Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 556302
Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques per la qual es constitueix la borsa preferent a l’illa de Mallorca de personal laboral temporal del Grup D, Nivell 6, de la categoria vigilant de seguretat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant la Resolució de 16 de setembre de 2022 (BOIB núm. 122, de 17 de setembre) de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat es va aprovar la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l'Administració general i especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. En data 9 de gener de 2024 es van publicar en el portal de l'opositor de la CAIB les llistes definitives de valoració de mèrits del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir places de personal laboral vigilant de seguretat Mallorca, en què es va baremar amb caràcter definitiu nou d'un total de quaranta-tres persones aspirants que hi participaven.

3. Mitjançant Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 30 de gener de 2024 (BOIB núm. 17, de 3 de febrer) es van adjudicar les 5 places que es van oferir en el procés d'estabilització a l'illa de Mallorca de vigilant de seguretat.

4. En compliment del que disposa la base 20.2 de l'annex 2 de la convocatòria del procés d'estabilització no s'han revisat i baremat quatre dels trenta-quatre aspirants que en quedaven pendents, dos d'ells, en no haver declarat disposar d'un mínim de 10 punts i altres dos, per haver renunciat a continuar el procediment per constituir la borsa preferent.

5. Així mateix, de conformitat amb el 2n paràgraf de la base 20.2 de l'annex 2 de la convocatòria s'han revisat i baremat les trenta persones aspirants que han declarat disposar d'un mínim de 10 punts i en quedaven pendents. La finalitat per baremar-les, tot i que ja s'havien adjudicat les 5 places oferides en estabilització, és a l'efecte de conformar una borsa preferent de personal laboral de la categoria de vigilant de seguretat a l'illa de Mallorca.

Amb aquesta finalitat, el 20 d'agost 2024 es va publicar al portal de l'opositor de la CAIB la llista provisional de puntuacions obtingudes per les trenta persones aspirants esmentades. Contra aquesta llista provisional s'han presentat al·legacions per dos aspirants.

5. En sessió celebrada el 3 de setembre de 2024, el Tribunal qualificador va desestimar les dues al·legacions presentades contra la llista provisional de puntuacions publicada el 20 d'agost de 2024.

En la mateixa sessió, el Tribunal ha elaborat, per ordre de més a menys puntuació, la llista de les persones aspirants que han de conformar la borsa preferent i que es proposarà a la consellera de Presidència i Administracions Públiques per a la seva aprovació.

Aquesta llista està integrada per un total de trenta-dos persones aspirants. D'una banda, per tres de les nou persones que apareixen a la llista definitiva publicada en el portal de l'opositor el 9 de gener de 2024, atès que cinc d'elles van obtenir plaça i una va renunciar a continuar el procediment per constituir la borsa; i, d'altra banda, per les vint-i-nou de les trenta persones aspirants que figuren a la llista provisional de mèrits publicada en el portal de l'opositor el 20 d'agost de 2024, perquè una d'elles no va assolir una valoració mínima de 10 punts.

En els casos en què s'ha produït un empat entre les persones aspirants, se n'ha efectuat el desempat aplicant els criteris que preveu la base 15.2 de l'annex 2 de la convocatòria, tal com queda reflectit en l'acta de la sessió del Tribunal qualificador efectuada el 3 de setembre de 2024.

Fonaments de dret

1. El Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears, en l'article 24.2, disposa el següent:

2. Les convocatòries d'estabilització, pel sistema de concurs de mèrits, han de preveure que les persones que no superin el procés selectiu, i que no tenguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places del mateix cos, escala, subescala, classe, especialitat o categoria professional, convocades pel sistema de concurs oposició, s'han d'incloure en borses de personal ordinàries i/o extraordinàries vigents en cadascuna de les administracions. En aquestes borses s'han d'integrar els candidats que hagin obtingut la puntuació mínima de 10 punts.

2. El precepte legal esmentat es desenvolupa en la base 20 de l'annex 2 de la convocatòria en establir el següent:

20.1. Les persones que hagin participat en aquest procediment i no hagin superat el procés selectiu i no tenguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria i especialitat convocades per aquest sistema, s'han d'incloure en una borsa de personal laboral temporal de la corresponent categoria i especialitat en el qual hagin participat. Aquesta borsa ha de tenir caràcter preferent a qualsevol altra borsa ordinària i/o extraordinària que estigui vigent en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

20.2. Als efectes anteriors un cop finalitzat el procés selectiu, els Tribunals requeriran a les persones incloses en la llista informativa d'ordre d'aspirants de la base 11 que compleixin els requisits del paràgraf anterior i que haguessin declarat disposar d'un mínim de 10 punts, per tal que en el termini de 10 dies hàbils acreditin els mèrits al·legats en la declaració responsable. Aquest requeriment es pot realitzar de forma parcial en un percentatge mínim corresponent al 120% de places convocades i respectant la posició de la llista informativa.

El Tribunal ha de revisar i baremar els mèrits declarats segons el procediment establert en les bases 13 i 14, i un cop revisats, conformarà una llista per ordre de puntuació obtinguda amb totes les persones que hagin assolit un mínim de 10 punts.

[...]

20.3. Un cop comprovats els mèrits de tots els aspirants que hagin declarat un mínim de 10 punts, s'ha de publicar la constitució de les borses de personal laboral temporal de cada categoria i especialitat corresponent, derivades d'aquesta convocatòria i que quedaran formades per illes, segons el major nombre de puntuació obtinguda un cop revisats els mèrits, i sempre que s'hagi obtingut un mínim de 10 punts.

3. Tant l'article 20 del Decret llei 6/2022 com la base 15.2 de l'annex 2 de la convocatòria estableixen, en relació amb els desempats, el següent:

15.2. En cas que es produeixin empats, s'han de resoldre atenent successivament els criteris següents:

1r. La major antiguitat en la mateixa categoria i especialitat acreditada a l'administració de la CAIB.

2n. La major antiguitat acreditada a l'administració a la qual s'opta.

3r. La major puntuació obtinguda en el mèrit de cursos de formació.

4t. La major puntuació obtinguda en el mèrit de superació d'exercicis en convocatòries anteriors.

5è. La major puntuació acreditada en el conjunt d'administracions i entitats del sector públic.

6è. Ser dona, en cas d'infrarepresentació del sexe femení en la categoria i l'especialitat de què es tracti.

7è. Les persones víctimes de violència de gènere.

8è. La persona de més edat.

9è. Si persisteix finalment l'empat, s'ha de fer un sorteig.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Aprovar la constitució de la borsa preferent per a l'illa de Mallorca de personal laboral temporal del Grup D, Nivell 6, vigilant de seguretat, d'acord amb el que disposa la base 20 de l'annex 2 de la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l'Administració general i especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears aprovada per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 16 de setembre de 2022 (BOIB núm. 122, de 17 de setembre).

La composició de la borsa de treball amb l'ordre de prelació final s'adjunta com a annex d'aquesta Resolució.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el portal de l'opositor i en la seu electrònica de la CAIB.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que la dicta en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar davant la jurisdicció social de Palma en el termini de dos mesos des de la publicació, d'acord amb els articles 10.4 a) i concordants de la Llei 36/2011, de 10 d'octubre, reguladora de la jurisdicció social.

Palma, en la data de la signatura electrònica (3 de setembre de 2024)

 

(Signat electrònicament: 3 de setembre de 2024)

La consellera de Presidència i Administracions Públiques Antònia Maria Estarellas Torrens

 

ANNEX

Borsa preferent del Grup D, Nivell 6, vigilant de seguretat per a l'illa de Mallorca de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

CONCURS VIGILANT DE SEGURETAT MALLORCA

DNI

LLINATGES I NOM

PUNTS

POSICIÓ

***5940*

MATEU OLIVER, MARIA NEUS

54,250

1

***4156*

BERGAS TORRENS, ANTONI

52,600

2

***3480*

ROMAN CLAR, JUAN JOSÉ

51,000

3

***6989*

CARRASCOSA MIRET, HUMBERTO CARLOS

50,500

4

***2832*

ALORDA PONS, JAUME

49,000

5

***2319*

SASTRE PERELLÓ, ANTONIO

48,100

6

***7115*

CONDE GARCÍA, PILAR

47,250

7

***5972*

TERRASA PROHENS, PAU GONÇAL

46,000

8

***2936*

MARTÍNEZ GOMILA, FRANCESC

45,500

9

***2130*

PICO MARIMON, CRISTINA

43,000

10

***8764*

PARDO AVILA, SAMANTHA

42,000

11

***4486*

SÁNCHEZ GÓMEZ, MARIA INÉS

41,000

12

***9847*

ANGUERA MOLINA, JOSÉ RAMÓN

40,000

13

***2645*

RAMON FORNÉS, MARIA DEL PILAR

40,000

14

***3519*

LUQUE RODRÍGUEZ, LLUIS

40,000

15

***0703*

CERDÀ OBRADOR, DAVID

37,100

16

***1217*

JAUME SAMPOL, JOAN ANDREU

35,000

17

***6985*

SÁNCHEZ ARQUÉS, JOAQUIN ANTONIO

33,250

18

***9437*

RECASENS OLIVER, JOSEP

33,000

19

***9011*

GUAL REYNES, BERNARDO

32,500

20

***5619*

BORRAS MALDONADO, MIGUEL

31,100

21

***6470*

FERRIOL GUILLERMO, FELIPE ABEL

28,000

22

***5614*

SUJAR POZO, RAUL

27,000

23

***3187*

ZAFRA FAJARDO, LUIS

24,600

24

***6594*

ROSSELLÓ MERCER, MAGDALENA

24,500

25

***3709*

MENA GAONA, JOSÉ MANUEL

20,000

26

***7493*

GORDO CAMPS, MIQUEL

17,250

27

***9621*

CARRETERO PIZA, PEDRO

17,000

28

***6095*

SÁNCHEZ GÓMEZ, ANABEL

16,666

29

***3720*

CAZORLA MARTÍNEZ, EMILIO JOSÉ

16,000

30

***2838*

RIPOLL MARTORELL, ANTONI

14,800

31

***8103*

CAPO MARTORELL, MIQUEL

12,000

32