Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ARTÀ

Núm. 558742
Aprovació definitiva del Reglament de funcionament del Consell d’Igualtat de l’Ajuntament d’Artà

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Finalitzat el termini d'exposició pública per a la presentació de reclamacions contra l'acord adoptat pel Ple de l'Ajuntament, a la sessió plenària ordinària de dia 24 de juny de 2024, el Reglament de funcionament del Consell d'Igualtat de l'Ajuntament d'Artà, publicat en el BOIB núm. 88, de dia 4 de juliol de 2024, sense que s'hagin presentat reclamacions, queda aprovat definitivament el reglament següent, de conformitat amb el que preveu l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

<<REGLAMENT DE FUNCIONAMENT DEL CONSELL D'IGUALTAT DE L'AJUNTAMENT D'ARTÀ

1. Definició del Consell d'Igualtat

El Consell d'Igualtat és un òrgan de participació ciutadana que s'estableix a l'Ajuntament d'Artà perquè durant les diferents fases del Pla Estratègic Participatiu d'Igualtat (PEPI) els acords i les mesures s'adoptin a partir del consens de totes les parts implicades.

És l'encarregat de vetllar perquè es compleixin els objectius del Pla i que es duguin a terme les mesures acordades, amb els terminis i recursos necessaris, i amb les persones responsables, indicadors i cronograma per avaluar-lo.

El Consell d'Igualtat estarà format per les persones integrants de la Comissió d'Igualtat, l'agent d'igualtat del Consell de Mallorca, persones representatives de la població i entitats i/o associacions (feministes, esportives, LGTBI, culturals,...).

2. Principis reguladors del Consell d'Igualtat

Els principis reguladors del Consell d'Igualtat són:

  • Assegurar la confidencialitat del temes tractats en funció de les seves característiques.
  • Mantenir un diàleg fluid i participatiu amb l'objectiu d'aconseguir un espai amb la major representativitat de les persones que treballen a l'Ajuntament i del teixit associatiu i feminista del municipi.
  • Transparència en relació al procés d'elaboració, implementació i avaluació del PEPI.

3. Funcions de la Consell d'igualtat

Les funcions que corresponen al Consell d'Igualtat són:

  • Negociar i decidir sobre les mesures que integren el Pla Estratègic Participatiu d'Igualtat.
  • Establir i prioritzar els objectius del PEPI.
  • Participar en el diagnòstic, seguiment i avaluació del PEPI

4. Periodicitat de reunions

La periodicitat de convocatòria serà quadrimestral o segons calendari proposat a la primera reunió i, en qualsevol cas, davant actuacions i/o situacions de caràcter extraordinari.

La Presidència, amb el suport de la Secretaria, ha d'elaborar l'ordre del dia de les reunions i estendre acta dels comentaris que hagi fet qualsevol de les parts i dels acords adoptats. Les convocatòries a les reunions ordinàries es faran per correu electrònic amb una antelació mínima de 7 dies.

5. Actes

De cada reunió s'aixecarà una acta, signada per totes les persones que integren el Consell i en la qual es farà constar la data, l'assistència, l'ordre del dia de la reunió, els temes tractats, els documents presentats, els acords i els desacords i la data de la propera reunió.

 

6. Sistema d'aprovació d'acords

El sistema d'aprovació pel qual es regirà el Consell d'Igualtat és per majoria simple, sent vinculants per a totes les parts. En cas de coincidència en les votacions, serà el vot del president o presidenta que decidirà la votació.

Si algun membre del Consell d'Igualtat no pot assistir a la convocatòria, però hi assisteix un suplent, aquesta darrera persona serà qui tindrà dret a vot. Si no hi assisteixen cap de les dues, la persona titular pot comunicar el seu vot per mitjà d'algun altre membre del Consell.>>

Contra aquesta aprovació definitiva es pot interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos des de la publicació d'aquest edicte, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

 

Artà, data de la signatura electrònica (4 de setembre de 2024)

El batle Manuel Galán Massanet