Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'INDÚSTRIES CULTURALS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 560408
Resolució del president de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears per la qual es deleguen les funcions i les competències del càrrec de director gerent

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. L'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (d'ara endavant, ICIB) és una entitat pública empresarial de les que preveu l'article 2.1.b) de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb personalitat jurídica pròpia i diferenciada, i amb capacitat d'actuar i autonomia de gestió plenes, sens perjudici de la relació de tutela de l'Administració de la Comunitat Autònoma. L'ICIB està adscrit a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, en virtut del Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. D'acord amb l'article 8 del Decret 50/2018, de 21 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (BOIB núm. núm. 160, de 22 de desembre de 2018; correcció d'errades BOIB núm. 6, de 12 de gener de 2019), formen part de l'ICIB, com a òrgans de direcció, administració i gestió, la Comissió Executiva i el director gerent.

3. El càrrec de director gerent és vital per a la operativitat i el funcionament ordinari de l'ICIB, per la qual cosa resulta necessari aprovar un règim de delegació de les seves competències en els casos d'absència o qualsevol altra circumstància que impedeixin la seva actuació.

Fonaments de dret

1. De la interpretació conjunta del Decret 16/2023 abans esmentat i de l'article 9 dels Estatuts de l'ICIB, es dedueix que el president de l'ens, òrgan unipersonal superior de direcció, és el conseller de Turisme, Cultura i Esports.

2. L'article 19.9 dels Estatuts de l'ICIB estableix que, en el cas de vacant, absència, malaltia o qualsevol altre impediment per actuar del director gerent, les seves funcions les ha d'assumir el president, sense que tengui dret a percebre cap retribució per aquest concepte. El president pot delegar las funcions del director gerent en un membre del Consell de Direcció, sense que tengui dret a percebre cap retribució per aquest concepte.

3. D'acord amb l'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en relació amb l'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, mitjançant un acte motivat, els òrgans administratius poden delegar l'exercici de les seves competències, conservant-ne la titularitat, en altres òrgans de l'Administració autonòmica de rang igual o inferior, encara que no siguin jeràrquicament dependents.

4. L'article 12.3 dels Estatuts de l'ICIB disposa que són vocals del Consell de Direcció, entre d'altres, el director general de Cultura, o la persona en qui delegui.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Delegar les funcions de director gerent de l'ICIB, en els casos de vacant, absència, malaltia o qualsevol altra circumstància que impedeixi la seva actuació, en la persona titular de la Direcció General de Cultura, com a membre del Consell de Direcció de l'ens.

2. Disposar que aquesta Resolució esdevengui efectiva des del dia en què es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, en data de la signatura electrònica (4 de setembre de 2024)

El president Jaume Bauzá Mayol