Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 589622
Resolució del conseller d'Educació i Universitats per la qual s’autoritza la modificació de la configuració del centre privat de formació professional (CPFP) Escola d’Hoteleria de les Illes Balears amb l’obertura i funcionament d’una nova seu a Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant la resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 6 de juny de 2022 (BOIB núm. 76, d'11 de juny) s'aprovà la modificació de la configuració del centre privat de formació professional Escola d'Hoteleria de les Illes Balears , amb l'ampliació d'una unitat del cicle formatiu de grau superior de Tècnic Superior en Gestió d'Allotjaments Turístics. Com a conseqüència d'aquesta modificació, el centre quedà configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07015914

Denominació genèrica: centre privat de formació professional

Denominació específica: Escola d'Hoteleria de les Illes Balears

Titular: Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears

Domicili: ctra. de Valldemossa, km 7,5, edifici Arxiduc Lluís Salvador

Localitat: campus universitari de la UIB

CP:07122

Ensenyaments autoritzats:

Estudis de la família professional d'Hoteleria i Turisme

Cicles formatius de grau mitjà:

- Tècnic en Cuina i Gastronomia (HOT21): 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars per grup

- Tècnic en Serveis en Restauració (HOT22): 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars per grup

Cicles formatius de grau superior:

- Tècnic superior en Direcció de Cuina (HOT34): 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars per grup

- Tècnic superior en Direcció en Serveis de Restauració (HOT35): 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars per grup

- Tècnic superior en gestió d'Allotjaments Turístics (HOT31): 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars per grup

Adscripció administrativa: els estudis dels cicles formatius de grau mitjà i grau superior queden adscrits al Centre Integrat de Formació Professional Juníper Serra (codi:07015872).

2. El dia 11 de maig de 2023, la representant del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears ( Q5755013l) , va presentar una sol·licitud d'autorització d'obertura i funcionament de la nova seu a Eivissa de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB). Juntament a la sol·licitud hi varen annexar la documentació següent: el projecte de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears a Eivissa (EHIB Eivissa), la llicència de reforma i ampliació del pavelló 402 del antic quarter de sa Coma per a la seva reconversió en Escola d'Hoteleria, el projecte d'execució per a la reforma i ampliació de l'edifici un certificat que acredita la ratificació del càrrec de l'actual directora del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears, el DNI de la directora del centre i còpia del conveni de col·laboració entre el Consell Insular d'Eivissa, l' Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i el Consorci de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears.

En aquest conveni s'especificà que el Consell Insular d'Eivissa, conscient de la manca d'Infraestructures Educatives a l'illa d'Eivissa va adquirir en propietat l'antic quarter de Sa Coma, en virtut del conveni signat a aquest efecte amb el Ministeri de Defensa , el 14 de desembre de 2009 i la posterior formalització de l'escriptura de compravenda l'11 de gener de 2010. El Consell Insular d'Eivissa ha rehabilitat el pavelló i ha construït un edifici annexa i finalitzades les obres cedirà gratuïtament per un període de 20 anys a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per tal de que a traves de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears pugui desenvolupar els seus ensenyaments una vegada realitzada la cessió.

3. El 19 de febrer de 2024, l'arquitecte del servei d'Infraestructures va emetre un informe favorable a la configuració sol·licitada però especificava que restava la visita al centre un cop acabat i equipat per emetre l'informe definitiu. Aquest informe va ser comunicat al centre en data 19 de febrer de 2024.

4. En data 4 de març de 2024, la representant del consorci d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) indicà que les obres han finalitzat i que sol·liciten la visita dels tècnics, per constatar que les obres s'han realitzat segons els plànols aprovats.

5. El 17 de juliol de 2024, l'arquitecte del servei d'Infraestructures va emetre un informe favorable a la visita virtual realitzada al centre el 12 de juliol de 2024 atès que es va constatar l'existència i l'adequació dels espais de l'informe favorables emès el 19 de febrer de 2024 per a la configuració sol·licitada.

6. El 5 d'agost de 2024, la cap del departament de Planificació i Gestió Educatives va emetre un informe favorable sobre l'obertura i funcionament de la nova seu a Eivissa (EHIB Eivissa) del centre privat de formació professional Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB).

6. El 5 d'agost de 2024, la directora general de Planificació i Gestió Educatives va proposar l'autorització de l'obertura i funcionament de la nova seu a Eivissa (EHIB Eivissa) del centre privat de formació professional Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB).

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, (BOE núm. 340, de 30 de desembre), per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, (BOIB núm. 106, de 4 de maig).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a l'article 102 de creació de centres, que la creació, la supressió i la transformació de centres privats s'han de sotmetre a l'autorització administrativa corresponent (BOIB núm. 38, de 17 de març).

5. El Reial decret 332/1992, de 3 d'abril, sobre autoritzacions de centres docents privats per impartir ensenyaments de règim general no universitaris (BOE núm. 86, de 9 d'abril), modificat pel Reial Decret 131/2010, de 12 de febrer (BOE núm.62, de 12 de març).

6. El Reial Decret 132/2010, de 12 de febrer, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen els ensenyaments del segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària i l'educació secundària (BOE núm.62, de 12 de març).

7. El Reial Decret 659/2023, de 18 de juliol (BOE núm. 174, de 22 de juliol), pel qual es desenvolupa l'ordenació del sistema de formació professional.

8. El Decret 91/2012, de 23 de novembre (BOIB del 29 de novembre) pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional dels sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears.

9. El Reial Decret 1396/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix el títol de Tècnic en Cuina i Gastronomia i es fixen els seus ensenyaments mínims (BOE núm. 281, de 23 de novembre).

10. Ordre ESD/3408/2008, de 3 de novembre, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de Grau Mitjà corresponent al títol de Tècnic en Cuina i Gastronomia (BOE núm. 287, de 28 de novembre).

11. Reial decret 1690/2007, de 14 de desembre, pel qual s'estableix el títol de Tècnic en Serveis en Restauració i se'n fixen els ensenyaments mínimes (BOE núm. 16, de 18 de gener de 2008).

12. Ordre EDU/2216/2009, de 3 de juliol, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau mitjà corresponent al títol de tècnic en serveis en restauració (BOE núm. 194, de 12 d'agost).

13. El Reial decret 1686/2007, de 14 de desembre, pel qual s'estableix el títol de Tècnic Superior en Gestió d'Allotjaments Turístics i es fixen els seus ensenyaments mínims (BOE núm.13, de 15 de gener).

14. L'Ordre EDU/2254/2009, de 3 de juliol, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de Tècnic Superior en Gestió d'Allotjaments Turístics (BOE núm. 198, de 17 d'agost).

15. El Reial Decret 687/2010, de 20 de maig, pel qual s'estableix el títol de Tècnic Superior en Direcció de Cuina i se'n fixen els ensenyaments mínims (BOE núm.143, de 12 de juny).

16. L'Ordre EDU/2883/2010, de 2 de novembre, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de tècnic superior en direcció de cuina (BOE núm. 272, de 10 de novembre).

17. El Reial decret 688/2010, de 20 de maig, pel qual s'estableix el títol de tècnic superior en direcció de serveis de restauració i se'n fixen els ensenyaments mínims (BOE núm. 143 , de 12 de juny).

18. L'Ordre EDU/2884/2010, de 2 de novembre, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de Tècnic superior en Direcció de serveis en restauració (BOE núm. 272, de 10 de novembre).

19. El Reial Decret 482/2020, de 7 d'abril, pel qual s'estableix el Curs d'especialització en fleca i pastisseria artesanals i es fixen els aspectes bàsics del currículum, i es modifica el Reial Decret 651/2017, de 23 de juny, el que s'estableix el Títol de Tècnic Superior en Condicionament Físic i es fixen els aspectes bàsics del currículum (BOE núm. 134 , de 13 de maig).

20. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, d'1 de març, i suplement en català núm. 9, de 16 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

21. El Decret 5/2024, de 29 de maig, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol; pel Decret 17/2023, de 23 d'agost; pel Decret 1/2024, de 4 de gener, i pel Decret 4/2024, de 17 de maig (BOIB núm. 73, de 31 de maig).

22. L'Ordre EFD/657/2024, de 25 de juny, per la qual s'estableix el currículum i es regulen determinats aspectes organitzatius dels cicles de grau mitjà en l'àmbit de gestió del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports.

23. L'Ordre EFD/659/2024, de 25 de juny, per la qual s'estableix el currículum i es regulen determinats aspectes organitzatius dels cicles de grau mitjà en l'àmbit de gestió del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports.

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives, en data 5 d'agost de 2024, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar la modificació de la configuració del centre privat de Formació Professional Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) amb l'obertura i funcionament d'una seu a Eivissa (EHIB-Eivissa).

2. Determinar que, com a conseqüència d'aquesta modificació, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07015914

Denominació genèrica: centre privat de formació professional

Denominació específica: Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB)

Titular: Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (CIF Q5755013I)

Seu de Mallorca

Domicili: ctra. de Valldemossa, km 7,5, edifici Arxiduc Lluís Salvador

Localitat: campus universitari de la UIB

CP:07122

Ensenyaments autoritzats:

Estudis de la família professional d'Hoteleria i Turisme

Cicles formatius de grau mitjà:

- Tècnic en Cuina i Gastronomia (HOT21): 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars

-Tècnic en Serveis en Restauració (HOT22): 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars per grup

Cicles formatius de grau superior:

-Tècnic superior en Direcció de Cuina (HOT34): 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars per grup

-Tècnic superior en Direcció en Serveis de Restauració (HOT35): 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars per grup

-Tècnic superior en gestió d'Allotjaments Turístics (HOT31): 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars per grup

Adscripció administrativa: els estudis dels cicles formatius de grau mitjà i grau superior de la seu de Mallorca, queden adscrits al Centre Integrat de Formació Professional Juníper Serra (codi 07015872).

Seu d'Eivissa

Domicili: Pavelló 402, Parc de Serveis Insulars d'Eivissa, km 3,5 de la ctra. C-731

Antic quarter de Sa Coma

Municipi: Sant Antony de Portmany

CP:07800

Ensenyaments autoritzats:

Estudis de la família professional d'Hoteleria i Turisme

Cicles formatius de grau mitjà:

- Tècnic en Cuina i Gastronomia (HOT21): 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars

- Tècnic en Serveis en Restauració (HOT22): 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars per grup

Cicles formatius de grau superior:

- Tècnic superior en Direcció de Cuina (HOT34): 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars per grup

- Tècnic superior en Direcció en Serveis de Restauració (HOT35): 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars per grup

- Tècnic superior en gestió d'Allotjaments Turístics (HOT31): 1 unitat (2 grups) i 30 places escolars per grup

Curs d'Especialització en Forneria i Brioixeria Artesanals: 2 unitats i 30 places escolars.

Adscripció administrativa: els estudis dels cicles formatius de grau mitjà i grau superior de la seu d'Eivissa, queden adscrits a l'IES Sa Serra amb codi de centre 07014144.

3. Inscriure aquesta autorització en el Registre estatal de centres docents no universitaris del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports (RCD) i en el Registre autonòmic de la de la Conselleria d'Educació i Universitats.

4. Fer avinent al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s'hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució. En cas contrari, es revocarà l'autorització atorgada.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (11 de setembre de 2024)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany