Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 634560
Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics per la qual es concedeixen els ajuts relatius a la convocatòria de subvencions per donar suport a fires, festivals, cicles de concerts, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l’any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 27 de febrer de 2024 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 29 la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics per la qual es convoquen subvencions per donar suport a fires, festivals, cicles de concerts, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2024.

2. En data 2 de març de 2024 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 31, la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics de correcció d'errades de la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics per la qual es convoquen subvencions en règim de concurrència competitiva per donar suport a fires, festivals, cicles de concerts, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2024.

3. En data 22 d'abril, d'acord amb el que estableix el punt 10 de la convocatòria, es va publicar la llista provisional d'admesos i exclosos de totes les sol·licituds rebudes, en la qual s'especificava les deficiències i mancances detectades en la documentació presentada. Aquesta llista es va publicar a la seu electrònica de la CAIB i al web de l'IEB. Els interessats van disposar d'un termini de deu dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació per esmenar les deficiències detectades.

4. En data 4 de juny, transcorregut el termini per esmenar i una vegada revisada la documentació presentada, es va publicar la llista definitiva d'admesos i exclosos, aquesta llista va ser modificada en data 26 de juny a causa d'una errada. Un total de 7 van resultar exclosos i s'inclouen a l'annex 2.

5. Les 75 sol·licituds admeses es varen traslladar a les diverses Comissions Avaluadores, que es reuniren en les dates de 5, 17, 19, 21, 27, 28 de juny, 8 i 9 de juliol per valorar les sol·licituds i elaborar l'informe corresponent, que ha de servir de base a l'òrgan instructor per dictar la proposta de resolució, d'acord amb el punt 14.2. de la convocatòria.

6. En data 20 de juliol de 2024 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 96 la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics per la qual es modifica la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics per la qual es convoquen subvencions en règim de concurrència competitiva per donar suport a fires, festivals, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2024, que ampliava el crèdit en 239.000 euros.

7. En data 23 de juliol de 2024 es va publicar al web de l'IEB la Proposta de resolució de concessió de les subvencions esmentades, d'acord amb el punt 14.3 de la convocatòria.

8. Es varen presentar 20 al·legacions contra la Proposta de resolució esmentada, de les quals 10 han estat estimades.

9. Atès que hi havia diversos expedients de la modalitat d'Audiovisuals que es varen presentar a la convocatòria de subvencions per fomentar l'organització de festivals i certàmens cinematogràfics de la conselleria de Turisme, Cultura i Esports, que d'acord amb el puny 21.2. no es poden subvencionar els mateixos conceptes, es va requerir als sol·licitants afectats que aportassin informació de quins conceptes s'imputaven a cada convocatòria i amb aquesta informació s'han recalculat els imports subvencionables.

10. A data d'avui publica al Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics per la qual es modifica la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics per la qual es convoquen subvencions en règim de concurrència competitiva per donar suport a fires, festivals, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2024, que amplia el crèdit en 325.000 euros.

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions.

2. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura, d'1 de juliol de 2009, per al qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol de 2009).

3. La Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics per la qual es convoquen subvencions per donar suport a fires, festivals, cicles de concerts, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2024 (BOIB núm 29, de 27 de febrer de 2024).

4. La Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics de correcció d'errades de la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics per la qual es convoquen subvencions en règim de concurrència competitiva per donar suport a fires, festivals, cicles de concerts, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2024. (BOIB núm. 31, de 2 de març de 2024).

5. La Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics per la qual es modifica la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics per la qual es convoquen subvencions en règim de concurrència competitiva per donar suport a fires, festivals, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2024 (BOIB núm. 96, de 20 de juliol de 2024).

6. La Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics per la qual es modifica la Resolució del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics per la qual es convoquen subvencions en règim de concurrència competitiva per donar suport a fires, festivals, trobades, jornades i premis del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2024, amb la mateixa data de la present Resolució.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Aprovar i concedir subvencions per un import total 1.714.000 €, a favor dels beneficiaris que s'inclouen en l'annex 1.

2. Autoritzar i disposar la despesa a favor dels beneficiaris que figuren en l'annex 1, amb càrrec al capítol IV del pressupost de l'IEB, amb els imports que es detallen en l'annex esmentat.

3. Denegar la concessió de subvencions a les sol·licituds que s'inclouen en l'annex 2.

4. Comunicar Circ Bover S.L., Alternatilla, Ensaïmada Musical SL, Nat Projectes. Serveis Culturals, Estudi Zero Teatre Societat Cooperativa i Fona Artists SL que s'accepten les despeses amb persones o entitats vinculades.

Acceptar parcialment es despeses amb persones o entitats vinculades d'Alma Concerts denegant els honoraris dels beneficiaris de la subvenció (representants i membres de la junta directiva) i Associació Xarxa Cinema denegant les despeses per tasques de gestió i coordinació.

I denegar les sol·licituds de Associació Ensemble Tramuntana, Mèdit, associació cultural, Eima Creació, Associació Cultural 1830, Associació MIA Cultura, Swing Tap Mallorca, Suscultura S. Micrcoop, Associació Orquestra De Cambra De Mallorca, Associació Mallorca Musical, El Obrador de lo Real, SL, Festivales Chopin de Valldemossa, per tractar-se d'honoraris dels beneficiaris de la subvenció (representants i membres de la junta directiva).

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el president de l'Institut d'Estudis Baleàrics en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 1 d'octubre de 2024)

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics Jaime Bauzá Mayol

Documents adjunts