Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 557603
Proposta-resolució del tinent de batle Delegat de Manteniment, Serveis Urbans, Cultura, Món Rural i Benestar Animal, per a l'aprovació del protocol sobre la gestió de les colònies felines del terme municipal de Calvià

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern Local, en sessió celebrada el dia 1 de juliol de 2024, va aprovar la proposta del Tinent d'Alcalde Delegat de Manteniment, Serveis Urbans, Cultura, Món Rural i benestar Animal per a l'aprovació del Protocol per a la Gestió i Control Ètic de les colònies felines del terme municipal de Calvià, per tal que es desenvolupi un equilibri harmònic entre el benestar animal i la convivència ciutadana per tal de minimitzar les molèsties que puguin produir aquests animals als veïns, reduir els riscos sanitaris, evitar la superpoblació i millorar la qualitat de vida dels animals.

PROTOCOL SOBRE LA GESTIÓ DE LES COLÒNIES FELINES DEL TERME MUNICIPAL DE CALVIÀ

1. ANTECEDENTS

El Ple de l'Ajuntament, mitjançant acord de 23 de febrer de 2017, va resoldre aprovar definitivament l'Ordenança Municipal de benestar i tinença d'animals que viuen en l'entorn humà (BOIB núm 36 de 25/03/2017).

Es publica el text íntegre de l'ordenança en compliment del que disposa l'article 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, en relació amb l'article 113 de la Llei esmentada. efectes de la seva entrada en vigor.

L'objectiu de l'Ordenança esmentada és assolir el màxim nivell de benestar animal dels animals, garantir-ne la tinença responsable, així com preservar la salut i la seguretat dels ciutadans enfront dels riscos i molèsties que puguin derivar-se de la tinença.

L'article 3 de l'Ordenança disposa que els propietaris de moixos que tinguen accés a les vies o espais públics tenen l'obligació d'identificar-los i castrar-los per al control de la natalitat.

En els darrers anys, l'Ajuntament ha realitzat campanyes d'identificació i castració de moixos domèstics del municipi de Calvià per tal de donar compliment a les disposicions de l'Ordenança municipal.

L'Ajuntament de Calvià també destina ajuts econòmics per a associacions i entitats sense ànim de lucre, constituïdes com a tals que tinguin entre els seus objectius les funcions de protecció i conservació dels animals en general, per al desenvolupament d'actuacions de control i atenció de colònies de moixos al carrer, que desenvolupin programes de control i esterilització de colònies felines al terme municipal de Calvià.

2. INTRODUCCIÓ

L'Ajuntament de Calvià, des del Servei de Medi Ambient i Benestar Animal, té entre les seves prioritats assolir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals a través de la conscienciació de la ciutadania en la tinença responsable dels animals de companyia.

En els darrers anys, s'ha produït un major grau de conscienciació social pel que fa a la protecció dels drets i el benestar dels animals tal com s'estableix a l'ordenança municipal, la normativa autonòmica i la llei estatal.

A nivell municipal, requereix especial atenció la protecció i control dels moixos comunitaris que viuen a l'entorn humà per tal que es desenvolupi un equilibri harmònic entre el benestar animal i la convivència ciutadana per tal de minimitzar les molèsties que puguin produir aquests animals als veïns, reduir els riscos sanitaris, evitar la superpoblació i millorar la qualitat de vida dels animals.

És per això que, des del servei de Benestar Animal d'aquest Ajuntament es considera una necessitat dur a terme un protocol per a la gestió i el control ètica de les colònies del municipi per tal d'aconseguir el major grau de protecció, control i de benestar de els animals.

3. MARC NORMATIU

  • Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases locals.
  • Llei 1/1992, de 8 d'abril, de protecció dels animals que viuen a l'entorn humà.
  • Decret 56/1994, de 13 de maig, pel qual s'aprova el Reglament per al desenvolupament i l'aplicació de la Llei 1/1992, de 8 d'abril, de protecció dels animals que viuen a l'entorn humà. BOCAIB núm. 65 (28/05/1994).
  • Ordenança municipal de benestar i tinença d'animals que viuen a l'entorn humà (BOIB núm. 36 de 25/03/2017).
  • Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.
  • Llei 7/2023, del 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals.

D'acord amb els articles 38 i 39 de la Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals, és competència municipal el control poblacional de tots els moixos comunitaris, per tal de reduir progressivament la seva població mantenint la seva protecció com a animals de companyia. És obligatòria la identificació mitjançant microxip, registrada sota la titularitat de l'Administració local competent, i l'esterilització quirúrgica de tots els moixos comunitaris.

En absència d'una altra previsió a la legislació autonòmica, i respectant l'àmbit competencial establert per la legislació vigent, correspon a les entitats locals la gestió dels moixos comunitaris, als efectes dels quals hauran de desenvolupar Programes de Gestió de Colònies Felines que inclouran, almenys, els aspectes següents:

  1. Foment de la col·laboració ciutadana per tenir cura dels moixos comunitaris, regulant, a través de les seves normatives municipals, els procediments en què es recolliran drets i obligacions dels cuidadors de colònies felines.
  2. L'administració local podrà col·laborar amb entitats de Gestió de Colònies Felines degudament inscrites al Registre d'entitats de protecció animal per a la implantació i desenvolupament dels Programes de Gestió de Colònies Felines.
  3. L'assumpció per part de l'entitat local de la responsabilitat de l'atenció sanitària dels moixos comunitaris que així ho requereixin, comptant sempre amb els serveis d'un professional veterinari col·legiat.
  4. L'establiment de protocols d'actuació per a casos de colònies felines d'ubicacions privades, de manera que se'n pugui fer la gestió respectant les mateixes especificacions que en via pública.
  5. La implementació de campanyes de formació i informació a la població dels programes de gestió de colònies felines que s'implantin al terme municipal.
  6. L'establiment de plans de control poblacional dels moixos comunitaris, seguint els criteris següents:

1r. Mapeig i cens dels moixos del terme municipal, per a una planificació i control en les esterilitzacions d'acord amb el volum de població que es vol controlar perquè resulti eficient i impedeixi l'augment del nombre de moixos.

2n. Programes d'esterilització dels moixos mitjançant la intervenció de veterinari habilitat per a aquesta pràctica, inclòs el marcatge auricular.

3r. Programa sanitari de la colònia, subscrit i supervisat per un professional veterinari col·legiat, incloent-hi almenys la desparasitació, vacunació i identificació obligatòria mitjançant microxip amb responsabilitat municipal.

4t.Protocols de gestió de conflictes veïnals.

4. OBJECTIUS

Entre els objectius que cerca l'Ajuntament de Calvià amb el Protocol de gestió de colònies felines, en desenvolupament de la seva política de respecte i protecció pels animals, són el benestar dels animals al municipi, facilitant la convivència amb els ciutadans i la prevenció de problemes de salut pública, basant-se en el control de la població de moixos, els punts d'alimentació i les condicions higiènic sanitàries en què es troben amb la col·laboració dels cuidadors de les colònies felines.

Dins d'aquests objectius, s'estableixen mecanismes de mediació per resoldre els possibles problemes que aquestes colònies puguin generar (per orines, vocalitzacions durant el període de zel, possibles baralles...) que aniran disminuint progressivament en evitar el creixement exponencial de la població de moixos no controlats, promoure i fomentar la salubritat de les àrees públiques i amb l'ajuda de la difusió dels principis de tinença responsable d'animals.

5. DEFINICIONS

a) Animal identificat: aquell que porta el sistema d'identificació establert reglamentàriament per a la seva espècie per les autoritats competents i que està donat d'alta al registre corresponent.

b )Adopció d'animals: transmissió de la titularitat d'animals abandonats, desemparats o decomissats, realitzada per un centre de protecció animal o entitat de protecció animal a favor d'un tercer, formalitzada com a tal a través del contracte corresponent, en els termes que disposa aquesta llei.

c) Reubicació: mètode pel qual, en les condicions excepcionals recollides en aquesta llei, es retira una colònia felina d'un emplaçament, traslladant-se a un de nou condicionat a aquest efecte, amb la supervisió d'un professional veterinari i respectant el benestar salut dels moixos.

d) Eutanàsia: mort provocada a un animal per mitjà de valoració i intervenció veterinària i mètodes clínics no cruels i indolors, amb l'objectiu d'evitar-li un patiment inútil que és conseqüència d'un patiment sever i continuat sense possibilitat de cura, certificat per veterinaris.

e) Maltractament: qualsevol conducta, tant per acció com per omissió, que causi dolor, patiment o lesió a un animal i perjudiqui la seva salut, o provoqui la seva mort, quan no estigui emparada legalment.

f) Gestió de colònies felines:procediment normalitzat, d'acord amb el desenvolupament reglamentari establert per l'administració competent, mitjançant el qual un grup de moixos comunitaris no adoptables són alimentats, censats i sotmesos a un programa sanitari i de control poblacional CER, controlant l'arribada de nous individus.

g) Moix rondador:aquell gat que surt sense supervisió a l'exterior de la llar del titular.

h) Moix comunitari:als efectes d'aquesta llei i de la seva protecció i control poblacional, es considera gat comunitari aquell individu de l'espècie Felis catus, que viu en llibertat, però vinculat a un territori i que no pot ser abordat o mantingut amb facilitat pels éssers humans a causa del seu baix o nul grau de socialització, però que desenvolupa la seva vida al voltant d'aquests per a la seva subsistència.

i) Fauna urbana: tot animal vertebrat que pertany a una espècie sinantròpica i que, sense tenir propietari o responsable conegut, viu compartint territori amb les persones, als nuclis urbans de ciutats i pobles.

j) Esterilització: mètode clínic practicat per professionals veterinaris col·legiats pel qual es fa una intervenció quirúrgica o medicamentosa sobre l'animal amb l'objectiu d'evitar-ne la capacitat reproductora.

k) Entitats de protecció animal:aquelles entitats sense ànim de lucre, que desenvolupin qualsevol activitat de cura, rescat, rehabilitació, recerca d'adopció d'animals, gestió de colònies felines, conscienciació en tinença responsable o defensa jurídica dels animals, inscrites al Registre d'entitats de protecció animal de conformitat amb el que disposa aquesta llei.

l) Cuidador de colònia felina:persona, degudament autoritzada, que atén els moixos pertanyents a una colònia, seguint un mètode de gestió de colònies felines, sense que es pugui considerar persona titular o responsable dels seus moixos.

m) Colònia felina: als efectes d'aquesta llei i de la seva protecció i control poblacional, es considera colònia felina un grup de moixos de l'espècie Felis catus,que viuen en estat de llibertat o semillibertat, que no poden ser abordats o mantinguts amb facilitat pels éssers humans a causa del seu baix o nul grau de socialització, però que desenvolupen la seva vida al voltant d'aquests per subsistir-los.

n) CER:mètode de gestió que inclou la captura, esterilització i tornada de moixos comunitaris a través de mitjans no lesius per als animals.

o) Benestar animal: estat físic i mental d'un animal en relació amb les condicions en què viu i mor, en els termes definits per l'Organització Mundial de Sanitat Animal.

6. CONTROL DE COLÒNIES DE MOIXOS COMUNITARIS: PROGRAMA CER

La gestió ètica i control de les colònies felines, consisteix en la capturai control sanitari de moixos comunitaris, la seva esterilització, marcatge i retorn a la colònia d'origen.

El programa CER és la base i la millor eina per controlar la població de les colònies felines i mantenir-ne la salut.

El mètode de Captura, Esterilització i Retorn, evita la vocalització característica de les femelles en zel, el comportament agressiu dels mascles es redueix i, en conseqüència, l'agressivitat entre moixos i el marcatge del territori amb orina. Això permet millorar el benestar dels moixos comunitaris en disminuir l'estrès dins del grup, minimitzar les molèsties veïnals i les superpoblacions.

Es requereixen diverses condicions per tenir èxit en el desenvolupament del mateix: mínim dues persones cuidadores de la colònia, l'esterilització de tots els moixos de la colònia (es recomana una taxa d'esterilització d'almenys el 75% de la població per assolir el control poblacional), el control estricte del grup per detectar l'aparició de nous moixos (perduts, abandonats, etc.) i l'adopció/acollida dels moixos que siguin sociables amb humans. Els moixos no sociables han de romandre a la colònia.

Un cop tornats al seu hàbitat, les persones que els alimenten, els cuiden al llarg de tota la vida, els proporcionen aigua i una alimentació adequada, així com el tractament pautat per personal veterinari col·legiat quan sigui necessari.

Aquest mètode afavoreix la col·laboració entre societats protectores i cuidadors, normalitza les relacions d'aquests col·lectius amb l'administració, buscant la coordinació i els objectius comuns, fomentant la idea de participació ciutadana en els assumptes del municipi, així com de la col·laboració entre administració pública i ens privats. Disminueix l'entrada d'animals a centres d'acollida i protectores, fent baixar-ne els costos i la saturació.

Amb aquest mètode es pretén que disminueixin les queixes en desaparèixer les molèsties ocasionades a les èpoques de zel. Aprofitant la metodologia del mètode CER, després de la captura, es proveeixen els animals d'un examen veterinari, així com tractaments indicats per reduir les malalties de transmissió felina i les zoonosis. Les colònies degudament controlades constitueixen una garantia per a la salut tant de les persones com dels animals de companyia.

7. COLÒNIES

L‟objectiu d'aquesta part del Protocol de gestió de colònies felines serà el control dels moixos del municipi des del punt de vista sanitari i de control poblacional. Per això, s'adoptaran les mesures necessàries en funció dels recursos disponibles de l'Ajuntament de Calvià, podent-se establir convenis de col·laboració amb qualsevol entitat que pogués participar en qüestions com ara clínica, queixes veïnals, etc.

8. ALIMENTACIÓ DE LES COLÒNIES

L'alimentació de les colònies és un treball fonamental per controlar-les. Aquesta activitat permet obtenir informació sobre els animals de la colònia i el seu estat sanitari, és a dir, informació per al cens i, alhora, pot ajudar a la planificació de les actuacions a executar a la colònia, com ara l'esterilització, les adopcions o els tractaments veterinaris.

L'alimentació dels moixos serà preferiblement de tipus sec. Excepcionalment es pot donar aliment humit per capturar individus i per a altres maneigs que així ho requereixin, i es retirarà abans d'abandonar el lloc, per evitar-ne la descomposició, riscos d'insalubritat i mala olor.

Així mateix, és convenient alimentar les colònies creant una rutina (mateix horari, mateixes persones) per facilitar la captura i observació de la colònia.

Els cuidadors autoritzats de les colònies alimentaran els animals de cadascuna, seguint les indicacions i protocol establert:

  1. Administrar sempre pinso sec i mai restes de menjar.
  2. En la mesura que sigui possible, es donarà de menjar als moixos comunitaris en horari de 20:00 PM a 8:00 AM, en la quantitat necessària per al nombre d'animals de la colònia.
  3. Usar menjadores de fàcil neteja, sempre que sigui possible, amagar-los en àrees de vegetació poc visibles, en llocs fixos i intentant que sigui sempre a les mateixes hores per crear rutines.
  4. Proporcionar aigua a lliure disposició, canviada regularment, i si és possible, diàriament.
  5. Netejar regularment el punt d'alimentació, retirant les restes de menjar que quedin fora de l'horari establert i sempre que sigui possible els recipients, per evitar riscos sanitaris i afavorir una bona acceptació del projecte per part de la ciutadania de Calvià. La transmissió de malalties es pot minimitzar amb la higiene adequada de la colònia. Per això, es recomana altament la neteja diària de les restes de menjar, així com de les àrees utilitzades pels moixos per fer les seves deposicions. D'aquesta manera, les persones que gestionin la colònia han de garantir una neteja periòdica de les zones destinades a l'alimentació ia les deposicions, a més de l'absència de fonts passives d'alimentació (accessibilitat a les deixalles, brutícia orgànica existent, etc.).
  6. Mai no es deixarà aliment a terra i les restes d'aliment seran netejades regularment per evitar riscos sanitaris o que es converteixin en una font d'alimentació i de competència per a altres espècies animals.

9. CUIDADORS DE COLÒNIES

Inscripció com a cuidador de colònia/es felina/es

Tot ciutadà que vulgui registrar-se com a cuidador de colònia felina haurà de sol·licitar-ho mitjançant l'emplenament del l'NNEX I sol·licitud de cuidador de colònies felines, així com l'emplenament signat de l'ANNEX II document de compromís amb l'Ajuntament de Calvià per a les persones col·laboradores en la cura i l'alimentació de les colònies de moixos comunitaris. Es realitzaran xerrades formatives sobre el control de colònies felines per personal competent. Un cop compleixin tots els requisits, se li facilitarà, per part de l'Ajuntament, una acreditació com a cuidador autoritzat/da i podrà començar a exercir la seva tasca.

Obligacions com a cuidador/a

Als cuidadors de les colònies felines, se'ls encomanarà les tasques següents amb què s'hauran de comprometre i complir:

  1. Usar l'acreditació homologada per l'Ajuntament de Calvià durant el desenvolupament de la seva tasca i fer-ne la renovació cada dos anys. En cas de finalitzar la col·laboració, ho haurà de comunicar a l'Ajuntament per procedir a la baixa.Subministrar aigua neta i fresca regularment, sempre que es pugui de manera diària als moixos de la colònia.
  2. Alimentar les colònies amb pinso sec per a moixos exclusivament, evitant tot aliment orgànic i emprant aliment humit només en casos excepcionals, per tal de mantenir neta la colònia.
  3. Els recipients de menjar i/o beguda es col·locaran, sempre que sigui possible, amagats en àrees de vegetació, al mateix lloc. Sempre a llocs apartats de l'accés d'altres ciutadans que puguin alimentar els moixos sense control. Mai no es deixarà l'aliment a terra.
  4. Les restes d'aliment seran retirades i netejades diàriament per evitar riscos sanitaris. En tot cas, cal evitar embrutar les vies i els espais públics.
  5. Retirar diàriament els excrements i netejar la localització on s'ubiqui la colònia i material urbà si n'hi hagués. Si s'instal·len sorrals, netejar-los de forma periòdica per assegurar les condicions adequades de salubritat i higiene de la zona.
  6. Observar i fer el seguiment de l'estat dels moixos els dies posteriors a l'esterilització.
  7. No negar-se a l'esterilització dels moixos de la colònia, facilitant-ne la col·laboració.
  8. Comunicar qualsevol canvi o actualització en relació amb el cens d'animals de la colònia.
  9. Comunicar qualsevol queixa o situació conflictiva al personal de l'Ajuntament al més aviat possible.
  10. Mantenir una actitud amable i de respecte davant del públic, altres cuidadors, coordinadors, entitats col·laboradores, funcionaris/àries i professionals que treballin al projecte CER
  11. Complir qualsevol proposta nova o modificació del programa de gestió i control de moixos urbans actual.
  12. La Policia Local podrà denunciar les persones no autoritzades o que no s'acreditin com a cuidadors autoritzats que alimentin els moixos a la via pública.

10. FUNCIONS DE L'AJUNTAMENT

El servei de Medi Ambient i Benestar Animal de l'Ajuntament de Calvià s'encarregarà de:

  1. Gestionar les autoritzacions de cuidadors de colònies felines, i decidir sota criteri dels tècnics de l'Administració, tant l'autorització de nous punts autoritzats com el trasllat dels existents quan s'estimi convenient.
  2. Actualitzar el cens de colònies felines.
  3. Promoure les esterilitzacions i tractaments veterinaris a què s'hagin de sotmetre els moixos de les colònies felines.
  4. Dotar els cuidadors autoritzats amb un carnet físic acreditat. Actuar com a intermediari entre els cuidadors de colònies davant de qualsevol queixa que s'emeti al servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calvià. No s'admetran queixes verbals.
  5. Realitzar campanyes de conscienciació ciutadana.
  6. Realitzar inspeccions periòdiques a les colònies felines comprovant el bon funcionament de les colònies i la correcta aplicació del Protocol.
  7. Col·laborar amb les entitats de protecció animal locals, autonòmiques i nacionals per al suport logístic i informatiu del protocol.
  8. Realitzar campanyes contra el abandó, promoció de la identificació i esterilització dels moixos domèstics.
  9. Vetllar pel compliment d'aquest protocol.

11. CAMPANYES DE SENSIBILITZACIÓ I CONSCIENCIACIÓ

Un dels punts més importants per dur a terme aquest Protocol de gestió és la difusió de la informació per part de l'administració local a la ciutadania del municipi de Calvià. Per a la realització correcta de bones pràctiques en el maneig i cura d'aquests animals cal que des de l'Ajuntament s'informi dels treballs realitzats en relació amb el control de la població de moixos comunitaris del municipi.

Així mateix, es considera essencial que des de l'Ajuntament s'atengui les queixes o suggeriments, assessori els/les ciutadans/es que requereixin informació sobre la tinença d'animals o derivi a les entitats que correspongui.

Un dels objectius principals de la difusió i sensibilització és el de conscienciar els veïns i les veïnes de les colònies sobre els beneficis que comporten les actuacions en matèria de manteniment i control de les colònies de moixos (millora de l'estat sanitari dels moixos per correcta alimentació, control veterinari, etc.), així com sobre les males conductes que s'hi puguin dur a terme (abandonament o maltractament d'animals, condicions poc higièniques, etc.).

És per això que la informació i divulgació del projecte CER es dirigirà especialment als/a les veïns/es propers a les colònies, que són les persones que conviuran amb els moixos.

 

Calvià, (signat electrònicament: 3 de setembre de 2024)

El cap de servei de Medi Ambient Eduardo Cózar Chillerón

El tinent d'alcalde delegat de Manteniment, Serveis Urbans, Cultura, Món Rural i Benestar Animal (Per delegació d'Alcaldia de 21 de novembre de 2023) Manuel Mas Sánchez

 

ANNEX I SOL·LICITUD CUIDADORS COLÒNIES FELINES

ANEXO I SOLICITUD CUIDADORES DE COLONIAS FELINAS

DADES DEL/LA SOL·LICITANT* / DATOS DEL/LA SOLICITANTE*

Nom i cognoms / Nombre y apellidos:

DNI o NIF:

Tel.:

 

 

Domicili / Domicilio:

 

 

C.P.

Localitat / Localidad:

E-mail:

 

 

Primera sol·licitut/ Primera solicitud.

 

 

Renovació/ Renovación

 

DADES DEL/LA COL·LABORADOR/A* / DATOS DEL/LA COLABORADOR/A*

Nom i cognoms / Nombre y apellidos:

DNI o NIF:

Tel.:

 

 

Domicili / Domicilio:

 

 

C.P.

Localitat / Localidad:

E-mail:

 

 

Primera sol·licitut/ Primera solicitud.

 

 

Renovació/ Renovación

 

DADES DEL/LA COL·LABORADOR/A / DATOS DEL/LA COLABORADOR/A

Nom i cognoms / Nombre y apellidos:

DNI o NIF:

Tel.:

 

 

Domicili / Domicilio:

 

 

C.P.

Localitat / Localidad:

E-mail:

 

 

Primera sol·licitut/ Primera solicitud.

 

 

Renovació/ Renovación

 

DADES DEL/LA COL·LABORADOR/A / DATOS DEL/LA COLABORADOR/A

Nom i cognoms / Nombre y apellidos:

DNI o NIF:

Tel.:

 

 

Domicili / Domicilio:

 

 

C.P.

Localitat / Localidad:

E-mail:

 

 

Primera sol·licitut/ Primera solicitud.

 

 

Renovació/ Renovación

 

*És necessari que hi hagi mínim dues persones inscrites per colònia /*Es necesario que haya mínimo dos personas inscritas por colonia

DADES DE LA COLÒNIA / DATOS DE LA COLONIA

Direcció/Dirección:

C.P.: Localitat/ Localidad:

Descripció de la colonia (ubicació i estat actual) / Descripción de la colonia (ubicación y estado):

Desparasitacions/controls sanitaris realitzats / Desparasitaciones/controles sanitarios realizados:

Núm. total animals/

Núm. total animales:

Núm. de mascles/

Núm. de machos:

Núm. de femelles/

Núm. de hembras:

Núm. esterilitzats/

Núm. esterilizados:

 

 

Núm. SIN esterilitzar/

Núm. SIN esterilizar:

 

 

Tipus d'alimentació i horari de puesta/ Tipo de alimentación y horario de puesta:

Existeix entitat col·laboradora / Existe entidad colaboradora: SI NO

Nom i raó social / Nombre y razón social:

ADJUNTA DOCUMENTACIÓ / ADJUNTA DOCUMENTACIÓN: SI NO

SOL·LICITA / SOLICITA:

AUTORITZACIÓ per a la cura i alimentació de la colonia controlada de moixos per la qual entrega aquesta documentació / AUTORIZACIÓN para el cuidado y la alimentación de la colonia controlada de gatos, a cuyos efectos aporta la siguiente documentación:

1. Compromisos de col·laboració signats per el sol·licitant i el/s col·laborador/s / Compromisos de colaboración firmados por el solicitante y colaborador/es.

En Calvià, a …..…. de …..…………….de 20……. Signatura / Firma

 

 

 

Sr. Batle de l'Ajuntament de Calvià

 

ANNEX II DOCUMENT DE COMPROMÍS AMB L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ DE LES PERSONES COL·LABORADORES EN LA CURA I ALIMENTACIÓ DE MOIXOS COMUNITARIS DE COLÒNIES FELINES

Sr./Sra……………………………………...………………………....................... .................................amb

DNI......................................................., per tal que les colònies felines no constitueixin un problema

per a la convivència ciutadana i com a mesures de protecció per a les esmentades colònies, em comprometo a contribuir a l'alimentació i manteniment de la població felina localitzada del nucli poblacional de …………………………………….del municipi de Calvià i complir rigorosament les condicions que es descriuen a continuació:

  1. Proporcionar l'aliment de forma higiènica i per tant en recipients proporcionals en mida i quantitat a la mida de la colònia. La base de l'aliment serà el pinso sec i el menjar humit serà subministrat només en el moment en què es trobe el cuidador per al millor control de la colònia. No se subministraran restes de menjar i es retiraran els sobrants.

  2. L'àrea designada per instal·lar l'aliment i l'aigua estarà en perfectes condicions d'higiene per a això es netejarà i condicionarà regularment per les persones responsables.

  3. En cas de problemes ocasionats per una colònia felina, col·laboraré amb el trasllat d'una o una part d'una colònia urbana sempre que les molèsties siguin de suficient entitat i comprovades per l'Ajuntament i per la meva persona i després d'haver estudiat totes les alternatives juntament amb l'associació del municipi, els responsables municipals, els afectats i la meva persona.

  4. Així mateix, em comprometo a col·laborar amb les associacions copartícips i/o l'Ajuntament, en el rescat o la captura dels animals de les colònies que necessitin atenció sanitària.

  5. L'autorització és vàlida per a la pràctica de l'alimentació i l'atenció als animals de la colònia felina.

  6. L'Ajuntament mitjançant acord amb entitats sense ànim de lucre, promourà el mètode de captura-esterilització i tornada (mètode CER) com a control de la població felina. Em comprometo a la col·laboració amb l'esmentat programa per a captures i cures sanitàries elementals quan els individus tornin a la colònia.

  7. Em comprometo i accepto expressament tots els compromisos adquirits amb l'Ajuntament, respectant els fins, la seva normativa i els acords amb els responsables municipals.

  8. Els punts d'alimentació es proposaran per les persones responsables i hauran de comptar amb l'autorització prèvia de lA'juntament.

Declaro mitjançant la signatura del present document que conec i accepto els termes anteriors

A Calvià, a …..…. de …..…….. de 20…..

 

 

 

 

Signat: Sr./Sra..: ………………………………….