Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 613229
Resolució del conseller d’Empresa, Ocupació i Energia per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l'Acta de la Comissió Paritària del Conveni Col·lectiu del sector del transport discrecional de viatgers per carretera de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de 6 de setembre de 2024 i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni07000855011982)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 6 de setembre de 2024, els membres de la Comissió Paritària del Conveni Col·lectiu del sector del transport discrecional de viatgers per carretera de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears es van reunir per donar resposta a diferents qüestions relacionades amb la interpretació del conveni.

2. El 9 de setembre de 2024, José Carlos Sedano Almiñana, en representació de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre i el dipòsit de l'acta de la reunió.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius, acords col·lectius de treball i plans d'igualtat.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acta de la Comissió Paritària del Conveni Col·lectiu del sector del transport discrecional de viatgers per carretera de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de 6 de setembre de 2024 en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Disposar la publicació de l'acta en el Butlletí Oficial dels Illes Balears.

3. Ordenar la traducció del text a la llengua catalana i fer constar que la versió castellana del text és l'original signada per la Comissió Paritària.

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, (signat electrònicament: 13/09/2024)

La secretària autonòmica de Treball, Ocupació i Diàleg Social Catalina Teresa Cabrer González Per delegació del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia i per suplència de la directora general de Treball i Salut Laboral (BOIB núm. 103/2023 i BOIB 67/2024)

 

 

ACTA NÚM. 2 DE REUNIÓ DE LA COMISSIÓ PARITÀRIA DEL CONVENI COL·LECTIU SECTORIAL DEL TRANSPORT DISCRECIONAL I TURÍSTIC DE VIATGERS PER CARRETERA DE LES ILLES BALEARS (CODI DE CONVENI 07000855011982)ASSISTENTS

Per part de la representació empresarial

La Sra. Petra MUT TOMÁS

Sr. Pedro MORENO MORENO

Sr. Rafael ROIG GRIMALT

Sr. José ZUÑIGA PUERTO

Sr. Antonio CORTÉS MANZANO

Sr. José M. CAMPS BUENAVENTURA

Sra. Belén MACHADO MOTA

Sr. Manuel SÁNCHEZ RUBIO (assessor)

De l'ASSOCIACIÓ EMPRESARIAL DEL SERVEI DISCRECIONAL DE VIATGERS DE LES BALEARS (FEBT, d'ara endavant).

Per part de la representació sindical

Sr. José María MARTÍN GÓMEZ

Sr. José PALOMINO JARA

Sr. Pedro ALGUACIL OLIVA

De la FEDERACIÓ DE SERVEIS A LA CIUTADANIA DE CCOO DE LES ILLES BALEARS (FSC-CCOO, d'ara endavant).

Sr. Manuel VEGA VÁZQUEZ

Sr. José CAMBRÓN TORRES

De la FEDERACIÓ DE SERVEIS PER A LA MOBILITAT I EL CONSUM DE LA UGT ILLES BALEARS (FeSMC-UGT, d'ara endavant).

A la ciutat de Palma (Mallorca, Illes Balears), el 6 de setembre de 2024, a les 11 hores, als locals de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT), situats al carrer Aragó, núm. 215, pis 1r, porta dreta, es reuneixen les persones que es relacionen al marge esquerre amb la finalitat de fer la segona reunió de la Comissió Paritària del Conveni Col·lectiu per al sector del transport discrecional i turístic de viatgers per carretera de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en la qual es permet l'assistència presencial i telemàtica. Els senyors José Zuñiga Puerto, Antonio Cortés Manzano i José María Camps Buenaventura s'acullen a aquesta última modalitat.

Aixeca aquesta acta el Sr. Manuel Sánchez Rubio, advocat associat de la firma C. SEDANO & ASOCIADOS, assessor de la representació empresarial, per acord de les parts i acceptació del designat.

L'ordre del dia és el següent:

1) Consultes remeses per Gabriel Crespí Mateu, que actua en qualitat de membre del Comitè d'Empresa de Transunión Mallorca SL, a través de l'organització CGT, en relació amb l'article 17 del Conveni Col·lectiu (s'adjunta).

El 24 de maig de 2024, les parts signants del Conveni es van reunir per constituir la Comissió Paritària i regular-ne el funcionament. A l'acta que es va aixecar a aquest efecte es va establir el següent:

«Tots els assumptes que se sotmetin a la consideració de la Comissió s'han de remetre amb prou temps al domicili d'aquesta, sempre a través d'una de les organitzacions signants del Conveni, sens perjudici dels requeriments o les peticions que puguin provenir d'òrgans de l'Administració pública o de la jurisdicció social o que així estigui establert legalment.»

En aquest cas, la consulta prové del Sindicat CGT que, si bé va formar part de la negociació del Conveni, no el va subscriure i, per tant, no encaixa en la previsió transcrita.

Malgrat això, la Comissió Paritària ha intentat la interpretació sol·licitada, si bé entén que l'escrit no disposa de la informació fàctica i jurídica mínima per fer-ho, la qual cosa impedeix analitzar-lo i no en pot fer cap interpretació, tot això sens perjudici que s'insti novament la qüestió de manera més detallada i per les vies oportunes.

Finalment, el secretari informa les parts que, per raons informàtiques, l'adreça de correu electrònic prevista per a les comunicacions a la Comissió paritària no és factible, i s'habilita com a nova adreça la següent:

• comisionparitariadiscrecional@tamib.es

Sense que hi hagi més assumptes per tractar, a les 12.30 hores es dona per finalitzada la reunió en el lloc i la data que s'indiquen en l'encapçalament i s'aixeca aquesta acta perquè consti el que s'hi ha tractat, la qual signen únicament els presents, i els assistents telemàtics —tots pertanyents a la FEBT— deleguen la seva signatura a la Sra. Petra Mut i donen mandat al Sr. Carlos Sedano Almiñana, assessor empresarial, perquè efectuï els tràmits de registre de l'acta davant l'autoritat laboral i en sol·liciti la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.