Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 640988
Resolució del Conseller d’Educació i Universitats, a proposta de la directora general de Planificació i Gestió Educatives, per la qual s’amplia el termini màxim per presentar el compte justificatiu fixat a la Resolució del conseller d’Educació i Universitats per la qual es convoquen els ajuts econòmics per al curs 2023-2024 per contribuir al sosteniment de les escoles de música i/o dansa públiques reconegudes per la Conselleria d’Educació i Universitats els titulars de les quals siguin administracions públiques territorials, corporacions locals o patronats municipals i dels conservatoris municipals de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 6 de juliol de 2024 es va publicar, al BOIB núm. 89, la Resolució del conseller d'Educació i Universitats, a proposta de la directora general de Planificació i Gestió Educatives, per la qual es convoquen els ajuts econòmics per al curs 2023-2024 per contribuir al sosteniment de les escoles de música i/o dansa públiques reconegudes per la Conselleria d'Educació i Universitats els titulars de les quals siguin administracions públiques territorials, corporacions locals o patronats municipals i dels conservatoris municipals de les Illes Balears.

2. L'apartat segon de la base novena de la citada convocatòria estableix que «la Conselleria d'Educació i Universitats ha d'obtenir d'ofici els certificats que acrediten que els sol·licitants es troben al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i de les obligacions tributàries amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària i la Hisenda autonòmica, si s'autoritza l'òrgan instructor del procediment perquè, si escau, obtingui directament l'acreditació de les obligacions amb la Seguretat Social i de les obligacions tributàries amb l'Agència Estatal d'administració Tributària. En cas que l'entitat sol·licitant no indiqui expressament aquesta autorització en l'apartat corresponent de l'annex 2 de la sol·licitud, haurà d'aportar juntament amb la sol·licitud els documents originals següents:

- Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social que indiqui que està al corrent de les obligacions davant de la Seguretat Social.

- Certificat que acredita el compliment de les obligacions tributàries amb lAEAT.

- Certificat que acredita el compliment de les obligacions tributàries amb la hisenda autonòmica.

3. L'apartat f) de l'article 12 de l'Ordre de Bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura estableix que «el termini màxim de justificació de la subvenció, que pot ser una data concreta o una data determinable comptadora des del termini d'acabament de l'activitat que, si és el cas, fixi la convocatòria.

4. L'apartat cinquè de la base setzena de la convocatòria de referència estableix que el termini per presentar el compte justificatiu (Annex 8), signat pel representant de l'entitat beneficiària, o l'informe de veracitat i regularitat de despeses i ingressos imputables a la subvenció, signat per l'interventor de l'administració beneficiària (Annex 9), és a partir de la publicació de la proposta de resolució de concessió i denegació dels ajuts, prevista a l'apartat dotzè d'aquest annex, fins l'11 d'octubre de 2024, ambdós inclosos.

5. A data d'avui, la comissió avaluadora no ha pogut obtenir d'ofici els certificats que acrediten que els sol·licitants es troben al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i de les obligacions tributàries amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària, i sense aquesta informació no és possible publicar la proposta de resolució de concessió i denegació dels ajuts i al·legacions dels possibles beneficiaris, per tant no es podrà complir per part dels beneficiaris el termini citat a l'apartat anterior.

6. L'article 13.3 de l'Ordre de la Conselleria d'Educació i Cultura, d'1 de juliol de 2009, per la qual s'estableixen las bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura estableix que «es pot ampliar el termini màxim d'acabament de l'activitat i/o la justificació a que es refereix la lletra f) del punt anterior, per mitjà d'una resolució motivada de l'òrgan competent per resoldre, sempre que amb això no es perjudiquin drets de terceres persones, d'acord amb el que estableix l'article 49 de la Llei 30/1992» (aquesta referència s'ha d'entendre feta a l'article 32 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú).

7. L'article 32 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, disposa que: «L'Administració, excepte precepte en contrari, podrà concedir d'ofici o a petició dels interessats una ampliació dels terminis establerts que no excedeixi de la meitat, si les circumstancies ho aconsellen i no es perjudiquen drets de tercers».

Per tant, en vista de que les circumstàncies ho aconsellen i no es perjudiquen drets de tercers, es considera necessari ampliar el termini per presentar el compte justificatiu previst a l'apartat cinquè de la base setzena de la convocatòria, en els termes prevists a l'article 13.3 de l'Ordre de la Conselleria d'Educació i Cultura, d'1 de juliol de 2009, per la qual s'estableixen las bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura.

Fonaments de dret

1. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

2. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació.

3. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre.

4. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears regula en el capítol VII els ensenyaments de règim especial.

5. El Decret 37/1999, de 9 d'abril, pel qual es regulen les escoles de música i dansa de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

6.El Decret 5/2024, de 29 de maig, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol; pel Decret 17/2023, de 23 d'agost; pel Decret 1/2024, de 4 de gener, i pel Decret 4/2024, de 17 de maig estableix que la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives és competent en els ensenyaments de règim especial.

7. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

8. El Text Refós de la Llei de Subvencions, aprovada per Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

9. L' Ordre de la consellera d'Educació i Cultura, d'1 de juliol de 2009, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura

10. La Resolució del conseller d'Educació i Universitats, a proposta de la directora general de Planificació i Gestió Educatives, per la qual es convoquen els ajuts econòmics per al curs 2023-2024 per contribuir al sosteniment de les escoles de música i/o dansa públiques reconegudes per la Conselleria d'Educació i Universitats els titulars de les quals siguin administracions públiques territorials, corporacions locals o patronats municipals i dels conservatoris municipals de les Illes Balears.

11. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú.

Per tot això, de conformitat amb l'article 13.3 de l'Ordre de bases anteriorment esmentada, propòs al Conseller d'Educació i Universitats que dicti una Resolució en els termes següents

Proposta de resolució

Primer. Ampliar el termini per presentar el compte justificatiu (Annex 8), signat pel representant de l'entitat beneficiària, o l'informe de veracitat i regularitat de despeses i ingressos imputables a la subvenció, signat per l'interventor de l'administració beneficiària (Annex 9),i a aquest efecte, modificar l'apartat cinquè de la base setzena de la Resolució del conseller d'Educació i Universitats, a proposta de la directora general de Planificació i Gestió Educatives, publicada en el BOIB num. 89 de 6 de juliol de 2024,per la qual es convoquen els ajuts econòmics per al curs 2023-2024 per contribuir al sosteniment de les escoles de música i/o dansa públiques reconegudes per la Conselleria d'Educació i Universitats els titulars de les quals siguin administracions públiques territorials, corporacions locals o patrons municipals i dels conservatoris municipals de les Illes Balears de la manera següent:

«El termini per presentar el compte justificatiu (Annex 8), signat pel representant de l'entitat beneficiària, o l'informe de veracitat i regularitat de despeses i ingressos imputables a la subvenció, signat per l'interventor de l'administració beneficiària (Annex 9), és de deu dies hàbils comptadors a partir de la data de la publicació de la proposta de resolució de concessió i denegació dels ajuts, prevista a l'apartat dotzè d'aquest annex, ambdós inclosos».

Segon. Notificar aquesta Resolució als interessats.

Tercer. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears

 

Per tot això dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes

Interposició de Recursos

Aquesta Resolució, d'acord amb l'establert a l'article 32.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú no es susceptible de recurs, sense perjudici del procedent contra la Resolució que posi fi al procediment.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (3 d'octubre de 2024)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany

La directora general de Planificació i Gestió Educatives proposant Catalina Maria Ginart Serrano