Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 655467
Resolució del Conseller d'Educació i Universitats per la qual s'aprova la modificació de la Resolució del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació per la qual s'aprova la convocatòria per concedir ajuts als centres públics de les Illes Balears per a l'adquisició d'equipament cientificotècnic amb càrrec al Factor d'Insularitat, i la modificació de la Resolució de concessió del conseller d'Educació i Universitats per la qual s'aprova la concessió dels ajuts

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Codi BDNS Convocatòria: 755442

Fets

  1. El 2 de març de 2024, es va publicar en el BOIB núm. 31 la Resolució del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació per la qual s'aprova la convocatòria per concedir ajuts als centres públics de les Illes Balears per a l'adquisició d'equipament cientificotècnic amb càrrec al Factor d'Insularitat.

  2. Després de l'avaluació externa i la selecció de propostes, el 7 de maig de 2024, el secretari autonòmic d'Innovació i Societat Digital va signar, per vacant del director general de Recerca, Innovació i Transformació Digital, la Proposta de resolució per a la concessió d'ajuts als centres públics de recerca de les Illes Balears per a l'adquisició d'equipament cientificotècnic.

  3. El 8 de maig de 2024, d'acord amb l'apartat 17.5 de la convocatòria, la Proposta de resolució es va publicar a la seu electrònica de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, al web del tràmit, i es va obrir un termini de deu dies per acceptar, renunciar o al·legar.

  4. D'acord amb el que disposa el Decret 4/2024, de 17 de maig, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, corresponen a la Direcció General d'Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors les competències en matèria de foment de la recerca científica i tècnica.

  5. El 3 de juny de 2024, es publicà a la seu electrònica del Govern de les Illes Balears, després de la resolució de les al·legacions i en base a l'informe de la comissió interna, la Proposta de resolució de concessió definitiva del director general d'Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors. 

  6. Totes les entitats beneficiàries proposades per a rebre l'ajut de la convocatòria per a l'adquisició d'equipament cientificotècnic amb càrrec al Factor d'Insularitat expressaren la seva acceptació de la subvenció proposada.

  7. El 6 de juliol de 2024 (BOIB núm.89), es publica l'Ordre 22/2024, de 2 de juliol de 2024, del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació per la qual es regulen determinats aspectes de la gestió pressupostària de l'exercici de 2024 com a conseqüència de la modificació de l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. L'ordre determina que, fins al tancament de l'exercici de 2024, les funcions relatives a la gestió econòmica, la gestió pressupostària i l'exercici de la funció de control intern, a càrrec de la unitat de gestió econòmica, de la unitat de contractació administrativa i de la Intervenció General de la Comunitat Autònoma, relatives a actes, assumptes o expedients en les matèries afectades per la nova delimitació de competències, han de continuar sent exercides per les mateixes unitats a les quals corresponien aquestes funcions abans de l'entrada en vigor del Decret 4/2024, de 17 de maig.

  8. El 8 de juliol de 2024, la Intervenció General de la Comunitat Autònoma emeté l'informe de fiscalització favorable per a la concessió de les subvencions proposades.

  9. El 16 de juliol de 2024, es publicà en el BOIB (núm. 93) la Resolució del conseller d'Educació i Universitats per la qual s'aprova la concessió d'ajuts a centres públics de recerca de les Illes Balears per a l'adquisició d'equipament cientificotècnic amb càrrec al Factor d'Insularitat.

  10. D'acord amb l'apartat vuitè de la convocatòria i el punt 8 de la resolució de concessió, la data límit d'execució de les actuacions és el 15 d'octubre de 2024 i la data màxima de justificació, el 31 d'octubre de 2024.

  11. Les ajudes objecte d'aquesta convocatòria s'han pagat mitjançant una bestreta del 75 % de l'import concedit una vegada dictada la Resolució de la concessió. El pagament del 25 % restant es produirà al darrer trimestre de 2024, quan s'hagi justificat l'adquisició de l'equipament cientificotècnic en les condicions establertes a l'apartat 23 de la convocatòria.

  12. Les entitats beneficiàries han presentat mensualment un informe de seguiment a la Direcció General d'Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors. En base a aquests informes, queda patent que, malgrat l'esforç de les entitats beneficiàries, el període d'execució de les actuacions és reduït, cosa que en dificulta el compliment, dins el període d'execució de les actuacions, dels terminis i procediments imposats per la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

  13. D'acord amb l'article 24 del Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de Subvencions, poden modificar-se les condicions d'execució de l'activitat subvencionada, d'ofici o a instància del beneficiari, sempre que la modificació no alteri substancialment la naturalesa o la finalitat de la subvenció, no perjudiqui tercers i l'autoritzi l'òrgan concedent de la subvenció mitjançant una resolució expressa de modificació.

  14. El 7 d'octubre de 2024, el director general d'Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors ha emès l'informe justificatiu sobre la necessitat i conveniència d'estendre la data límit d'execució de les actuacions fins al 31 d'octubre per fer-la coincidir amb la data de justificació.

Fonaments de dret

  1. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  2. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

  3. El Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  4. L'Ordre de la consellera d'Innovació, Interior i Justícia de 26 de gener de 2010 per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d'investigació, desenvolupament tecnològic i innovació (BOIB núm. 25, de 13 de febrer).

  5. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

  6. La Resolució del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, de 26 de febrer de 2024, per la qual s'aprova la convocatòria per concedir ajuts als centres públics de recerca de les Illes Balears per a l'adquisició d'equipament cientificotècnic amb càrrec al factor d'insularitat (BOIB núm. 31, de 2 de març de 2024).

  7. La Resolució del conseller d'Educació i Universitats, de 12 de juliol de 2024, per la qual s'aprova la concessió d'ajuts a centres públics de recerca de les Illes Balears per a l'adquisició d'equipament cientificotècnic amb càrrec al Factor d'Insularitat (BOIB núm. 93, de 16 de juliol de 2024).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar la Resolució del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació per la qual s'aprova la convocatòria per concedir ajuts als centres públics de les Illes Balears per a l'adquisició d'equipament cientificotècnic amb càrrec al Factor d'Insularitat (BOIB núm. 31, de 2 de març de 2024) en el sentit següent, a l'apartat vuitè:

On diu:

Es consideren despeses subvencionables, a l'efecte d'aquesta convocatòria, les que de manera indubtable resultin necessàries i responguin a la naturalesa de l'activitat subvencionada, i es realitzin en el període d'execució que comprèn des de l'1 de gener de 2024 fins al 15 d'octubre de 2024. 

Ha de dir:

Es consideren despeses subvencionables, a l'efecte d'aquesta convocatòria, les que de manera indubtable resultin necessàries i responguin a la naturalesa de l'activitat subvencionada, i es realitzin en el període d'execució que comprèn des de l'1 de gener de 2024 fins al 31 d'octubre de 2024.         

2. Modificar la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de concessió d'ajuts a centres públics de recerca de les Illes Balears per a l'adquisició d'equipament cientificotècnic amb càrrec al Factor d'Insularitat (BOIB núm. 93, de 16 de juliol de 2024) en el sentit següent, al punt 8:

On diu:

8. Establir que l'execució de les actuacions finançades ha d'estar compresa entre l'1 de gener de 2024 i el 15 d'octubre de 2024 i que les despeses subvencionables seran les realitzades dins aquest període i que compleixen amb la resta de requisits de l'apartat 8 de la convocatòria.

Ha de dir:

8. Establir que l'execució de les actuacions finançades ha d'estar compresa entre l'1 de gener de 2024 i el 31 d'octubre de 2024 i que les despeses subvencionables seran les realitzades dins aquest període i que compleixen amb la resta de requisits de l'apartat 8 de la convocatòria.

3.  Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici d'interposar-ne qualsevol altre que es consideri oportú.

 

(Signat electrònicament: 9 d'octubre de 2024)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany