Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 601060
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 26 d’agost de 2024, relatiu a l’aprovació de les bases dels ajuts de minimis del Consell Insular de Menorca al teixit productiu, cooperatiu i comercial de Menorca i la convocatòria corresponent a l’any 2024 (Exp. 3303-2024-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 784715-784718

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions

(https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/784715).

(https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/784718).

Els codis assignats per la Base de Dades Nacional de Subvencions corresponen a un mateix texte de la convocatòria.

Primer. Beneficiaris

Poden accedir als ajuts que els correspongui:

a) Per a l'L1, les persones físiques o jurídiques o agrupacions de persones físiques o jurídiques, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat sense personalitat jurídica que tenguin el domicili fiscal i un establiment operatiu a Menorca de naturalesa productiva (fabricant, productor o artesà), el qual, sota la figura de micro, petita o mitjana empresa, consti d'alta de l'impost d'activitats econòmiques en les divisions 0 (sempre que l'explotació estigui donada d'alta en el Registre insular d'explotacions agràries en data de finalització del termini de presentació de sol·licituds, com a activitat complementària de venda directa i de transformació, si n'és el cas), 1, 2, 3 o 4 de la secció primera o l'agrupació 86 de la secció segona del Reial decret legislatiu 1175/1990, de 28 de setembre, pel qual s'aproven les tarifes i la instrucció de l'impost sobre activitats econòmiques.

b) Per a l'L2, les associacions empresarials amb un àmbit d'actuació circumscrit, totalment i en exclusiva, a l'illa de Menorca.

c) Per a l'L3, les cooperatives agràries o les cooperatives de consumidors i usuaris que constin inscrites en el Registre de cooperatives de les Illes Balears en el moment de la sol·licitud.

d) Per a l'L4, les persones físiques o jurídiques o agrupacions de persones físiques o jurídiques, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat sense personalitat jurídica que tenguin el domicili fiscal i un establiment comercial ubicat a qualsevol terme municipal de Menorca (excepte urbanitzacions i polígons industrials), el qual, sota la figura de comerç al detall, consti d'alta de l'impost d'activitats econòmiques (IAE) en algun dels epígrafs relacionats a l'annex I (extret de les agrupacions 64 i 65 de la primera secció del Reial decret legislatiu 1175/1990, de 28 de setembre, pel qual s'aproven les tarifes i la instrucció de l'IAE). Només serà subvencionable un establiment comercial per empresa.

Segon. Objecte

L'objecte d'aquests ajuts, majoritàriament de minimis, és promocionar els productes agroalimentaris autòctons, estimular el petit comerç local i les cooperatives agràries i de consum, donar suport al sector industrial i avivar l'artesania de l'illa.

Tercer. Bases reguladores

La convocatòria es regirà per les bases reguladores aprovades pel Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en sessió de caràcter ordinari de 26 d'agost de 2024.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 1.500.000 € (un mil·lió cinc-cents mil euros).

Els crèdits pressupostaris màxims assignats són:

Línia

Despesa corrent

Despesa d'inversió

∑ L1, L2, L3, L4

700.000 €

800.000 €

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

A partir de l'endemà d'haver-se publicat la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i fins a l'1 de novembre de 2024.

Sisè. Altres dades

Els llindars màxims subvencionables, a títol individual, són els següents:

Línia

Ajut individual màxim

L1. Ajuts a empreses productives

30.000 €

L2. Ajuts a associacions empresarials

5.000 €

L3. Ajuts a cooperatives agràries i de consum

50.000 €

L4. Ajuts a petit comerç

25.000 €

Les línies L1, L2, L3 i L4 són incompatibles entre si.

Per a les línies L1 i L4, en cas que un establiment tengui més d'un titular, només es podrà dur a terme una única sol·licitud per establiment; també s'ha de presentar una única sol·licitud per beneficiari en el supòsit que aquest sigui titular de més d'un establiment.

Exceptuant la línia dedicada a entitats sense ànim de guany (L2), les línies restants (L1, L3 i L4) contenen ajuts amb la consideració de minimis segons la normativa europea.

Les actuacions subvencionables esmentades han d'haver-se fet en el període comprès entre els dies 1 de setembre de 2023 i 31 d'agost de 2024, ambdós inclosos.

 

Maó, 18 de setembre de 2024 Per delegació del president,

El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (DP 129/2023, de 27 de juliol) (BOIB núm. 106 de 29-7-2023)