Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 626857
Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual s’incrementen els crèdits que preveu la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es convoquen, per a l’any 2024, subvencions per a inversions en explotacions del sector dels fruits secs

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de les Illes Balears per al període 2014-2020 preveu una sèrie de mesures d'ajuda destinades al sector agrari, segons el Reglament (UE) núm. 1305/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, relatiu a l'ajuda al desenvolupament rural mitjançant el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1698/2005 del Consell, que estableix les normes generals que regulen l'ajuda de la Unió al desenvolupament rural finançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i es complementen les disposicions comunes per als fons estructurals i d'inversió europeus, que estableix la segona part del Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell. Concretament, entre altres mesures, el PDR preveu la submesura 4.1, destinada a donar suport a les inversions en explotacions agràries.

D'acord amb la normativa esmentada, el 12 de març del 2024, es va publicar en el BOIB núm. 35 la Resolució del president del FOGAIBA de 8 de març de 2024, per la qual es convoquen subvencions per a inversions en explotacions en el sector dels fruits secs. Aquesta convocatòria ha estat modificada per la Resolució del president del FOGAIBA de 15 de maig de 2024 (BOIB núm. 66, de 18 de maig de 2024).

L'apartat segon de la resolució esmentada disposa d'una dotació pressupostària de dos milions trenta-cinc mil cinquanta euros amb vuitanta-dos cèntims (2.035.050,82 €) per a aquesta línia de subvencions i preveu que es podrà incrementar amb els crèdits que es destinin a aquesta finalitat.

Atès l'elevat nombre de sol·licituds que ha tingut aquesta mesura i la importància que tenen les inversions dels fruits secs en el sector agrari i que, per a l'any 2024, es disposa de crèdit suficient, en part provinent de l'impost de turisme sostenible, cal incrementar la dotació de la convocatòria.

Per tot això, en virtut de les competències que tenc atribuïdes i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Incrementar en un milió cent seixanta-quatre mil nou-cents quaranta-nou euros amb devuit cèntims (1.164.949,18 €) el crèdit que preveu la Resolució del president del FOGAIBA per la qual es convoquen, per a l'any 2024, subvencions per a inversions en explotacions del sector dels fruits secs, per la qual cosa queda destinat un crèdit final a aquesta línia d'ajudes de tres milions dos-cents mil euros (3.200.000,00 €).

Segon

Modificar l'apartat segon de la Resolució del president del FOGAIBA de 8 de març de 2024, per la qual es convoquen subvencions per a inversions en explotacions en el sector dels fruits secs, que queda redactat de la manera següent:

«1. A aquesta convocatòria es destina un import màxim de tres milions dos-cents mil euros (3.200.000,00 €), amb càrrec als pressuposts del FOGAIBA de l'any 2024.

Aquesta quantia es pot incrementar amb crèdits que es poden destinar a aquesta finalitat.

2. Les subvencions esmentades es finançaran de la manera següent:

- Fins a un import de 3.018.916,15 euros els finança la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en un 100%, dels quals 2.500.000,00 provenen de l'impost de turisme sostenible.

- Fins a l'import de 181.083,85 euros els finançarà el FEADER (NextGenerationEU) en un 100%.»

Tercer

Aquesta resolució s'ha de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (27 de setembre de 2024)

El president del FOGAIBA Joan Simonet Pons