Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'ECONOMIA, HISENDA I INNOVACIÓ

Núm. 546118
Resolució de la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni per la qual s'autoritza l’adscripció de la Direcció General de Cultura, l’Institut d’Estudis Baleàrics i l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears a l’edifici de Ca n’Oleo, per tal d’ubicar les seves dependències

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 2 d'octubre de 2017, la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques va dictar una resolució per la qual es va autoritzar l'acceptació de la cessió d'ús gratuïta i temporal per part de la Universitat de les Illes Balears d'uns espais determinats a l'edifici de Ca n'Oleo, situat al carrer de l'Almudaina, 4, a Palma, amb l'objecte d'ubicar-hi la Direcció General de Cultura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Els espais cedits foren els següents:

  • Planta Baixa: 90,12 m2
  • Entresol: 90,46 m2
  • Primer pis: 252,63 m2
  • Segon pis: 211,56 m2

La durada d'aquesta cessió d'ús gratuïta i temporal era de 5 anys, a comptar des de l'acta de lliurament i recepció, que es va signar dia 5 de juny de 2018, i prorrogable tàcitament en les mateixes condicions.

2. El número de l'actiu a l'Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears és el 100000015968-0, amb referència cadastral 9901602DD6890B0001QE.

3. El 2 de juliol de 2020, es va signar un conveni de col·laboració entre la Conselleria competent en matèria de Cultura, l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) i la UIB per acordar l'ús compartit de les dependències abans esmentades i la distribució de despeses, entre les diferents institucions signants sense la participació de la Direcció General competent en matèria de Patrimoni.

4. Actualment la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, mitjançant la Direcció General de Cultura, l'Institut d'Estudis Baleàrics i l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears continuen fent ús d'aquests espais a l'edifici manifestant el seu interès a continuar ocupant-lo. És per això que aquesta Direcció General, per a reflectir instrumentalment aquesta realitat, els va requerir perquè sol·licitin formalment la petició d'adscripció d'aquests espais al seu favor.

5. El 22 de juliol de 2024 va tenir entrada a la Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni (VALIB núm. identificador 313251), un ofici del conseller de Turisme, Cultura i Esports i president de l'IEB i l'ICIB, sol·licitant l'adscripció de l'edifici de Ca n'Oleo per tal d'ubicar les dependències de la Direcció General de Cultura, de l'Institut d'Estudis Baleàrics i de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears.

6. En 31 de juliol de 2024, el Servei de Patrimoni va emetre un informe favorable sobre l'expedient de referència.

Fonaments de dret

1. Els articles 24 i 88 c de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del Patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 49, de 24 d'abril).

2. Els articles 28, 154 i 156 del Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del Patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 192, de 24 de desembre).

3. El Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 94, de 10 de juliol).

4. Decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 102, de 20 de juliol).

5. Decret 56/2023, de 21 de juliol, pel qual es disposa el nomenament d'alts càrrecs de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació (BOIB núm. 103, de 22 de juliol).

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Autoritzar l'adscripció de la Direcció General de Cultura, l'Institut d'Estudis Baleàrics i l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears a l'edifici de Ca n'Oleo, situat al carrer de l'Almudaina, 4, a Palma, per tal d'ubicar les seves dependències. Les referències de l'immoble son les següents:

  • Actiu fix 100000015968-0
  • Referència cadastral 9901602DD6890B0001QE

2. Manifestar que es tracta d'una adscripció de caràcter temporal, motivada per la necessitat d'espai i subjecta, en darrer termini, al nou acord entre la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears de cessió d'espais de l'immoble.

3. Les condicions d'aquesta adscripció són les següents:

3.1. La Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, mitjançant la Direcció General de Cultura, l'IEB i l'ICIB tenen l'ús dels espais següents:

  • Planta baixa: 90,12 m2
  • Entresòl: 90,46 m2
  • Primer pis: 252,63 m2
  • Segon pis: 211,56 m2

3.2. Es destinen a l'ús compartit entre les parts, a més dels espais comuns, que són l'entrada, el pati, les escales, els banys de les zones compartides, els soterranis i els jardins, els espais següents:

  • Planta baixa: sala d'actes, de 87,83 m2
  • Planta baixa: consergeria, de 20,00 m2
  • Entresòl: espai docent, de 60,39m2
  • Primer pis: sala noble de reunions, de 90,38 m2

3.3. La Conselleria de Turisme, Cultura i Esports assumeix les despeses derivades dels serveis i subministraments de tot l'edifici, que són els següents:

  • El subministrament de l'energia elèctrica.
  • Les despeses dels serveis de neteja de l'immoble.
  • El servei de telefonia i dades. Cada part s'ha de fer càrrec del manteniment de les seves instal·lacions.

La Conselleria assumeix, també, la contractació d'una assegurança que doni cobertura a la possible responsabilitat civil per danys a persones o coses produïts per les activitats de les entitats.

El pagament de la prima del contracte d'assegurança per responsabilitat va a càrrec de la Conselleria. Això sense perjudici que cada ens és responsable del bon funcionament de les activitats i del bon ús dels equipaments i espais assignats.

Les incidències, els desperfectes o els accidents que es produeixin com a conseqüència de l'ús dels espais són responsabilitat de l'entitat que en fa ús. En cas que es produeixin als espais d'ús compartit, la responsabilitat és de l'entitat que dugui a terme l'activitat en el moment en què es produeixin.

3.4. L'IEB assumeix les despeses de la prestació del servei de vigilància i seguretat de dilluns a divendres (excepte festius) de 7 a 22 hores i els dissabtes (excepte festius) de 9 a 22 hores.

3.5. L'ICIB assumeix les despeses del servei de subministrament municipal d'aigua de tot l'edifici.

3.6. La Conselleria es fa càrrec de les despeses d'adquisició de l'equipament necessari -audiovisual, d'il·luminació i de cortines- per a la sala d'actes i la sala de reunions de la planta noble, així com de l'equipament necessari per a la consergeria de la planta baixa i els espais compartits de l'entresòl, el pati i els espais comuns. En general, cada entitat s'ha de fer càrrec de l'equipament dels espais que ocupi.

3.7. Les despeses derivades d'actes o esdeveniments concrets van a càrrec de l'entitat organitzadora.

Les entitats han de gestionar coordinadament el calendari de les activitats que s'hagin de dur a terme als espais comuns.

4. Notificar aquesta Resolució a les parts interessades.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

6. Anotar el contingut d'aquesta Resolució a l'Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 27 d'agost de 2024

La directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni Susana Fátima Pérez Sánchez