Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT D'HISENDA I FUNCIÓ PÚBLICA

Núm. 571236
Resolució d’adjudicació del lloc de treball de personal funcionari de secretari/ària de conseller-a del Departament de Turisme, codi SIRH F00230044, pel sistema de lliure designació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 29 de febrer de 2024, la Secretaria Tècnica de Turisme va sol·licitar el proveïment definitiu del lloc de treball de Secretari/ària de Conseller/a del Departament de Turisme.

2. El 17 d'abril de 2024 es dicta la Resolució del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública per aprovar les bases i la convocatòria per al proveïment definitiu pel sistema de lliure designació del lloc de treball de personal funcionari de Secretari/ària de Conseller/a del Departament de Turisme del Consell de Mallorca, codi SIRH F00230044 (BOIB núm. 56, de 27 d'abril de 2024).

3. El 10 de maig de 2024 es dicta la Resolució de correcció d'errors de la Resolució del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública per aprovar les bases i la convocatòria per al proveïment definitiu pel sistema de lliure designació del lloc de treball de personal funcionari de Secretari/ària de Conseller/a del Departament de Turisme del Consell de Mallorca (codi SIRH F00230044) de data 17 d'abril de 2024 (BOIB núm. 64, de 16 de maig de 2024).

4. L'anunci de la convocatòria es va publicar al BOE núm. 118, de 15 de maig de 2024.

5. El termini de presentació de sol·licituds va finalitzar el 5 de juny de 2024.

6. La llista provisional de persones admeses i excloses es va publicar el 14 de juny de 2024.

7. Les persones omeses o excloses tenien un termini de deu dies hàbils per esmenar el defecte o per adjuntar el document preceptiu, el qual va finalitzar el dia 1 de juliol de 2024.

8. La Sra. Maria del Mar Pérez Smith va presentar al·legacions el dia 17 de juny de 2024 amb número de registre 44522 / 2024 on sol·licita ser admesa i adjunta documentació.

9. La llista definitiva es publica el 8 de juliol de 2024, on apareixen com a admesos la Sra. Coloma Borrás Gelabert, el Sr. Javier Marcos Hernández i la Sra. Yolanda Sala Rosselló i com a exclosa la Sra. Maria del Mar Pérez Smith, al no haver acreditat pertànyer com a funcionari de carrera del Consell de Mallorca i dels seus organismes autònoms, de les administracions locals o autonòmiques, dels grups C1 o C2 de la subescala administrativa de l'Administració general sense especialitat o de la subescala auxiliar d'administració general sense especialitat.

10. D'acord amb la base 4 de la convocatòria, prèvia constatació del compliment dels requisits exigits, la secretaria tècnica de Turisme, signa l'11 de juliol de 2024 la proposta d'adjudicació del lloc de feina de lliure designació F00230044, de Secretari/ària de Conseller/a del Departament de Turisme, amb el contingut següent:

(...)

 

Un cop analitzada la documentació presentada per la Sra. Borras, el Sr. Marcos i la Sra. Sala, cal indicar que per fer aquesta proposta d'adjudicació s'ha prestat especial atenció a l'experiència que tenen com a secretaris/àries d'alts càrrecs o amb la prestació de les funcions específiques del lloc que es vol proveir.

D'aquesta manera s'ha comprovat que si bé els tres són funcionaris/àries de carrera auxiliars administratius que disposen d'una àmplia experiència dins l'Administració Pública, i molta formació en el sector públic, qui té més experiència desenvolupant les funcions específiques del lloc convocats és la Sra. Borrás:

  • El Sr. Marcos no ha desenvolupat tasques de secretari en els ajuntaments en què ha fet feina, tot i que des de fa més d'un any gestiona l'agenda del departament en el que presta els seus serveis a l'Ajuntament de Sa Pobla.
  • La Sra. Sala va ser secretària de batlia de l'Ajuntament de Calvià durant 4 anys (2011-2015).
  • La Sra. Borras ha prestat els seus serveis com a secretària de consellers i alts càrrecs del Consell de Mallorca des de l'any 2018, concretament del conseller executiu d'Economia i Hisenda i de la secretària tècnica del departament (oct-2018/juny 2019), del conseller executiu de Transició, Turisme i Esports i dels alts càrrecs del departament (2019-2023) i a dia d'avui del conseller executiu de Turisme i dels alts càrrecs del departament. A més, en l'Ajuntament de Binissalem va gestionar durant més de 10 anys les agendes dels regidors i dels tècnics d'urbanisme del Departament d'Activitats, Obres i Urbanisme. A tot l'indicat cal afegir que compta amb curs de formació de Secretaria de Direcció de 320 hores impartits per la Conselleria de Treball i Formació de la CAIB.

Per la qual cosa, en aquest cas i tenint en compte tot l'exposat anteriorment, es constata la idoneïtat i adequació del perfil professional i altres extrems meritoris, desenvolupament funcions específiques del lloc convocat i per tot això, es proposa adjudicar a la Sra. Coloma Borrás Gelabert, el lloc de treball de lliure designació F00230044, Secretari/ària de Conseller/a del Departament de Turisme.”

Fonaments de dret

1. L'article 101 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i els articles 75 i següents de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

2. Els capítols II i III, respectivament, del Decret 33/1994, de 28 de març, pel qual s'aprova el Reglament de proveïment de llocs de treball i promoció professional del personal funcionari al servei de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, d'aplicació en virtut del que disposa l'article 190 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

3. La Resolució del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública per aprovar les bases i la convocatòria per al proveïment definitiu pel sistema de lliure designació del lloc de treball de personal funcionari de Secretari/ària de Conseller/a del Departament de Turisme del Consell de Mallorca, codi SIRH F00230044 de 17 d'abril de 2024 (BOIB núm. 56, de 27 d'abril de 2024).

Per tot això, atès el que disposa l'Acord del Consell Executiu de dia 28 de setembre de 2022, pel qual s'acorda la delegació de determinades atribucions del Consell Executiu en el conseller executiu o consellera executiva d'Hisenda i Funció Pública en matèria de personal (BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022) i vista la proposta de la Secretaria Tècnica de Turisme de data 11 de juliol de 2024, dict la següent

Resolució

1. Adjudicar el lloc de treball de Secretari/ària Conseller/a del Departament de Turisme, codi SIRH F00230044, pel sistema de lliure designació a la Sra. Coloma Borrás Gelabert

2. Establir que el termini per prendre possessió és de tres dies hàbils, si no implica canvi de residència del funcionari, o d'un mes si comporta canvi de residència o el reingrés al servei actiu, i començarà a comptar a partir de l'endemà del cessament en el lloc de procedència, que s'haurà d'efectuar dins els tres dies hàbils següents al de la publicació de la resolució d'adjudicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

3. Disposar que l'adjudicació del lloc de treball objecte d'aquesta convocatòria determina el cessament en el lloc de procedència, sigui quina sigui la forma d'ocupació.

4. Establir que una vegada adjudicat el lloc de feina d'aquesta convocatòria, el temps mínim de permanència en aquest lloc de feina serà de dos anys. L'obligació de romandre en el lloc, com a titular, un mínim de dos anys abans de participar en un procediment de provisió ordinària, no és d'aplicació en els supòsits de remoció o suspensió del lloc de treball de mobilitat forçosa a què fa referència l'apartat 5 de l'article 74 de la Llei 3/2007, de 27 de març de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, o de participació en convocatòries de provisió ordinària de llocs de feina del mateix departament.

5. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la Seu electrònica del Consell de Mallorca (Tauler d'anuncis) als efectes oportuns.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada davant la Comissió de Govern del Consell Insular de Mallorca, en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de rebre aquesta notificació.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

 

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (2 d'agost de 2024)

El conseller executiu del Departament d'Hisenda i Funció Pública (per delegació del Consell Executiu, segons acord de dia 28 de setembre de 2022, BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022) Rafael Ángel Bosch Sans