Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE CULTURA I PATRIMONI

Núm. 638036
Resolució de modificació puntual del Programa per a la restauració dels molins de vent d’extracció d’aigua del Pla de Sant Jordi de Palma, pluriennal 2024-2027, per a ampliar el termini per participar

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 2 d'octubre de 2024, la vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura i Patrimoni ha dictat, entre d'altres, la següent resolució:

“Antecedents

1.-El 23 de juliol de 2024, la vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura i Patrimoni va aprovar el Programa per a la restauració dels molins de vent d'extracció d'aigua del pla de sant Jordi de Palma, pluriennal 2024-2027 (BOIB núm. 99 de 27 de juliol de 2024).

2.- A partir de la publicació d'aquest Programa s'ha tingut coneixement que hi ha moltes persones interessades en participar-hi, però que han manifestat que el temps atorgat per la seva presentació és insuficient, sol·licitant una ampliació de termini per poder presentar-se complint els requisits establerts en aquest Programa.

3.- L'1 d'octubre de 2024, el cap del Servei Jurídic de Patrimoni Històric ha emès informe proposta per la modificació puntual del punt novè del Programa per a la restauració dels molins de vent d'extracció d'aigua del pla de sant Jordi de Palma, pluriennal 2024-2027, on motiva que: [...] el termini de presentació de sol·licituds fixat al punt novè del Programa es va fer tenint en compte la complexitat amb la tramitació de les sol·licituds, complexitat que una vegada s'han dut a terme reunions per informar als eventuals interessats, s'ha pogut comprovar que el termini establert és clarament insuficient[...]. A l'informe es proposa ampliar el termini de presentació de sol·licituds per participar-hi fins el 15 de novembre de 2024 a les 23h 59'.

Fonaments de dret

Primer.- Competències

El Consell Insular de Mallorca exerceix les competències en matèria de Patrimoni Històric des de l'entrada en vigor de la Llei 6/1994, de 13 de desembre, de traspàs de les competències de Cultura, Patrimoni, Promoció Sòciocultural, Dipòsit de llibres i Política Lingüística de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 159, de 29/12/1994). Amb l'aprovació de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, les competències en matèria de patrimoni històric es consideren com a pròpies d'acord amb el seu article 70. Entre aquestes competències es troba la de vetllar per la conservació del patrimoni cultural. L'art. 73 estableix que corresponen als consells insulars, en les matèries que aquest Estatut els atribueix competència pròpia, l'exercici de l'activitat de foment.

La tramitació i gestió d'aquest expedient se subjecta als principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat, no discriminació, eficàcia i eficiència. A tal efecte, es destina el personal del Servei de Patrimoni Històric, no s'aprova despesa ni s'adquireixen compromisos de despeses ni es realitza cap despesa pròpiament dita ja que l'aportació de materials i condicionament per l'accés els assumeix la propietat mitjançant conveni subscrit entre les parts.

Segon.  Modificació puntual del programa per ampliar el termini de presentació de sol·licituds

La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, a l'article 32 diu:

«Ampliació

1. L'Administració, excepte precepte en contra, pot concedir d'ofici o a petició dels interessats una ampliació dels terminis establerts que no excedeixi la meitat d'aquests, si les circumstàncies ho aconsellen i amb això no es perjudiquen drets de tercer. L'acord d'ampliació s'ha de notificar als interessats.»

Atès l'exposat és adient modificar el punt novè del Programa per a la restauració dels molins de vent d'extracció d'aigua del pla de sant Jordi de Palma, pluriennal 2024-2027, per ampliar el termini de presentació de sol·licituds per participar fins el 15 de novembre de 2024 a les 23h 59'.

Tercer.- Competència

Correspon resoldre l'ampliació del termini de sol·licituds a la persona titular del Departament de Cultura i Patrimoni, al ser l'òrgan que va resoldre l'aprovació del  Programa per a la restauració dels molins de vent d'extracció d'aigua del pla de sant Jordi de Palma, pluriennal 2024-2027, de conformitat amb la disposició transitòria primera de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, en relació als articles 1 i 2 del Decret de Presidència del Consell pel qual es determina l'organització del Consell Insular de Mallorca.

Per tot el que s'ha exposat i en ús de les atribucions conferides,

RESOLC

1. Aprovar la modificació del punt novè del Programa per a la restauració dels molins de vent d'extracció d'aigua del pla de sant Jordi de Palma, pluriennal 2024-2027 ampliant el termini per a la presentació de sol·licituds fins el 15 de novembre de 2024 a les 23h 59'.

2. Publicar aquest Acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).”

 

Palma, (signat electrònicament: 3 d'octubre de 2024)

El secretari de la Comissió insular de Patrimoni Històric Miguel Barceló Llompart