Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 639848
Resolució del conseller d’Educació i Universitats, a proposta de la directora general de Formació Professional i Ordenació Educativa, per la qual s'adjudiquen els Premis Extraordinaris de Batxillerat corresponents al curs 2023-2024 i es publica la relació definitiva d’alumnes mereixedors dels Premis

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 1 d'octubre de 2024, la directora general de Formació Professional i Ordenació Educativa ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1.  L'educació és la principal riquesa i el recurs bàsic d'un país i dels seus ciutadans. Les societats actuals donen gran importància a l'educació que reben els infants, ja que és el mitjà més adequat per desenvolupar les capacitats, definir la personalitat, configurar la comprensió de la realitat i conformar la pròpia identitat.

2. La Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig d'Educació estableix entre els seus principis l'exigència de proporcionar una educació de qualitat a tots els ciutadans, tenint en compte l'equitat que garanteixi la igualtat d'oportunitats per al desenvolupament de la personalitat a través de l'educació, la inclusió educativa, la igualtat de drets i oportunitats, també entre dones i homes, que ajudin a superar qualsevol discriminació i l'accessibilitat universal a l'educació, i que actuï com un element compensador de les desigualtats personals, culturals, econòmiques i socials, amb especial atenció a aquelles que es derivin de qualsevol tipus de discapacitat, d'acord amb el que s'estableix en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, ratificada el 2008 per Espanya.

3. De conformitat amb el que disposa el Decret 5/2024, de 29 de maig, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol; pel Decret 17/2023, de 23 d'agost; pel Decret 1/2024, de 4 de gener, i pel Decret 4/2024, de 17 de maig, la direcció general competent per convocar els Premis Extraordinaris de Batxillerat és la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa.

4. Mitjançant la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 14 de maig de 2024 (BOIB núm. 64, de 16 de maig de 2024) es convoquen els Premis Extraordinaris de Batxillerat de les Illes Balears corresponents al curs 2023-2024.

5. En data 8 de juliol es va publicar la Resolució de la directora general de Formació Professional i Ordenació Educativa per la qual es fa pública la relació provisional d'alumnes que han obtingut el Premi Extraordinari de Batxillerat a les Illes Balears corresponents al curs 2023-2024, a la web de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa d'acord amb l'apartat tretzè de la Resolució de 14 de maig de 2024.

6. A més, la base catorzena de la convocatòria fixava un termini de tres dies hàbils comptadors a partir del següent a la data de publicació de la relació provisional, per poder presentar al·legacions telemàticament a la seu electrònica unificada (SEU) de la CAIB (https://www.caib.es/seucaib/ca/200/persones/), en el Registre de la Conselleria d'Educació i Universitats, de les direccions territorials de Menorca i de Eivissa i Formentera o a qualsevol dels llocs que preveu els apartats 4 i 5 de l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Finalitzat es termini fixat sense reclamacions, es disposa de la relació definitiva d'alumnes premiats.

7. En l'apartat quinzè de la Resolució de 14 de maig s'assenyala que la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa és l'òrgan encarregat d'elaborar la proposta de resolució amb la relació definitiva d'alumnes premiats i d'elevar-la al conseller d'Educació i Universitats perquè dicti la resolució definitiva una vegada resoltes les reclamacions corresponents.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig d'Educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig d'Educació.

2. El Decret 5/2024, de 29 de maig, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol; pel Decret 17/2023, de 23 d'agost; pel Decret 1/2024, de 4 de gener, i pel Decret 4/2024, de 17 de maig.

3. La Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 14 de maig de 2024 per la qual es convoquen els Premis Extraordinaris de Batxillerat a les Illes Balears corresponents al curs 2023-2024.

4. La Resolució de la directora general de Formació Professional i Ordenació Educativa de 8 de juliol de 2024 per la qual es fa pública la relació provisional d'alumnes que han obtingut el Premi Extraordinari de Batxillerat a les Illes Balears corresponents al curs 2023-2024

Per tot això,

Propòs al conseller d'Educació i Universitats que dicti una Resolució en els termes següents:

1. Adjudicar els Premis Extraordinaris de Batxillerat, corresponents al curs 2023-2024, als alumnes següents:

  1.  Bover Exposito, Marta
  2.  Castilla Cabrer, Joaquim
  3.  Escanelles Sureda, Joan
  4.  Gutiérrez Fuster, Carla
  5.  Iglesias Rebollo, Ana
  6.  Zheng, Leo

 2. Aquesta distinció ha de ser anotada a l'expedient i a l'historial acadèmic de l'alumne que ha obtingut el premi extraordinari pel secretari del centre on ha finalitzat els estudis de batxillerat.

3. De l'obtenció d'aquest premi, se'n deriven els beneficis següents:

  1.  Optar, prèvia inscripció, al premi nacional de batxillerat.
  2.  Gaudir d'exempció total del pagament dels preus públics per serveis acadèmics en el primer curs d'estudis superiors en un centre públic de l'àmbit territorial de les Illes Balears
  3.  Rebre de la Conselleria d'Educació i Universitats un import de 800,00 €, d'acord amb el procediment establert a la Resolució de la convocatòria.

4. Ordenar la publicació d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la web de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa.

Per tot això, dict la següent,

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en el mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

(Signat electrònicament: 2 d'octubre de 2024) El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany

(Signat electrònicament: 1 d'octubre de 2024)

La directora general proposant Maria Isabel Salas Sánchez