Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 601017
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 18 de juny de 2024, relatiu a l’aprovació de les bases que regeixen la concessió d’ajuts del Consell Insular de Menorca a les agrupacions de defensa vegetal de Menorca (Exp. 3201-2024-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 784866

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/784866):

Primer. Beneficiaris

1. Poden tenir la consideració de beneficiaris directes i demanar les ajudes que preveuen les bases, les ADV integrades per productors que compleixin els requisits del punt 2 d'aquesta base i que, abans que finalitzi el termini de presentació de sol·licituds, compleixin els requisits següents:

a) Que estiguin constituïdes d'acord amb el Decret 52/2013, de 29 de novembre, pel qual es regulen les ADV en l'àmbit de les Illes Balears i crea el Registre Oficial d'Agrupacions de Defensa Vegetal de les Illes Balears, i que estiguin inscrites en el Registre Insular d'Agrupacions de Defensa Vegetal de Menorca.

b) Que disposin, abans que es dicti la proposta de resolució, d'un programa o un pla per a la prevenció, el control o l'erradicació de plagues vegetals que hagi obtingut informe favorable del tècnic del CIM responsable en matèria de sanitat vegetal.

c) Que estiguin al corrent de les obligacions tributàries, amb la Seguretat Social i el Consell Insular de Menorca.

d) Que no estiguin subjectes a una ordre de recuperació pendent després d'una decisió prèvia de la Comissió que hagi declarat una ajuda il·legal i incompatible amb el mercat interior.

2. Poden ser beneficiàries finals en espècies de les ajudes previstes en aquesta convocatòria les petites i mitjanes explotacions agràries integrades en una agrupació de defensa vegetal de Menorca que compleixin el requisit següent:

a) Que estigui al corrent de les obligacions tributàries, amb la Seguretat Social i el Consell Insular de Menorca.

b) Que tengui la condició de pime, d'acord amb l'annex I del Reglament (UE) 2022/2472, de la Comissió, de 14 de desembre de 2022, pel qual es declaren determinades categories d'ajuda en els sectors agrícola i forestal i en zones rurals compatibles en el mercat interior en aplicació als articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea. Aquest requisit de pime dedicada a la producció primària de productes agrícoles haurà d'acreditar-se abans de la proposta de resolució de concessió per declaració responsable dels productors.

c) Que no estiguin subjectes a una ordre de recuperació pendent després d'una decisió prèvia de la Comissió que hagi declarat una ajuda il·legal i incompatible amb el mercat interior.

Segon. Objecte

L'objecte d'aquests ajuts és compensar el cost, de les actuacions de les agrupacions de defensa vegetal de Menorca (ADV) constituïdes d'acord amb el Decret 52/2013, de 29 de novembre, que regula les agrupacions de defensa vegetal en l'àmbit de les Illes Balears i crea el Registre Oficial d'Agrupacions de Defensa Vegetal de les Illes Balears.

Tercer. Bases reguladores

La convocatòria es regirà per les bases reguladores aprovades pel Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en sessió de caràcter ordinari de 18 de juny de 2024.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 60.000 € (seixanta mil euros).

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes a partir de l'endemà d'haver-se publicat la convocatòria en el BOIB.

Sisè. Altres dades

L'import individual màxim de l'ajut per ADV serà de 32.000 € (el beneficiari final en espècies d'aquests ajuts seran les petites i mitjanes explotacions agràries que estiguin integrades en les ADV, amb un import màxim individual de 2.000 €).

Poden ser subvencionades les actuacions executades i pagades entre l'1 de desembre de l'any anterior al de la convocatòria i el 30 de novembre de l'any de la convocatòria.

 

Maó, 18 de setembre de 2024

Per delegació del president, El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (DP 129/2023, de 27 de juliol) (BOIB núm. 106 de 29-7-2023)