Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 570569
Desistiment de la convocatòria d’una plaça de conserge d’escoles com a personal funcionari de carrera, per concurs-oposició, per caducitat de l’oferta

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per Decret de Batlia núm. 2024-3334, de 6 de setembre de 2024, s'ha resolt el següent:

«DECRET

Antecedents

Al BOIB núm 81, de 18 de juny de 2024, es varen publicar les bases de la convocatòria d'una plaça de conserge d'escoles com a personal funcionari de carrera, per concurs-oposició, aprovades per Decret de Batlia de data 14 de juny de 2024.

Aquesta plaça estava inclosa a l'oferta pública de col·locació per a l'exercici 2021, aprovada per Decret de Batlia núm. 2021-1529, de 20 de maig de 2021, i publicada al BOIB núm. 79 de data 15 de juny de 2021. A l'esmentada resolució, es resol « 2. Fixar un termini de tres anys a comptar de la publicació d'aquesta resolució en el BOIB per a l'execució d'aquesta oferta de col·locació».

Informe jurídic de la TAG de Recursos Humans, de 4 de setembre de 2024.

Fonaments de dret

1. Article 70 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'estatut bàsic de l'empleat públic, el qual estableix que la posició dels Tribunals quant a la caducitat de les ofertes de col·locació, és el que exigeix l'EBEP i aquesta és que la convocatòria mateixa de cada plaça (no de les bases) es publiqui al diari oficial corresponent en el termini de tres anys des de la publicació oficial de l'Oferta d'Ocupació Pública de què porta fonament.

2. STSJ Madrid núm. 671/2015, d'11 de novembre, s'indica que el termini de tres anys és un termini de caducitat per a l'exercici de la potestat de convocatòria de les places corresponents, que de no exercir-se invalida sobrevingudament l'oferta, impedint que es puguin fer les convocatòries.

3. STS de 10.12.18 conclou que: el termini de tres anys és essencial i que una convocatòria publicada els tres anys i un dia dona lloc a la anul·labilitat (art. 48.2 i 3 Llei 39/2015) i, per això, és aplicable l'art. 51 de la mateixa Llei: l'òrgan que declarés la nul·litat o anul·labilitat de les actuacions disposarà la conservació d'aquells actes i tràmits el contingut dels quals s'hagués mantingut igual de no haver-se comès la infracció”, indica que la nul·litat de la convocatòria publicada fora del termini de 3 anys és anul·lable però no afecta a cap dels tràmits posteriors: la celebració del procés selectiu, la selecció i el nomenament dels aspirants.

El Tribunal Suprem però conclou en reconèixer una indemnització a la recurrent que, d'altra banda, havia participat en el procés selectiu sense èxit.

Les bases de la convocatòria de conserge varen ser publicades en el BOIB núm 81, de 18 de juny de 2024. No consta a l'expedient que s'hagi remès la convocatòria al BOE i obertura del termini de presentació d'instàncies.

L'oferta de col·locació de l'exercici del 2021 va caducar de forma automàtica el dia 15/06/24 pel transcurs del termini de 3 anys a comptar de la publicació de la resolució que aprova l'oferta de col·locació 2021 en el BOIB i que va ser el 15/06/21.

Per això,

RESOLC

1. Desistir de la convocatòria d'una plaça de conserge d'escoles de l'Ajuntament de Manacor com a personal funcionari de carrera, per concurs-oposició, publicada al BOIB núm 81, de 18 de juny de 2024, atès que dita plaça està inclosa a l'oferta de col·locació del 2021, la qual a la data de publicació de les bases i convocatòria en el BOIB estava caducada, i restava pendent de publicació en el BOE la convocatòria i obertura del termini de presentació d'instàncies.

2. Publicar aquesta resolució en el tauler d'anuncis de la seu electrònica d'aquest Ajuntament i en el BOIB.»

 

Manacor, 6 de setembre de 2024

La delegada genèrica de l'àrea d'Hisenda, Economia i Govern Obert Antònia Llodrà Brunet