Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 615596
Resolució del conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, per la qual es crea el Consell Social del Centre d'Orientació, Emprenedoria, Acompanyament i Innovació de les Illes Balears (COE Balears)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Centre d'Orientació, Emprenedoria, Acompanyament i Innovació de les Illes Balears (COE Balears) va ser qualificat en data 12 de maig de 2022, mitjançant la Resolució de la Direcció General del Servei Públic d'Ocupació Estatal (BOE núm. 181, de 29 de juliol).

La qualificació indicada suposa la inclusió del COE Balears en la Xarxa de Centres Públics d'Orientació, Emprenedoria i Innovació per a l'Ocupació prevista en el Protocol per a la creació dels Centres d'Orientació, Emprenedoria i Innovació per a l'Ocupació, aprovat per la LXXIX Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals i en reunió extraordinària del Consell General del Sistema Nacional d'Ocupació realitzada el 28 d'abril de 2021.

El COE Balears assumeix les funcions previstes en l'article 88 del Reial decret 818/2021, de 28 de setembre, pel qual es regulen els programes comuns d'activació per a l'ocupació del Sistema Nacional d'Ocupació.

L'apartat segon de la Resolució per la qual es qualifica el centre estableix que la titularitat del COE Balears correspon al Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB).

L'apartat sisè de la Resolució estableix que el COE disposarà d'un Consell Social com a òrgan de planificació i participació social, el qual serà presidit per l'administració pública que n'és titular. A més, el paràgraf segon del mateix apartat estableix que el nomenament de la direcció del centre correspondrà igualment a l'administració titular del centre.

Actualment, el Servei d'Ocupació de les Illes Balears està adscrit a la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia, en virtut de l'annex I del Decret 12/2023, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Aprovar la creació i el funcionament del Consell Social del Centre d'Orientació, Emprenedoria, Acompanyament i Innovació de les Illes Balears (COE Balears), que s'adjunta com a annex.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Disposar que aquesta Resolució tingui efectes des d'endemà que es publiqui.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver rebut la notificació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

(Signat electrònicament: 24 de setembre de 2024) El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, i president del SOIB Alejandro Sáenz de San Pedro García

ANNEX

Article 1. Objecte

Es crea el Consell Social del Centre d'Orientació, Emprenedoria i Innovació per a l'Ocupació (COE Balears), com l'òrgan de planificació i participació social, la titularitat del qual correspon al Servei d'Ocupació de les Illes Balears.

Article 2. Funcions del Consell Social

El Consell Social té les funcions següents:

a) Assessorar en les directrius i les actuacions dels Plans Anuals de Treball del COE Balears.

b) Conèixer el seguiment de les activitats i les actuacions, així com la memòria anual del centre.

c) Col·laborar en l'establiment de relacions i contactes amb empreses, organitzacions i institucions per a facilitar el desenvolupament del Programa Anual de Treball.

d) Qualsevol altra funció en relació amb les funcions d'assessorament i consulta no preceptiva en l'activitat que desenvolupa el COE Balears.

Article 3. Composició

1. La composició del Consell Social és la següent:

― El/la conseller/a titular de la conselleria d'adscripció del Servei d'Ocupació de les Illes Balears.

― El/la secretari/ària autonòmic/a de Treball, Ocupació i Diàleg Social de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

― El/la director/a del Servei d'Ocupació de les Illes Balears.

― El/la director/a general de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears amb competències en matèria d'empresa.

― El/la director/a general de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears amb competències en matèria d'indústria.

― El/la directora general de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears amb competències en matèria de formació professional.

― Dos representants de les organitzacions sindicals més representatives en l'àmbit de les Illes Balears designats per les entitats interessades en proporció i ponderació a la seva representativitat i d'acord amb el que estableixen els articles 6.2 i 7.1 de la Llei orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical o la norma que la substitueixi, i de conformitat amb la Llei 2/2011, de 22 de març, de participació institucional de les Illes Balears i el Decret 47/2012, de 8 de juny, pel qual es crea i regula la Mesa Social Tripartida de les Illes Balears. ― Dos representants de les organitzacions empresarials més representatives en l'àmbit de les Illes Balears, designats per les entitats interessades en proporció i ponderació a la seva representativitat i d'acord amb el que estableix la disposició addicional sisena del Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre o la norma que el substitueixi, i de conformitat amb la Llei 2/2011, de 22 de març, de participació institucional de les Illes Balears i el Decret 47/2012, de 8 de juny, pel qual es crea i regula la Mesa Social Tripartida de les Illes Balears

2. La presidència correspondrà al president o la presidenta del SOIB i, en cas de vacant, absència o malaltia o qualsevol altra causa justificada, el substituirà el secretari autonòmic o la secretària autonòmica de Treball, Ocupació i Diàleg Social de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que, en cas de vacant, absència o malaltia o qualsevol altra causa justificada el substituirà el director o la directora del SOIB.

3. La secretaria del Consell serà assumida per la persona que ocupi el càrrec de director o directora del COE Balears, que assistirà amb veu però sense vot. En el cas de vacant, absència o malaltia, serà substituït per un tècnic o una tècnica del COE Balears.

4. Els vocals titulars designaran els suplents que els han de substituir en els casos de vacant, absència o malaltia o qualsevol altra causa justificada.

Article 4. Règim de funcionament

1. El Consell Social es reunirà en sessió ordinària almenys una vegada a l'any i, o bé en sessió extraordinària, sempre que ho consideri necessari la presidència, o si ho sol·licita la majoria dels seus membres.

2. La convocatòria s'ha de fer amb una antelació mínima de 48 hores, llevat de casos d'urgència que es podrà fer amb 24 hores d'antelació.

3. La persona que ocupi la secretaria farà les convocatòries per ordre de la presidència, i ha de trametre per mitjans electrònics l'ordre del dia i la documentació necessària per a les deliberacions.

4. Les sessions poden ser presencials, a distància o mixtes. El president o la presidenta ha d'assegurar que es disposen dels mitjans necessaris per a poder dur-se a terme.

5. Per a la constitució vàlida de l'òrgan, a més dels titulars de la presidència i la secretaria o les persones que els substitueixin, hauran de ser presents o representats la meitat dels membres amb dret a vot.

6. La presidència, a iniciativa pròpia o a instància de qualque membre de Consell podrà convidar a les sessions, amb veu però sense vot, a persones expertes i personal del centre, d'acord amb la naturalesa dels assumptes que s'han de tractar. A la vegada, qualsevol membre del Consell podrà acudir a les sessions acompanyat d'un expert, amb veu però sense vot, en les matèries relacionades amb les funcions del COE, que s'hagin de tractar en la sessió.

7. No pot ser objecte de deliberació o acord cap assumpte que no estigui inclòs en l'ordre del dia, llevat que hi assisteixin tots els membres i se'n declari la urgència pel vot favorable de la majoria.

8. Els acords del Consell Social s'adopten per majoria de vots dels membres assistents a la sessió. En cas d'empat, la presidència té vot de qualitat.

9. Els membres de les organitzacions empresarials i sindicals tindran vot ponderat en proporció al percentatge de representativitat que tinguin reconegut a les Illes Balears, d'acord amb la normativa d'aplicació.

10. Els membres del Consell que discrepin, en tot o part, de la decisió majoritària poden formular un vot particular, de manera individual o col·lectiva, que quedarà unit a l'acord adoptat.

11. En qualsevol cas, en tot el que no reguli aquesta Resolució, s'aplicarà el règim de funcionament dels òrgans col·legiats previst en els articles 15 a 18 de la Llei 40/2015,d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i el capítol V del títol I de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 24 de setembre de 2024)

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, i president del SOIB Alejandro Sáenz de San Pedro García