Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

AGÈNCIA DE DEFENSA DEL TERRITORI DE MALLORCA

Núm. 574552
Resolució d’adjudicació del lloc de treball de personal funcionari de lletrada adscrita a l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca (codi SIRH F00110001-expansió 2), pel sistema de lliure designació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 27 de maig de 2024, el director gerent de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca va dictar resolució d'inici del procediment per aprovar les bases i la convocatòria per al proveïment definitiu pel sistema de lliure designació del lloc de treball de Lletrat-ada amb codi SIRH F00110001 (Expansió 2) adscrit l'Agència de Defensa del Territori.

2. El 10 de juny de 2024 es dicta la Resolució del  director gerent de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca per aprovar les bases i la convocatòria per al proveïment definitiu pel sistema de lliure designació del lloc de treball de personal funcionari de Lletrat-ada de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca amb codi SIRH F00110001 (Expansió 2) (BOIB núm. 80, de 15 de juny de 2024).

3. L'anunci de la convocatòria es va publicar al BOE núm. 158, d'1 de juliol de 2024.

4. El termini de presentació de sol·licituds va començar el dia 2 de juliol de 2024 i va finalitzar el dia el 22 de juliol de 2024, ambdós inclosos.

5. La llista provisional de persones admeses que esdevé llista definitiva, d'acord amb el que disposa la base 3.5 de la convocatòria, es va publicar el 5 d'agost de 2024 a la Seu Electrònica.

6. Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds d'admissió en el procés de provisió consta que s'han presentat les persones següents:

- Adrover Cànaves, Jaume

7. D'acord amb la base 4 de la convocatòria, prèvia constatació del compliment dels requisits exigits i altres extrems meritoris exigits,  es procedeix a motivar en relació amb el compliment dels requisits, la resta d'especificacions i l'observança del procediment  amb el contingut següent:El Sr. Jaume Adrover Cànaves acredita el compliment dels requisits per ocupar el lloc, ateses les funcions del lloc de feina descrites a la Base 1 de la Convocatòria, i s'ha valorat l'experiència professional de més de tres anys acreditada en l'exercici de la disciplina urbanística a l'administració pública com a personal funcionari del candidat a diversos ajuntaments de Mallorca i en destaca:

L'article 79 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears determina que la lliure designació és el sistema de provisió dels llocs que tenen establert expressament aquest sistema en la relació de llocs de feina, pel fet que impliquen una elevada responsabilitat o que requereixen una confiança personal per exercir-ne les funcions i que així ho estableixi la relació de llocs de feina, atesa la naturalesa de les seves funcions.  En el mateix sentit, l'article 196 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

- L'Agència de Defensa del Territori de Mallorca té discrecionalitat per decidir, a la vista de les singulars circumstàncies del lloc de feina que s'ha de proveir, quins són els aspectes i les condicions que resulten més idònies per dur a terme les funcions del lloc, però alhora en ser un acte motivat,  la selecció del candidat per lliure designació s'ha subjectat als principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, i al de publicitat amb l'exigència  de convocatòria pública.

- El Sr. Jaume Adrover Cànaves acredita el compliment dels requisits per ocupar el lloc, ateses les funcions del lloc de feina descrites a la Base 1 de la Convocatòria, i s'ha valorat l'experiència professional de més de tres anys acreditada en l'exercici de la disciplina urbanística a l'administració pública com a personal funcionari del candidat a diversos ajuntaments de Mallorca i en destaca:

a. A l'Ajuntament de Santa Margalida des del dia 20 de novembre de 2006 fins al dia 20 de maig de 2016.

b. A l'Agència Defensa del Territori de Mallorca  des del dia 16 d'octubre de 2019 fins al dia d'avui.

- La capacitat tècnica del candidat, en matèria de disciplina urbanística,  queda també acreditada segons consta als nombrosos cursos aportats i que consten a l'expedient 1093179E.

- La idoneïtat l'aprecia lliurement l'òrgan competent, judici que s'ha de posar en relació amb els requisits exigits per al lloc, caracteritzat per aquesta especial responsabilitat que va justificar que fos classificat de lliure designació i aquest lliure judici d'idoneïtat és la base de la idea de confiança en què la persona designada desenvoluparà adequadament les funcions del lloc de feina. L'ocupació del lloc de treball en comissió de serveis des del dia 16 d'octubre de 2019 fins al dia d'avui del candidat a l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca, confirma  la idea de confiança que fins ara, el candidat ja ha executat les tasques i les funcions del lloc de feina de manera adequada i satisfactòria.

Per tot això, es constata la idoneïtat i adequació del perfil professional i altres extrems meritoris i es proposa proveir el lloc de feina esmentat pel Sr. Jaume Adrover Cànaves, atès que, que compleix amb els requisits del lloc de treball de titulació, categoria, nivell de català i més de tres anys d'experiència acreditada en l'exercici de la disciplina urbanística per a l'administració pública com a personal funcionari. Per tant, reuneix la capacitat tècnica per exercir-ne les funcions i acredita mèrits suficients que determinen que resulti ser la persona idònia per obtenir la titularitat del lloc de treball de Lletrat-ada de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca.

Fonaments de dret

1. L'article 101 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i en els articles 75 i següents de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

2. Els capítols II i III, respectivament, del Decret 33/1994, de 28 de març, pel qual s'aprova el Reglament de proveïment de llocs de treball i promoció professional del personal funcionari al servei de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, d'aplicació en virtut del que disposa l'article 190 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

3. La Resolució del director gerent de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca que aprova les bases i la convocatòria per al proveïment definitiu pel sistema de lliure designació del lloc de treball de personal funcionari de Lletrat-ada de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca amb codi SIRH F00110001 (Expansió 2) (BOIB núm. 80, de 15 de juny de 2024).

Per tot això, atès el que estableix l'Acord del Consell Executiu de data 28 de setembre de 2022 (BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022 i de l'article 19.1 d) en concordança amb l'article 20.2 dels vigents Estatuts de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca (BOIB núm. 41, de 30 de març de 2019) dict la següent

Resolució

1. Adjudicar el lloc de treball de Lletrat-ada de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca amb codi SIRH F00110001 (Expansió 2), pel sistema de lliure designació, al Sr. Jaume Adrover Cànaves.

2. L'adjudicació del lloc al Sr. Jaume Adrover Cànaves te caràcter definitiu i n'implica la titularitat.

3. Establir que el termini per prendre possessió és de tres dies hàbils, si no implica canvi de residència del funcionari, o d'un mes si comporta canvi de residència o el reingrés al servei actiu, i començarà a comptar a partir de l'endemà del cessament en el lloc de procedència, que s'haurà d'efectuar dins els tres dies hàbils següents al de la publicació de la resolució d'adjudicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

4. Disposar que l'adjudicació del lloc de treball objecte d'aquesta convocatòria determina el cessament en el lloc de procedència, sigui quina sigui la forma d'ocupació.

5. Establir que l'obligació de romandre en el lloc, com a titular, un mínim de dos anys abans de participar en un procediment de provisió ordinària, no és d'aplicació en els supòsits de remoció o supressió del lloc de treball, de mobilitat forçosa a què fa  referència l'apartat 5 de l'article 74 de la Llei 3/2007, de 27 de març de la Funció  Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, o de participació en convocatòries de provisió ordinària de llocs de feina del mateix organisme autònom.

6. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la Seu electrònica de l'Agència de Defesa del Territori  (Tauler d'anuncis) als efectes oportuns.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que ha dictat la resolució en el termini d'UN MES.

 

​​​​​​​Contra la desestimació expressa del recurs de reposició podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós administratiu de Palma que correspongui, en el termini de DOS MESOS, comptadors a partir del dia següent de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs. Un cop transcorregut un mes des de la interposició del recurs de reposició sense que s'hagi notificat la resolució, podrà interposar-se recurs contenciós administratiu, contra la desestimació presumpta del recurs de reposició, sense limitació temporal, mentre no hi hagi resolució expressa.

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb l'article 4.2 dels Estatuts de l'Agència, aprovats pel Ple del Consell Insular de Mallorca, en sessió de dia 10 de novembre de 2008 (darrera publicació BOIB núm. 41, de 30/03/2019), la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (10 de setembre de 2024)

El director gerent de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca Bartomeu Tugores Truyol ​​​​​​​(per delegació del Consell Executiu, segons acord de dia 28 de setembre de 2022 (BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022) i de l'article 19.1 d) en concordança amb l'article 20.2 dels vigents Estatuts de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca ​​​​​​​(BOIB núm. 41, de 30 de març de 2019))