Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 612563
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança municipal reguladora de la remor i les vibracions

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que no s'ha presentat cap reclamació durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'acord plenari inicial aprovatori de la modificació de l'Ordenança municipal reguladora de la remor i les vibracions, el text sencer del qual es fa públic per al seu general coneixement, en compliment del que disposa l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

«Article únic. Modificació de l'articulat de l'Ordenança municipal reguladora de la remor i les vibracions.

U. Es modifica l'article 44, incloent-hi un nou apartat 3, que queda redactat com segueix:

Article 44. Característiques del limitador registrador sonomètric per filtrar freqüències

1. Les activitats dels tipus 2 i 3 han de disposar d'un sistema limitador dels equips de reproducció o amplificació per a controlar la remor emesa que:

a) Permeti programar els límits d'immissió a l'interior de l'activitat i a l'habitatge més exposat o en l'exterior de l'activitat per a tots els períodes horaris.

b) Disposi d'un micròfon extern que reculli el nivell sonor al local. Aquest dispositiu ha d'estar calibrat amb l'equip electrònic per a detectar possibles manipulacions i ha de poder verificar-se'n el correcte funcionament amb un sistema de calibratge.

c) Permeti programar horaris d'emissió musical diferents per a cada dia de la setmana (hora d'inici i hora de finalització) i introduir horaris extraordinaris per a festivitats determinades.

d) Restringeixi l'accés a la programació d'aquests paràmetres als tècnics municipals autoritzats, mitjançant sistemes de protecció mecànics o electrònics.

e) Guardi un historial en el qual aparegui el dia i l'hora en què es van fer les darreres programacions.

f) Emmagatzemi en un suport físic estable, durant un mes com a mínim, els nivells sonors (nivell de pressió sonora continu equivalent amb ponderació freqüencial A) i les possibles manipulacions amb una periodicitat programable entre 5 i 15 minuts.

g) Emmagatzemi les possibles manipulacions tant de l'equip musical com de l'equip de limitació en una memòria interna.

h) Permeti detectar altres fonts que puguin funcionar de manera paral·lela.

e) Disposi d'un sistema de precinte de les connexions i del micròfon.

j) Disposi d'un sistema que impedeixi la reproducció musical i audiovisual en el cas que l'equip limitador es desconnecti de la xarxa elèctrica o del sensor.

k) Permeti, als serveis municipals o a les empreses acreditades per l'Ajuntament, accedir a l'emmagatzematge informàtic dels registres. L'Ajuntament podrà exigir la instal·lació d'un sistema que permeti l'accés en aquests registres de manera telemàtica.

l) Permeti el filtrat per bandes de freqüència d'octaves mitjançant un sensor integrador amintajador.

2. El volum màxim d'emissió que permeti aquests dispositius ha d'assegurar que, d'acord amb l'aïllament acústic real de què disposi el local en el qual s'exerceix l'activitat, es compleixin els límits de transmissió sonora en l'exterior i l'interior de locals acústicament afectats que s'estableixen en el capítol IV d'aquesta Ordenança.

3. S'exclou d'aquesta obligació l'ambientació musical en viu que compleixi amb el que s'estableix en l'article 44 bis.

Dos. S'inclou un nou article, el 44 bis, quedant redactat com segueix:

Article 44 bis – Ambientació musical en viu

A. Definició d'ambientació musical en viu

1. A l'efecte de la present ordenança, tindrà la consideració d'ambientació musical en viu la generada per actuacions en directe de petit format que s'utilitzin com a acompanyament o so de fons dels establiments regulats en la normativa turística i que no afectin el normal desenvolupament de l'activitat per a la qual es disposa de títol habilitant.

Aquesta ambientació haurà de ser produïda principalment per veu humana i/o instruments musicals (corda, vent i percussió), amb la possibilitat d'utilització d'aparells electrònics per a la seva reproducció i/o amplificació del so. Els aparells electrònics únicament podran constituir elements generadors de música quan s'utilitzin per a simular altres veus o instruments musicals de corda, vent o percussió.

2. En tot cas, queda exclosa d'aquesta definició qualsevol ambientació musical generada, principalment, per taules de mescla, altres aparells electrònics o mitjançant la reproducció de pistes d'àudio, així com la percussió. Aquesta ambientació estarà subjecta al que estableixen els articles 42, 43 i 44.

B. Requisits de l'ambientació musical en viu

Les activitats amb ambientació musical en viu (amb excepció de les activitats que disposin de títol habilitant per a l'exercici d'activitats turístiques d'entreteniment segons la normativa turística), i que es trobi fos de la ZPAE, hauran de complir amb els següents requisits:

a) Presentació de la comunicació prèvia, amb una antelació mínima de 48 hores i màxima de 60 dies, segons model de l'annex VI. Aquest document haurà d'estar en tot moment disponible en l'establiment i col·locat en un lloc visible per a la seva inspecció, juntament amb el corresponent resguard del registre d'entrada efectuat.

b) Realització de l'ambientació musical en viu entre les 13 hores i les 23 hores.

c) Disposar d'aquesta mena d'ambientació musical un màxim de dos dies a la setmana per cada establiment.

d) L'ambientació musical tindrà una durada màxima de dos hores per dia.

e) No habilitar cap pista de ball ni cap espai assimilable.

f) L'ambientació musical en viu ha de realitzar-se dins del recinte de l'activitat i queda totalment prohibida l'ocupació de la via pública.

g) No comptar amb l'existència de dos o més sancions greus i/o molt greus fermes en via administrativa en procediments sancionadors cursats per l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany en els dos anys anteriors a la presentació de la comunicació prèvia, o bé s'observi una conducta infractora greu en el titular de l'activitat.

S'entendrà per conducta infractora greu, l'acumulació de denúncies per infracció greu i/o molt greu en matèria de remor i vibracions, de convivència, de residus i neteja viària, d'horaris, de publicitat dinàmica, d'ocupació de la via pública, de venda de begudes alcohòliques i de seguretat ciutadana.

h) Que no existeixin d'informes negatius per motius urbanístics, de seguretat, molèsties o d'un altre tipus que afectin el lloc o a l'activitat a la qual es vincula la llicència.

i) Que no es produeixin molèsties a tercers acreditades en l'expedient, degudament informades per la Policia Local o pels tècnics municipals.

j) No ser deutor de la hisenda municipal.

En cas d'incompliment d'algun dels requisits anteriors, s'haurà de complir amb les condicions establertes en els articles 42, 43 i 44.

Tres. S'afegeix un Annex VI, que queda redactat com segueix:

 

ANNEX VI Comunicació prèvia d'ambientació musical en viu

DADES DE LA PERSONA TITULAR DE L'ACTIVITAT

LLINATGES I NOM O RAÓ SOCIAL:

DNI/NIF:

TELÈFON:

DADES DE LA PERSONA REPRESENTANT DEL TITULAR DE L'ACTIVITAT

LLINATGES I NOM O RAÓ SOCIAL:

DNI/NIF:

TELÈFON:

DADES A l'efecte de NOTIFICACIONS

LLINATGES I NOM O RAÓ SOCIAL:

DNI/NIF:

TELÈFON:

CORREU ELECTRÒNIC:

IDIOMA DE LES NOTIFICACIONS (CASTELLÀ O CATALÀ):

DADES DE L'ACTIVITAT

DENOMINACIÓ COMERCIAL:

ADREÇA:

DATA I HORARI DE LA O LES AMBIENTACIONS MUSICALS EN VIU PREVISTES

1. DATA ACTUACIÓ:                                                                                             HORARI ACTUACIÓ:

2. DATA ACTUACIÓ:                                                                                             HORARI ACTUACIÓ:

3. DATA ACTUACIÓ:                                                                                             HORARI ACTUACIÓ:

4. DATA ACTUACIÓ:                                                                                             HORARI ACTUACIÓ:

….

Declar sota la meva responsabilitat que:

1. L'activitat on es realitzarà l'ambientació musical en viu disposa de títol habilitant per a l'exercici d'una activitat turística d'acord amb la normativa.

2. Les ambientacions musicals en viu comunicades compliran amb els requisits establerts en referència a la immissió de la present ordenança reguladora de la remor i les vibracions del municipi de Sant Antoni de Portmany.

 

Sant Antoni de Portmany, ……….. de ……………. de ………

Signatura».

Contra aquest acord, s'hi pot interposar el recurs contenciós administratiu davant la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Balears, amb seu a Palma, en el termini de dos mesos comptadors des l'endemà de la publicació d'aquest anunci, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Sant Antoni de Portmany, (signat electrònicament: 23 de setembre de 2024

El batle Marcos Serra Colomar)