Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 569713
Resolució del conseller d’Empresa, Ocupació i Energia per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l'Acta de Constitució de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu sectorial del Transport Discrecional i Turístic de Viatgers per Carretera de les Illes Balears, de 24 de maig de 2024 i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07000855011982)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 24 de maig de 2024 els membres de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu sectorial del Transport Discrecional i Turístic de Viatgers per Carretera de les Illes Balears es van reunir per aprovar la constitució de la Comissió Paritària del conveni.

2. El 27 de maig de 2024, José Carlos Sedano Almiñana, en representació de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acta de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu sectorial del Transport Discrecional i Turístic de Viatgers per Carretera de les Illes Balears de 24 de maig de 2024 en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Ordenar la traducció del text a la llengua catalana i fer constar que la versió castellana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Paritària i que la versió catalana és la seva traducció.

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, a data de la signatura electrònica (7 de juny de 2024)

Per delegació del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia i per suplència de la directora general de Treball i Salut Laboral (BOIB núm. 103/2023 i BOIB 67/2024), La secretaria Autonòmica de Treball, Ocupació i Diàleg Social Catalina Teresa Cabrer Gonzalez

 

 

ACTA 1 DE CONSTITUCIÓ DE LA COMISSIÓ PARITÀRIA DEL CONVENI COL·LECTIU SECTORIAL DEL TRANSPORT DISCRECIONAL I TURÍSTIC DE VIATGERS PER CARRETERA DE LES ILLES BALEARS (CODI DE CONVENI 07000855011982)

ASSISTENTS

Per part de la representació empresarial

Sra. Petra MUT TOMAS

Sr. Pedro MORENO MORENO

Sr. Manuel SÁNCHEZ RUBIO (assessor)

De l'ASSOCIACIÓ EMPRESARIAL DEL SERVEI DISCRECIONAL DE VIATGERS DE LES BALEARS (d'ara endavant, FEBT).

Per part de la representació sindical

Sr. José María MARTÍN GÓMEZ

Sr. José PALOMINO JARA

Sr. Pedro ALGUACIL OLIVA

De la FEDERACIÓ DE SERVEIS A LA CIUTADANIA DE CCOO DE LES ILLES BALEARS (d'ara endavant, FSC-CCOO).

Sr. Manuel VEGA VÁZQUEZ

Sr. Gabriel LLADÓ BARCELÓ

A la ciutat de Palma (Mallorca, Illes Balears), el 24 de maig de 2024, a les 12.30 hores, als locals de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT), situats al carrer Aragó, núm. 215, pis 1r, porta dreta, es reuneixen les persones que es relacionen al marge esquerre amb la finalitat de fer la primera reunió, constitutiva, de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu per al sector del transport discrecional i turístic de viatgers per carretera de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d'acord amb el que preveu la disposició addicional setena del text convencional, amb la possibilitat que la reunió es faci tant de manera presencial com telemàtica, modalitat a la qual s'acull el Sr. José María Martín Gómez.

Aixeca aquesta acta el Sr. Manuel Sánchez Rubio, advocat associat de la firma C. SEDANO & ASOCIADOS, assessor de la representació empresarial, per acord de les parts i acceptació del designat.

L'ordre del dia és el següent:

  1. Constitució de la Comissió Paritària.
  2. Recepció dels escrits de l'empresa ADAPTRANS BUS SLU.

1. Constitució de la Comissió Paritària.

La Comissió queda formada per deu membres de les representacions: signants, cinc designats per la part empresarial i cinc per la part sindical. Els titulars són nomenats per cadascuna de les organitzacions, sense perjudici de la seva substitució o suplència en cas d'absència d'aquests. Els membres de cada part podran delegar per escrit entre si mateixos el vot en cas d'absència.

Los representants nomenats són els següents:

  • Per la FEBT: Sr. Rafael ROIG GRIMALT, Sr. Miguel FLORIT MORRO, Sr. Ian LIVESEY, Sr. Antonio CORTES MANZANO i Sr. José CAMPS BUENAVENTURA.
  • Per la FSC-CCOO: Sr. José María MARTÍN GÓMEZ, Sr. Pedro ALGUACIL OLIVA i Sr. José PALOMINO JARA.
  • Per la FeSMC-UGT: Sr. Manuel VEGA VÁZQUEZ i Sr. Gabriel LLADÓ BARCELÓ.

S'acorda que la secretaria d'actes la portarà el despatx professional de C. SEDANO & ASOCIADOS, assessors de la part empresarial.

S'acorda que la persona que actuï com a secretària redactarà l'acta de cada reunió dins dels deu dies següents hàbils al dia en què se celebri i la farà arribar a les parts perquè la revisin. L'acta l'aprovarà i la signarà en la reunió següent de la Comissió un representant de cada organització juntament amb el secretari d'actes, tret d'aquesta, que la signaran tots els presents, inclosos els que hi assistesquin de manera telemàtica. Les actes recolliran els assistents, l'ordre del dia i els acords o desacords que s'adoptin, i s'hi adjuntaran els documents que s'acordi. Les manifestacions de part les dictarà el ponent que les vulgui dur a terme i, si són extenses, les farà aportant un escrit signat.

L'acta d'aquesta reunió s'aprova i se signa el dia de la data, mitjançant signatura electrònica dels que hi han assistit de manera telemàtica, per ratificar els acords adoptats.

La Comissió Paritària té establert com a domicili, segons la disposició addicional setena del Conveni col·lectiu, a l'efecte de notificació, la seu del Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB), 07003 Palma (Mallorca, Illes Balears), av. Comte de Sallent, núm. 11, 2a planta. Igualment, s'habilita, als efectes de les comunicacions que preveu el Conveni col·lectiu, l'adreça electrònica següent:

  • comisionparitariatransportediscrecional@tamib.es

Les funcions de la Comissió són les que preveu el text articulat del Conveni col·lectiu, les que detalla la disposició addicional esmentada i les que li conferesqui la legislació vigent.

Tots els assumptes que se sotmetin a la consideració de la Comissió s'han de remetre amb prou temps al domicili d'aquesta, sempre a través d'una de les organitzacions signants del Conveni, sens perjudici dels requeriments o les peticions que puguin provenir d'òrgans de l'Administració pública o de la jurisdicció social o que així estigui establert legalment. No obstant això, qualsevol part de la Comissió pot proposar a debat i decisió qualsevol tema a l'inici de cadascuna de les sessions. Els acords es prendran per acord unànime de les dues parts, sindical i empresarial.

Les reunions de la Comissió Paritària tindran lloc prèvia sol·licitud de cadascuna de les parts o per convocatòria del secretari.

2. Missatge electrònic presentat per l'empresa ADAPTRANS BUS SLU.

El secretari comenta que el 10 d'abril de 2024 —amb el conveni en fase de publicació— la societat ADAPTRANS BUS SLU va adreçar un missatge electrònic al TAMIB en què comunicava l'acord subscrit entre la societat esmentada i dues persones treballadores, en virtut del que estableix l'article 16.10 del Conveni col·lectiu.

La Comissió Paritària acusa la recepció del missatge i dels annexos esmentats, si bé acorda enviar una contestació a l'empresa esmentada en la qual consti la redacció del precepte que assenyala el paràgraf anterior, als efectes legals corresponents.

Sense que hi hagi més assumptes per tractar, a les 13.30 hores es dona per finalitzada la reunió en el lloc i la data que s'indiquen en l'encapçalament i s'aixeca aquesta acta perquè consti el que s'hi ha tractat, la qual signen els presents, i es dona mandat al Sr. Carlos Sedano Almiñana, assessor empresarial, perquè n'efectuï els tràmits d'inscripció i de registre davant de l'autoritat laboral i en sol·liciti la publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears.