Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SÓLLER

Núm. 630208
Extracte de la convocatòria d'ajudes a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri, en l'àmbit ERRP delimitat i en el marc del Plan de Recuperació, Transformació i Resiliència-finançat per la Unió Europea-Next Generation EU, regulat en el Reial Decret 853/2021, de 5 d'octubre, modificat per la disposició final segona del RD 903/2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En sessió celebrada el 13 de març de 2024, el Plenari de l'Ajuntament de Sóller va aprovar les bases de la convocatòria del Programa 1 d'ajuda a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri, en l'àmbit ERRP delimitat i en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència- finançat per la Unió Europea-Next Generation EU, regulat en el Reial decret 853/2021, de 5 d'octubre, modificat per la disposició final segona del RD 903/2022.

D'acord amb l'articulo 9.3 de la Llei 38/2017, del 17 de novembre, General de Subvencions, per mitjà del present edicte es publiquen les referides bases.

(Signat electrònicament: 30 de setembre de 2024)

El batle Miguel Nadal Vaquer

 

BASES REGULADORES I LA CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA 1 D'AJUDES A LES ACTUACIONS DE REHABILITACIÓ A NIVELL DE BARRI, EN L'ÀMBIT ERRP DELIMITAT I EN EL MARC DEL PLA DE RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA- FINANÇAT PER LA UNIÓ EUROPEA-NEXT GENERATION EU, REGULAT EN EL REIAL DECRET 853/2021, DE 5 D'OCTUBRE, MODIFICAT PER LA DISPOSICIÓ FINAL SEGONA DEL RD 903/2022.

CODI BDNS (NO MINIMIS): 786081

CODI BDNS (MINIMIS): 786048

De conformitat amb el qual preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet es pot consultar a la base de dades nacional de subvencions.

El text íntegre de la convocatòria i els models normalitzats de sol·licitud i justificació de les subvencions es pot trobar en la seu electrònica de l'Ajuntament de Sóller.

1. Objecte

L'objecte d'aquestes bases és desenvolupar i aprovar la convocatòria pública d'ajudes en el marc del Component 2, Inversió C02. I01 “Programa de rehabilitació per a la recuperació econòmica i social en entorns residencials“ del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançades per la Unió Europea “Next Generation EU” i gestionat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana corresponents al Programa 1, denominat Actuacions de Rehabilitació a nivell de barri, que té per objecte el finançament de la realització conjunta d'obres de rehabilitació en edificis d'ús predominantment residencial i habitatges, incloses els habitatges unifamiliars dins de l'àmbit d'actuació denominat Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP)

2. Beneficiaris

Podran ser beneficiaris destinataris últims de les ajudes i sol·licitar les ajudes a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri previstes en aquesta convocatòria:

  1. Els propietaris o usufructuaris d'habitatges unifamiliars aïllats o agrupades en fila i d'edificis existents de tipologia residencial d'habitatge col·lectiu, així com dels seus habitatges, bé siguin persones físiques o bé tenguin personalitat jurídica de naturalesa privada o pública.
  2. Les administracions públiques i els organismes i altres entitats de dret públic, així com les empreses públiques i societats mercantils participades, íntegra o majoritàriament, per les administracions públiques propietàries dels immobles.
  3. Les comunitats de propietaris, o les agrupacions de comunitats de propietaris constituïdes conforme al que es disposa per l'article 5 de la Llei 49/1960, de 21 de juliol, de Propietat Horitzontal.
  4. Els propietaris que, de forma agrupada, siguin propietaris d'edificis que reuneixin els requisits establerts per l'article 396 del Codi Civil i no haguessin atorgat el títol constitutiu de propietat horitzontal.
  5. Les societats cooperatives compostes de forma agrupada per propietaris d'habitatges o edificis que reuneixin els requisits establerts en l'article 396 del Codi Civil, així com pels propietaris que conformen comunitats de propietaris o agrupacions de comunitats de propietaris constituïts conforme al que es disposa en l'article 5 de la Llei 49/1960, de 21 de juliol, de Propietat Horitzontal, o equivalent en normes forals d'aplicació, i per cooperatives en règim de cessió d'ús dels seus habitatges.
  6. Les empreses arrendatàries o concessionàries dels edificis, així com cooperatives que acreditin aquesta condició, mitjançant contracte vigent, que els atorgui la facultat expressa per a escometre les obres de rehabilitació objecte del programa.

3. Actuacions subvencionables

Són actuacions subvencionables amb càrrec a aquest programa:

a) Les actuacions de millora o rehabilitació d'edificis d'ús predominant residencial per a habitatge, sempre que s'obtengui una reducció d'almenys un 30% en l'indicador de consum d'energia primària no renovable, referida a la certificació energètica.

En l'import objecte de subvenció podran incloure's els honoraris dels professionals intervinents, el cost de la redacció dels projectes, informes tècnics i certificats necessaris, les despeses derivades de la tramitació administrativa, i altres despeses generals similars, sempre que tots ells estiguin degudament justificats. No es consideren costos subvencionables els corresponents a llicències, taxes, impostos o tributs. No obstant això, l'IVA o l'impost indirecte equivalent, podran ser considerats elegibles sempre que no puguin ser susceptibles de recuperació o compensació total o parcial.

4. Dotació pressupostària.

Durant l'exercici 2024 es destinaran les següents quantitats:

Partida pressupostària

Import

Anualitat

9200/4800000 MR036-1mínims

32.108,60 €

2024

9200/4800000 MR036-2 no minimis

288.977,40 €

2024

TOTAL

321.086,00 €

 

5. Terminis i lloc de presentació de sol·licituds

5.1 El termini per a presentar les sol·licituds s'iniciarà l'endemà hàbil de la publicació d'aquestes Bases i Convocatòria en el Butlletí Oficial de les illes Balears i finalitzarà el 31/12/2024 o fins que s'esgoti, en aquest període, la quantia econòmica assignada a aquesta convocatòria.

5.2 Tant la sol·licitud com la documentació, es presentarà preferentment de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Sóller. (https://soller.sedelectronica.es/info.0).

En els supòsits en què els interessats no estiguin obligats a relacionar-se electrònicament i no hagin pogut presentar la sol·licitud i la documentació electrònicament, la sol·licitud es presentarà en qualsevol dels llocs que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

5.3 Les persones o entitats interessades hauran d'emplenar els models de sol·licitud d'aquesta convocatòria que estan disponibles en la seu electrònica de l'Ajuntament de Sóller: https://soller.sedelectronica.es/info.2