Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 655470
Resolució del conseller d’Educació i Universitats per la qual es modifica la Resolució del conseller d’Educació i Universitats per la qual s’aproven les instruccions per a l’organització dels ensenyaments de determinats cicles formatius de formació professional en modalitat virtual per al curs 2024-2025

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 21 d'agost de 2024 es va signar la Resolució del Conseller d'Educació i Universitats per la qual s'aproven les instruccions per a l'organització dels ensenyaments de determinats cicles formatius de formació professional en modalitat virtual per al curs 2024-2025, publicada en el BOIB núm. 111 de 24 d'agost.

En l'annex I de les esmentades instruccions, en el punt onzè, transitorietat dels ensenyaments, s'exposa l'afectació de la transitorietat normativa als alumnes que cursen aquesta modalitat d'ensenyament, d'acord amb la Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la Formació Professional i del seu desenvolupament normatiu mitjançant el Reial decret 659/2023, de 18 de juliol, pel qual es desenvolupa l'ordenació del Sistema de Formació Professional. El punt tretzè de l'annex I, respecte de l'accés al mòdul de Formació en centres de treball, també es veu afectat per aquesta transitorietat normativa.

Aquest desenvolupament normatiu, que està en canvis continus, ha permès detectar que la transitorietat regulada no estava adaptada amb l'oportuna claredat per a les persones interessades. Es considera oportú procedir a fer els canvis mínims i imprescindibles per a garantir la transició i adaptació al nou sistema de les titulacions i ofertes formatives regulades amb anterioritat i amb les actuals, amb plena seguretat per a la ciutadania i els centres educatius.

D'acord amb l'expressat, es considera necessari i adequat fer una modificació de la Resolució del Conseller d'Educació i Universitats per la qual qual s'aproven les instruccions per a l'organització dels ensenyaments de determinats cicles formatius de formació professional en modalitat virtual per al curs 2024-2025, publicada en el BOIB núm. 111 de 24 d'agost, per a la millora i aclariment de la transitorietat als centres educatius i alumnes afectats.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Primer

Modificar el punt onzè de l'annex I de la Resolució, respecte de la transitorietat dels ensenyaments, que passa a tenir la redacció següent:

1. Els alumnes que poden cursar els ensenyaments de formació professional, d'acord amb l'ordenació anterior a l'entrada en vigor de la Llei 3/2022 , de 31 de març, d'ordenació i integració de la Formació Professional fins al curs 2025-2026, són els següents:

  1.  Els alumnes que hagin cursat ensenyaments de formació professional i tenguin superat, com a mínim, el 30% de la càrrega lectiva del cicle  formatiu.
  2.  Els alumnes considerats amb prioritat d'elecció.
  3.  Els alumnes que, en el moment de la matrícula, puguin convalidar mòduls que impliquin, com a mínim, el 30% de la càrrega lectiva del cicle formatiu.

2. Així, els alumnes que no compleixin l'establert en el punt anterior s'han d'incorporar als ensenyaments d'acord amb la nova Llei d'FP.

Segon

Modificar el punt tretzè, respecte de l'accés al mòdul de Formació en centres de treball, que passa a tenir la redacció següent:

  1.  Els alumnes que, durant el curs escolar anterior a la implantació dels ensenyaments derivats de la Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la Formació Professional, hagin cursat ensenyaments de formació professional en la modalitat virtual i compleixin els requisits, establerts en el punt onzè, poden accedir a cursar el mòdul Formació en centres de treball (FCT) fins al curs 2026-2027, sempre que es compleixin els requisits establerts per al seu accés.
  2.  L'accés al mòdul Formació en centres de treball s'ha de fer en les mateixes condicions que les previstes per als alumnes que cursen el cicle formatiu en la modalitat presencial. No obstant això, els períodes de realització de les pràctiques formatives s'han d'adaptar a les necessitats específiques pròpies d'aquesta modalitat d'ensenyament.
  3.  L'alumne ha de formalitzar la matrícula al mòdul i, si n'és el cas, al mòdul de Projecte, en la modalitat d'ensenyament presencial, bé en el centre educatiu de l'illa de residència, bé en un centre educatiu de referència o en un centre educatiu col·laborador.
  4.  Els centres educatius han de facilitar la titulació d'aquells alumnes que han superat tots els mòduls d'un cicle formatiu i reuneixen les condicions per poder sol·licitar l'exempció del mòdul Formació en centres de treball (FCT), en qualsevol moment, a fi que l'alumne pugui titular en el curs vigent. Així mateix, també s'ha de facilitar la realització i avaluació del mòdul Projecte, si n'és el cas.
  5.  Els centres han d'establir les disposicions necessàries perquè els alumnes que en el moment de fer el mòdul de Formació en centres de treball estiguin desenvolupant una activitat laboral com a treballadors puguin compatibilitzar el període de permanència i l'horari d'assistència al centre de treball on fan les pràctiques amb la disponibilitat que tenguin com a conseqüència de la seva activitat laboral. Sempre que es pugui, s'ha d'intentar fer les pràctiques el més a prop possible del lloc de residència o de treball.
  6.  En tots els aspectes que afecten el mòdul de Formació en Centres de Treball, s'ha de tenir en compte el que estableix l'Ordre del conseller d'Educació i Cultura de 15 de juny de 2010 per la qual es regulen les pràctiques formatives en centres de treball.

Tercer

Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (8 d'octubre de 2024)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany