Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

OFICINA MUNICIPAL DE TRIBUTS

Núm. 624318
Acord de la junta de govern local d'aprovació definitiva de l'ordenança reguladora del preu privat per la prestació del servei de Subministrament d'aigua regenerada per als usos legalment previstos (ORD. 63)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El passat 3 de juny de 2024, per la Junta de Govern Local, es va aprovar inicialment l'ordenança número 63 reguladora del preu privat per la prestació del servei de subministrament d'aigua regenerada per als usos legalment previstos.

En el  BOIB núm. 77 de 8 juny de 2024 (anunci 5597), així com en el tauler d'anuncis municipal de l'Ajuntament de Calvià, es va publicar l'acord per a l'aprovació inicial d'imposició de la citada ordenança, el qual, juntament amb els seus respectius expedients van ser exposats al públic i als  interessats durant un termini de trenta (30) dies, perquè els poguessin examinar i presentar, si és el cas, les reclamacions que tinguessin per convenient. Va ser publicat a més en el diari Última Hora de data 12 de juny de 2024 finalitzant l'esmentat termini d'exposició el passat 24 de juliol de l'any en curs. 

Igualment, i de conformitat amb el previngut en l'article 102.1 c) de la Llei 20/2006 de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, es va donar audiència a les associacions veïnals i de defensa de les persones consumidores i usuàries inscrites en el registre municipal d'associacions veïnals els fins de les quals s'entén que guarden relació directa amb l'objecte de la disposició. 

Durant l'esmentat termini s'han presentat al·legacions per part de:

- Associació d'amics i veïns de Calvià Vila, amb CIF G07883051.

- Comunitat de Regants EDAR Calvià amb CIF G44635183.

Les al·legacions es van contestar mitjançant informe emès en data 2 de setembre de 2024 per part de l'entitat mercantil Calvià 2000.

En consonància amb l'anterior, havent finalitzat el termini d'informació pública de l'acord inicial d'aprovació de l'ordenança número 63 reguladora del preu privat per a la prestació del servei de subministrament d'aigua regenerada per als usos legalment previstos, havent-se resolt les al·legacions presentades, per la Junta de Govern Local, en sessió ordinària de data 27 de setembre, ha adoptat acord d’aprovació definitiu de l’esmentada ordenança en els següents termes:  

1º.- DESESTIMAR íntegrament les al·legacions presentades per l’Associació d'amics i veïns de Calvià Vila, amb CIF G07883051, mitjançant escrit ingressat el 16 de juliol de 2024 amb número 16657/24 de Registre General de Entrada.

2º.- DESESTIMAR íntegrament les al·legacions presentades per la Comunitat de Regants EDAR Calvià amb CIF G44635183, mitjançant escrit ingressat a la Corporació el passat dia 17 de juliol de 2024.

3º.- MODIFICAR la terminologia, sobre la base de les propostes que es contienen en l’informe de l’entidad Calvià 2000, S.A. del text de l’ordenança aprovat inicialment, en l’únic sentit de denominar a la “aigua de qualitat 1.1” com a “aigua per a usos urbans” i denominar a la “aigua de qualitat 2.1” com a “aigua per a usos no urbans”.

4º.- APROVAR AMB CARÀCTER DEFINITIU el text de l’Ordenança reguladora del preu privat per la prestació del servei de subministrament d’aigua regenerada municipal per als usos legalment previstos amb l’única modificació terminològica assenyalada.

5º.- PUBLICAR, una vegada aprovat definitivament, el text de l’ordenança en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, per a la seva entrada en vigor conforme el que es disposa en l’article 103 de la Llei 20/2006 de 15 de desembre, municipal i  del règim local de les Illes Balears.

Text de la Ordenança:

ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PRIVAT PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI DE SUBMINISTRAMENT D'AIGUA REGENERADA MUNICIPAL PER ALS USOS LEGALMENT PREVISTOS.

OBJECTE, FONAMENT I NATURALESA

Article 1.- 

1.- Constitueix l'objecte de la present ordenança regular la tarifa que hauran de satisfer en concepte de preu privat les persones usuàries del servei de subministrament d'aigua regenerada municipal per:

-USOS URBANS: Corresponent a la tarifa AIGUA DE QUALITAT 1.1. Compleix amb els requisits de la qualitat 1.1 i qualsevol de les categories amb menors requeriments de qualitat. En aquesta tarifa s'inclouen aquelles categories considerades en el Reial Decret  1620/2007 dins del Grup 1. Usos Urbans.

-USOS NO URBANS: Corresponent a la tarifa AIGUA DE QUALITAT 2.1. Compleix amb els requisits de la qualitat 2.1 i qualsevol de les categories amb menors requeriments de qualitat. En aquesta tarifa s'inclouen totes aquelles categories considerades en el Reial Decret 1620/2007 dins de les tipologies: Grup 2. Usos Agraris, Grup 3. Usos Industrials, Grup 4. Usos Recreatius (golf), Grup 5. Usos Ambientals

2.- Aquest preu s'estableix a l'empara del que es preveu en l'article 41 del Reial decret legislatiu 2/2004 de 5 de març pel qual s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals que contempla la potestat de les entitats locals d'establir preus públics per la prestació de serveis o la realització d'activitats de la competència de l'entitat local, i que tindrà la naturalesa de preu privat ja que el servei és prestat a través de societat mercantil de capital íntegrament municipal i la recepció del mateix no té caràcter obligatori.

3.- L'ajuntament de Calvià és competent per a la prestació del servei de proveïment d'aigua regenerada a domicili, corresponent a la corporació la potestat de vigilància i inspecció i la potestat sancionadora en l'àmbit de les seves competències, de conformitat amb allò que preveu l'ordenança administrativa de gestió sostenible de la reutilització de l'aigua en el municipi.

PRESSUPOST DE FET DEL PREU PRIVAT

Article 2º.

Constitueix el pressupost de fet del preu privat que s'estableix en aquesta ordenança la prestació del servei públic de competència local i titularitat municipal, de recepció no obligatòria de subministrament d'aigua regenerada a través de xarxa municipal, per “Usos urbans” i per “Usos no urbans” conforme el destí legalment previst per a la reutilització d'aigües

PERSONES OBLIGADES AL PAGAMENT

Article 3º.

Són persones obligades al pagament de la prestació, les persones físiques i jurídiques, que sol·licitin o resultin beneficiades o afectades pel servei que constitueix el pressupost de fet del preu privat que s'estableix, que siguin titulars d'un contracte de subministrament d'aigua regenerada municipal -per “Usos urbans” i “Usos no urbans”- subscrit amb l'entitat Calvià 2000 S.A.

Tindran la condició de substituts o substitutes de la persona obligada al pagament de la prestació, les persones propietàries dels immobles, els qui podran repercutir, si és el cas, les quotes sobre els respectius beneficiaris.

RESPONSABLES

Article 4º.

1.- Respondran solidàriament de les obligacions que corresponguin a la persona obligada al pagament del preu privat, les persones físiques o jurídiques a què es refereixen l'article 42 de la Llei General Tributària.

2.- Seran responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general, en els supòsits i amb l'abast que assenyala l'article 43 de la Llei General Tributària.

QUADRE DE TARIFES

Article 6º.

La quantia del preu  privat a satisfer per les persones usuàries serà la resultant de l'aplicació de la següent tarifa de caràcter binòmic sense blocs que comprèn un concepte fix i un concepte variable, en les quanties que s'especifiquen en funció de la qualitat de l'aigua subministrada:

 

AIGUA PER USOS URBANS

-Quota FIXA: 40 euros / mes

-Quota VARIABLE: 0'4144 euros / metre cúbic

AIGUA PER USOS NO URBANS

-Quota FIXA: 500 euros / mes

-Quota VARIABLE: 0'1545 euros / metre cúbic

A la tarifa que es determini li serà aplicable l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA) que legalment correspongui.

INICI DEL PAGAMENT, PERIODICITAT I TERMINIS D'INGRÉS

Article 7º.

1.- L'obligació de pagament del preu privat es produirà quan s'iniciï la prestació del servei, sent l'obligació de pagament de periodicitat bimestral

2.- El termini d'ingrés en període voluntari serà el mes següent al del període bimestral facturat, estant a càrrec de l'empresa subministradora la gestió recaptatòria de la tarifa.

3.- Transcorregut aquest termini sense que s'hagi satisfet la tarifa s'iniciaran les actuacions executives que legalment corresponguin per a aconseguir el cobrament del deute, amb els recàrrecs corresponents i meritació d'interessos de demora.

4.- Sense perjudici de l'anterior, l'impagament del preu per part de la persona usuària podrà donar lloc a la suspensió de la prestació del servei, d'acord amb el procediment que s'estableixi.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança, va ser aprovada provisionalment en data 3 de juny de 2024, i definitivament en data 27 de setembre de 2024 i entrarà en vigor a partir de la seva publicació en el BOIB, conforme al que es disposa en l'art. 103 de la Llei 20/2006 de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, continuant la seva vigència fins que sigui derogada o modificada.

 

Calvià, data de la signatura electrònica: 27 de setembre de 2024

El tinent de Batle de Economia, Contractació i Esports ​​​​​​​Javier Tascón Piña