics.

Tema 67. Proteòmica VII. Identificació de pèptids a partir d'espectres de fragmentació MS-MS mitjançant la recerca a bases de dades. Eines informàtiques: motors de recerca (Sequest, Mascot, MaxQuant, etc).

Tema 68. Metabolòmica I. Conceptes bàsics de metabolòmica. Extracció i purificació de metabòlits.

Tema 69. Metabolòmica II. Anàlisis metabolòmic dirigit (target) i no dirigit (non target). Eines bioinformàtiques aplicades a estudis metabolòmics.

Tema 70. Metabolòmica III. Tècniques instrumentals aplicades a metabolòmica: GC-MS, LC-MS, NMR. Avantatges i desavantatges de cada una

Tema 71. Tècniques de laboratori I. Tècniques per a reaccions químiques. Tècniques de separació: cromatografia en columna, CCF i altres. Tècniques de purificació. Mesura de paràmetres fisicoquímics.

Tema 72. Tècniques de laboratori II. Tècniques clàssiques de digestió. Tècniques clàssiques d'extracció. Sistemes de garbellament. Sistemes de molta.

Tema 73. Tècniques de laboratori III. Sistemes de digestió i extracció amb microones. Tipus de recipients. Sistemes de control: temperatura, pressió i potència. Preparació i manipulació de mostra.

Tema 74. Seguretat al laboratori I. Seguretat en el maneig d'instruments: pla de manteniment, llistes de verificació, formació d'usuaris.

Tema 75. Seguretat al laboratori II. Seguretat de les instal·lacions. Seguretat als laboratoris: reaccions en atmosfera controlada, manipulació de gasos a pressió, gestió de residus químics.

Tema 76. Seguretat al laboratori III. Seguretat als laboratoris amb mostres biològiques. Mostres contaminades i organismes modificats genèticament.

Tema 77. Bibliografia. Fonts bibliogràfiques. Cerca d'informació per mitjans informàtics.

Tema 78. Realització d'informes. Redacció d'informes i presentació de resultats.

Tema 79. Sistemes de qualitat. Mètodes normalitzats: normes UNE, ISO, etc. Manuals de qualitat. Procediment d'acreditació.

Tema 80. Els resultats de les anàlisis químiques. Validació d'un mètode. Exactitud. Traçabilitat. Precisió i incertesa.

Escala de tècnics superiors de la UIB, subgrup A1 (perfil de biologia i bioquímica)

Tema 25. Microscòpia òptica I. Principis generals de la microscòpia òptica. Tipus de microscopis.

Tema 26. Microscòpia òptica II. Parts fonamentals d'un microscopi: parts mecàniques i parts òptiques (objectius, oculars, condensador, diafragma, sistema d'il·luminació i filtres).

Tema 27. Microscòpia òptica III. Característiques i aplicacions principals dels diferents tipus de microscopis òptics especials: microscopi de camp fosc, microscopi de contrast de fases i microscopi d'interferència.

Tema 28. Microscòpia òptica IV. Característiques i aplicacions principals dels diferents tipus de microscopis òptics especials: microscopi de polarització, microscopi invertit, microscopi de fluorescència i microscopi de llum ultraviolada.

Tema 29. Processament de mostres per a microscòpia òptica I. Fixació. Fixació física. Fixació química. Fixadors precipitants. Fixadors oxidants. Factors que intervenen en la fixació química.

Tema 30. Processament de mostres per a microscòpia òptica II. Inclusió. Procediment de la inclusió. Inclusió amb parafina i altres medis. Fixadors oxidants. Factors que intervenen en la fixació química.

Tema 31. Processament de mostres per a microscòpia òptica III. Microtomia. Micròtom de mà. Micròtom de rotació o Minot. Criostat o criotom.

Tema 32. Tècniques de tinció en histologia per a microscòpia òptica I. Colorants histològics. Tincions més habituals: hematoxilina-eosina, tricròmiques, Giemsa, Papanicolaou.

Tema 33. Tècniques de tinció en histologia per a microscòpia òptica II. Tincions aplicables a teixits concrets. Tincions subcel·lulars. Impregnacions argèntiques.

Tema 34. Tècniques citoquímiques i histoquímiques per a microscòpia òptica. Tècniques per a la detecció de polisacàrids. Tècniques per a la detecció d'àcids nucleics. Histoenzimologia.

Tema 35. Tècniques inmunohistoquímiques (IHQ) per a microscòpia òptica. Anticossos. Tècniques inmunoenzimàtiques. Tècniques d'inmunofluorescència. Tècniques amb or col·loïdal.

Tema 36. Fonaments de la microscòpia electrònica.

Tema 37. Introducció a la interacció feix electrònic-matèria: longitud d'ona de l'electró i processos d'interacció en l'escala d'energia de 0,5keV a 300keV. Dispersió elàstica i ineslàstica.

Tema 38. Tipus bàsics de microscopis electrònics i les seves característiques principals: microscopis electrònic de transmissió (TEM), d'escombratge (SEM) i d'escombratge-transmissió (STEM).

Tema 39. Principis físics de la microscòpia electrònica: fonts d'electrons (termoiònic i emissió de camp) i sistema accelerador. Lents magnètiques: funcionament, defectes i correcció. Obertures i resolució.

Tema 40. Característiques tècniques que ha de complir un laboratori on s'instal·la un microscopi electrònic .

Tema 41. Sistemes de buit en microscopis electrònics. Tipus de bombes i funcions, tipus de mesuradors de buit.

Tema 42. Requeriments generals de preparació segons els diferents tipus de mostra a estudiar per microscòpia electrònica: animals, plantes, suspensions de cèl·lules i microorganismes, aliments, materials metal·lúrgics, materials semiconductors, materials geològics, polímers i plàstics.

Tema 43. Microscòpia electrònica de transmissió (TEM) I. Components de la columna d'un TEM. Canó d'electrons. Sistema de lents condensadores. Obertures. Sistemes correctors de l'astigmatisme.

Tema 44. Microscòpia electrònica de transmissió (TEM) II. Cambra portamostres. Tipus d'injectors portamostres.

Tema 45. Microscòpia electrònica de transmissió (TEM) III. Interacció del feix d'electrons amb la mostra i senyals en el TEM. Electrons transmesos, electrons absorbits i altres senyals. Interval i volum de l'excitació primària.

Tema 46. Formació de la imatge en TEM I. Efecte de les diferents lents. Camp clar i camp obscur. Feix dèbil. Feix convergent. Profunditat de camp. Profunditat de focus.

Tema 47. Formació de la imatge en TEM II. Factors que afecten a la resolució de la imatge. Tipus d'imatge. Micrografies. Imatges digitalitzades. Càmeres.

Tema 48. Tècniques generals per a la preparació de mostres per a TEM. Preparació per incineració per plasma (plasma ashing). Preparació per bombardeig d'un feix de ions o d'àtoms (Ion-beam and Fast Atom-beam). Graelles i films per suportar les mostres.

Tema 49. Preparació de mostres biològiques per a la seva observació en TEM I. Obtenció del material. Tècniques de de fixació. Postfixació.

Tema 50. Preparació de mostres biològiques per a la seva observació en TEM II. Deshidratació. Inclusió en resines. Tipus de resines.

Tema 51. Preparació de mostres biològiques per a la seva observació en TEM III. Ultramicrotomia. Tipus de ultramicròtoms. Diferents tipus de fulles per ultramicrotomia.

Tema 52. Preparació de mostres biològiques per a la seva observació en TEM IV. Preparació de graelles per a TEM de mostres biològiques. Contrast de material biològic en graelles. Tinció positiva. Tinció negativa.

Tema 53. Preparació de mostres biològiques per a la seva observació en TEM V. Preparació de suspensions de cèl·lules, monocapes i macromolècules.

Tema 54. Preparació de mostres de materials bàsics per a la seva observació en TEM . Tècniques de poliment (polishing), de gravat (etching) i de tinció.

Tema 55. Preparació especialitzada per a tipus singulars de mostra per a la seva observació en TEM. Preparació de semiconductors. Preparació de minerals, ceràmiques i vidres. Preparació de materials magnètics. Preparació de materials amb fibres d'amiant.

Tema 56. Tècniques immunocitoquímiques aplicables a les mostres observables per TEM. Immunomarcatge amb or col·loïdal.

Tema 57. Tècniques general d'observació per a un TEM. Tècniques de difracció d'electrons. TEM d'alta resolució. Microscòpia de camp fosc.

Tema 58. Microscòpia electrònica d'escombratge (SEM) I. Components de la columna d'un SEM. Canó d'electrons. Sistema de lents electromagnètiques en un SEM. Obertures. Sistemes correctors de l'astigmatisme.

Tema 59. Microscòpia electrònica de transmissió (SEM) II. Plataformes portamostres.

Tema 60. Microscòpia electrònica de transmissió (SEM) III. Interacció del feix d'electrons amb la mostra i senyals en el SEM. Electrons secundaris, electrons retro-dispersats, electrons Auger, catodoluminiscència i altres tipus de senyals. Interval i volum de l'excitació primària.

Tema 61. Formació de la imatge en SEM I. Composició i topografia en la imatge. Magnificació. Factors que afecten a la resolució de la imatge en el SEM.

Tema 62. Formació de la imatge en SEM II. Detectors de senyals. Profunditat de camp. Resolució i diàmetre del feix d'electrons. Processat dels senyals.

Tema 63. Formació de la imatge en SEM III. Detector d'Everhart-Thornley.

Tema 64. Tècniques generals per a la preparació de mostres per a SEM. Recobriment (coating) de les mostres. Gravat (etching) i maceració de les mostres. Preparació per bombardeig d'un feix de ions o d'àtoms (Ion-beam and Fast Atom-beam). Formes de suportar les mostres (adhesius).

Tema 65. Preparació de mostres biològiques per a la seva observació en SEM I. Obtenció del material. Tècniques de de fixació. Deshidratació.

Tema 66. Preparació de mostres biològiques per a la seva observació en SEM II. Procediment d'eixugat en punt crític. Procés d'eixugat a baixes temperatures.

Tema 67. Preparació de mostres no conductores per a la seva observació en SEM. Tipus de portamostres. Adhesius. Recobriments (sputter coating): tipus i dispositius.

Tema 68. Preparació especialitzada per a tipus singulars de mostra per a la seva observació en SEM. Preparació de semiconductors. Preparació de minerals, ceràmiques i vidres. Preparació de materials derivats del petroli.

Tema 69. Tècniques general d'observació per a un TEM. Imatges d'electrons secundaris. Imatges d'electrons retrodispersats. Imatges de catodoluminiscència. Experiments de SEM a altra pressió.

Tema 70. Tècniques analítiques en microscòpia electrònica I. Fonaments generals del microanàlisis de raigs X d'energia dispersiva (EDX).

Tema 71. Tècniques analítiques en microscòpia electrònica II. Tipus d'espectròmetres de raigs X. Detectors. Processament dels senyals.

Tema 72. Característiques de l'emissió de fotons de raigs X microscòpia electrònica. Espectre continu. Espectre característic. Interacció dels raigs X amb la matèria.

Tema 73. Resolució espacial del microanàlisis microscòpia electrònica. Fonaments físics. Dependència amb el gruix de la mostra, l'energia del feix incident i número atòmic de l'element.

Tema 74. Microanàlisi quantitativa d'espectres de raigs X en microscòpia electrònica. Principis de quantificació, mètodes iteratius. Estimació de la concentració d'elements pesats. Anàlisis per estequiometria d'elements lleugers.

Tema 75. Microanàlisi: espectroscòpia Auger.

Tema 76. Seguretat al laboratori I. Seguretat en el maneig d'instruments: pla de manteniment, llistes de verificació, formació d'usuaris.

Tema 77. Seguretat al laboratori II. Seguretat de les instal·lacions. Seguretat als laboratoris: reaccions en atmosfera controlada, manipulació de gasos a pressió, gestió de residus químics.

Tema 78. Seguretat al laboratori III. Seguretat als laboratoris amb mostres biològiques. Mostres contaminades i organismes modificats genèticament.

Tema 79. Bibliografia. Fonts bibliogràfiques. Cerca d'informació per mitjans informàtics.

Tema 80. Sistemes de qualitat. Mètodes normalitzats: normes UNE, ISO, etc. Manuals de qualitat. Procediment d'acreditació. Realització d'informes. Redacció d'informes i presentació de resultats.

Escala de tècnics superiors de la UIB, subgrup A1 (Ciències de la Informació)

Tema 25. El Servei de Comunicació de la UIB. Missió, visió i valors. Funcions.

Tema 26. Guia de gestió de xarxes socials a la UIB. Publicació de vídeos al canal de Youtube institucional.

Tema 27. Acord executiu 14442/2022, del dia 7 d'abril de 2022, pel qual es modifica l'Acord executiu 14388/2022, de 23 de febrer, pel qual es constitueix el gabinet de crisi de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 28. Acord executiu 14952/2023, del dia 7 de juny de 2023, pel qual es crea la Comissió de Coordinació de Continguts del Web i les Xarxes Socials de la UIB.

Tema 29. Acord executiu 14889, del dia 28 de març de 2023, pel qual es modifica l'Acord executiu 14486/2022, d'11 de maig, referent a la celebració de les cerimònies de graduació dels estudis de grau de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 30. El Manual d'identitat visual institucional de la UIB: l'escut, l'emblema, la tipografia, els colors, les identificacions d'unitats. La coexistència amb el d'altres entitats.

Tema 31. Acord normatiu 12716/2018, de 21 de març, pel qual s'aprova el reglament d'usos lingüístics de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 32. Acord normatiu 8610, del dia 10 de juny 2008, pel qual s'aprova el Reglament sobre la concessió de les medalles d'Or i Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 33. Acord normatiu 4213, del dia 28 de setembre de 1998, pel qual s'aprova el Reglament sobre la concessió de la distinció del títol de doctor honoris causa.

Tema 34. Acord normatiu 15350, del dia 21 de febrer de 2024, pel qual es regulen les estructures d'organització de la recerca, la innovació i la transferència a la Universitat de les Illes Balears.

Tema 35. Acord normatiu 13593, del dia 21 de juliol de 2020, pel qual s'aprova el Codi d'integritat de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 36. El Pla estratègic de la UIB 2023-2027. Missió, visió i valors de la UIB. Estructura.

Tema 37. El Pla d'igualtat de la Universitat de les Illes Balears 2023-2027. Objectius generals i eixos d'actuació.

Tema 38. La participació de la UIB en xarxes universitàries: CRUE, Xarxa Vives, G9 i EUNICoast.

Tema 39. El web institucional de la UIB: estructura.

Tema 40. La gestió de continguts del web institucional de la UIB: creació, organització, publicació i despublicació de continguts.

Tema 41. La promoció dels estudis universitaris a la UIB: L'Oficina per al Programa d'Orientació i Transició a la Universitat.

Tema 42. Llei 13/2022, de 7 de juliol, general de comunicació audiovisual: títol preliminar. Disposicions generals. Títol I. Principis generals de la comunicació audiovisual.

Tema 43. Llei 13/2010, 9 de desembre, de publicitat institucional de les Illes Balears.

Tema 44. La Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Dret a la imatge personal i a la intimitat.

Tema 45. Llei 13/2022, de 7 de juliol, general de comunicació audiovisual: títol preliminar. Disposicions generals. Títol I. Principis generals de la comunicació audiovisual. Títol III. La prestació del servei públic de comunicació audiovisual: el servei públic de comunicació audiovisual.

Tema 46. Llei 2/2010, de 7 de juny, del Consell Audiovisual de les Illes Balears.

Tema 47. El dret a la informació, la llibertat d'expressió i els seus límits.

Tema 48. Els gèneres periodístics. Definició, classificació.

Tema 49. Fonts informatives: tipus de fonts, tractament i ús i identificació.

Tema 50. El periodisme digital. Transformacions, reptes i oportunitats. Definició del periodisme digital i la seva evolució en el context dels mitjans tradicionals.

Tema 51. La comunicació institucional: concepte, objectius, públics, instruments i canals.

Tema 52. Els serveis de comunicació de les institucions públiques. Objectius i funcions.

Tema 53. L'estratègia de comunicació institucional. El pla de comunicació: elaboració i implementació.

Tema 54. El rol del portaveu institucional. El seu paper en la comunicació d'organitzacions públiques i privades. Competències i relació amb els mitjans de comunicació.

Tema 55. La comunicació de crisi. Estratègies de comunicació en situacions de crisi. Tècniques per afrontar situacions de crisi: plans de comunicació i transparència.

Tema 56. La comunicació interna: concepte, classificació, objectius.

Tema 57. Instruments al servei de la comunicació interna. Eines i canals.

Tema 58. Els públics de la comunicació interna universitària.

Tema 59. Les relacions amb els mitjans (I): concepte, objectius.

Tema 60. Les relacions amb els mitjans (II): eines i canals. Notes de premsa, convocatòries, dossiers informatius, infografies, vídeos i altres eines.

Tema 61. Gestió i planificació de rodes informatives i esdeveniments institucionals.

Tema 62. El protocol universitari. Classificació dels actes. Cerimonial dels actes.

Tema 63. La intel·ligència artificial generativa al servei de la comunicació institucional. Oportunitats i riscos. Usos i aplicacions.

Tema 64. El model de llengua als mitjans de comunicació: formalitat i informalitat als mitjans de comunicació escrits i audiovisuals.

Tema 65. La fotografia digital: la imatge digital, la resolució, els arxius digitals. Tipus de plans.

Tema 66. L'ús periodístic de les xarxes socials: X, Facebook, Instagram, Linkedin, TikTok i YouTube.  

Tema 67. Eines i canals de comunicació digital: fòrums, llistes de correu, blogs, podcasts, butlletins.

Tema 68. L'optimització de continguts als cercadors d'internet. El posicionament SEO. Característiques i estratègies.

Tema 69. El disseny de l'experiència d'usuari en la comunicació digital.

Tema 70. El màrqueting de continguts. Definició i estratègies d'ús.

Tema 71. Tirada i difusió de les publicacions periòdiques a Espanya. L'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD). El mesurament d'audiències en els mitjans digitals.

Tema 72. Estudis de mesurament d'audiències. L'Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació (AIMC) i l'Estudi General de Mitjans (EGM).

Tema 73. Les unitats de cultura científica i de la innovació. Objectius i finalitat. Modalitats. Públics.

Tema 74. El periodisme científic: característiques. Gèneres periodístics per informar sobre ciència: la notícia científica, l'entrevista a experts i el reportatge.

Tema 75. El llenguatge de la divulgació científica: característiques.

Tema 76. Les revistes científiques com a font d'informació. El factor d'impacte i el quartil. L'índex H, SJR i SCOPUS. Altres mesures de l'impacte dels articles científics (Altmetrics). Indicadors i perfils d'autoria (ORCID, Scopus i Google Scholar).

Tema 77. La cultura organitzacional i la seva importància en l'èxit de les organitzacions.

Tema 78. La identitat visual corporativa: elements i aplicacions.

Tema 79. La identitat digital. Construcció i gestió de la marca institucional en l'entorn digital.

Tema 80. Anàlisi de mitjans i monitorització de la reputació. Estratègies per analitzar i gestionar la imatge pública de l'organització, incloent l'ús d'eines digitals i la gestió de xarxes socials.

Escala de tècnics superiors de la UIB, subgrup A1 (Enginyeria Industrial)

Tema 25. La recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I) a Espanya i a les Illes Balears. Concepte, evolució, situació actual, comparació internacional i problemàtica. El sistema de ciència, tecnologia i innovació de les Illes Balears. Agents principals. Indicadors principals.

Tema 26. Reial decret 2291/1985, de 8 de novembre pel qual s'aprova el Reglament d'aparells d'elevació i la seva manutenció.

Tema 27. Reial decret 355/2024, de 2 d'abril, pel qual s'aprova la instrucció tècnica complementària ITC AEM 1 «Ascensors», que regula la posada en servei, modificació, manteniment i inspecció dels ascensors, així com l'increment de la seguretat del parc d'ascensors existent.

Tema 28. Reial decret 836/2003, de 27 de juny, pel qual s'aprova una nova instrucció tècnica complementària MIE-AEM-2 del Reglament d'aparells d'elevació i la seva manutenció, referida a grues torre per a obres o altres aplicacions.

Tema 29. Reial decret 552/2019, de 27 de setembre, pel qual s'aproven el Reglament de seguretat per a instal·lacions frigorífiques i les seves instruccions tècniques complementàries.

Tema 30. Llei 34/1998, de 7 d'octubre, del sector d'hidrocarburs.

Tema 31. Reial decret 560/2010, de 7 de maig, pel qual es modifiquen diverses normes reglamentàries en matèria de seguretat industrial per a adequar-les a la Llei 17/2009, de 23 de novembre, sobre el lliure accés a les activitats de serveis i el seu exercici, i a la Llei 25/2009, de 22 de desembre, de modificació de diverses lleis per a la seva adaptació a la Llei sobre el lliure accés a les activitats de serveis i el seu exercici.

Tema 32. Reial decret 2085/1994, de 20 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament d'instal·lacions petrolíferes.

Tema 33. Reial decret 1562/1998, de 17 de juliol, pel qual es modifica la instrucció tècnica complementària MI-IP02 «Parcs d'emmagatzematge de líquids petrolífers».

Tema 34. Reial decret 1523/1999, d'1 d'octubre, pel qual es modifica el Reglament d'instal·lacions petrolíferes, aprovat pel Reial decret 2085/1994, de 20 d'octubre, i les instruccions tècniques complementàries MI-IP03, aprovada pel Reial decret 1427/1997, de 15 de setembre, i MI-IP04, aprovada pel Reial decret 2201/1995, de 28 de desembre.

Tema 35. Reial decret 842/2002, de 2 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament electrotècnic per a baixa tensió.

Tema 36. Reial decret 919/2006, de 28 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament tècnic de distribució i utilització de combustibles gasosos i les seves instruccions tècniques complementàries ICG 01 a 11.

Tema 37. Reial decret 1027/2007, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament d'instal·lacions tèrmiques en els edificis.

Tema 38. Reial decret 656/2017, de 23 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'emmagatzematge de productes químics i les seves instruccions tècniques complementàries MIE APQ 0 a 10.

Tema 39. Reial decret 2267/2004, de 3 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de seguretat contra incendis en els establiments industrials.

Tema 40. Reial decret 513/2017, de 22 de maig, pel qual s'aprova el Reglament d'instal·lacions de protecció contra incendis.

Tema 41. El sistema energètic. Energia primària: fonts. Proveïment, dependència i diversificació. Energia final: usos i consumidors. Perspectives.

Tema 42. Les energies renovables i la seva indústria de fabricació: energies de generació elèctrica, d'aprofitament tèrmic i biocarburants. Tecnologies energètiques. Polítiques i actuacions a les Illes Balears.

Tema 43. Sector elèctric (I). Activitats de generació, transport, distribució, comercialització i serveis de recàrrega energètica. Peculiaritats de les Illes Balears.

Tema 44. Sector elèctric (II). Antecedents de la liberalització del sector elèctric. Principis generals, competències administratives, principi de sostenibilitat econòmica i financera del sistema, activitats regulades i liberalitzades, ingressos i costos, règim sancionador. El paper de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Tema 45. Sector elèctric (III). El mercat de producció (consorcis elèctrics, contractació a terme, contractes bilaterals). Principals desenvolupaments reglamentaris: activitats de transport i distribució, producció a partir de fonts d'energia renovables i cogeneració, producció amb tecnologies convencionals, producció en els sistemes elèctrics no peninsulars, mecanismes de capacitat, interrumpibilitat, comercialització i subministrament.

Tema 46. Eficiència energètica: polítiques i actuacions a les Illes Balears.

Tema 47. Llei 24/2013, de 26 de desembre, del sector elèctric. L'ordenació del subministrament. Principi de sostenibilitat econòmica i financera del sistema i la producció d'energia elèctrica.

Tema 48. Llei 24/2013, de 26 de desembre, del sector elèctric. Transport de l'energia elèctrica. Distribució d'energia elèctrica. Subministrament d'energia elèctrica.

Tema 49. Reial decret 1053/2014, de 12 de desembre, pel qual s'aprova una nova instrucció tècnica complementària (ITC) BT 52 «Instal·lacions amb finalitats especials. Infraestructura per a la recàrrega de vehicles elèctrics», del Reglament electrotècnic per a baixa tensió, aprovat per Reial decret 842/2002, de 2 d'agost, i es modifiquen altres instruccions tècniques complementàries d'aquest.

Tema 50. Gestió de residus, de sòls contaminats i de residus perillosos a les Illes Balears.

Tema 51. Ordre TEC/351/2019, de 18 de març, per la qual s'aprova l'índex nacional de qualitat de l'aire. Resolució de 2 de setembre de 2020, de la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental, per la qual es modifica l'Annex de l'Ordre TEC/351/2019, de 18 de març, per la qual s'aprova l'índex nacional de qualitat de l'aire.

Tema 52. Medi ambient industrial: prevenció i control integrat de la contaminació (IPCC). Autorització ambiental integrada (AAI). Guies de millors tècniques disponibles (MTD). Inspecció ambiental.

Tema 53. Règim especial energètic de les Illes Balears i la resta de sistemes extrapeninsulars, legislació, problemàtica, procediments, conseqüències i costos associats. 

Tema 54. Sistemes de depuració d'aigües de consum: processos i tipus d'infraestructures existents. Dessalinització: processos i mètodes, instal·lacions existents.

Tema 55. Depuració d'aigües residuals urbanes: processos i tipus d'infraestructures existents.

Tema 56. Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular.

Tema 57. Reial decret 390/2021, d'1 de juny, pel qual s'aprova el procediment bàsic per a la certificació de l'eficiència energètica dels edificis.

Tema 58. Reial decret 56/2016, de 12 de febrer, pel qual es transposa la Directiva 2012/27/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 25 d'octubre de 2012, relativa a l'eficiència energètica, referent a auditories energètiques, acreditació de proveïdors de serveis i auditors energètics i promoció de l'eficiència del subministrament d'energia.

Tema 59. Reial decret 2200/1995, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de la infraestructura per a la qualitat i la seguretat industrial.

Tema 60. Procediments de tramitació administrativa per a petites instal·lacions generadores d'energia a partir de fonts renovables, cogeneració i residus, en règim d'autoconsum: esquemes de funcionament, viabilitat econòmica i tipus de modalitats existents.

Tema 61. Reial decret 1890/2008, de 14 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'eficiència energètica en instal·lacions d'enllumenat exterior i les seves Instruccions tècniques complementàries EA-01 a EA-07.

Tema 62. Reial decret 1955/2000, d'1 de desembre, pel qual es regulen les activitats de transport, distribució, comercialització, subministrament i procediments d'autorització d'instal·lacions d'energia elèctrica.

Tema 63. Llei 21/1992, de 16 de juliol, d'indústria.

Tema 64. Llei 4/2017, de 12 de juliol, d'indústria de les Illes Balears.

Tema 65. El sector de la construcció: edificació i obra civil. Fabricació de materials de construcció, ciment, àrids, acer, vidre, ceràmica i altres. Evolució, situació actual i tendències.

Tema 66. Reial decret 842/2013, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la classificació dels productes de construcció i dels elements constructius en funció de les seves propietats de reacció i de resistència enfront del foc.

Tema 67. Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals: situació actual, modificacions. Estructura de la prevenció.

Tema 68. Reial decret 1627/1997, de 24 d'octubre, pel qual s'estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut en les obres de construcció.

Tema 69. Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'ordenació de l'edificació: visió general i implicació competencial.

Tema 70. Reial decret 314/2006, de 17 de març, pel qual s'aprova el Codi tècnic de l'edificació: estructura, competències, contingut. 

Tema 71. Reial decret 314/2006, de 17 de març, pel qual s'aprova el Codi tècnic de l'edificació. Exigències bàsiques de seguretat estructural (SE). 

Tema 72. Reial decret 314/2006, de 17 de març, pel qual s'aprova el Codi tècnic de l'edificació. Exigències bàsiques de seguretat en cas d'incendi (SI). 

Tema 73. Reial decret 314/2006, de 17 de març, pel qual s'aprova el Codi tècnic de l'edificació. Exigències bàsiques de seguretat d'utilització i accessibilitat (SUA). 

Tema 74. Reial decret 314/2006, de 17 de març, pel qual s'aprova el Codi tècnic de l'edificació. Exigències bàsiques d'estalvi d'energia (HE). 

Tema 75. Reial decret 314/2006, de 17 de març, pel qual s'aprova el Codi tècnic de l'edificació. Exigències bàsiques de protecció enfront del soroll (HR). 

Tema 76. Reial decret 314/2006, de 17 de març, pel qual s'aprova el Codi tècnic de l'edificació. Exigències bàsiques de salubritat (HS).

Tema 77. Pla especial del campus universitari de la Universitat de les Illes Balears. Estructura, sistemàtica i documentació.

Tema 78. Reial decret legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de sòl i rehabilitació urbana.

Tema 79. El procediment de l'expropiació forçosa. Llei 16/1954, procediments aplicables a les instal·lacions de transport i distribució energètica, procediment i condicions.

Tema 80. Procediments de tramitació administrativa per a petites instal·lacions generadores d'energia a partir de fonts renovables, cogeneració i residus, en règim d'autoconsum: esquemes de funcionament, viabilitat econòmica i tipus de modalitats existents.

Escala de tècnics mitjans en tecnologies de la informació i comunicacions de la UIB, subgrup A2

Tema 19. Sistemes d'emmagatzematge de dades DAS, SAN, NAS: conceptes, components i protocols.

Tema 20. Infraestructura de còpia de seguretat (backup). Polítiques de còpia de seguretat i retenció. Gestió de l'entorn de còpies de seguretat.

Tema 21. Xarxes d'ordinadors: conceptes bàsics de xarxes i classificacions de les xarxes.

Tema 22. Xarxes wifi: conceptes generals, canals i freqüències, topologies de xarxes sense fil i protocols de seguretat.

Tema 23. Arquitectura TCP/IP: conceptes, protocols, adreçament IP, conceptes d'adreçament i taules d'adreçament.

Tema 24. Commutació de xarxes: tipus de commutació, xarxes virtuals (VLAN).

Tema 25. Tallafocs de comunicacions: conceptes generals, regles de seguretat, implantació en xarxes corporatives.

Tema 26. Informàtica al núvol (cloud computing): models de servei laaS, PaaS i SaaS, núvols públics, privats i híbrids.

Tema 27. Infraestructura de correu electrònic: arquitectura, components i protocols.

Tema 28. Servei DNS (Domain Name System): conceptes fonamentals, tipus de servidors, resolucions de noms i registres.

Tema 29. Gestió d'identitats. Autenticació unificada (Single sign-on). Identitat federada. El servei SIR de Rediris.

Tema 30. Infraestructura de clau pública (PKI): definició i elements d'una PKI. Gestió del cicle de vida d'un certificat. Conceptes tècnics de signatura electrònica. Conservació de documents signats a llarg termini.

Tema 31. Reial decret 311/2022, de 3 de maig, pel qual es regula l'Esquema Nacional de Seguretat. Disposicions generals. Principis bàsics. Política de seguretat i requeriments mínims de seguretat. Seguretat de sistemes: auditoria, informe i incidents de seguretat. Annex I. 

Tema 32. Acord normatiu 14881/2023, de 30 de març, pel qual s'aprova la política de seguretat de la informació de les TIC de la Universitat de les Illes Balears. 

Tema 33. Ciberseguretat: conceptes bàsics. Prevenció i detecció d'atacs. Tipus d'atacs. Amenaces, vulnerabilitats i riscos. Gestió d'incidents de seguretat.

Tema 34. Virtualització de llocs de treball. Arquitectura i components d'una infraestructura d'escriptoris virtuals.

Tema 35. Virtualització de servidors: conceptes i tipus. Infraestructura VMware vSphere: gestió amb vCenter Server. Sistemes d'alta disponibilitat i balanceig de càrrega.

Tema 36. Arquitectura i solucions basades en contenidors i microserveis. Desplegament, monitorització i escalat.

Tema 37. Avaluació i monitorització del rendiment de sistemes, infraestructures i serveis. Gràfics i quadres de comandament.

Tema 38. Administració de sistemes Microsoft Windows: conceptes bàsics, directives de seguretat, dominis i directori actiu.

Tema 39. Administració de sistemes GNU/Linux: conceptes bàsics, seguretat, permisos i gestió d'usuaris.

Tema 40. Els sistemes de gestió de bases de dades relacionals: característiques i components.

Tema 41. Llenguatges d'interrogació de bases de dades. L'estàndard ANSI SQL.

Tema 42. El llenguatge de programació Java: sintaxis operadors, estructures de control, orientació a objectes, control de excepcions, herència i genèrics. El patró MVC.

Tema 43. Arquitectura de sistemes client/servidor i multicapa: components i operació. Arquitectures de serveis web y protocols associats.

Tema 44. Intercanvi de informació amb llenguatges de marques: el llenguatge XML i JSON.

Tema 45. Metodologies àgils de desenvolupament d'aplicacions. Scrum i Kanban.

Tema 46. Gestió de la configuració de projectes de software. Gestió de versions: SVN i GIT.

Tema 47. Modelització de processos mitjançant BPMN.

Tema 48. Llenguatge de marques HTML5: creació de formularis en línia i elements interactius. Conceptes generals, estructura dels documents, sintaxi, elements de formularis i concepte d'esdeveniments. Fulls d'estil CSS3: estructura i aplicacions en disseny web. Conceptes generals, sintaxi, selectors i el Box Model. 

Tema 49. Accessibilitat, disseny universal i usabilitat.

Tema 50. Aprenentatge en línia (e-learning) . Plataformes d'aprenentatge en línia. Conceptes, eines i sistemes d'implantació.

Tema 51. Sistemes CRM i ERP universitaris.

Tema 52. La intel·ligència artificial. Finalitat i classificació: sistemes experts, aprenentatge automàtic (machine learning), robòtica, visió per computador, procés de llenguatge natural i planificació. Explicabilitat. Aspectes ètics: algorismes equitatius i igualitaris.

Tema 53. Conceptes d'automatització de processos mitjançant robotització. Eines.

Tema 54. Ciència de dades. Cicle de vida dels processos de modelat de dades (ETL, preprocessat, modelat i validació). Eines i llenguatges. Visualització.

Tema 55. Fonaments de la direcció de projectes segons PMBOK: grups de processos d'inici, planificació, execució, seguiment, control i tancament.

Tema 56. Tècniques de gestió i coordinació d'equips de treball.

Tema 57. Conceptes de gestió documental. L'estàndard CMIS.

Tema 58. Manteniment de sistemes. Manteniment predictiu, adaptatiu i correctiu. Planificació i gestió del manteniment.

Tema 59. Models d'integració continua. Eines i les seves aplicacions.

Tema 60. Eines de treball en grup i sistemes col·laboratius.

Escala de tècnics mitjans de la UIB, subgrup A2 (edificació/arquitectura tècnica)

Tema 19. La recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I) a Espanya i a les Illes Balears. Concepte, evolució, situació actual, comparació internacional i problemàtica. El sistema de ciència, tecnologia i innovació de les Illes Balears. Agents principals. Indicadors principals.

Tema 20. Reial decret 2291/1985, de 8 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'aparells d'elevació i la seva manutenció.

Tema 21. Reial decret 355/2024, de 2 d'abril, pel qual s'aprova la Instrucció tècnica complementària ITC AEM 1 «Ascensors», que regula la posada en servei, modificació, manteniment i inspecció dels ascensors, així com l'increment de la seguretat del parc d'ascensors existent.

Tema 22. Reial decret 552/2019, de 27 de setembre, pel qual s'aproven el Reglament de seguretat per a instal·lacions frigorífiques i les seves instruccions tècniques complementàries.

Tema 23. Reial decret 842/2002, de 2 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament electrotècnic per a baixa tensió.

Tema 24. Reial decret 1027/2007, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament d'instal·lacions tèrmiques en els edificis.

Tema 25. Reial decret 656/2017, de 23 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'emmagatzematge de productes químics i les seves Instruccions tècniques complementàries MIE APQ 0 a 10.

Tema 26. Reial decret legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de sòl i rehabilitació urbana.

Tema 27.  Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears (LUIB).

Tema 28. Llei 6/1997, de 8 de juliol, de sòl rústic de les Illes Balears.

Tema 29. Pla general del municipi de Palma, aprovat el 28 d'abril de 2023.

Tema 30. Pla general d'ordenació urbana - PGOU 1998 (BOIB núm. 15, de 2 de febrer de 1999) i modificació de Normes urbanístiques – Text refós 2006 (BOIB núm. 170, de 30 de novembre de 2006).

Tema 31. Decret 145/1997, de 21 de novembre, pel qual es regulen les condicions d'higiene i instal·lacions per al disseny i l'habitabilitat d'habitatges, així com l'expedició de cèdules d'habitabilitat.

Tema 32. Gestió de residus, de sòls contaminats i de residus perillosos a les Illes Balears.

Tema 33. Atmosfera i qualitat de l'aire. Emissions: problemàtica ambiental i contaminants. Activitats emissores, amb especial esment a grans instal·lacions de combustió (GIC) i altres instal·lacions industrials. Polítiques i mesures: normativa.

Tema 34. Medi ambient industrial: prevenció i control integrat de la contaminació (IPCC). Autorització ambiental integrada (AAI). Guies de millors tècniques disponibles (MTD). Inspecció ambiental.

Tema 35. Règim especial energètic de les Illes Balears i la resta de sistemes extrapeninsulars, legislació, problemàtica, procediments, conseqüències i costos associats. El Pla director sectorial energètic de les Illes Balears. Consell Assessor de l'Energia de les Illes Balears: composició, funcions, dependència jeràrquica.

Tema 36. Sistemes de depuració d'aigües de consum: processos i tipus d'infraestructures existents. Dessalinització: processos i mètodes, instal·lacions existents.

Tema 37. Depuració d'aigües residuals urbanes: processos i tipus d'infraestructures existents.

Tema 38. Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular.

Tema 39. Reial decret 390/2021, d'1 de juny, pel qual s'aprova el procediment bàsic per a la certificació de l'eficiència energètica dels edificis.

Tema 40. Reial decret 56/2016, de 12 de febrer, pel qual es transposa la Directiva 2012/27/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 25 d'octubre de 2012, relativa a l'eficiència energètica, referent a auditories energètiques, acreditació de proveïdors de serveis i auditors energètics i promoció de l'eficiència del subministrament d'energia.

Tema 41. Reial decret 1890/2008, de 14 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'eficiència energètica en instal·lacions d'enllumenat exterior i les seves Instruccions tècniques complementàries EA-01 a EA-07.

Tema 42. El sector de la construcció: edificació i obra civil. Fabricació de materials de construcció, ciment, àrids, acer, vidre, ceràmica i altres. Evolució, situació actual i tendències.

Tema 43. Reial decret 842/2013, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la classificació dels productes de construcció i dels elements constructius en funció de les seves propietats de reacció i de resistència enfront del foc.

Tema 44. Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals: situació actual, modificacions. Estructura de la prevenció.

Tema 45. Reial decret 1627/1997, de 24 d'octubre, pel qual s'estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut en les obres de construcció: modificacions, estructura i continguts.

Tema 46. Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'ordenació de l'edificació: visió general i implicació competencial.

Tema 47. Codi tècnic de l'edificació (CTE). Reial decret 314/2006, de 17 de març: estructura, competències i contingut.

Tema 48. Document bàsic, CTE: DB ES: Seguretat estructural. Estructura i contingut.

Tema 49. Document bàsic, CTE: DB ES-AE: Accions en l'edificació. Estructura i contingut.

Tema 50. Document bàsic, CTE: DB ES-C: Fonaments. Estructura i contingut.

Tema 51. Document bàsic, CTE: DB ES-A: Acer. Estructura i contingut.

Tema 52. Document bàsic, CTE: DB ES-F: Fàbrica. Estructura i contingut.

Tema 53. Document bàsic, CTE: DB ES-M: Fusta. Estructura i contingut.

Tema 54. Document bàsic, CTE: DB SI: Seguretat en cas d'incendi. Estructura i contingut.

Tema 55. Document bàsic, CTE: DB SUA: Seguretat d'utilització i accessibilitat. Estructura i contingut.

Tema 56. Document bàsic, CTE: DB HE: Estalvi d'energia. Estructura i contingut.

Tema 57. Document bàsic, CTE: DB HR: Protecció enfront del soroll. Estructura i contingut.

Tema 58. Document bàsic, CTE: DB HS: Salubritat. Estructura i contingut.

Tema 59. Pla especial del campus universitari de la Universitat de les Illes Balears. Estructura, sistemàtica i documentació.

Tema 60. El procediment de l'expropiació forçosa. Llei 16/1954, procediments aplicables a les instal·lacions de transport i distribució energètica, procediment i condicions.

Escala de tècnics mitjans de la UIB, subgrup A2  (Informàtica o Matemàtiques)

Tema 19. La planificació estratègica a la Universitat de les Illes Balears: missió, visió i valors institucionals. Pla estratègic de la UIB 2023-2027. 

Tema 20. La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles: missió, govern i comissions sectorials.

Tema 21. El sistema integrat d'informació universitària (SIIU): conceptes, operativa i metodologia.

Tema 22. Principals característiques dels rànquings universitaris CyD, Xangai, QS, Times Higher Education i THE Impact.

Tema 23. Agències d'avaluació de l'educació superior: ANECA i AQUIB. Organització i principals programes.

Tema 24. Característiques principals del programa AUDIT d'ANECA.

Tema 25. Característiques principals del programa DOCENTIA d'ANECA.

Tema 26. Processos de verificació, seguiment i acreditació de les titulacions universitàries oficials en la UIB.

Tema 27. Gestió de projectes PMBOK: director del projecte, patrocinador, equip i grups d'interès. Gestió de riscos.

Tema 28. Gestió de projectes PMBOK: constitució del projecte, abast, calendari i pressupost.

Tema 29. Elaboració d'enquestes: formulació d'objectius, disseny global i planificació.

Tema 30. Control de secret estadístic: concepte i definicions, mètodes de control, microdades i riscos.

Tema 31. Població i mostra. Tipus de mostreig: aleatori simple, sistemàtic, estratificat, per conglomerats, polietàpic i per quotes.

Tema 32. Variables aleatòries. Funcions de distribució i de densitat. Càlcul de probabilitats. Esperança i variància.

Tema 33. Distribució de Bernoulli, binomial, Poisson, uniforme, exponencial i normal.

Tema 34. Estimadors. Errors d'estimació. Intervals de confiança.

Tema 35. Regressió lineal: simple i múltiple. Paràmetres i interpretació. La qualitat de l'ajust. Interpolació i extrapolació.

Tema 36. Regressió logística: models lineals generalitzats, estimació per màxima versemblança i models binaris.

Tema 37. Test d'hipòtesi d'una i de dues mostres. Errors tipus I i tipus II. Normalitat de les mostres.

Tema 38. Anàlisi de la variància ANOVA d'un factor.

Tema 39. Càlculs estadístics amb llenguatge R.

Tema 40. Depuració de dades. Tipus de variables, sistema de codificació, normalització, valors atípics (outliers), imputació de valors perduts, reducció de dades, anàlisi de components principals.

Tema 41. Fases del procés de mineria de dades.

Tema 42. Models de classificació no supervisats: concepte de distància, algorismes de clustering: k-means i algorismes basats en densitat.

Tema 43. Models de classificació supervisats: arbres de decisió, boosting i models de regressió. El sobreentrenament.

Tema 44. Series temporals: components i estacionarietat.

Tema 45. Aprenentatge per reforç. Principals components: l'agent, la recompensa, l'entorn, els estats, les accions, la política i la funció de valor. Mètodes de Montecarlo i mètodes de diferència temporal.

Tema 46. Xarxes neuronals artificials: arquitectura, funció d'entrada i d'activació, entrenament i paràmetres, algorisme de retropropagació. Tècniques per prevenir el sobreentrenament.

Tema 47. Tipus de xarxes neuronals: autoencodificadors (autoencoders), xarxes convolucionades, xarxes recurrents, transformadors i models generatius.

Tema 48. Visualització de dades: infografies i visualitzacions de dades. Principis Gestalt de la percepció visual. La perspectiva de gènere en les visualitzacions.

Tema 49. Gràfics amb ggplot d'R.

Tema 50. Anàlisi de dades en entorns de dades massives (big data): característiques de dades massives, paradigma MapReduce, arquitectura Hadoop i Spark.

Tema 51. Govern i gestió de les dades (UNE 0077 i UNE 0078).

Tema 52. Cicle de vida de les dades. Concepte de qualitat de dades.

Tema 53. Factoria d'informació corporativa: conceptes, arquitectura i estratègies de construcció.

Tema 54. Què és un magatzem de dades (data warehouse)? Diferència entre un magatzem de dades i una base de dades operacional.

Tema 55. Processos ETL:  transformació, depuració i integració de dades. Mètodes d'actualització: freqüència i finestra.

Tema 56. Model multidimensional: fets i dimensions, disseny d'estrella i de floc de neu.

Tema 57. Llenguatge SQL per fer consultes.

Tema 58. Bases de dades no relacionals: persistència poliglota. Models de dades noSQL: models d'agregació (clau-valor, documental i orientat a columna) i models orientats a grafs.

Tema 59. Tipus de presentació de dades i les seves característiques: informes, quadres de comandament, anàlisis OLAP, alertes, sistemes de suport a la presa de decisions, cerca en llenguatge natural.

Tema 60. Riscos i oportunitats de la intel·ligència artificial generativa.

Escala de tècnics mitjans de la UIB, subgrup A2 (ciències químiques)

Tema 19. Determinació en orina de substàncies d'interès en litiasi renal: calci.

Tema 20. Determinació en orina de substàncies d'interès en litiasi renal: fòsfor.

Tema 21. Determinació en orina de substàncies d'interès en litiasi renal: magnesi.

Tema 22. Determinació en orina de substàncies d'interès en litiasi renal: citrat.

Tema 23. Determinació en orina de substàncies d'interès en litiasi renal: fitat.

Tema 24. Determinació en orina de substàncies d'interès en litiasi renal: creatinina.

Tema 25. Determinació en orina de substàncies d'interès en litiasi renal: oxalat.

Tema 26. Determinació en orina de substàncies d'interès en litiasi renal: metilxantines.

Tema 27. Tipus de mostres urinàries per a l'estudi del risc de litiasi urinària.

Tema 28. Determinació del pH en el pacient litiàsic.

Tema 29. Tècniques instrumentals per a l'estudi de càlculs renals: microscòpia estereoscòpica.

Tema 30. Tècniques instrumentals per a l'estudi de càlculs renals: microscòpia electrònica d'escombratge I. Conceptes teòrics i instrumentals.

Tema 31. Tècniques instrumentals per a l'estudi de càlculs renals: microscòpia electrònica d'escombratge II. Aplicacions.

Tema 32. Tècniques instrumentals per a l'estudi de càlculs renals: espectroscòpia infraroja I. Conceptes teòrics i instrumentals.

Tema 33. Tècniques instrumentals per a l'estudi de càlculs renals: espectroscòpia infraroja II. Aplicacions.

Tema 34. Tècniques instrumentals per a l'estudi de la litiasi renal: espectroscòpia d'emissió atòmica de plasma acoblat per inducció I. Conceptes teòrics i instrumentals.

Tema 35. Tècniques instrumentals per a l'estudi de la litiasi renal: espectroscòpia d'emissió atòmica de plasma acoblat per inducció II. Aplicacions.

Tema 36. Tècniques instrumentals per a l'estudi de la litiasi renal: cromatografia líquida d'alta eficiència I. Conceptes teòrics i instrumentals.

Tema 37. Tècniques instrumentals per a l'estudi de la litiasi renal: cromatografia líquida d'alta eficiència II. Aplicacions.

Tema 38. Tècniques instrumentals per a l'estudi de la litiasi renal: Fotometria I. Conceptes teòrics i instrumentals.

Tema 39. Tècniques instrumentals per a l'estudi de la litiasi renal: Fotometria II. Aplicacions.

Tema 40. Tècniques instrumentals per a l'estudi de la litiasi renal: SPE I. Conceptes teòrics i instrumentals.

Tema 41. Tècniques instrumentals per a l'estudi de la litiasi renal: SPE II. Aplicacions.

Tema 42. Sistemàtica aplicada a l'estudi de càlculs renals: estudi morfocomposicional.

Tema 43. La litiasi renal en el context de la Història.

Tema 44. Formació de cristalls en el si de líquids: aspectes termodinàmics.

Tema 45. Formació de cristalls en el si de líquids: aspectes cinètics.

Tema 46. Classificació dels càlculs renals.

Tema 47. Factors etiològics implicats en la litiasi renal.

Tema 48. Càlculs d'oxalat càlcic monohidrat papil·lar.

Tema 49. Càlculs d'oxalat càlcic de cavitat.

Tema 50. Càlculs d'oxalat càlcic dihidrat: tipus i etiologia.

Tema 51. Càlculs de fosfat no infecciosos: tipus i etiologia.

Tema 52. Càlculs de fosfat infecciosos: tipus i etiologia.

Tema 53. Càlculs d'àcid úric i urats: tipus i etiologia.

Tema 54. Càlculs de cistina i altres components poc freqüents: tipus i etiologia.

Tema 55. Avaluació del risc de cristal·lització urinària.

Tema 56. Infecció urinària per fongs. Infecció urinària per bacteris.

Tema 57. Biobancs de mostres biològiques. Característiques generals.

Tema 58. Biobanc de càlculs renals. Característiques específiques i estructura.

Tema 59. Programes de gestió de biobancs: NorayBank.

Tema 60. El Biobanc de Càlculs Renals de la UIB (BICUIB): acceptació i cessió de mostres. Reglament intern.

Escala d'auxiliars bibliotecaris de la UIB, subgrup C1

Tema 13. La biblioteca universitària: concepte, funcions i tendències.

Tema 14. L'Àrea de Biblioteca, Documentació i Arxiu de la UIB: definició, estructura, funcions i serveis.

Tema 15.  L'Àrea de Biblioteca, Documentació i Arxiu de la UIB: normes d'ús d'espais i equipaments.

Tema 16. La gestió de la qualitat a les biblioteques. La gestió per processos i la certificació ISO 9001:2015 en el Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB.

Tema 17.  Els Objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 a la biblioteca universitària. Aplicació a la UIB.

Tema 18. El procés de catalogació de recursos bibliogràfics amb el format MARC21.

Tema 19. Conceptes bàsics del model LRM (Library Reference Model) de les normes RDA: les entitats.

Tema 20. La gestió de la col·lecció a la biblioteca universitària.

Tema 21. Sistemes de classificació i ordenació del fons a les biblioteques. Aplicació a la UIB.

Tema 22. El fons bibliogràfic a la biblioteca de la UIB. Ubicació, tipologia i accés,

Tema 23. Circulació i préstec a la biblioteca universitària. Aplicació a la UIB.

Tema 24. Els programaris SIGB (sistemes integrals de gestió bibliotecària). Què són i per a què serveixen?

Tema 25. Estratègies de cerca, recuperació i avaluació de la informació. Utilització del catàleg de la UIB.

Tema 26. Els recursos electrònics de l'Àrea de Biblioteca, Documentació i Arxiu de la UIB: les revistes electròniques i bases de dades.

Tema 27. El llibre electrònic a la biblioteca universitària. Aplicació a la UIB.

Tema 28. L'atenció a l'usuari a la biblioteca universitària. Els serveis d'informació i de referència bibliogràfica. Aplicació a la UIB.

Tema 28. La formació en competències informacionals a la biblioteca universitària. Aplicació a la UIB.

Tema 30. Els serveis de suport a l'investigador a la biblioteca universitària.

Tema 31. El moviment d'accés obert a la informació científica. Política institucional de la UIB per fomentar l'accés obert a la producció científica.

Tema 32. El Repositori Institucional de la UIB.

Tema 33. La gestió de les dades d'investigació en el paradigma de la Ciència oberta. Aplicació a la UIB.

Tema 34. La cooperació entre biblioteques universitàries: consorcis, catàlegs col·lectius, compres consorciades i préstec interbibliotecari.

Tema 35.  La Biblioteca Digital de les Illes Balears.

Tema 36. Els sistemes de gestió documental. Definició i característiques.

Tema 37. La política general de gestió documental de la UIB.

Tema 38. L'arxiu. Concepte i funcions. Els instruments de descripció i accés.

Tema 39. L'Arxiu Històric de la UIB i la Plataforma d'Arxius Històrics de les Illes Balears.

Tema 40. La Llei 19/2006, de 23 de novembre, del sistema bibliotecari de les Illes Balears.

Escala d'auxiliars bibliotecaris de la UIB, subgrup C1 (Informàtica i Telecomunicacions)

Tema 13. La biblioteca universitària: concepte, funcions i tendències.

Tema 14. L'Àrea de Biblioteca, Documentació i Arxiu de la UIB: definició, estructura, funcions i serveis.

Tema 15.  L'Àrea de Biblioteca, Documentació i Arxiu de la UIB: normes d'ús d'espais i equipaments.

Tema 16. La gestió de la qualitat a les biblioteques. La gestió per processos i la certificació ISO 9001:2015 en el Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB.

Tema 17.  Els Objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 a la biblioteca universitària. Aplicació a la UIB.

Tema 18. El procés de catalogació de recursos bibliogràfics amb el format MARC21.

Tema 19. Conceptes bàsics del model LRM (Library Reference Model) de les normes RDA: les entitats

Tema 20. El fons bibliogràfic a la biblioteca de la UIB. Ubicació, tipologia i accés.

Tema 21. Els programaris SIGB (Sistemes Integrals de Gestió Bibliotecària). Què són i per a què serveixen?

Tema 22. Estratègies de cerca, recuperació i avaluació de la informació. Utilització del catàleg de la UIB.

Tema 23. Els recursos electrònics de l'Àrea de Biblioteca, Documentació i Arxiu de la UIB: Les revistes electròniques i bases de dades.

Tema 24. El llibre electrònic a la biblioteca universitària. Aplicació a la UIB.

Tema 25. L'atenció a l'usuari a la biblioteca universitària. Els serveis d'informació i de referència bibliogràfica. Aplicació a la UIB.

Tema 26. Els serveis de suport a l'investigador a la biblioteca universitària.

Tema 27. El moviment d'accés obert a la informació científica. Política institucional de la UIB per fomentar l'accés obert a la producció científica.

Tema 28. El Repositori Institucional de la UIB.

Tema 29. La gestió de les dades d'investigació en el paradigma de la Ciència oberta. Aplicació a la UIB.

Tema 30. La política general de gestió documental de la UIB.

Tema 31. L'arxiu. Concepte i funcions. Els instruments de descripció i accés.

Tema 32. La Llei 19/2006, de 23 de novembre, del sistema bibliotecari de les Illes Balears.

Tema 33. Dades enllaçades (LOD) a la web semàntica i la seva implantació a les biblioteques.

Tema 34. XML i Dublin Core: aplicacions per a l'edició electrònica. Integració de continguts i dades.

Tema 35. El protocol Z39.50 i la seva utilitat a les biblioteques universitàries.

Tema 36. Les revistes electròniques: manteniment i gestió de les col·leccions, sistemes de resolució d'enllaços, estadístiques COUNTER, SUSHI i OpenURL.

Tema 37. Estàndards internacionals, OAI, OAI-PMH i recol·lectors de metadades.

Tema 38. La preservació a llarg termini dels arxius digitals. Estàndards i bones pràctiques.

Tema 39. El programari d'arxius AtoM. Característiques i la seva aplicació als arxius històrics.

Tema 40. El gestor documental OpenKM.

Escala de tècnics especialistes de la UIB, subgrup C1 (Tecnologies de la Informació i les Comunicacions)

Tema 13. Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. De l'àmbit d'aplicació de la llei. Disposicions comunes a les subvencions públiques. Requisits per obtenir la condició de beneficiari o entitat col·laboradora. Obligacions dels beneficiaris, bases reguladores de la concessió de les subvencions. Publicitat de les subvencions. Finançament de les activitats subvencionades i Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS). Del procediment de gestió i justificació de la subvenció pública: justificació de les subvencions públiques i despeses subvencionables. Del reintegrament de subvencions. Del reintegrament: causes de reintegrament. 

Tema 14. Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari. Règim específic de les universitats públiques. Personal docent i investigador de les universitats públiques. 

Tema 15. Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació (LCTI). Disposicions generals: objectius generals i principis. Recursos humans dedicats a la recerca. Personal investigador al servei de les universitats públiques, dels organismes públics de recerca i dels organismes de recerca d'altres administracions públiques. Disposicions generals: àmbit d'aplicació. 

Tema 16. Llei 7/2022, de 5 d'agost, de la ciència, la tecnologia i la innovació de les Illes Balears. Disposicions generals. Ecosistema de Ciència, Tecnologia i Innovació de les Illes Balears (ECTIB) 

Tema 17. Reial decret 311/2022, de 3 de maig, pel qual es regula l'Esquema Nacional de Seguretat. Disposicions generals. Principis bàsics. 

Tema 18. Reial decret 4/2010, de 8 de gener, sobre l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat a l'Administració Electrònica. Interoperabilitat tècnica i organitzativa.

Tema 19. Llei 47/2003, de 26 de novembre, general pressupostària. Dels pressupostos generals de l'Estat: principis i regles de programació i de gestió pressupostària. Contingut, elaboració i estructura. Estructures pressupostàries. Dels crèdits i les seves modificacions. De les modificacions de crèdits. De la gestió pressupostària: fases del procediment de la gestió de les despeses,   gestió de pressupostos d'ingressos i devolucions d'ingressos.

Tema 20. Llei 14/2014, de 29 de desembre, de finances de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Principis generals. Disposicions generals. Pressuposts generals. Contingut i aprovació.  Creació de partides pressupostàries, despeses amb finançament afectat i àmbit temporal dels pressuposts: despeses amb finançament afectat. Règim dels crèdits pressupostaris i de les modificacions: modificacions de crèdits dels ens del sector públic administratiu. Execució i liquidació dels pressuposts dels ens del sector públic administratiu. Gestió del pressupost d'ingressos. Tancament del pressupost i liquidació. Control intern i comptabilitat pública. Utilització de mitjans electrònics, informàtics i telemàtics. 

Tema 21. Sistemes CRIS (Current Research Information System). Abast i utilitat en institucions acadèmiques.

Tema 22. Pla general de comptabilitat pública. Principis comptables. Elements dels comptes anuals. Criteris de valoració. Immobilitzat material. Immobilitzat intangible.

Tema 23. El model CANOA de comptabilitat analítica per a universitats. Abast i característiques generals del model. Definicions bàsiques.

Tema 24. El document de personalització de la comptabilitat analítica a la UIB.

Tema 25. El model entitat-relació. Conceptes i pràctiques de disseny.

Tema 26. Gestió de bases de dades Oracle. Principis de gestió i administració.

Tema 27. El llenguatge XML i el llenguatge de transformació XSLT. Definicions, estructures i aplicacions pràctiques.

Tema 28. Llenguatge de marques HTML5. Creació de formularis en línia i elements interactius. Conceptes generals, estructura dels documents, sintaxi, elements de formularis i concepte d'esdeveniments. Fulls d'estil CSS3: estructura i aplicacions en disseny web. Conceptes generals, sintaxi, selectors i el Box Model.

Tema 29. Sistema gestor de bases de dades MySQL. Principals característiques i estructures de dades.

Tema 30. Llenguatge de programació PHP. Connexions amb bases de dades MySQL. Llibreria TCPDF de PHP. Construcció i firma de documents PDF dinàmics i segurs.

Tema 31. El llenguatge de programació Java: sintaxi, operadors, estructures de control, orientació a objectes, control d'excepcions, herència, genèrics.

Tema 32. Modelització de processos amb BPMN.

Tema 33. Control de versions amb Git. Funcionament i comandes bàsiques.

Tema 34. Eines per a la virtualització i gestió de contenidors.

Tema 35. jQuery: ús i aplicacions. Principals funcionalitats i beneficis.

Tema 36. Editor de codi VSCode. Característiques, extensions i funcionalitats avançades.

Tema 37. Protocols de comunicació FTP, SFTP i SSH. Característiques, diferències i usos.

Tema 38. Servidor web Apache. Configuració bàsica i ús del fitxer .htaccess.

Tema 39. Informàtica al núvol (cloud computing): models de servei IaaS, PaaS i SaaS, núvols públics, privats i híbrids.

Tema 40. Gestió del coneixement amb Atlassian Confluence: ús i administració d'espais.

Escala de tècnics especialistes de la UIB , subgrup C1 (àmbit de la sanitat)

Tema 13. Riscs generals als laboratoris: organització, disseny d'experiments, normes generals, senyalització, equips de protecció personal, operacions sense vigilància, emmagatzematge i utilització de productes químics. Riscs ergonòmics. Instruccions per als equips d'emergències.

Tema 14. Riscs biològics. Procediments en cas d'accident biològic.

Tema 15. Riscs químics. Riscs específics en productes carcinògens, mutàgens i tòxics per a la reproducció: procediment per fer-hi feina.

Tema 16. Riscs físics: renous, radioactivitat. Riscs derivats de les màquines, els equips i les instal·lacions.

Tema 17. Gestió de residus tòxics i perillosos dels laboratoris. Residus químics i sanitaris.

Tema 18. Gestió dels laboratoris. Control de l'emmagatzematge i l'inventari. Gestió de comandes. Revisions periòdiques i reparacions.

Tema 19. Conceptes generals sobre higiene hospitalària. Mètodes de neteja i desinfecció del material i de l'instrumental sanitari. Antisèptics i desinfectants.

Tema 20. Esterilització, Mètodes d'esterilització segons el tipus de material. Tipus de controls. Manipulació i conservació del material estèril.

Tema 21. Material per la preparació de camp estèril: tipus de talles.

Tema 22. Constants vitals: concepte. Procediment per a la valoració de constants vitals (temperatura, tensió arterial, pulsioxímetre).

Tema 23. Mostres biològiques: concepte de mostra. Diferents tipus de mostres biològiques. Procediments per la presa de mostres. Manipulació, transport i conservació.

Tema 24. Higiene I: concepte, higiene general i parcial, higiene del pacient enllitat, transferència i mobilització.

Tema 25. Higiene II: tècnica d'higiene del cabell. Higiene dels nounats i dels lactants.

Tema 26. Material per al rentat de mans (higiènic i quirúrgic) i vestimenta estèril.

Tema 27. Medicaments I: tipus de presentació de medicaments. Vies d'administració; procediment i material necessari.

Tema 28. Medicaments II: precaucions abans, durant i després de l'administració. Conservació i emmagatzematge dels medicaments. Caducitat.

Tema 29. Material necessari en simulació clínica per extracció venosa i capil·lar, inserció de via venosa perifèrica i central.

Tema 30. Material necessari en simulació clínica en diferents tipus de sondatges (vesical, nasogàstric).

Tema 31. Material necessari en simulació clínica per a la realització de sutures dèrmiques i embenatges (tipus). Material necessari en simulació clínica per a la cura de ferides i drenatges.

Tema 32. Reanimació cardiopulmonar bàsica. Suport vital bàsic. Desfibril·lació externa automàtica (DEA). Carret d'aturades: reposició i manteniment del material.

Tema 33. Aparells de simulació I. Maniquí de simulació clínica. Tipus i característiques.

Tema 34. Aparells de simulació II. Ecografies.

Tema 35. Aparells de simulació III. Simulació virtual i impressions 3D.

Tema 36. Fonaments de microscòpia òptica (I). Components del microscopi òptic. Objectius secs i d'immersió. Normés d'ús correcte del microscopi. Manteniment.

Tema 37. Fonaments de microscòpia òptica (II). Microscopis de camp clar. Microscopis de contrast de fases i llum polaritzada.

Tema 38. La lupa binocular Components. Normés d'ús correcte. Manteniment.

Tema 39. Sistemes de qualitat. Mètodes normalitzats: normes UNE i ISO. Manuals de qualitat.

Tema 40. Procediments d'acreditació.

Escala de tècnics especialistes de la UIB, subgrup C1 (àmbit de ciències)

Tema 13. Riscs generals als laboratoris: organització, disseny d'experiments, normes generals, senyalització, equips de protecció personal, operacions sense vigilància, emmagatzematge i utilització de productes químics. Riscs ergonòmics. Instruccions per als equips d'emergències.

Tema 14. Riscs biològics. Procediments en cas d'accident biològic.

Tema 15. Riscs químics. Riscs específics en productes carcinògens, mutàgens i tòxics per a la reproducció: procediment per fer-hi feina.

Tema 16. Riscs físics: renous, radioactivitat. Riscs derivats de les màquines, els equips i les instal·lacions.

Tema 17. Gestió de residus tòxics i perillosos dels laboratoris. Residus químics i sanitaris.

Tema 18. Gestió dels laboratoris. Control de l'emmagatzematge i l'inventari. Gestió de comandes. Revisions periòdiques i reparacions.

Tema 19. Gestió de laboratoris. Manipulació de gasos.

Tema 20. Operacions bàsiques de laboratori (I). Manipulació i calibrat de material de laboratori.

Tema 21. Operacions bàsiques de laboratori (II). Funcionament bàsic de balances, mesuradors de pH, pipetes, estufes, campana de gasos, autoclau.

Tema 22. Operacions bàsiques de laboratori (III). Funcionament d'equips auxiliars: bombes de buit, compressors, deshumidificadors, bombones de gas, cabines de flux laminar.

Tema 23. Operacions bàsiques de laboratori (IV). Tècniques de separació. Tècniques de purificació.

Tema 24. Preparació de dissolucions.

Tema 25. Fonaments de les tècniques espectroscòpiques. Espectre electromagnètic. Freqüència i energia. Unitats. Espectroscòpies d'absorció i d'emissió.

Tema 26. Espectroscòpia ultraviolada visible. Fonaments bàsics de la tècnica. Instrumentació i preparació d'experiments d'UV.

Tema 27. Espectroscòpia de fluorescència. Fonaments de la tècnica. Instrumentació i preparació de mostres.

Tema 28. Cromatografia de gasos: fonaments bàsics de la tècnica. Components bàsics instrumentals. Tipus de gasos generalment utilitzats.

Tema 29. Cromatografia de gasos: metodologies d'injecció i sistemes d'introducció de mostra. Tipus de columnes. Principis de selecció d'una columna. Tipus de detectors: FID, ECD, TCD. Preparació de mostres. Operacions bàsiques de manteniment d'un cromatògraf de gasos. 

Tema 30. Cromatografia de líquids (HPLC): fonaments bàsics de la tècnica. Components bàsics instrumentals. Tipus de dissolvents generalment utilitzats.

Tema 31. Detectors utilitzats en HPLC. Preparació de mostres. Tipus de columnes: característiques, instal·lació i manteniment. Operacions bàsiques de manteniment d'un HPLC.

Tema 32. Conceptes bàsics de l'electroforesi. Separació d'àcids nucleics. Separació de proteïnes.

Tema 33. Amplificació d'àcids nucleics. Reacció en cadena de la polimerasa (PCR). RT-PCR. PCR quantitativa.

Tema 34. Tècniques d'aïllament de microorganismes. Medis de cultiu per a microorganismes.

Tema 35. Tècniques immunològiques. ELISA, Western blot, immunofluorescència

Tema 36. Fonaments de microscòpia òptica (I). Components del microscopi òptic. Objectius secs i d'immersió. Normés d'ús correcte del microscopi. Manteniment.

Tema 37. Fonaments de microscòpia òptica (II). Microscopis de camp clar. Microscopis de contrast de fases i llum polaritzada.

Tema 38. La lupa binocular. Components. Normés d'ús correcte. Manteniment.

Tema 39. Sistemes de qualitat. Mètodes normalitzats: normes UNE i ISO. Manuals de qualitat.

Tema 40. Procediments d'acreditació.

Escala d'auxiliars de la UIB, subgrup C2, especialitat auxiliar de serveis

Tema 8. Prevenció dels riscs laborals generals dels conserges (I). Riscs de seguretat (caigudes a distint i al mateix nivell, cops i talls, contactes elèctrics, etc.)

Tema 9. Prevenció dels riscs laborals generals dels conserges (II). Riscs higiènics, ergonòmics i psicosocials (condicions ambientals, il·luminació, postures, pantalles de visualització de dades, càrrega de treball, estrès, etc.).

Tema 10. Prevenció dels riscs laborals generals dels conserges (III). Manipulació de càrregues. Lesions musculoesquelètiques. Correcta manipulació manual de càrregues. Mitjans auxiliars (manuals i mecànics).

Tema 11. Prevenció dels riscs laborals generals dels conserges (IV). Instruccions d'actuació en cas d'emergència.

Tema 12. Introducció a la qualitat a l'Administració pública: els principis bàsics. La qualitat en l'atenció a l'usuari.

Tema 13. Acord normatiu 13593, del dia 21 de juliol de 2020, pel qual s'aprova el Codi d'integritat de la Universitat de les Illes Balears. Disposicions generals.

Tema 14. Acord normatiu 13593, del dia 21 de juliol de 2020, pel qual s'aprova el Codi d'integritat de la Universitat de les Illes Balears. Pautes de conducta i bones pràctiques del PTGAS.

Tema 15. Règim jurídic de protecció de dades de caràcter personal. Llei orgànica 3/2018, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Disposicions generals. Principis. Drets de les persones.

Tema 16. Acord normatiu 14978/2023, del dia 14 de juny, pel qual s'aprova el III Pla d'igualtat de la Universitat de les Illes Balears 2023-2027. Marc normatiu i objectius generals.

Tema 17. Ús i cura de les instal·lacions públiques. Custòdia i vigilància de les instal·lacions. Prevenció d'incendis i pla d'emergència. Mitjans de detecció, alarma i extinció d'incendis. Equips d'emergències i funcions de cadascun.

Tema 18. Organització del treball administratiu. L'arxiu. Tramitació de correspondència i paqueteria interna i externa. missatgeria externa. Tipus de documents administratius. La comunicació telefònica. La comunicació telemàtica.

Tema 19. Atenció a la ciutadania. Els drets de la ciutadania davant l'Administració. Acollida i informació. La imatge corporativa. Protocols d'actuació.

Tema 20. Regles bàsiques de protocol a la Universitat de les Illes Balears.

Tema 21. El suport en l'habilitació i en la preparació de sales i instal·lacions per a diferents usos i esdeveniments. Especificitats dels centres docents. Ús, cura i control de material i maquinària.

Tema 22. Gestió d'equips audiovisuals a les consergeries: manipulacions, connexions, comprovacions bàsiques.

Escala d'auxiliars de la UIB, subgrup C2, especialitat oficial de laboratori

Tema 8. Principis ètics en investigació i docència amb models animals. Balanç ètic.

Tema 9. Normativa nacional, RD 53/2013 i ECC_566_2015, relacionada amb l'adquisició, zootècnia, cures i utilització d'animals amb finalitats científiques.

Tema 10. El personal que treballa amb animals d'experimentació. Funcions A i B, formació.

Tema 11. Els mètodes alternatius a l'experimentació animal. Principis i requisits de reemplaçament, reducció i refinament.

Tema 12. Les bones pràctiques de laboratori i els procediments normalitzats de treball en experimentació animal.

Tema 13. Anatomia i fisiologia del conill, del ratolí, de la rata i dels rèptils.

Tema 14. Reproducció i cria.

Tema 15. Conducta, estrès i benestar: reconeixement, signes clau. Reconeixement de l'angoixa, el dolor i el sofriment característics de les espècies més comunes d'animals de laboratori.

Tema 16. Distribució de locals i àrees funcionals i tècniques. Contenció. Barreres. Sistemes de confinament de les espècies més comunes d'animals de laboratori. Subministrament i transport d'animals d'experimentació. Normes d'aplicació en la recepció. Quarantena.

Tema 17. Equipament per a la neteja, desinfecció i esterilització.

Tema 18. Característiques bàsiques del manteniment de les espècies més comunes de laboratori. Condicions mediambientals i el seu control. Estat microbiològic de les espècies més comunes d'animals de laboratori i el seu control.

Tema 19. Mesures preventives per al manteniment de la neteja i higiene en experimentació animal: procediments, indumentària, productes i equips.

Tema 20. Alimentació y nutrició de les espècies més comunes d'animals de laboratori. Llits i enriquiment ambiental.

Tema 21. Tècniques de maneig, subjecció i manipulació dels conills, ratolins, rates i rèptils.

Tema 22. Coneixements bàsics dels mètodes incruents de sacrifici (eutanàsia).

Escala d'auxiliars de la UIB, subgrup C2, especialitat oficial d'oficis

Tema 8. Prevenció dels riscs laborals generals (I). Riscs de seguretat (caigudes a distint i al mateix nivell, cops i talls, contactes elèctrics, etc.).

Tema 9. Prevenció dels riscs laborals generals (II). Riscs higiènics ergonòmics i psicosocials (condicions ambientals, il·luminació, postures, pantalles de visualització de dades, càrrega de treball, estrès, etc.).

Tema 10. Prevenció dels riscs laborals generals (III). Manipulació de càrregues. Lesions musculoesquelètiques. Correcta manipulació manual de càrregues. Mitjans auxiliars (manuals i mecànics).

Tema 11. Prevenció dels riscs laborals generals (IV). Instruccions d'actuació en cas d'emergència.

Tema 12.  Mesures de seguretat i salut laboral en el treball a tenir en compte per al treball de conductor de vehicles que transporten mercaderies perilloses.

Tema 13. Manipulació i emmagatzematge de materials perillosos. Equips de protecció individual.

Tema 14. Precaucions que s'hauran d'adoptar en procedir a la càrrega i la descàrrega de mercaderies perilloses. Neteja abans de la càrrega i després de la càrrega i descàrrega. Funcionament del motor durant la càrrega i descàrrega. Llocs de càrrega i descàrrega: prohibicions

Tema 15. Seguretat en la circulació viària.

Tema 16. Conducció. Normes de circulació que afecten els vehicles que transporten mercaderies perilloses. Relació amb els altres usuaris de la via pública.

Tema 17. Documents relatius al conductor: permís de conducció i autorització especial. L'autorització especial: requisits per obtenir-la i ampliar-la. Termini de vigència i pròrroga: requisits. Nul·labilitat, anul·labilitat i pèrdua de vigència de l'autorització.

Tema 18. La seguretat en els vehicles. Parts o elements del vehicle que incideixen directament en la seguretat.

Tema 19. Introducció a la qualitat a l'Administració pública: els principis bàsics.

Tema 20. Acord normatiu 14978/2023, del dia 14 de juny, pel qual s'aprova el III Pla d'igualtat de la Universitat de les Illes Balears 2023-2027. Marc normatiu i objectius generals.

Tema 21. Acord normatiu 13593, del dia 21 de juliol, pel qual s'aprova el Codi d'integritat de la Universitat de les Illes Balears. Disposicions generals.

Tema 22. Acord normatiu 13593, del dia 21 de juliol, pel qual s'aprova el Codi d'integritat de la Universitat de les Illes Balears. Pautes de conducta i bones pràctiques del PTGAS.

Escala d'auxiliars de la UIB, subgrup C2, especialitat telefonista

Tema 8. Prevenció dels riscs laborals generals (I). Riscs de seguretat (caigudes a distint i al mateix nivell, cops i talls, contactes elèctrics, etc.)

Tema 9. Prevenció dels riscs laborals generals (II). Riscs higiènics, ergonòmics i psicosocials (condicions ambientals, il·luminació, postures, pantalles de visualització de dades, càrrega de treball, estrès, etc.).

Tema 10. Prevenció dels riscs laborals generals (III). Instruccions d'actuació en cas d'emergència.

Tema 11. Introducció a la qualitat a l'Administració pública: els principis bàsics. La qualitat en l'atenció a l'usuari.

Tema 12. Règim jurídic de protecció de dades de caràcter personal. Llei orgànica 3/2018, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Disposicions generals. Principis de confidencialitat. Seguretat dinàmica. Seguretat estàtica: sistemes propis i d' alimentació ininterrompuda.

Tema 13. El règim jurídic de la protecció de dades de caràcter personal. Llei orgànica 3/2018, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Els sistemes de seguretat de les centraletes. Drets de les persones. Responsable i encarregat del tractament.

Tema 14. Acord normatiu 14978/2023, del dia 14 de juny, pel qual s'aprova el III Pla d'igualtat de la Universitat de les Illes Balears 2023-2027. Marc normatiu i objectius generals.

Tema 15. Acord normatiu 13593, del dia 21 de juliol, pel qual s'aprova el Codi d'integritat de la Universitat de les Illes Balears. Disposicions generals.

Tema 16. Acord normatiu 13593, del dia 21 de juliol, pel qual s'aprova el Codi d'integritat de la Universitat de les Illes Balears. Pautes de conducta i bones pràctiques del PTGAS.

Tema 17. Atenció a la ciutadania. Els drets de la ciutadania davant l'Administració. Acollida i informació.

Tema 18. La imatge corporativa. Protocols d'actuació.

Tema 19. Atenció al públic: acollida i informació a l'usuari. El llenguatge com a mitjà de comunicació. Components personals que intervenen en la comunicació telefònica: la veu, el llenguatge verbal, l'actitud i l'escolta. L'escolta activa com a part essencial de la comunicació. Actituds que ajuden a escoltar millor.

Tema 20. Regles bàsiques en el tracte amb els usuaris. La insatisfacció dels usuaris: identificació de les causes i formes d' abordar les reclamacions. Els serveis d' informació administrativa i d'assistència al ciutadà.

Tema 21. El lloc d'operador/telefonista: funcions. Actuació: prioritats a tenir en compte en l'execució de les seves funcions

Tema 22. Els sistemes ofimàtics. Processadors de text. Bases de dades. Fulls de càlcul. Internet, intranet i correu electrònic: conceptes bàsics, navegadors. Recerques d'informació.

Les normes jurídiques referides al temari corresponen al text vigent en el moment de publicar la convocatòria.

 

ANNEX IV Barem de mèrits

S'estructura en dos blocs (bloc I i bloc II) i la puntuació màxima de la suma dels dos blocs és de 100 punts (60 punts el bloc I i 40 punts el bloc II).

Bloc I. Màxim 60 punts

a) Antiguitat. Es valorarà d'acord amb els criteris següents (no es tindran en compte els serveis prestats com a professor):

- 0,75 punts per mes o fracció de serveis prestats en universitats públiques.

- 0,25 punts per mes o fracció de serveis prestats en altres administracions públiques com a serveis reconeguts o en fundacions de la Universitat.

Bloc II. Màxim 40 punts

a) Titulació acadèmica oficial. Màxim: 8 punts

No es valorarà la titulació que doni accés al cos o escala; no obstant això, es valorarà una única segona titulació diferent de l'anterior d'acord amb aquest barem. Només es valoraran les titulacions aportades.

Quan una llicenciatura, una enginyeria o una arquitectura estigui formada per un primer i un segon cicle, només es tindrà en compte com a una única titulació.

 

Subgrup C2

Subgrup C1

Subgrup B

Subgrup A2

Subgrup A1

Doctorat, reconegut com nivell MECES 4

8

8

8

8

8

Màster oficial, llicenciatura, grau, enginyeria o arquitectura reconeguts com a nivell MECES 3

8

8

8

8

8

Diplomatura, grau, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica reconeguts com a nivell MECES 2

6,4

6,4

6,4

6,4

-

Tècnic superior de formació professional reconegut com a nivell (nivell 3 SNCFP) o equivalent acadèmic

4

4

4

-

-

Batxillerat, tècnic de formació professional (nivell 2 SNCFP) o equivalent

1,6

-

-

-

-

b) Activitats de formació i perfeccionament

Màxim: 24 punts. Es valoraran les activitats formatives (cursos, jornades, congressos, conferències, seminaris, etc.) de les quals s'aporti diploma o certificat d'assistència o aprofitament segons els criteris següents:

1. Es valoraran totes les adreçades al personal d'administració i serveis de la UIB del Pla de formació de la UIB, excepte les excloses al punt 2.

2. Les activitats formatives següents es valoraran sempre que el tribunal consideri que tenen relació amb les funcions generals assignades als cossos del personal tècnic, de gesitó i d'administració i serveis de la UIB:

I) Activitats ofertes per altres unitats de la UIB, escoles d'administracions públiques o altres organismes públics.

II) No es tindrà en compte cap activitat formativa d'idiomes, si no és que són d'aplicació relacionada amb les funcions generals assignades als cossos del PTGAS de la UIB.

III) Activitats ofertes per empreses o entitats que el tribunal consideri que són de prestigi reconegut en la temàtica de l'activitat formativa.

IV) Activitats ofertes per empreses o entitats (sindicats, organitzacions empresarials, etc.), sempre que tinguin finançament públic (cursos impartits en el marc dels acords de formació contínua amb l'Administració, Fundació Tripartita, Fons Social Europeu, etc.).

Tipus d'activitats formatives

Fins a 10 anys

Més de 10 anys

Impartida

0,080 x hora

0,041 x hora

Amb certificat d'aprofitament

0,050 x hora

0,025 x hora

Amb certificat d'assistència

0,031 x hora

0,016 x hora

Per fixar la valoració que correspon a cada curs, es tindrà en compte la data de finalització. En cas que al certificat no consti la data d'impartició, es tindrà en compte la data d'expedició del títol.

Els certificats en els quals no consti el nombre d'hores de durada del curs es valoraran igual que els cursos d'una hora. Pel que fa a altres activitats formatives (jornades, seminaris, etc.) per a les quals no consti el nombre d'hores realitzades, es valoraran a raó d'una hora per dia de durada de l'activitat.

Els certificats de competències participatives i personals expedits per CertiUni, sempre que estiguin valorats amb un nivell mínim de «mitjà», es valoraran com un curs de formació de 20 hores d'aprofitament.

Títols propis de postgraus d'universitats europees

Títol propi

Punts

Màster

0,05 x crèdit ECTS

Especialista universitari

0,05 x crèdit ECTS

Expert universitari

0,05 x crèdit ECTS

Actualització universitària, diploma universitari i diploma

0,05 x crèdit ECTS

En cas de presentar-se més d'un títol propi d'una mateixa titulació, només es valorarà el títol propi superior.

En cas de que el títol propi presenti el nombre d'hores en lloc de crèdits ECTS, es comptarà cada 25 hores com 1 crèdit ECTS.

c) Coneixements de català. Màxim: 4 punts

Només es valorarà el nivell més alt que l'exigit per accedir al subgrup. En cas de presentar-ne més d'un, es valorarà el superior. El nivell LA se sumarà al nivell més alt.

Certificat

Subgrup C2

Subgrup C1

Subgrup B

Subgrup A2

Subgrup A1

C1

1,6

1,6

1,6

-

-

C2

3,2

3,2

3,2

1,6

1,6

Llenguatge administratiu (LA)

0,8 punt més que el nivell més alt assolit

d) Altres idiomes. Màxim: 4 punts

Només es valorarà el nivell més alt per cada idioma. Només es valorarà el nivell més alt de l'exigit com a requisit d'accés a la plaça.

Certificat

Anglès

Altres idiomes

A1

0,4

0,2

A2

0,8

0,4

B1

1,2

0,6

B2

1,6

0,8

C1

2

1

C2

2,4

1,2

e) Altres mèrits. Puntuació: 1 punt

Es valorarà amb 1 punt el fet d'haver superat a la UIB altres procediments selectius anteriors del mateix grup o d'un grup superior sense haver-hi obtingut plaça.

 

ANNEX V Declaració jurada

................................................................................................................., amb domicili a ........................................................................................................................ i amb DNI ............................., declara sota jurament o promet, a l'efecte de ser nomenat/ada funcionari/ària de l'escala ...................................................................................................., que no ha estat separat/ada del servei de cap de les administracions públiques, ni es troba inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques; igualment, que no està sotmès/esa a sanció o condemna penal que impedeixi en el seu Estat l'accés a la funció pública.