Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 657292
Resolució del director general de Personal Docent i Centres Concertats per la qual es determinen les hores de “Psicòleg Educatiu” als centres privats concertats de les Illes Balears que imparteixen educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional per al curs 2024-2025

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El primer punt de l'article 71 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, en la redacció donada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, estableix que les administracions educatives han de disposar dels mitjans necessaris perquè tots els alumnes assoleixin el màxim desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional. L'apartat 2 de l'article 72 assenyala que correspon a les Administracions educatives dotar els centres dels recursos necessaris per atendre adequadament l'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu i que els criteris per determinar la dotació han de ser els mateixos per als centres públics i per als centres concertats.

2. El 20 de maig de 2024 la Direcció General de Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa ha emès un informe referent als requisits necessaris per atendre alumnes com a “Psicòleg Educatiu” el qual refereix que: A partir de les necessitats detectades en els centres d'educació secundària obligatòria es dóna prioritat a la posada en marxa d'iniciatives lligades a la prevenció que impulsin la promoció de la salut mental i el benestar emocional. Els problemes de salut mental poden incidir en les relacions, i poden crear i mantenir conflictes i dificultats en la convivència. L'adolescència és un període de vulnerabilitat psicològica on s'incrementa l'inici de problemes emocionals però també on es poden adquirir capacitats d'afrontament. És un període que implica necessitats i característiques psicosocials i evolutives que haurien de ser abordades dins el marc dels drets dels infants i adolescents.

3. Així mateix, l'article 20.3 del Decret 59/2022, de 27 de desembre, pel qual s'estableixen les normes que han de regir les convocatòries per a l'establiment i la renovació de concerts educatius a partir del curs 2023-2024, estableix que el director general de Planificació, Ordenació i Centres pot autoritzar altres conceptes puntuals diferents dels fixats amb caràcter general en els apartats 1 i 2 de l'esmentat article, amb l'informe previ de la Comissió de Concerts. En aquests casos, els centres interessats ho han de sol·licitar. Les sol·licituds, que han de signar els representants legals de les entitats titulars dels centres, s'han de presentar a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, durant el mes de juny anterior al curs escolar per al qual se sol·licita l'increment d'hores. Juntament amb la sol·licitud, s'ha de presentar una memòria detallada i explicativa dels motius que la justifiquen.

4. En data 11 de setembre de 2024, la Cap del Departament de Planificació, Ordenació Educativa i Nòmines de Centres Concertats en referència a l'article 20.3 del Decret 59/2022, de 27 de desembre, pel qual s'estableixen les normes que han de regir les convocatòries per a l'establiment i la renovació de concerts educatius a partir del curs 2023-2024 informa favorablement sobre la necessitat, per part dels centres privats concertats d'educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional, d'obrir un termini en el mes de setembre perquè aquests centres sol·licitin la dotació d' hores de “Psicòleg Educatiu”, per tal d'equiparar els centres privats concertats d'educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional amb els centres públics d' d'educació secundària obligatòria.

5. En el BOIB núm.123, de 19 de setembre de 2024, es va publicar la Resolució del director general de Personal Docent i Centres Concertats per la qual es defineixen les hores de “Psicòleg Educatiu” als centres privats concertats de les Illes Balears que imparteixen educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional per al curs 2024-2025 i s'obre el termini per a la seva sol·licitud. El punt 4 dels antecedents, estableix el següent:

En aquest sentit, la Comissió de Concerts de data 11 de setembre 2024, informa favorablement la dotació d'hores de Psicòleg Educatiu en els centres concertats d'educació secundària amb el criteri següent:

Dotació d'hores

  • Centres concertats d'educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional amb nombre d'alumnat menor de 100 alumnes: 5 hores lectives
  • Centres concertats d'educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional amb nombre d'alumnat entre 100 i 450 alumnes: 10 hores lectives
  • Centres concertats d'educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional amb nombre d'alumnat major de 450 alumnes: 15 hores lectives

A tots els efectes s'equipararà a la figura d'orientador educatiu als centres d'educació concertats de les Illes Balears.”

6. La Resolució del director general de Personal Docent i Centres Concertats de 31 de maig de 2024 per la qual es modifica la Resolució del director general de Personal Docent i Centres Concertats de 24 de gener de 2024 per la qual s'aprova la convocatòria pública per formar una borsa d'aspirants a funcionaris interins docents amb la finalitat de cobrir, a totes les illes, vacants i substitucions de totes les especialitats o funcions a centres públics d'ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d'Educació i Universitats del Govern de les Illes Balears per al curs 2024-2025 afegeix un nou perfil denominat Psicòleg Educatiu per atendre als alumnes com a professional de la psicologia en els centres d'educació secundària obligatòria, amb els requisits següents:

  • Llicenciat o Graduat en Psicologia
  • Estar en possessió de l'habilitació de Psicòleg General Sanitari, Psicòleg Especialista en Psicologia Clínica o Màster General Sanitari (PGS).
  • Col·legiat/ada al Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears.

Tal i com es va establir en la Comissió de Concerts de 11 de setembre de 2024 per l'ensenyament  privat concertats els requisits seran els mateixos.

7. D'acord El Decret 5/2024, de 29 de maig, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol; pel Decret 17/2023, de 23 d'agost; pel decret 1/2024, de 4 de gener, i pel Decret 4/2024 de 17 de maig (BOIB núm. 73,  de 31 de maig) correspon a la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats la gestió dels centres concertats.

Fonaments de dret

1. El Decret 59/2022, de 27 de desembre, pel qual s'estableixen les normes que han de regir les convocatòries per a l'establiment i la renovació dels concerts educatius a partir del curs acadèmic 2023-2024 (BOIB núm. 169, de 29 de desembre).

2. La Llei Orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació (LOMLOE).

3. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'Educació de les Illes Balears.

4. La Llei de 12/2023, de 29 de desembre de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2024 (BOIB núm. 176, de 30 de desembre).

5. Resolució del director general de Personal Docent i Centres Concertats sobre l'establiment, la renovació o la modificació dels concerts educatius per al curs acadèmic 2024-2025 (BOIB núm. 55, de 25 d'abril).

6. Decret 1/2024, de 4 de gener, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, i pel Decret 17/2023, de 23 d'agost.

7. Resolució del director general de Personal Docent i Centres Concertats de 31 de maig de 2024 per la qual es modifica la Resolució del director general de Personal Docent i Centres Concertats de 24 de gener de 2024 per la qual s'aprova la convocatòria pública per formar una borsa d'aspirants a funcionaris interins docents amb la finalitat de cobrir, a totes les illes, vacants i substitucions de totes les especialitats o funcions a centres públics d'ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d'Educació i Universitats del Govern de les Illes Balears per al curs 2024-2025.

8. Resolució del director general de Personal Docent i Centres Concertats de 19 de setembre de 2024 per la qual es defineixen les hores de “Psicòleg Educatiu” als centres privats concertats de les Illes Balears que imparteixen educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional per al curs 2024-2025 i s'obre el termini per a la seva sol·licitud.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Aprovar les hores de Psicòleg Educatiu per als centres concertats d'educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional per al curs 2024-2025 que figuren a l'annex , d'acord amb els següents criteris:

  • Centres concertats d'educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional amb nombre d'alumnat menor de 100 alumnes: 5 hores lectives
  • Centres concertats d'educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional amb nombre d'alumnat entre 100 i 450 alumnes: 10 hores lectives
  • Centres concertats d'educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional amb nombre d'alumnat major de 450 alumnes: 15 hores lectives

2. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució i el seu annex en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la pàgina web del Departament de Centres Concertats de la Conselleria d'Educació i Universitats.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà del dia en què es publiqui, d'acord amb els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (8 d'octubre de 2024)

El director general de Personal Docent i Centres Concertats Ismael Alonso Sánchez

Documents adjunts