Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 563972
Aprovació definitiva de l'Ordenança municipal reguladora de l'obligació general de la inscripció electrònica en els processos de selecció de personal a l'Ajuntament de Calvià

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Al no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari inicial que va aprovar de l'Ordenança reguladora de l'obligació general de la inscripció electrònica en els processos de selecció de personal a l'Ajuntament de Calvià, el text íntegre del qual es fa públic, per al seu general coneixement i en compliment del que es disposa en l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

ORDENANÇA REGULADORA DE L'OBLIGACIÓ GENERAL DE LA INSCRIPCIÓ ELECTRÒNICA EN ELS PROCESSOS DE SELECCIÓ DE PERSONAL DE L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ

La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix en el seu article 12 l'obligació de les administracions públiques de garantir que les persones interessades puguin relacionar-se amb l'Administració a través de mitjans electrònics, posant a la seva disposició els canals d'accés que siguin necessaris, així com els sistemes i aplicacions que en cada cas es determinin.

Igualment, l'article 14.3 de la citada norma regula el dret i l'obligació de relacionar-se electrònicament amb les administracions públiques, i permet establir reglamentàriament l'obligació de relacionar-se amb l'Administració solament a través de mitjans electrònics per a determinats procediments i per a uns certs col·lectius de persones físiques que, per raó de la seva capacitat econòmica, tècnica, dedicació professional o altres motius, quedi acreditat que tenen accés i disponibilitat dels mitjans electrònics necessaris.

En desenvolupament d'aquesta previsió legal, a través d'aquesta resolució s'estableix l'obligatorietat de l'ús de mitjans electrònics en la inscripció de les sol·licituds de participació en les convocatòries de processos selectius que convoqui l'Ajuntament de Calvià.

L'elevat nombre de persones aspirants previstes per a les pròximes convocatòries derivades de les ofertes d'ocupació pública d'estabilització aconsellen l'adopció de mesures que facilitin una major agilitat i celeritat en la celebració dels processos de selecció. En aquest sentit, la implantació de la citada obligatorietat suposa la reducció de càrregues administratives per a les persones interessades i una major eficiència en la gestió per a la pròpia Administració.

Article únic.- Obligatorietat d'inscripció electrònica.

Primera. Totes aquelles persones que aspirin a ingressar o accedir a les places i llocs de treball, tant de personal funcionari com laboral que convoqui l'Ajuntament de Calvià, hauran de relacionar-se obligatòriament a través de mitjans electrònics en els tràmits d'emplenament i presentació de sol·licituds, aportació de documentació i pagament de taxes, en els termes que estableixin les Bases Generals i/o Específiques que regulin cada convocatòria.

La presentació de sol·licituds, aportació de documentació i pagament de taxes per via telemàtica es realitzarà exclusivament a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Calvià, a través de la plataforma d'ofertes públiques d'ocupació de l'Ajuntament, l'adreça web de la qual figurarà en les bases de selecció de la convocatòria pública corresponent, i que per a això serà necessari identificar-se amb el corresponent sistema d'autentificació electrònica.

Les persones sol·licitants hauran d'indicar en la seva sol·licitud una adreça de correu electrònic que es considerarà el canal de comunicació a l'efecte de notificacions, així com de contestacions a recursos i reclamacions.

Tots els actes i tràmits que es derivin del desenvolupament de cada convocatòria seran objecte de publicació en la plataforma d'ofertes d'ocupació pública, l'adreça web de la qual figurarà en les bases de selecció corresponents. A aquest efecte, el còmput de terminis de tramitació es regirà per la data o dates de publicació del corresponent anunci en aquesta plataforma.

Segona. Cada convocatòria haurà d'incloure la previsió que en el cas d'incidència tècnica a què es refereix l'article 32.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, que impossibiliti el funcionament ordinari del sistema o aplicació que correspongui i fins que aquella se solucioni, l'Administració podrà determinar una ampliació dels terminis no vençuts. Tant la incidència tècnica esdevinguda com l'ampliació concreta del termini no vençut s'hauran de publicar en la seu electrònica de l'òrgan convocant.

Tercera. Així mateix, la convocatòria de cada procés selectiu determinarà els sistemes d'identificació i de signatura admesos per a les persones interessades d'acord amb el contingut en els articles 9 i 10 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

Quarta. Si alguna persona interessada presentés la seva sol·licitud presencialment, l'òrgan convocant la requerirà perquè l'esmeni a través de la presentació electrònica de la sol·licitud d'inscripció en els processos selectius, en els termes de l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

Contra el present Acord es podrà interposar recurs contenciós administratiu, davant la Sala del Contencios Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació del present anunci, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Calvià, en la data de la signatura (5 de setembre de 2024)

La tinenta de batle delegada de Serveis Generals, Informàtica i Innovació, Comunicació, Transparència, Coordinació Municipal i Educació (Delegació per resolució de Batlia de 21/11/2023) Isabel Bonet Saum