Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CAPDEPERA

Núm. 639105
Aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, a la sessió de dia 2 d'agost de 2024, va aprovar provisionalment la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana.

Una vegada sotmès l'acord al tràmit d'informació pública no s'hi han presentat al·legacions dins del termini establert. Per això, per Providència de Batllia s'ha elevat automàticament a definitiu l'acord fins aleshores provisional.

Així, de conformitat amb l'establert als apartats 3 i 4 de l'article 17 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les hisendes locals -TRLRHL-, s'insereix a continuació el text íntegre de la modificació, que entra en vigor l'endemà de la publicació d'aquest edicte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears:

Es modifica i queda de la manera següent:

«ARTICLE 8 

1. La base imposable d'aquest Impost està constituïda per l'increment real del valor dels terrenys de naturalesa urbana, posat de manifest en el moment de la meritació i experimentat al llarg d'un període màxim de 20 anys. 

2. Per determinar la base imposable, mitjançant el mètode d'estimació objectiva, es multiplicarà el valor del terreny en el moment de la meritació pel coeficient que correspongui al període de generació conforme a les regles previstes en l'apartat 4 d'aquest article.

3. Quan, a instàncies del subjecte passiu conforme al procediment establert en l'article 104.5 de la Llei 2/2004, reguladora de les hisendes locals, es constati que l'import de l'increment de valor és inferior a l'import de la base imposable determinada mitjançant el mètode d'estimació objectiva, es prendrà com a base imposable l'import d'aquest increment de valor. 

4. El període de generació de l'increment de valor serà el nombre d'anys al llarg dels quals s'hagi posat de manifest aquest increment. 

Així, a l'efecte del que disposa el paràgraf anterior, en els supòsits de no subjecció, tret que per llei s'indiqui una altra cosa, per calcular el període de generació de l'increment de valor posat de manifest en una posterior transmissió del terreny es prendrà com a data d'adquisició aquella en la qual es va produir l'anterior meritació de l'impost. Així, en el còmput del nombre d'anys transcorreguts es prendran anys complets; és a dir, sense tenir en compte les fraccions d'any. En cas que el període de generació sigui inferior a 1 any es prorratejarà el coeficient anual tenint en compte el nombre de mesos complets; és a dir, sense tenir en compte les fraccions de mes. 

El coeficient que s'ha d'aplicar sobre el valor del terreny en el moment de la meritació serà, per a cada període de generació, el màxim actualitzat vigent, d'acord amb l'article 107.4 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les hisendes locals. En cas que les Lleis de Pressupostos Generals de l'Estat, o una altra norma dictada amb aquest efecte, actualitzin aquests coeficients, s'entendran automàticament modificats, aleshores l'Alcaldia/Òrgan de Gestió Tributària quedarà facultat per a donar publicitat als coeficients que resultin aplicables, mitjançant resolució.”

 

Capdepera, en la data de la signatura electrònica (3 d'octubre de 2024)

La batlessa Mireia Francesca Ferrer Jaume