Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 552827
Resolució del director general de Personal Docent i Centres Concertats per la qual es modifica la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 4 de maig de 2023 per la qual s’estableixen les instruccions del procediment per al reconeixement del complement lligat a l’antiguitat i a la formació del professorat establert en l’Acord de la Mesa d’Ensenyament Privat Concertat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de Reactivació de l’Acord de 2016 i Nou Acord Marc (2023-2027) de millora per a l’Ensenyament Privat Concertat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 6 de maig de 2023 es va publicar al BOIB núm. 58 la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 4 de maig de 2023 per la qual s'estableixen les instruccions del procediment per al reconeixement del complement lligat a l'antiguitat i a la formació del professorat establert en l'Acord de la Mesa d'Ensenyament Privat Concertat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de Reactivació de l'Acord de 2016 i Nou Acord Marc (2023-2027) de millora per a l'Ensenyament Privat Concertat.

2. L'experiència en la gestió, durant el curs 2023-2024, de les sol·licituds de reconeixements de sexennis aconsella aclarir la interpretació dels criteris per al reconeixement de la formació homologada, concretament pel que fa al punt 2 de l'annex 1 de «Requisits per a ser perceptor» i a l'apartat c) del punt 2.3 de l'annex 1 de «Requisits de formació per al reconeixement extraordinari del tercer, quart i cinquè sexennis entre els anys 2023 i 2027».

3. D'una banda, el punt 3 de l'annex 1 de la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres i de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat de 14 de juny de 2016, per la qual s'estableixen els criteris d'elegibilitat i el procediment per al reconeixement del complement lligat a l'antiguitat i a la formació del professorat, estableix que «per al reconeixement del complement les activitats de formació han d'haver finalitzat amb posterioritat a la primera data d'alta del professor en la nòmina de pagament delegat o de pagament directe i, a més, s'han d'acreditar un mínim de 100 hores de formació en el període comprès des de la primera data d'alta del professor en la nòmina de pagament delegat o de pagament directe fins la data de la sol·licitud del reconeixement del complement». Malgrat el punt 2 de l'annex 1 de la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 4 de maig de 2023 no va recollir textualment aquesta redacció, la interpretació i l'aplicació que aquesta Administració ha fet del punt 2 esmentat ha estat sempre respectuosa amb la redacció del punt 3, també esmentat, tot tenint en compte que es tracta d'un criteri d'elegibilitat regulat en la Resolució de 14 de juny de 2016, que no ha de resultar modificat per la Resolució de 4 de maig de 2023 atès que no regula aquests criteris, sinó que simplement estableix les instruccions del procediment per al reconeixement del complement lligat a l'antiguitat i a la formació del professorat.

Per això, als mers efectes aclaridors, resulta oportú modificar la redacció del punt 2 de l'annex 1 de la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 4 de maig de 2023, en consonància amb el punt 3 de l'annex 1 de la Resolució de 14 de juny de 2016.

4. D'altra banda, l'aplicació de l'apartat c) del punt 2.3. de l'annex 1 de la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 4 de maig de 2023 únicament pretenia establir una excepció temporal al criteri establert al segon paràgraf del punt 2.2 de l'annex 1 de la mateixa Resolució («Requisits de formació per al reconeixement ordinari») per tal de poder tenir en compte l'excedent d'hores acumulades per al reconeixement extraordinari del tercer, quart i cinquè sexennis exclusivament entre els anys 2023 i 2027. No obstant, l'apartat c) del punt 2.3 no està en consonància amb el punt 3 de l'annex 1 de la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres i de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat de 14 de juny de 2016. Així, no es por entendre que el punt 2.3.c) esmentat pugui alterar els criteris d'elegibilitat previstos en el punt 3.

Per tant, la interpretació i aplicació conjunta que aquesta Administració ha fet d'aquests apartats ha estat la que ara, als mers efectes aclaridors, es reflecteix en la modificació que resulta oportú aprovar.

5. A més, per raons d'eficiència, eficàcia i simplificació administrativa és convenient modificar l'annex 2.

Fonaments jurídics

1. L'Acord del 2016 de reprogramació de l'Acord del 2008 i altres millores sociolaborals del professorat de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears, modificat el 19 de maig de 2016 i ratificat per mitjà d'un acord del Consell de Govern de 27 de maig de 2016 (BOIB núm. 67, de 28 de maig).

2. Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres i de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, de 14 de juny de 2016, per la qual s'estableixen els criteris d'elegibilitat i el procediment per al reconeixement del complement lligat a l'antiguitat i a la formació del professorat establert en l'Acord del 2016 de reprogramació de l'Acord del 2008 i altres millores sociolaborals del professorat de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears (BOIB núm. 77, de 18 de juny).

3. Ordre de 24 d'abril de 2017 per la qual es regula l'homologació, el reconeixement, la certificació i el registre de la formació permanent del professorat no universitari de la CAIB (BOIB núm. 55, de 27 d'abril de 2021).

4. Acord del Consell de Govern de 27 de març de 2023 pel qual es ratifica l'Acord de la Mesa d'Ensenyament Privat Concertat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de Reactivació de l'Acord de 2016 i Nou Acord Marc (2023-2027) de millora per a l'Ensenyament Privat Concertat (BOIB núm. 39, de 28 de març).

5. Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 4 de maig de 2023 per la qual s'estableixen les instruccions del procediment per al reconeixement del complement lligat a l'antiguitat i a la formació del professorat (BOIB núm. 58 de 6 de maig).

6. Decret 1/2024, de 4 de gener, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, i pel Decret 17/2023, de 23 d'agost.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar el punt 2 de l'annex 1 de la Resolució de 4 de maig de 2023, la redacció del qual passarà a ser:

2. Requisits per a ser perceptor.

Per a reconèixer un sexenni és necessari que l'interessat acrediti els dos requisits que el conformen: sis anys d'antiguitat en pagament delegat i la inscripció en el Registre General de Formació del Professorat de 100 hores de formació homologada, les activitats de la qual han d'haver finalitzat amb posterioritat a la primera data d'alta del professor en la nòmina de pagament delegat.”

2. Modificar l'apartat c) del punt 2.3 de l'annex 1 de la Resolució de 4 de maig de 2023, la redacció del qual passarà a ser:

2.3. Requisits de formació per al reconeixement extraordinari del tercer, quart i cinquè sexennis entre els anys 2023 i 2027...

.c) Es tindran en compte, una vegada reconegut el segon sexenni, les hores de formació homologada acumulades, amb independència de la data de realització sempre i quan la data de finalització sigui posterior a la primera data d'alta del professor en la nòmina de pagament delegat, tal i com s'estableix al punt 2, fins al moment del reconeixement del sexenni o dels sexennis que corresponguin per antiguitat i hores de formació.”

3. Modificar l'annex 2 de la Resolució de 4 de maig de 2023, aprovant el model de sol·licitud que el personal docent ha d'emplenar i dirigir al centre concertat i que figura com a annex d'aquesta Resolució.

4. Publicar aquesta Resolució a la seu electrònica del Govern de les Illes Balears i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

5. Disposar que aquesta Resolució comenci a vigir l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 3 de setembre de 2024)

El director general de Personal Docent i Centres Concertats Ismael Alonso Sánchez

Documents adjunts