Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

INSTITUT MENORQUÍ D'ESTUDIS

Núm. 637189
Decret de presidència núm. 21/2024 de 1 d'octubre de 2024, relatiu a la modificació de l'oferta pública d'ocupació de l'IME de l'any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 7 de desembre de 2023 el Consell Rector va aprovar l'oferta d'ocupació pública extraordinària corresponent a l'any 2023 d'acord amb la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, i la Llei 31/2022, de 23 de desembre, de Pressupost general de l'Estat per a l'any 2023, de conformitat amb les places que figuraven a la plantilla vigent del Pressupost general del Consell Insular.

En l'esmentat acord es va proposar així mateix al Consell insular la modificació de la plantilla de personal amb l'objectiu que, en el moment de la convocatòria del procés selectiu, les places a convocar es poguessin adequar a la modificació proposada pel Consell Rector. La modificació proposada era la següent:

Pressupost 2023

(prorrogat per al 2024)

Places existents

 

Proposta de modificació

Tècnic superior

Tècnic investigador de medi marí

Tècnic mitjà

Tècnic d'edicions

Tècnic mitjà

Tècnic d'àmbit social

En el Ple del Consell Insular de Menorca de 23 de setembre de 2024 es va dur a terme l'aprovació inicial de la modificació pressupostària de la plantilla de personal de l'IME d'acord amb la petició del Consell Rector (BOIB núm. 127 de 26.9.2024).

En la sessió del Consell Rector de dia 19 de setembre de 2024 es van aprovar les bases generals que han de regir les ofertes públiques d'ocupació de l'Institut d'ara endavant, així com la modificació de tres fitxes de llocs de treball i la incorporació d'una nova fitxa al catàleg de llocs de treball.

Per a la continuació de la tramitació és necessari modificar l'oferta pública aprovada per tal d'adequar-la a la modificació de la plantilla que ha aprovat el Ple del Consell Insular i a continuació aprovar les bases específiques i la convocatòria dels processos selectius corresponents.

La modificació de la plantilla pressupostària requereix 15 dies d'exposició pública i l'acord d'aprovació inicial per part del Ple del Consell Insular estableix que, en el cas que durant el termini esmentat no es presenti cap al·legació, l'acord fins aleshores provisional esdevindrà definitiu.

Per altra banda, mitjançant el Decret de presidència núm. 19/2021, de data 6 d'octubre de 2021, es va aprovar la subscripció d'un contracte laboral d'interinatge per al lloc de tècnic d'edicions i arxiu, amb efectes de dia 13 d'octubre de 2021, i fins que la plaça es cobrís en propietat i sempre tenint present que transcorreguts tres anys des del nomenament del personal laboral temporal s'havia de produir la fi de la relació laboral d'interinitat, que, per tant, hauria de finalitzar en aquest cas el dia 12 d'octubre de 2024. No obstant l'anterior, de conformitat amb la disposició addicional quarta del Reial decret llei 32/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reforma laboral, la garantia de l'estabilitat en l'ocupació i la transformació del mercat de treball, en relació amb la Llei 20/2021, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, el contracte es pot prorrogar fins a la cobertura definitiva del lloc, sempre que abans de l'acabament de la vigència d'aquest s'hagi publicat la convocatòria corresponent per a la cobertura definitiva del lloc en qüestió, i que la durada màxima del procés de selecció no superi els tres anys establerts per a la tramitació de l'oferta pública d'ocupació, d'acord amb l'art. 70 TREBEP.

L'oferta pública extraordinària d'ocupació inclou la plaça anteriorment esmentada i es considera del tot necessari avançar en la convocatòria de l'oferta pública, condicionada al fet que no es presentin al·legacions a la modificació de la plantilla aprovada pel Ple del Consell Insular de Menorca dia 23 de setembre que en determinin la revisió, amb l'objectiu d'evitar que el lloc de feina en qüestió, que es considera essencial per al compliment de les finalitats de l'IME, quedi vacant fins a la resolució del corresponent procediment selectiu.

Atès finalment l'acord adoptat a aquest efecte el 3 de setembre de 2024 pel Consell Rector de delegació en el president de l'IME;

 

RESOLC

PRIMER. Aprovar la modificació de l'oferta pública d'ocupació extraordinària de l'IME corresponent a l'any 2023, per tal d'adequar-la a la modificació de la plantilla aprovada pel Ple del Consell Insular el 23.9.2024, de forma que resti de la manera següent:

Plaça

REL. JUR.

GRUP

Places ofertes

Tècnic/a-investigador medi marí

LAB/FUNC

A1

1

Tècnic/a d'edició

LAB/FUNC

A2

1

Tècnic/a d'àmbit social

LAB/FUNC

A2

1

Administratiu

FUNC

C1

1

Total

 

 

4

SEGON. L'acord a què fa referència el primer punt d'aquesta resolució resta condicionat al fet que no es presentin al·legacions a l'expedient de modificació pressupostària de la plantilla de l'IME aprovat inicialment, sempre que la seva resolució afecti la tramitació de l'esmentada oferta pública.

TERCER. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el tauler d'edictes de l'IME, sense perjudici que produeixi efectes des del moment en què s'adopti.

 

Signat en el lloc i la data que consta en la signatura electrònica (2 d'octubre de 2024)

El president Joan Pons Torres