Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 571176
Notificació de l'Informe/Proposta/Resolució de desistiment i arxiu d’expedient. Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2014-2020.Mesura: 19.2 Estratègies LEADER (Suport a la implementació a les operacions incloses els EDL) 1

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Acord pel qual s'aproven les Bases de la convocatòria, per a l'any 2022, d'ajudes de minimis al desenvolupament rural de l'illa de Mallorca, vinculades a projectes relacionats amb els àmbits agrari i/o ambiental i emmarcats en l'Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu 2014-2020 de Mallorca.

El vicepresident en matèria agrària del FOGAIBA,en data 04 de setembre de 2024, va signar la següent resolució.

"Informe/Proposta/Resolució de desistiment i arxiu d'expedient

Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2014-2020

Mesura: 19.2 Estratègies LEADER

(Suport a la implementació a les operacions incloses els EDL)

Convocatòria: EDLP32022_1

Grup: EDLNP32022_1-1-RES

Document: Resolució

Expedient: Varis

Codi SIA: 2887724

Emissor (DIR3): A04026954

ANTECEDENTS

1. Acord pel qual s'aproven les Bases de la convocatòria, per a l'any 2022, d'ajudes de minimis al desenvolupament rural de l'illa de Mallorca, vinculades a projectes relacionats amb els àmbits agrari i/o ambiental i emmarcats en l'Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu 2014-2020 de Mallorca.

2. Les persones interessades assenyalades en l'Annex I varen presentar, dins el termini establert i en la forma escaient, la sol·licitud d'ajuda per acollir-se a les ajudes minimis al desenvolupament rural de l'illa de Mallorca, vinculades a projectes relacionats amb els àmbits agrari/o ambiental i emmarcats en l'Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu 2014-2020 de Mallorca.

3. Els òrgans gestors del Servei d'Ajudes al Desenvolupament Rural varen dur a terme el controls administratiu de les sol·licituds i de la documentació aportada i es va constatar que mancava documentació o que la presentada tenia errors.

4. En data 3 d'octubre de 2023 i en 13 d'octubre de 2023 es van notificar, mitjançant la publicació a la pàgina web del http://www.caib.es, els requeriments segons els quals s'emplaçava a les persones esmentades en l'Annex I perquè presentessin la corresponent documentació o esmenassin els errors detectats on s'indicava que en cas de no fer-ho, es consideraria per desistida la sol·licitud d'ajuda i es procediria a l'arxiu de les actuacions.

5. Transcorregut el termini dels 10 dies hàbils, els interessats assenyalats en l'Annex I no han presentat cap documentació.

FONAMENTS DE DRET

1. Acord pel qual s'aproven les Bases de la convocatòria, per a l'any 2022, d'ajudes de minimis al desenvolupament rural de l'illa de Mallorca, vinculades a projectes relacionats amb els àmbits agrari i/o ambiental i emmarcats en l'Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu 2014-2020 de Mallorca.

2. Ordre del conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori de 19 de febrer de 2015, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2014-2020.

3. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.

  • L'article 21.1 de la Llei abans esmentada, estableix que «l'Administració està obligada a dictar una resolució expressa i notificar-la en tots els procediments sigui quina sigui la seva forma d'iniciació. En els casos de prescripció, renúncia del dret, caducitat del procediment o desistiment de la sol·licitud, així com de desaparició sobrevinguda de l'objecte del procediment, la resolució consisteix en la declaració de la circumstància que concorri en cada cas, amb indicació dels fets produïts i les normes aplicables. S'exceptuen de l'obligació a què es refereix el paràgraf primer els supòsits de terminació del procediment per pacte o conveni, així com els procediments relatius a l'exercici de drets sotmesos únicament al deure de declaració responsable o comunicació a l'Administració».
  • Per altra banda, l'article 68.2 de la mateixa Llei determina que: «si la sol·licitud d'iniciació no reuneix els requisits que assenyala l'article 66, i, si s'escau, els que assenyala l'article 67 o altres d'exigits per la legislació específica aplicable, s'ha de requerir l'interessat perquè, en un termini de deu dies, repari la falta o adjunti els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa, es considera que desisteix de la seva petició, amb la resolució prèvia que ha de ser dictada en els termes que preveu l'article 21»

Per tot això, dict la següent Resolució

Donar per desistides les sol·licituds d'ajuda detallades en l'Annex I que són un total de 4 i que comença amb CASTELLITX AGRÍCOLA SAT i acaba en Mª ISABEL PIZÀ ALABERN

2. Declarar conclòs el procediment i, per tant, arxivar l'expedient.

3. Notificar la resolució a cada un dels beneficiaris de l'Annex I.

INTERPOSICIÓ DE RECURSOS

Contra aquesta resolució –que no exhaureix la via administrativa- es pot interposar recurs d'alçada davant el conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la notificació de la resolució, d'acord amb l'article 58.4 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Informa

La cap de la Secció I

Mª Ängels Pérez Ribas

Proposa

La cap del Servei d'Ajudes al Desenvolupament Rural

Gema Canós Franch

Conforme amb la proposta, dict resolució

 

El vicepresident en matèria agrària del FOGAIBA

Fernando Fernández Such»

 

ANNEX I: RELACIÓ DE PERSONES INTERESSADES DESISTIDES

Sol·licitant

NIF

Núm. exp.

Documentació a esmenar i observacions

CASTELLITX AGRÍCOLA SAT

V57595316

EDLNP32022_1/008

Transcorreguts més de 10 dies, no ha contestat a les deficiències

SAT SON BURGUES

V07447451

EDLNP32022_1/012

Transcorreguts més de 10 dies, no ha contestat deficiències

VIRGINIA PONS PARRA

***4677**

EDLNP32022_1/016

Transcorreguts més de 10 dies, no ha contestat a les deficiències

MARIA ISABEL PIZÀ ALABERN

***3086**

EDLNP32022_1/030

Transcorreguts més de 10 dies, no ha contestat a les deficiències

 

Palma, a data de la signatura electrònica  (6 de setembre de 2024)

El director gerent del FOGAIBA Joan Josep Coll Bibiloni