Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 571200
Aprovació de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la prestació de serveis i activitats a l'Escola de Música i Dansa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La tramitació d'aquest expedient s'inicià mitjançant acord pel Ple de la corporació en sessió de 30 de maig de 2024, en què s'aprovà amb caràcter inicial la modificació l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa de l'Escola de Música i Dansa, i es publicà al BOIB núm. 77, de 8 de juny de 2024, al tauler d'anuncis de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania i al tauler virtual d'anuncis de la pàgina web del Consell www.conselldeformentera.cat .

Una vegada rebut l'informe preceptiu d'impacte de gènere per part de l'Institut Balear de la Dona i finalitzat el termini d'exposició pública i considerant que, tal com es desprèn del certificat de l'àrea de Registre d'entrada de documents de 8 d'agost de 2024, no consta que s'hagin registrat al·legacions, a data d'avui, a l'acord d'aprovació inicial de la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa de l'Escola de Música i Dansa.

En conseqüència, havent transcorregut trenta (30) dies hàbils d'exposició al públic de l'expedient relatiu a la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa de l'Escola de Música i Dansa, i una vegada donat compte al Ple del Consell de Formentera de data 29 d'agost de 2024 de la seva aprovació definitiva, en compliment del que preveu l'article 17 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, es fa públic que ha quedat definitivament aprovada la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa de l'Escola de Música i Dansa, el text de la qual és el següent:

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA DE L'ESCOLA DE MÚSICA I DANSA

Article 1 Fonament i naturalesa

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució, d'acord amb el que es disposa en els articles 105 i 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i en els articles 15 a 27, i 57 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprovà el text refós de la Llei d'hisendes locals, aquesta Ordenança regula la taxa per la prestació de serveis i la realització d'activitats d'ensenyament en l'Escola Municipal de Música i Dansa del Consell Insular de Formentera.

Article 2 Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació de serveis i la realització d'activitats d'ensenyament a l'Escola Municipal de Música i Dansa del Consell de Formentera.

Article 3 Subjectes passius

1. Són subjectes passius de la taxa, en concepte de contribuents, les persones físiques que sol·licitin o es beneficiïn de la prestació de serveis o realització de les activitats d'ensenyament que es detallen a l'article 6 d'aquesta Ordenança.

2. Quan l'alumnat matriculat sigui menor d'edat, el pagament l'han de realitzar el pare, la mare o el tutor/a.

Article 4 Responsables

1. Seran responsables solidaris o subsidiaris del pagament de la taxa les persones físiques i jurídiques en les quals concorrin les circumstàncies previstes als articles 41, 42 i 43 de la Llei general tributària, 58/2003 de 17 de desembre.

2. La responsabilitat s'exigirà en tot cas en els termes i d'acord amb el procediment previst a la Llei general tributària.

Article 5 Quota tributària

La quantia de la taxa regulada en aquesta Ordenança serà la fixada en la tarifa següent per a cadascun dels serveis o activitats que s'ofereixen a l'Escola Municipal de Música i Dansa, reconeguda al Decret 37/1999 amb el codi de centre EMDR 070001 :

1. Estudis reglats :

- Quota anual de  575,76 € per cada curs acadèmic de 1r  a  4t (des de grau elemental fins a qualsevol especialitat de música i dansa de les especificades al Decret 37/1999 impartits a l'Escola Municipal de Música i Dansa) 

2. Estudis no reglats:

- Quota anual de 193,91€ per cada assignatura d'estudis de 1r a 6è de grau mitjà de Música de les especialitats de música i dansa  impartides a l'Escola Municipal de Música i Dansa.

- Quota anual de 193,91€ per cada curs acadèmic d'estudis de Iniciació a la música i a dansa.

- Quota anual de 193,91€ per cada curs acadèmic d'estudis de música tradicional (castanyoles o tambor i/o flauta) impartits a l'Escola Municipal de Música i Dansa.

- Quota anual de 193,91€ per cada curs acadèmic del taller de banda (sense incloure instruments) impartits a l'Escola Municipal de Música i Dansa.

A més, s'ha de tenir en compte:

1.- Tot l'alumnat del centre hauran de pagar l'import de la matrícula (72,10 €) en concepte d'obertura d'expedient, només el primer curs que accedeixin a l'Escola Municipal de Música i Dansa.

2.- L'activitat de la Coral Polifònica de Formentera és gratuïta.

3.- Les proves d'accés a l'Escola  Municipal de Música i Dansa són gratuïtes.

4.- Per a l'expedició del títol de Grau Elemental, les taxes les imposa la Conselleria mitjançant la publicació anual al BOIB.

Article 6 Bonificacions

1. Els membres de famílies nombroses i monoparentals tenen dret a l'exempció o a la bonificació de la taxa que, d'acord amb la seva categoria, els pugui correspondre segons les disposicions vigents, sempre que acreditin documentalment la seva situació en el moment de la sol·licitud.

2. L'alumnat que rebi beques o altres ajudes de caràcter oficial no està obligat a pagar la taxa per matrícula. L'alumnat que en formalitzar la matrícula s'aculli a l'exempció per haver sol·licitat la concessió d'una beca i posteriorment no obtingui la condició de becari o li sigui revocada la beca concedida, queda obligat a pagar la taxa corresponent a la matrícula que va fer. El fet de no pagar-la comporta l'anul·lació d'aquesta matrícula en totes les assignatures.

3. Les persones en situació de dependència en grau II o III i les persones amb un grau de discapacitat igual al 33 % o superior queden exemptes del pagament de la taxa. També en queden exempts els membres de la seva unitat familiar. Els subjectes passius de la taxa han d'acreditar documentalment, en el moment de la sol·licitud, que es troben en alguna d'aquestes situacions.

4. Les víctimes de violència de gènere, així com els fills o filles que en depenen, tenen dret a l'exempció total de la taxa, sempre que acreditin documentalment la seva situació en el moment de la sol·licitud. Aquesta condició s'ha d'acreditar presentant qualsevol dels documents que preveu la normativa vigent. En el cas dels fills o filles dependents, també s'ha de presentar el llibre de família.

5. Estan exempts de pagar la taxa els membres de les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica especial, els membres de les famílies en situació de risc social, els joves tutelats i extutelats en via d'emancipació, els joves en acolliment familiar i les persones subjectes a mesures privatives de llibertat. Els subjectes passius de la taxa han d'acreditar documentalment, en el moment de la sol·licitud, que es troben en alguna d'aquestes situacions.

Article 7 Normes de gestió

1. La taxa s'acredita en formalitzar la inscripció en el curs corresponent i en aquest moment neix l'obligació de pagament d'aquesta.

2. No obstant l'anterior, els cursos i matèries es podran pagar, a l'elecció de la persona interessada, d'un sol cop o de manera fraccionada d'acord amb el criteri següent:

30% de l'import global en formalitzar la matrícula

70% restant en 8 terminis mensuals, d'import igual cadascun

3. En tot cas, el pagament de la taxa pels serveis i activitats relacionats a l'article 5 haurà de fer-se efectiu dins del període de cobrament i en la forma que estableixi el Consell de Formentera.

4. En cap cas es retornarà l'import de la quota tributària acreditada d'acord a l'apartat primer d'aquest article. (exceptuant un període de prova de 15 dies comptant a partir del primer dia d'inici de les classes)

Article 8 Infraccions i sancions

Per a tot el que es refereix a la qualificació d'infraccions tributàries, així com a les sancions que hi corresponguin en cada cas, hom s'ajustarà al que disposa l'Ordenança fiscal general i els articles 178 i següents de la Llei general tributària i la resta de disposicions que la desenvolupin i complementin.

Disposició final

Per l'entrada en vigor d'aquesta Ordenança, s'estarà al disposat en l'article 103 en relació amb l'article 113, de la Llei20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, i romandrà vigent fins que es modifiqui i/o derogui.

 

Formentera, 9 de setembre de 2024

El  president Lorenzo Córdoba Marí