Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

PORTS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 611326
Resolució del vicepresident de Ports de les Illes Balears d’aprovació de les condicions generals de reserva i ús dels amarraments de trànsit online

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El vicepresident de Ports de les Illes Balears en data 22 de maig de 2024 va resoldre el següent:

D'acord amb l'article 26 de la Llei 10/2005, de 21 de juny, de ports de les Illes Balears, l'ens Ports de les Illes Balears té encomanat, en els termes que preveu la llei, l'exercici de les competències executives de l'administració autonòmica en matèria de ports i de instal·lacions portuàries i marítimes i altres atribuïdes per aquesta o una altra llei.

En exercici de les competències que té atribuïdes, Ports de les Illes Balears ha creat un tràmit telemàtic per la gestió de les reserves de llocs d'amarrament de trànsit, per la qual cosa es fa necessari aprovar les condicions de reserva i ús dels amarraments de trànsit amb la finalitat d'informar els usuaris de les condicions de les reserves realitzades online.

D'acord amb l'article 10.k) dels Estatuts de Ports de les Illes Balears, aprovats pel Decret 134/2005, de 28 de desembre, correspon al vicepresident adoptar les decisions i mesures per atendre les necessitats urgents, sense perjudici de la seva comunicació i ratificació pel Consell d'Administració, si fos necessari.

Per tot això, dic la següent

Resolució

Primer.- Aprovar les Condicions generals de reserva i ús d'amarraments de trànsit online, que s'adjunten com annex 1.

Segon.- Publicar les Condicions generals de reserva i ús d'amarraments de trànsit online al Butlletí Oficial de les Illes Balears i al web de Ports de les Illes Balears.

Tercer.- Donar compte d'aquesta Resolució al Consell d'Administració per a la seva ratificació, si escau.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el Consell d'Administració de Ports de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (23 de setembre de 2024)

El vicepresident executiu Antonio Mercant Morato

 

 

CONDICIONS GENERALS DE RESERVA I ÚS D'AMARRAMENTS DE TRÀNSIT ONLINE

CONDICIONS GENERALS RELATIVES A LA REALITZACIÓ DE LA RESERVA MITJANÇANT LA PÀGINA WEB

El present document té per finalitat informar-lo sobre les condicions de reserves realitzades mitjançant la present Web.

A través d'aquest servei, pretenem posar a la seva disposició informació sobre la disponibilitat i el preu d'amarraments d'embarcacions en ports de gestió directa de Ports de les Illes Balears. El Portal li permet formalitzar la seva reserva d'amarraments de manera online.

En aquesta secció de la Web, trobarà informació sobre la disponibilitat d'amarraments, tarifes, cerca de ports per la seva localització geogràfica, serveis oferts i les tarifes corresponents.

Se l'informa expressament que la utilització de la present Web implica l'acceptació per la seva part de la política de privacitat i de les condicions d'ús d'aquesta. Així mateix, la utilització de la secció de la Web destinada a la tramitació de reserves d'amarraments suposa l'acceptació de les presents condicions en la seva última versió.

Per això, aconsellem que procedeixi a la lectura d'aquestes condicions, abans de formalitzar la seva reserva, cada vegada que accedeixi a la nostra pàgina web, ja que Ports de les Illes Balears es reserva el dret de canviar, modificar, afegir o eliminar en qualsevol moment part d'aquestes.

CLAUSULAT

CONDICIONS DE LA RESERVA

La tramitació de les reserves d'amarraments realitzades a través d'aquesta Web està subjecta a les següents clàusules:

1. Manifestacions:

Vostè manifesta ser major d'edat i disposar de plena capacitat per a efectuar la reserva, manifestant que entén i comprèn la totalitat de les condicions que es troben en aquesta Web, que les dades subministrades quan efectua la reserva són veritables, complets i concises, que confirma la reserva feta, és a dir, les dates indicades i les característiques de l'embarcació.

2. Accés a la Web:

L'accés a aquesta pàgina Web és responsabilitat de l'usuari.

3. Protecció de dades personals:

S'informa l'Usuari que les dades personals que es recullen durant el procés de reserva d'amarraments online seran tractades per Ports de les Illes Balears per a l'atenció, registre i tràmit de la seva sol·licitud, així com per a la gestió i el control de l'assignació d'amarraments d'embarcacions en ports de gestió directa, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016.

Aquests tractaments poden incloure l'enviament de comunicacions informatives per motius operatius (alertes per raons meteorològiques, restriccions temporals d'ús, requeriments de pagament, etc.) a l'adreça de correu electrònic i/o número de telèfon indicats en la seva sol·licitud.

Aquests tractaments són necessaris per a l'execució del contracte o per a l'aplicació de mesures precontractuals relatives a la reserva realitzada a pròpia petició dels interessats. 

D'altra banda, amb la finalitat d'avaluar i gestionar la qualitat dels serveis relacionats amb els camps de fondeig existents, tractarem les dades relatives als qüestionaris de satisfacció emplenats pels usuaris.

Aquests tractaments es basen en el nostre interès legítim per a avaluar i gestionar la qualitat dels nostres serveis. Per a la ponderació d'aquest interès respecte als seus drets i llibertats s'ha determinat que el tractament tenia un impacte limitat en la privacitat dels interessats per correspondre a expectatives raonables d'aquests i no plantejava amenaces significatives.

No comunicarem les seves dades a tercers excepte obligació legal o quan sigui necessari per a atendre la seva sol·licitud.

Conservarem les seves dades durant la vigència de la relació que manté amb nosaltres, terminis legals aplicables i temps necessari per a atendre possibles responsabilitats, posteriorment s'atendrà la normativa d'avaluació i els criteris previstos per la Llei 15/2006, del 17 d'octubre, d'arxius i patrimoni documental de les Illes Balears.

Els interessats podran exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió o portabilitat de les seves dades personals, limitació o oposició al seu tractament, així com a presentar una reclamació davant una autoritat de control, mitjançant escrit dirigit a Ports de les llles Balears, en C/ Vicente Tofiño, 36, Coll d'en Rabassa 07007, Palma. Tel.: 971 628089, www.portsib.es; Contacte Delegat de Protecció de Dades: protecciondedatos@portsib.es

Vostè manifesta que les dades que ens faciliti, ara o en el futur, són correctes i veraços i es compromet a comunicar-nos qualsevol modificació d'aquests. En cas de proporcionar dades de caràcter personal de tercers, es compromet a obtenir el consentiment previ dels afectats i a informar-los sobre el contingut de la present clàusula.

4. Reserves d'amarraments a través del Portal:

4.1. Alta d'usuari:

És indispensable donar-se d'alta com a usuari en el sistema per a poder realitzar una sol·licitud de reserva en línia.

4.2. Característiques de la sol·licitud d'alta d'usuari i embarcació: En el moment de donar-se d'alta com a usuari, el sol·licitant haurà obligatòriament d'indicar les següents dades:

Dades relatives a l'usuari:

1) Adreça de correu electrònic i contrasenya que desitja tenir

2) N.I.F. // N.I.E. Del sol·licitant d'alta com a usuari

3) Nom

4) Cognoms

5) Domicili de l'usuari

6) Telèfon mòbil

Dades relatives a l'embarcació:

7) Nom i característiques de l'embarcació (tipus, eslora, màniga, calat, bandera).

8) Imprescindible annexar la fulla de REGISTRE MARÍTIM ESPANYOL, on apareixen clarament les DADES DE L'EMBARCACIÓ, NOM, MATRÍCULA, ESLORA I MÀNIGA, per a embarcacions de nova matriculació CERTIFICAT D'INSCRIPCIÓ acompanyat de la còpia de la DECLARACIÓ DE CONFORMITAT CE. Per a embarcacions amb pavelló estranger qualsevol document oficial en el qual apareguin CLARAMENT EL NOM DE L'EMBARCACIÓ, MATRÍCULA, ESLORA I MÀNIGA.

4.3. Característiques de la sol·licitud de reserva

4.3.1. Una vegada l'usuari s'ha identificat en la pantalla de login, entrarà a la seva zona privada. La zona privada disposa d'un menú, des d'on podrà realitzar noves reserves, consultar-les, modificar les dades d'usuari, consultar les embarcacions o canviar la contrasenya per a accedir a la zona privada.

4.3.2. Una vegada realitzada la sol·licitud de reserva, es procedirà a confirmar en temps real, la disponibilitat de llocs d'amarrament en el port sol·licitat.

4.3.3. Les sol·licituds de reserves de llocs d'amarrament es deuran efectuar:

◦ amb una antelació mínima d'1 dia, per a la primera reserva que es faci, a la data per a la qual es desitja sol·licitar.

◦ amb una antelació mínima d'1 dia, per a les següents reserves, a la data per a la qual es desitja sol·licitar.

4.3.4. El període màxim pel qual es podrà reservar un lloc d'amarrament en cadascun dels ports serà de 5 dies improrrogables, no podent-se realitzar reserves successives amb la finalitat de prolongar aquest període màxim.

4.3.5. No està permès realitzar dues reserves en el mateix port en un període igual o inferior a 6 dies.

4.3.6. Canvis d'embarcació: ELS CANVIS D'EMBARCACIÓ NO ESTAN PERMESOS. Si les dades de la reserva no coincideixen amb les dades de l'embarcació arribada a port, es denegarà la seva atracada.

 

5. Preu i pagament:

5.1. Els preus a aplicar per a la utilització dels amarraments seran els disposats en la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la Comunitat Autònoma de les illes Balears.

5.2. La tramitació de la reserva implica el pagament per la seva part de les taxes, la quantia de les quals està indicada en la corresponent pàgina de pagament.

5.3. Només es procedirà a la confirmació de la reserva previ pagament de les referides taxes.

5.4. El pagament de les taxes en la Web només es podrà realitzar mitjançant pagament amb targeta de crèdit/dèbit.

5.5. El pagament dels drets d'amarrament no dona dret a cap mena de prestació addicional de serveis

5.6. ABANS D'EFECTUAR EL PAGAMENT, ASEGURI'S QUE TANT LES DATES D'ENTRADA COM DE SORTIDA, AIXÍ COM L'EMBARCACIÓ SÓN LES CORRECTES.

5.7. Una vegada pagada la reserva, els canvis de data de reserva i port estan permesos sempre que es realitzin per l'usuari mitjançant el programa de reserves en línia amb una antelació mínima de 48 hores respecte de l'hora d'inici de l'ocupació autoritzada, hi hagi disponibilitat i es respecti el mínim de dies entre reserves per a un mateix port.

5.8. Requisits per a les embarcacions de llista 6a:

Per a formalitzar la reserva online d'una embarcació de llista 6ª es requerirà l'aportació d'un contracte de lloguer que coincideixi amb els dies reservats a nom de la persona que dugui a terme la reserva

6. Cancel·lació de la reserva:

6.1. Cancel·lació per part de l'Usuari:

6.1.1 EN CAS DE CANCEL·LACIÓ DE LA RESERVA PER PART DE L'USUARI, ES RETORNARÀ EL 50% DE L'IMPORT ABONAT SEMPRE QUE ES REALITZI PER L'USUARI A TRAVÉS DEL PROGRAMA DE RESERVES ONLINE AMB UNA ANTELACIÓ MÍNIMA DE 48 HORES RESPECTE DE L'HORA D'INICI DE L'OCUPACIÓ AUTORITZADA.

6.1.2 EN EL SUPÒSIT DE NO PRESENTAR-SE L'EMBARCACIÓ TITULAR DE LA RESERVA EN EL PORT EN LA DATA D'ENTRADA, L'IMPORT DE LA RESERVA NO SERÀ REEMBORSAT I LA RESERVA ES DONARÀ PER CANCEL·LADA.

6.2. Cancel·lació per part de Ports de les Illes Balears:

6.2.1. No presentació o presentació tardana injustificada: En cas de no presentar-se el dia d'arribada originalment prevista en la reserva o en cas de presentar-se amb posterioritat a les 20.00 hores del mateix dia en temporada alta (01/06-30/09), a les 17.00 h de dilluns a divendres i les 14.00 h en dissabte, diumenge i festius en temporada baixa (resta de l'any), es cancel·larà la reserva, tret que, amb previ avís al port, i per motius degudament justificats i aliens a la voluntat de l'Usuari, l'entrada a port hagi de realitzar-se una vegada transcorregut el terme avantdit. La cancel·lació de la reserva per motius de no presentació o presentació tardana injustificada comportarà, en concepte de penalització, la retenció, sense possibilitat de devolució, de les taxes pagades.

6.2.2. Incompliment de les presents condicions: En cas d'incompliment per part de l'Usuari de les presents condicions, i en particular, sense ser limitatiu, respecte a l'exactitud de les dades relatives a l'embarcació, al canvi d'embarcació en l'entrada en el port, o qualsevol tipus d'actuació fraudulenta, es procedirà a cancel·lar la reserva, que suposarà la retenció per part de Ports de les Illes Balears, en concepte de penalització, de les taxes pagades, tot això sense perjudici del dret a excloure a l'Usuari incomplidor dels serveis registrats i de les altres accions que procedeixin en dret.

6.2.3. Força major: L'Usuari tindrà dret a la devolució de les quantitats satisfetes en concepte de taxes en cas que una causa de força major obligui a Ports de les Illes Balears a cancel·lar la reserva, sense que, per això, l'Usuari pugui exigir-li el pagament d'una altra quantitat en concepte d'indemnització de qualsevol classe.

6.2.4. Embarcació de llista 6ª: la no aportació d'un contracte de lloguer que coincideixi amb els dies reservats a nom de la persona que dugui a terme la reserva implica la cancel·lació de l'amarrament / reserva per no compliment de les presents condicions. L'import de la reserva no serà reemborsat.

 

​​​​​​​7. Condicions d'utilització dels amarraments en línia:

•  L'ocupació de l'amarrament s'haurà de realitzar entre les 12.00 hores i les 20.00 hores de la data d'entrada en temporada alta (01/06-30/09) i entre les 12.00 hores i les 17.00 hores de dilluns a divendres i entre les 12.00 hores i les 14.00 h en dissabte, diumenge i festius en temporada baixa (resta de l'any), de la qual es té una reserva confirmada d'amarrament.

• A l'arribada de l'embarcació al lloc d'amarrament, l'Usuari haurà de presentar la documentació de l'embarcació i el bo de confirmació de la reserva a l'encarregat o zelador del port per a la seva verificació. En cas contrari la reserva no serà vàlida, així mateix haurà d'emplenar la fulla de trànsit que li lliuraran a l'arribada al lloc d'amarrament.

•  A més, s'haurà de justificar estar en possessió d'una pòlissa d'assegurança de l'embarcació amb les cobertures establertes en el Reial decret 607/1999, de 16 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament de l'assegurança de responsabilitat civil de subscripció obligatòria per a embarcacions d'esbarjo o esportives, i que també inclourà obligatòriament la cobertura en cas d'enfonsament i remoció de les restes de l'embarcació.

• El lloc d'amarrament s'haurà de deixar lliure com a màxim a les 12.00 hores de la data de sortida prevista en la reserva confirmada d'amarrament.

• L'embarcació haurà de romandre atracada en el lloc d'amarrament assignat durant la totalitat del període autoritzat, podent-se realitzar entrades i sortides del port durant aquest període, sempre que se li comuniqui prèviament a l'encarregat o guardamolls; perdent la condició de reserva en cas contrari.

• En el supòsit de tenir autorització per part del personal del port per a abandonar l'amarrament durant el període de reserva, s'haurà d'ocupar de nou l'amarrament abans de les 20.00 hores en temporada alta (01/06-30/09) i abans de les 17.00 hores de dilluns a divendres i abans de les 14.00 h en dissabtes, diumenges i festius en temporada baixa (resta de l'any), perdent la condició de reserva en cas de no presentar-se abans d'aquesta hora.

CONDICIONS RELATIVES A L'ESTADA EN EL PORT – OBLIGACIONS DE L'USUARI

1. El propietari o patró de l'embarcació d'esbarjo de trànsit estarà obligat a complir les instruccions de l'administració portuària, i la normativa o disposicions vigents o que d'ara endavant es dictin que afectin el domini públic portuari.

2. L'ús de l'amarrament en trànsit per a una embarcació de trànsit es concedeix amb caràcter personal, intransferible i a títol precari exclusivament per al període reservat i acceptat per PortsIB.

3. El propietari o patró de l'embarcació haurà de conservar en bon estat el domini públic i les seves instal·lacions, i respondre pels desperfectes que causi i que li siguin imputables per un mal ús o negligència.

4. L'ús de l'amarrament de trànsit no comprèn el servei d'amarrament/desamarrament de l'embarcació, sent el mateix a càrrec de l'usuari.

5. Està prohibida la instal·lació d'objectes annexos a les embarcacions en pantalans o molls (escales, rampes, caixes, etc.)

Mentre l'embarcació estigui amarrada al port es mantindrà estibada a bord l'embarcació auxiliar.

6. Ports de les Illes Balears no serà responsable dels danys i perjudicis causats pels defectes o desperfectes en els elements que, no sent col·locats per Ports de les Illes Balears, usi l'usuari per a l'amarrament en trànsit de l'embarcació en el lloc assignat. Així mateix, en aquests casos, el titular de l'embarcació serà responsable dels danys que aquesta pugui causar a la instal·lació, a altres embarcacions, i fins i tot a les persones o als seus drets.

7. La vigilància de les embarcacions i dels seus accessoris, eines i materials, serà a càrrec dels propietaris de les embarcacions o dels usuaris dels amarraments, si és el cas. La permanència de les embarcacions, mercaderies, vehicles i tota classe d'objectes dins de la zona portuària serà a càrrec i risc dels propietaris i usuaris. Ports de les Illes Balears no és el dipositari de les embarcacions que es trobin amarrades, ni vigilant de les mateixes ni dels béns particulars que es trobin en el recinte portuari i, per tant, no es farà responsable de la sostracció i robatori d'aquests.

8. L'embarcació autoritzada a ocupar temporalment un amarrament en trànsit ha de trobar-se amarrada en tot moment en bon estat de conservació, presentació, flotabilitat, seguretat i neteja, i ha de disposar de les adequades defenses i elements d'atracada. La responsabilitat correspon al titular de l'autorització.

9. Si Ports de les Illes Balears observa que no es compleixen aquestes condicions en una embarcació, avisarà a la persona propietària o a la persona responsable d'aquesta, donant-li un termini raonable perquè esmeni les deficiències observades o retiri l'embarcació de l'amarrament.

10. Si transcorregut el termini assenyalat sense haver-lo fet, i si l'embarcació arribés a trobar-se en perill d'enfonsament o de causar danys a altres embarcacions, Ports de les Illes Balears prendrà a càrrec de la persona propietària, les mesures necessàries per a posar-la en sec o en condicions d'evitar el seu enfonsament, tot això sense perjudici de la necessària notificació a la Capitania Marítima, als efectes reglamentaris i legals que procedeixin.

11. Queda absolutament prohibit en tot el recinte portuari:

  • Fumar durant les operacions de subministrament de combustible.
  • Tenir a bord de les embarcacions materials explosius, excepte coets de senyals reglamentaris i els combustibles necessaris per al funcionament de l'embarcació.
  • Encendre focs o fogueres, o utilitzar llums de flama.
  • Abocar olis, hidrocarburs, materials en suspensió, plàstics o qualsevol altre tipus de matèria o producte contaminant, així com també queda prohibit llançar a terra o a les aigües del port escombraries, deixalles, restes o enderrocs de qualsevol classe. Els residus s'abocaran als contenidors instal·lats en la zona habilitada.
  • Efectuar a bord de les embarcacions treballs o activitats que resultin molestes per als altres usuaris i les altres usuàries del port.
  • Mantenir els motors en marxa amb el vaixell amarrat al moll més temps de l'estrictament necessari i sempre amb tripulació a bord.
  • L'entrada als pantalans a totes les persones no relacionades amb les embarcacions.
  • La circulació d'animals solts.
  • Pescar, recollir petxines i mariscos en les aigües portuàries.
  • Els treballs submarins.
  • Banyar-se, bussejar, nedar, practicar esquí nàutic, etc.
  • Reparar embarcacions fora de les zones d'escar adequades per a aquestes tasques, excepte en els casos d'avaria i pel temps estrictament necessari.
  • Dutxar-se sobre les molles o pantalans.

12. L'usuari ha de fer bon ús de les instal·lacions portuàries, observant les polítiques medi ambientals, de qualitat i seguretat del port, a més de complir les normes establertes en el port.

Concretament, amb la finalitat de garantir la correcta gestió ambiental dels residus, haurà de complir les obligacions establertes en el Reial decret 1381/2002, de 20 de desembre (BOE núm. 305, de 21 de desembre de 2002) especialment l'obligació de lliurar els residus en les instal·lacions autoritzades en el port, havent-hi contenidors específics per a cada tipologia de residus, que s'hauran d'utilitzar correctament.

13. En cas de produir-se un incendi o una altra emergència de tipus catastròfic o susceptible d'arribar al port o a la zona urbana o marítima pròxima, tots els patrons, tripulacions i propietaris d'embarcacions hauran de prendre les mesures de precaució necessàries, obeint les instruccions que rebin de l'encarregat de les operacions d'extinció o seguretat.

Si s'inicia un foc a bord d'una embarcació, el seu patró o tripulació, a més de prendre les mesures immediates que siguin necessàries, avisaran immediatament amb tots els mitjans al seu abast, al personal de PortsIB i al 112 i a les tripulacions de les embarcacions contigües, no ocultant de cap manera l'emergència que s'ha produït.

14. En cas que una embarcació resultés enfonsada en la dàrsena, se seguirà el procediment assenyalat en la legislació vigent.

15. Ports de les Illes Balears es reserva el dret de canviar el lloc d'amarrament en trànsit de l'embarcació dins del port quan el consideri necessari per a la correcta explotació i ordenació del port, sense que pugui reclamar el titular de l'embarcació cap reclamació a causa dels danys i perjudicis per cap concepte ni per les despeses ocasionades.

16. En cas d'incompliment per part de l'Usuari de les presents condicions, i en particular, sense ser limitatiu, respecte a l'exactitud de les dades relatives a l'embarcació o informació aportada que no es correspongui amb aquella que va donar lloc a l'autorització, qualsevol actuació fraudulenta, es procedirà a cancel·lar la reserva, que suposarà la retenció per part de Ports de les Illes Balears, en concepte de penalització, de les taxes pagades, tot això sense perjudici del dret a excloure a l'usuari incomplidor dels serveis registrats i d'altres accions que procedeixin en dret.

17. Correspon a Ports de les Illes Balears l'adopció de les mesures necessàries per a garantir el trànsit portuari, les activitats d'explotació econòmica i la disponibilitat dels espais portuaris, atracades i amarraments. Concretament, les mesures de seguretat exigibles quan hi hagi el perill que una embarcació s'enfonsi en el port, i el patró o armador no procedeixin a reparar-la o traslladar-la.

18. El patró o armador de l'embarcació, és el responsable de la vigilància d'aquesta.

El patró o armador de l'embarcació ha d'estar localitzable en tot moment, subministrant al port un telèfon mòbil operatiu en el territori espanyol o persona responsable designada per aquest.

L'armador o patró és responsable de la seva embarcació, així com dels danys que pugui ocasionar a altres embarcacions o a les instal·lacions portuàries.

19. En cas que el responsable abandoni les instal·lacions portuàries, ha de notificar-ho al personal del port. Si ha d'estar fora més de 24 hores, ha d'haver-hi una persona responsable perfectament identificada i localitzable.

20. L'embarcació atracarà en el lloc indicat per l'agent portuari, motiu pel qual l'interessat haurà de contactar amb el port en el moment d'arribar a aquest, ja sigui per ràdio o per telèfon.

21. En el cas de les embarcacions amarrades abarloades al moll o pantalà se'ls podran abarloar unes altres, si un agent portuari així ho requereix.

22. Les embarcacions abanderades fora de l'espai Schengen, hauran de presentar obligatòriament còpia del passaport de totes les persones que viatgin amb l'embarcació, o bé filiació d'aquestes, fent constar el nom i cognoms, la data de naixement, la nacionalitat i el número de passaport. En cas contrari no podran amarrar.

23. En els ports de gestió directa de Ports de les Illes Balears, es prestarà vigilància general, és a dir, aquella que es presta per a la generalitat de la zona de servei de port sense assignació específica, ni garantia respecte de la integritat de les embarcacions o dels continguts, d'acord amb l'article 278.3 de la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la Comunitat Autònoma de les illes Balears.