Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 586097
Acord del Consell de Govern de 13 de setembre de 2024, sobre l’autorització del projecte de construcció de la inversió declarada d’interès autonòmic per al nou centre de primer cicle d’educació infantil a Pollença

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant Acord del Consell de Govern de 10 de novembre de 2023, publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 153, d'11 de novembre de 2023, es va declarar inversió d'interès autonòmic la construcció d'un centre de primer cicle d'educació infantil a Pollença i considerar sistema general d'equipament públic educatiu en sòl rústic la parcel·la cadastral 07042A001009060000SD, de propietat municipal, ubicada en el terme municipal de Pollença, d'acord amb els articles 7 i 8 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, de recerca, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

En data de 10 de setembre de 2024 s'emet la Memòria justificativa sobre l'autorització del projecte de construcció de la inversió declarada d'interès autonòmic per al nou centre d'Educació Infantil a Pollença de la directora de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància.

En aquesta memòria, s'estableix que el projecte de construcció compta amb l'informe favorable en relació als requisits mínims dels centres de primer cicle d'educació infantil establerts pel Decret 23/2020, de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text Consolidat del Decret pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d'educació infantil.

A més a més, d'acord amb el que es preveu a l'apartat 2 del grup 11 de l'annex I del Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost, modificat pel Decret llei 3/2024, de 24 de maig, de mesures urgents de simplificació i racionalització administratives de les administracions públiques de les Illes Balears, els equipaments públics docents en sòl rústic situats a àrees de transició amb una ocupació de parcel·la superior a 2.700 m2 no estan sotmesos a avaluació d'impacte ambiental ordinària. Per tant, el projecte no està subjecte a l'esmentada avaluació donat que la parcel·la en qüestió, ubicada en sòl rústic, té una superfície de 3.175,92 m2.

L'article 8.4 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears estableix que correspon al Consell de Govern l'autorització del projecte a proposta de la conselleria competent, amb el tràmit previ d'informació pública en el termini de quinze dies naturals i l'informe favorable de l'ajuntament on s'ubiqui l'equipament, que s'ha d'emetre en el mateix termini. Si transcorre aquest termini i l'òrgan municipal no ha notificat cap resolució en contra, l'informe s'entendrà favorable.

D'acord amb el que disposa l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, el 24 d'agost de 2024, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució de la directora general de Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa per la qual s'aprova dur a terme el tràmit d'informació pública del projecte d'execució d'un nou centre d'Educació Infantil a Pollença, per un termini de quinze dies naturals.

Així mateix, el 24 d'agost de 2024 es va sol·licitar un informe a l'Ajuntament de Pollença, de conformitat amb l'establert a l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, referent al projecte executiu de la construcció del nou centre d'educació infantil.

Finalitzat el termini d'informació pública, no s'ha presentat cap al·legació al projecte d'execució del nou centre d'educació infantil de Pollença a la Conselleria d'Educació i Universitats.

Per tot això, d'acord amb el que disposen els articles 7 i 8 del Decret llei 1/2018, el Consell de Govern a proposta del conseller d'Educació i Universitats, en la sessió de dia 13 de setembre de 2024 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Autoritzar el projecte de construcció de la inversió declarada d'interès autonòmic per a la construcció d'un centre de primer cicle d'educació infantil a Pollença, situat en el solar amb referència cadastral 07042A001009060000SD al terme municipal de Pollença.

Segon. Notificar aquest Acord a l'Ajuntament de Pollença.

 

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 13 de setembre de 2024

​​​​​​​La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens