Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SA POBLA

Núm. 661725
Acord del Ple de data 1 d’agost de 2024, de l'Ajuntament de Sa Pobla, per la qual s'aprova definitivament expedient de modificació de l'Ordenança municipal de circulació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari inicial aprovatori de la modificació de l'Ordenança municipal de circulació, el text íntegre del qual es fa públic, per al seu general coneixement i en compliment del previst en l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local. 

La redacció de l'art. 50 queda com a continuació es recull:

«Article 50. Sistema general d'estacionament regulat gratuït amb limitació horària

1. Determinació de les zones, horaris i les condicions de la limitació d'estacionament.

Els carrers en els quals s'estableix aquesta regulació, així com les seves condicions i horaris, són els relacionats en l'apartat corresponent d'aquesta Ordenança, si bé, es podran establir nous carrers o espais públics concrets susceptible de ser utilitzats com a estacionaments regulats amb limitació horària, o suprimir o modificar-ne les condicions dels ja existents mitjançant Decret de Batlia que serà publicat al BOIB.

2. Senyalització de les zones subjectes a una regulació de l'estacionament.

Els espais o vies públiques on s'apliqui la regulació de l'estacionament es senyalitzaran d'acord amb la normativa vigent i aquesta Ordenança.

Es senyalitzarà convenientment mitjançant senyalització vertical, d'acord amb les normes de trànsit, els llocs en concret on s'hagin d'aplicar aquestes restriccions per a l'aparcament. La senyalització farà menció que es tracta d'una "Zona d'estacionament limitat gratuït" i establirà amb claredat l'horari i les condicions de la restricció d'estacionament.

En tots els accessos a la zona se situarà un senyal vertical reglamentari que indiqui, al costat dret de la marxa, que s'accedeix a una zona d'estacionament regulat, indicant l'horari i calendari d'aquesta zona.

Les zones d'estacionament es delimitaran amb marques viàries de color blau, les quals determinaran la forma de col·locació dels vehicles (bateria, cordó, espiga).

L'Ajuntament crearà llocs concrets per a l'estacionament de motocicletes, ciclomotors i bicicletes, i zones de càrrega i descàrrega per a vehicles destinats al transport de mercaderies, en llocs pròxims als d'aparcament d'automòbils, els quals no estaran subjectes a aquesta Ordenança.

Una vegada finalitzat l'horari de limitació per les operacions de carrega i descarrega, l'estacionament passarà a ser de zona blava.

3. Forma d'estacionament.

A les zones subjectes a l'estacionament regulat, en el moment d'estacionar, la persona conductora estarà obligada a col·locar a la part inferior del parabrises del vehicle sobre el quadre de comandament un rellotge o full de paper on es faci constar, de forma clara i llegible, l'hora d'arribada, de tal manera que sigui visible des de l'exterior als efectes dels controls oportuns.

El temps màxim de permanència a un aparcament de les zones regulades serà de seixanta minuts i es senyalitzarà a la zona conforme el que disposa l'article anterior. Transcorregut aquest temps, el vehicle haurà de ser canviat de lloc i si hi ha aparcament lliure dins la zona és podrà tornar aparcar assenyalant novament l'hora d'arribada.

4. Les infraccions a aquesta Ordenança seran denunciades per la Policia Local en el lloc on s'hagi produït la infracció.

5. Infraccions

a) Aparcar o estacionar a les zones d'estacionament regulat sense col·locar de forma visible a l'interior del vehicle un rellotge o qualsevol altre mitjà que indiqui l'hora d'estacionament.

b) Excedir-se del temps autoritzat d'estacionament.

c) Manipular o falsificar el rellotge o indicador horari on s'ha d'indicar l'hora d'estacionament.

d) Indicar de forma il·legible l'hora d'arribada.

6. Sancions

Les infraccions tipificades en els apartats a), c) i d) anteriors seran sancionades amb una multa de 80 euros, amb reducció del 50% si el pagament es fa fins dels 15 dies naturals següents a la imposició de la sanció.

La infracció tipificada a l'apartat b) anterior serà sancionada amb una multa de 60 euros, amb reducció del 50% si el pagament es fa fins dels 15 dies naturals següents a la imposició de la sanció.

Independentment de la sanció que correspongui per a la infracció comesa, en el cas que el vehicle romangui estacionat durant 2 hores es podrà retirar pels serveis de la grua municipal o particular concertada.

7. Zona d'utilització.

Sense perjudici del que estableix l'apartat 1 d'aquest article, els carrers i places de Sa Pobla en què s'estableix aquest servei són:

Plaça de l'Església

Plaça del Mercat

Plaça del Tren

Carrer Gran (des del carrer Comerç fins al carrer Lluna)

Carrer Lluna (des del carrer Escola fins al carrer Gran)

8. Horari d'estacionament limitat

  • Dilluns a Dissabte: de 9:30 a 14:00
  • Dilluns a Divendres: de 16:30 a 20:00”.»

Contra el present Acord, s'interposarà recurs contenciós-administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears amb seu a Palma, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la publicació del present anuncio, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa.

 

Sa Pobla, a data de signatura electrònica (26 de setembre de 2024)

El batle Biel Ferragut i Mir