Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT D'HISENDA I FUNCIÓ PÚBLICA

Núm. 626576
Resolució de modificació de la designació dels tribunals qualificadors d’Administratiu i d’Auxiliar administratiu d’admin. general i de rectificació d’errors de la Resol. del conseller d’H. i FP per aprovar bases generals i específiques que han de regir processos selectius per cobrir places vacants de personal funcionari d'admin. gral. de les categories de TAG, d’administratiu d’admin. gral. i d’auxiliar d’admin. gral., de ofertes d’ocupació pública corresponents als exercicis 2021 i 2022 del CIM i de les ofertes d’ocupació pública corresponents als exercicis de 2021 i 2023 de l’IMAS i les convocatòries respectives, de 4 d’abril de 2024 (BOIB núm. 46 de 06/04/24; BOIB núm. 72, de 30/05/24)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant la Resolució del conseller d'Hisenda i Funció Pública de 4 d'abril de 2024 per aprovar les bases generals i específiques que han de regir els processos selectius per cobrir les places vacants de personal funcionari de l'Administració General de les categories de tècnic d'administració general, d'administratiu d'administració general i d'auxiliar d'administració general, de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis de 2021 i 2022 del Consell de Mallorca i de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis de 2021 i 2023 de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i les convocatòries respectives (BOIB núm. 46, de 6 d'abril de 2024), s'han designat els Tribunals Qualificadors dels processos selectius de les categories de Tècnic d'administració general (TAG), d'administratiu –va d'administració general i d'auxiliar d'administració general.

2. La Resolució del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca de 27 d'agost de 2024 ha estimat la sol·licitud de la Sra. Mª Immaculada Borras Salas, d'abstenció com a presidenta suplent del procés selectiu de la categoria d'auxiliar d'administració general.

3. La Resolució del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca de 27 d'agost de 2024 ha estimat la sol·licitud de la Sra. Fabiana Ruiz Carlin, d'abstenció com a vocal segona suplent del Tribunal Qualificador del procés selectiu de la categoria d'auxiliar d'administració general.

4. La Resolució del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca de 27 d'agost de 2024 ha estimat la sol·licitud de la Sra. Mª Jesús Marín Perdices, d'abstenció com a vocal tercer titular del Tribunal Qualificador del procés selectiu de la categoria d'auxiliar d'administració general.

5. La Resolució del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca de 29 d'agost de 2024 ha estimat la sol·licitud de la Sra. Francesca Amengual Darder d'abstenció com a vocal segon titular del Tribunal Qualificador del procés selectiu de la categoria d'administratiu d'administració general.

6. La Resolució del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca de 27 d'agost de 2024 ha desestimat la sol·licitud del Sr. Manuel Castilla Carmona, d'abstenció com a president suplent del Tribunal Qualificador del procés selectiu de la categoria d'administratiu d'administració general.

7. La Resolució del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca de 29 d'agost de 2024 ha estimat la sol·licitud de la Sra. Maria Magdalena Nadal Rosselló d'abstenció com a vocal primera suplent del Tribunal Qualificador del procés selectiu de la categoria d'administratiu d'administració general.

8. Altrament, a la Resolució del conseller d'Hisenda i Funció Pública per aprovar les bases generals i específiques que han de regir els processos selectius per cobrir les places vacants de personal funcionari de l'Administració General de les categories de tècnic d'administració general, d'administratiu d'administració general i d'auxiliar d'administració general, de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis de 2021 i 2022 del Consell de Mallorca i de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis de 2021 i 2023 de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i les convocatòries respectives de 4 d'abril de 2024 (BOIB núm. 46 de 6 d'abril de 2024; BOIB núm. 72, de 30 de maig de 2024), s'han detectat els errors següents:

a) La base 13.1 fa referència per error a la base 13.1 i ha de ser a la base 12.1.

b) Al quart paràgraf de la base 14 on diu “Així mateix, se'ls ha d'oferir el cinc per cent del total de llocs de treball que resultin vacants i, a aquest efecte, se'ls ha d'oferir, de cada cos i escala on hi hagi reserva, les vacants número 10 i les posteriors de vint en vint”, la redacció ha de ser la següent: “Així mateix, s'ha d'oferir a les persones aspirants de les borses de persones amb discapacitat que correspongui el set per cent del total de llocs de treball que resultin vacants i, a aquest efecte, se'ls ha d'oferir, de cada cos i escala on hi hagi reserva, les vacants número 7 i les posteriors de catorze en catorze”.

c) A l'annex III Temari del procés selectiu per cobrir les places vacants de tècnic d'administració general (TAG) de les ofertes d'ocupació pública corresponent als exercicis 2021 i 2022 del Consell de Mallorca i de l'oferta d'ocupació pública corresponent a l'exercici 2023 de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), apareix una errada en el tema 25 tant en la versió catalana com en la castellana, al indicar “cap d'obrar” quan hauria de ser “capacitat d'obrar”.

Fonaments de dret

1. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que les administracions públiques poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància de les persones interessades, els errors materials, de fet, o aritmètics existents en els seus actes.

2. L'Acord del Consell Executiu de data 28 de setembre de 2022, delega determinades atribucions del Consell Executiu en el conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública en matèria de personal (BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022), atès el que disposa l'article 9 de la Llei 40/2015, de 2 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, en relació amb l'article 28 de la Llei 4/2022, de 28 de juny dels Consells Insulars.

3. L'Acord del Ple del Consell Insular de Mallorca de 26 de març de 2024 de delegació de competències del president de l'IMAS en matèria de convocatòria de les ofertes públiques d'ocupació ordinàries dels anys 2021 i 2023 de personal funcionari de l'escala d'administració general de les categories de tècnic/a superior (dret), administratiu/iva i auxiliar d'administració general al conseller d'Hisenda i Funció Pública del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 43, de 30 de març de 2024).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar la designació dels Tribunals Qualificadors establerta en el punt 11 de la Resolució del conseller d'Hisenda i Funció Pública de 4 d'abril de 2024 per aprovar les bases generals i específiques que han de regir els processos selectius per cobrir les places vacants de personal funcionari de l'Administració General de les categories de tècnic d'administració general, d'administratiu d'administració general i d'auxiliar d'administració general, de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis de 2021 i 2022 del Consell de Mallorca i de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis de 2021 i 2023 de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i les convocatòries respectives (BOIB núm. 46, de 6 d'abril de 2024; BOIB núm. 72, de 30 de maig de 2024) de les categories següents:

Administratiu/iva d'administració general

Vocals:

  • Primer Suplent: M. José Espías Garcías
  • Segon Titular: M. Pilar Mas Maimó

Auxiliar d'administració general

President/a:

  • Suplent: Sra. Sara Encinas Cañadas

Vocals:

  • Segon Suplent: Domingo C. Hernández Jiménez
  • Tercer Titular: Bartomeu Rigo Prats

2. Rectificar l'error existent en la base 13.1, en el quart paràgraf de la base 14 i l'annex III de la Resolució del conseller d'Hisenda i Funció Pública per aprovar les bases generals i específiques que han de regir els processos selectius per cobrir les places vacants de personal funcionari de l'Administració General de les categories de tècnic d'administració general, d'administratiu d'administració general i d'auxiliar d'administració general, de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis de 2021 i 2022 del Consell de Mallorca i de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis de 2021 i 2023 de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i les convocatòries respectives de 4 d'abril de 2024 (BOIB núm. 46, de 6 d'abril de 2024; BOIB núm. 72, de 30 de maig de 2024):

On diu:

“(...)

13. Nomenaments del personal funcionari de carrera, adjudicacions de llocs de treball i presa de possessió

13.1. Procediment

Una vegada revisada i conforme la documentació esmentada a la base 13.1, les persones que han superat el procés selectiu seran nomenades personal funcionari de carrera del Consell de Mallorca per resolució del conseller o consellera competent en matèria de funció pública del Consell de Mallorca o de l'IMAS per resolució del president o presidenta de l'IMAS, que es publicaran en el BOIB.

(...)”

Ha de dir:

“(...)

13. Nomenaments del personal funcionari de carrera, adjudicacions de llocs de treball i presa de possessió

13.1. Procediment

Una vegada revisada i conforme la documentació esmentada a la base 12.1, les persones que han superat el procés selectiu seran nomenades personal funcionari de carrera del Consell de Mallorca per resolució del conseller o consellera competent en matèria de funció pública del Consell de Mallorca o de l'IMAS per resolució del president o presidenta de l'IMAS, que es publicaran en el BOIB.

(...)”

On diu:

14. Borses de personal funcionari interí derivades dels processos selectius

(...)

En els supòsits de quota reservada a persones amb discapacitat, s'han de formar borses de persones aspirants amb discapacitat i s'han d'aplicar els criteris previstos a l'apartat 3 de l'article 9 del Decret 30/2009, de 22 de maig. Les persones aspirants que hagin participat a la convocatòria en qüestió i hagin aconseguit el nivell mínim suficient, podran formar part de les borses de persones aspirants a personal funcionari interí, en el lloc que correspongui segons la puntuació final obtinguda. Així mateix, se'ls ha d'oferir el cinc per cent del total de llocs de treball que resultin vacants i, a aquest efecte, se'ls ha d'oferir, de cada cos i escala on hi hagi reserva, les vacants número 10 i les posteriors de vint en vint.

(...)”

Ha de dir:

14. Borses de personal funcionari interí derivades dels processos selectius

(...)

En els supòsits de quota reservada a persones amb discapacitat, s'han de formar borses de persones aspirants amb discapacitat i s'han d'aplicar els criteris previstos a l'apartat 3 de l'article 9 del Decret 30/2009, de 22 de maig. Les persones aspirants que hagin participat a la convocatòria en qüestió i hagin aconseguit el nivell mínim suficient, podran formar part de les borses de persones aspirants a personal funcionari interí, en el lloc que correspongui segons la puntuació final obtinguda. Així mateix, s'ha d'oferir a les persones aspirants de les borses de persones amb discapacitat que correspongui el set per cent del total de llocs de treball que resultin vacants i, a aquest efecte, se'ls ha d'oferir, de cada cos i escala on hi hagi reserva, les vacants número 7 i les posteriors de catorze en catorze”.

(...)”

On diu:

“(...)

Part específica

I. Procediment i Règim jurídic

(...)

25. Les persones davant l'activitat de l'administració. Drets de les persones en les seves relacions amb les administracions públiques. Dret i obligació de relacionar-se electrònicament amb les administracions públiques. Col·laboració i compareixença de les persones. Les persones interessades en el procediment: cap d'obrar, concepte de persona interessada i representació. Drets de les persones interessades en el procediment administratiu.

(...)”

Ha de dir:

“(...)

Part específica

I. Procediment i Règim jurídic

(...)

25. Les persones davant l'activitat de l'administració. Drets de les persones en les seves relacions amb les administracions públiques. Dret i obligació de relacionar-se electrònicament amb les administracions públiques. Col·laboració i compareixença de les persones. Les persones interessades en el procediment: capacitat d'obrar, concepte de persona interessada i representació. Drets de les persones interessades en el procediment administratiu.

(...)”

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la Seu electrònica del Consell de Mallorca.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada davant la Comissió de Govern del Consell Insular de Mallorca, en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de rebre aquesta notificació.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, al dia de la signatura electrònica (26 de setembre de 2024)

El conseller executiu del Departament d'Hisenda i Funció Pública (per delegació del Consell Executiu, segons acord de dia 28 de setembre de 2022, BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022 i per delegació del president de l'IMAS, segons Acord de Ple de 14 de març de 2024, BOIB núm. 43, de 30 de març de 2024). Rafael Ángel Bosch Sans