Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 645407
Resolució del conseller d’Educació i Universitats per la qual es rectifiquen els errors i es modifica la Resolució del conseller d’Educació i Universitats de 15 de juliol de 2024 per la qual es concedeixen i deneguen ajuts en espècie per a la participació de l’alumnat del quart curs d’Educació Secundària Obligatòria i del sisè curs d’Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el marc de quatre programes d’immersió lingüística en llengües estrangeres durant l’estiu del 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Per resolució del conseller d'Educació i Universitats de 7 de març de 2024 (BOIB núm. 35 de 12 de març) es van convocar ajuts en espècie per a la participació d'alumnat del quart curs d'Educació Secundària Obligatòria i del sisè curs d'Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el marc de quatre programes d'immersió lingüística en llengües estrangeres durant l'estiu del 2024.

2. Així mateix, entre finals de maig i principis de juny de 2024 es van signar els contractes corresponents als diferents programes d'immersió lingüística amb diferents empreses en el procediment que es segueix de conformitat amb la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic vinculat a aquesta convocatòria. Atès el preu d'adjudicació i l'import total màxim de cada lot del contracte de referència, es van poder concedir un total de fins a 658 ajuts en espècie: fins a 190 per a la modalitat A, fins a 10 per a la modalitat B, fins a 34 per a la modalitat C i fins a 424 per a la modalitat D.

3. En data 16 de juliol de 2024 es va publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears número 93 la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 15 de juliol de 2024 per la qual es concedeixen i deneguen ajuts en espècie per a la participació de l'alumnat del quart curs d'Educació Secundària Obligatòria i del sisè curs d'Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el marc de quatre programes d'immersió lingüística en llengües estrangeres durant l'estiu del 2024.

4. L'apartat 2 del punt tretzè de la convocatòria determina que amb l'alumnat inclòs en els llistats de reserva, ordenats segons el resultat del sorteig i per illes o localitats, s'anirà substituint, per rigorós ordre, a l'alumnat de les llistes de beneficiaris que no confirmi l'assistència en els termes del punt divuitè, renunciï o no participi en els programes per qualsevol altre motiu.

5. Així mateix, quant a les obligacions dels beneficiaris dels ajuts en espècie, d'una lectura a sensu contrario dels apartats 4 i 5 del punt vint-i-dosè de la convocatòria, es desprèn que els alumnes beneficiaris han disposat d'un termini de fins a 4 dies hàbils abans de l'inici del curs corresponent per a renunciar-hi sense incórrer en incompliment total o parcial als efectes de la revocació i el reintegrament dels ajuts en espècie.

6. Cal esmentar també que, segons l'apartat 6 del punt vint-i-dosé, no es consideraran incompliments totals o parcials als efectes de la revocació i el reintegrament dels ajuts en espècie el casos de no presentació o abandonament del programa abans de la seva finalització per motiu de malaltia, hospitalització del beneficiari o mort d'un familiar del beneficiari fins al 2on grau de parentiu o afinitat i/o les situacions anàlogues, essent necessària la seva acreditació documental.

7. En compliment de les obligacions establertes al plec de prescripcions tècniques que regeix els contractes de referència, les empreses adjudicatàries han gestionat l'acceptació dels ajuts en espècie per part dels interessats proposats com a beneficiaris, la renúncia i la substitució dels mateixos en els termes que dicten el punt tretzè i el punt divuitè de la convocatòria i han remès a la conselleria la llista definitiva de beneficiaris que han acceptat l'ajut en espècie dins del termini especificat per la convocatòria i els corresponents annexos emplenats.

8. No obstant l'anterior, durant el mes d'agost l'empresa adjudicatària del lot 1 del contracte de referència, relatiu a la modalitat A (curs immersió lingüística en llengua anglesa a l'estranger pels alumnes de 4t d'ESO), ha comunicat i acreditat a la conselleria els fets que s'esmenten a continuació i que afecten la resolució de concessió de 15 de juliol de 2024 i els seus annexos I i V:

a) L'empresa ha comunicat la renúncia d'un alumne beneficiari del torn 2 corresponent a les dates de 25 de juliol a 8 d'agost de 2024, el qual ha renunciat dins del termini que estableix la convocatòria per la qual cosa la seva renúncia pot ser acceptada i se li ha de denegar la concessió de l'ajut en espècie.

b) Així mateix, l'empresa ha comunicat una nova acceptació de l'ajut en espècie per part d'un alumne que figura a la llista de reserva de la modalitat A (annex V) i que es va produir amb posterioritat a la resolució del conseller de 15 de juliol.

c) L'empresa ha comunicat la renúncia d'un alumne beneficiari del torn 3 corresponent a les dates de 8 a 22 d'agost de 2024 , el qual ha renunciat fora del termini que estableix la convocatòria; no obstant l'anterior, aquest alumne ha acreditat que la renúncia va ser per motiu de malaltia, per la qual cosa la seva renúncia pot ser acceptada i se li ha de denegar la concessió de l'ajut en espècie.

9. En aquest mateix sentit, durant el mes d'agost l'empresa adjudicatària del lot 4 del contracte de referència, relatiu a la modalitat D (curs: Millora el teu anglès a l'estiu!), ha comunicat i acreditat a la conselleria els fets que s'esmenten a continuació i que afecten la resolució de concessió de 15 de juliol de 2024 i els seus annexos IV i VIII:

d) L'empresa ha comunicat uns errors de fet relatius a set alumnes que figuren a la llista d'alumnes en llista de reserva o que han renunciat a l'ajut de la modalitat D (annex VIII), però que van acceptar els ajuts en espècie dins termini i que haurien de figurar a la llista de beneficiaris de la modalitat D (annex IV); així com un altre error relatiu a dos alumnes que figuren tant a l'annex IV (beneficiaris) com a l'annex VIII (llista de reserva o renúncia) i que només han de figurar a l'annex VIII.

10. Com a conseqüència de tot l'anterior, es fa necessari rectificar i modificar la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 15 de juliol de 2024 per la qual es concedeixen i deneguen ajuts en espècie per a la participació de l'alumnat del quart curs d'Educació Secundària Obligatòria i del sisè curs d'Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el marc de quatre programes d'immersió lingüística en llengües estrangeres durant l'estiu del 2024 i els seus annexos I, IV, V i VIII relatius als ajuts en espècie de les modalitats A i D.

Fonaments de dret

1. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que les administracions públiques podran, rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessats els errors materials, de fet o aritmètics existents als seus actes.

2. L'article 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que la revocació dels actes de gravamen o desfavorables i la rectificació dels errors materials, aritmètics i de fet en actes i disposicions administratives correspon a l'òrgan que ha dictat l'acte o la disposició.

3. Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre).

4. Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 122, de 2 de setembre).

5. Ordre de la consellera d'Educació i Cultura, d'1 de juliol de 2009, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol).

6. Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 7 de març de 2024 per la qual es convoquen ajuts en espècie per a la participació de l'alumnat del quart curs d'Educació Secundària Obligatòria i del sisè curs d'Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el marc de quatre programes d'immersió lingüística en llengües estrangeres durant l'estiu del 2024 (BOIB núm. 35, de 12 de març).

7. Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 15 de juliol de 2024 per la qual es concedeixen i deneguen ajuts en espècie per a la participació de l'alumnat del quart curs d'Educació Secundària Obligatòria i del sisè curs d'Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el marc de quatre programes d'immersió lingüística en llengües estrangeres durant l'estiu del 2024 (BOIB núm. 93, de 16 de juliol).

Per tot això, vista la proposta de resolució de la directora general de Planificació i Gestió Educatives, dict la següent

Resolució

Primer. Rectificar els errors advertits en els annexos IV i VIII de la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 15 de juliol de 2024 per la qual es concedeixen i deneguen ajuts en espècie per a la participació de l'alumnat del quart curs d'Educació Secundària Obligatòria i del sisè curs d'Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el marc de quatre programes d'immersió lingüística en llengües estrangeres durant l'estiu del 2024 relatius als alumnes beneficiaris següents, que s'eliminen de l'annex VIII i s'incorporen a l'annex IV:

 

Eivissa i Formentera

Modalitat

Llinatges, Nom

DNI o NIE

D

CANET FERNANDEZ, AYNARA

***1243**

 

Mallorca

Modalitat

Llinatges, Nom

DNI o NIE

D

PEÑA MARTINEZ, HEFZIBA

****8233*

D

PINHEIRO SANCHEZ, ELENA

***2314**

D

TAMARIT FERRAGUT, ELVIRA

***5071**

D

CASTAÑER COMAS, PAU

***7360**

D

DOMINGO GARCIA, FERRAN

***6500**

D

MOROMENACHO LEON, THAIS-IRIEL

***7449**

Segon. Rectificar els errors advertits en els annexos IV i VIII de la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 15 de juliol de 2024 per la qual es concedeixen i deneguen ajuts en espècie per a la participació de l'alumnat del quart curs d'Educació Secundària Obligatòria i del sisè curs d'Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el marc de quatre programes d'immersió lingüística en llengües estrangeres durant l'estiu del 2024 relatius als alumnes següents, que s'eliminen de l'annex IV:

Mallorca

Modalitat

Llinatges, Nom

DNI o NIE

D

SERRANO VINAGRE, ELENA

***6506**

D

DURÀN MORALES, MARTINA

-

Tercer. Aprovar la concessió dels ajuts en espècie a l'alumne següent:

Mallorca

Modalitat

Llinatges, Nom

DNI o NIE

A

BELLO TORRES, ZAIRA

***9870**

Quart. Acceptar les renúncies dins termini dels alumnes que s'esmenten a continuació i denegar-los la concessió dels ajuts en espècie:

Mallorca

Modalitat

Llinatges, Nom

DNI o NIE

A

TORTELLA TAPADA, PAU

***7199**

A

ZHANG , KEXIN

****5428*

Cinquè. Modificar els annexos I, IV, V i VIII de la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 15 de juliol de 2024 per la qual es concedeixen i deneguen ajuts en espècie per a la participació de l'alumnat del quart curs d'Educació Secundària Obligatòria i del sisè curs d'Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el marc de quatre programes d'immersió lingüística en llengües estrangeres durant l'estiu del 2024 en els termes indicats anteriorment i amb efectes des de la data de publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears de la resolució de concessió a dalt esmentada.

Sisè. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució i els annexos I, IV, V i VIII modificats de la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 15 de juliol de 2024 per la qual es concedeixen i deneguen ajuts en espècie per a la participació de l'alumnat del quart curs d'Educació Secundària Obligatòria i del sisè curs d'Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el marc de quatre programes d'immersió lingüística en llengües estrangeres durant l'estiu del 2024 al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució -que exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (4 d'octubre de 2024)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany

Documents adjunts