Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I MEDI NATURAL

Núm. 532648
Resolució del conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural per la qual s’autoritza la cessió d’ús gratuïta i temporal d’un vehicle marca Mercedes model VITO 111CDI, amb matrícula 4468JVJ

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1.- La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural és propietària d'un vehicle marca Mercedes model VITO 111CDI, amb matrícula 4468JVJ i número de bastidor WDF 639703-13-263358.

2.- El 21 de novembre de 2023 el director gerent de l'Institut Balear de la Natura (IBANAT) va sol·licitar a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural la cessió gratuïta i temporal del vehicle esmentat en el punt anterior per al servei de manteniment que el personal de l'IBANAT du a terme a l'àmbit del Parc Nacional Marítimterreste de l'Arxipèlag de Cabrera.

Amb aquesta petició, s'adjunta un informe de 8 de novembre de 2023 del cap del Departament de Logística i Manteniment on es fa constar que el valor real de vehicle són 1.170 euros.

3.- El secretari general de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural ha emès una memòria on es conclou que es compleixen les previsions normatives i d'oportunitat, així com l'interès social, per autoritzar la cessió d'ús temporal i gratuïta del vehicle.

Fonaments de dret

Primer.- Oportunitat, condicions i justificació de l'interès social de la cessió d'ús

1. D'acord amb el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural exerceix, mitjançant la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal, les competències en matèria de conservació i gestió dels espais naturals.

2. D'acord amb els seus Estatus, l'IBANAT és una entitat pública empresarial que té entre les seves finalitats la gestió dels espais naturals protegits a l'empar de la legislació ambiental, inclosos els parcs nacionals compresos en el seu àmbit.

3. La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Ambient és la propietària del vehicle Mercedes model VITO 111CDI, amb matrícula 4468JVJ i número de bastidor WDF 639703-13-263358, que està adscrit al Parc Nacional Marítimoterreste de l'Arxipèlag de Cabrera. No obstant això, actualment aquest vehicle està en desús com a conseqüència d'una averia.

4. El director gerent de l'IBANAT es compromet, en la seva sol·licitud, a que l'IBANAT assumeixi la reparació d'aquest vehicle i ho destini al servei de manteniment que aquesta entitat desenvolupa a l'àmbit del Parc Nacional Marítimterreste de l'Arxipèlag de Cabrera.

5. L'article 61 de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del Patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que els béns patrimonials de la comunitat autònoma, l'afectació o explotació dels quals no es jutgi previsible, poden cedir-se gratuïtament per a finalitats d'utilitat pública o d'interès social a favor d'administracions i d'institucions públiques, o d'entitats privades sense ànim de lucre.

6. L'article 72 de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del Patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, preveu que quan el valor del bé no superi la quantitat de 1.800 euros, sempre que es justifiqui l'interès social de la cessió d'ús, és suficient una resolució motivada del conseller titular de la secció pressupostària corresponent.

7. La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, atès que no és previsible l'afectació o explotació del vehicle Mercedes model VITO 111CDI, amb matrícula 4468JVJ i número de bastidor WDF 639703-13-263358, considera adient la seva cessió d'ús gratuïta i temporal a l'IBANAT per finalitats d'utilitat pública i interès social, com són les que es deriven del servei de manteniment que el seu personal desenvolupa al Parc Nacional Marítimterreste de l'Arxipèlag de Cabrera. Aquestes actuacions s'emmarquen dins les finalitats que l'IBANAT desenvolupa en relació amb la gestió dels espais naturals protegits i, per tant, es consideren d'interès social, sempre i quan l'IBANAT, una vegada reparat el vehicle, destini el seu ús exclusivament per aquestes funcions.

 

8. Respecte el valor del bé, amb la sol·licitud de cessió s'adjunta un informe del cap de Departament de Logística i Manteniment on es fa constar que el valor real del vehicle és de 1.170 euros.

9. A més a més, l'ús del vehicle es condiciona a què es trobi al corrent de totes les inspeccions tècniques i periòdiques previstes a la normativa i disposi de l'assegurança obligatòria pertinent.

10. Respecte a la duració de la cessió d'ús, l'article 64 de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del Patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, preveu que no pot excedir de vint anys. En aquest cas es preveu una durada de deu anys prorrogable per altres deu anys, fins un màxim de vint anys.

11. Per últim, d'acord amb l'article 62 de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del Patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, si els béns cedits no es destinen a l'ús previst a l'acte que autoritzi la cessió, o deixen d'estar-hi posteriorment, es considerarà revocada la cessió amb les conseqüències previstes a la llei.

Segon.- Impacte econòmic i caràcter no contractual de la cessió d'ús

No es contemplen contraprestacions o rendes de cap tipus ja que es tracta d'una cessió gratuïta i temporal. No obstant això, es preveu que la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural es faci càrrec de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica (impost de circulació), i l'IBANAT assumeixi les despeses corresponents a les inspeccions tècniques i periòdiques previstes a la normativa, assegurances, reparacions i consums del vehicle.1. D'acord amb el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural exerceix, mitjançant la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal, les competències en matèria de conservació i gestió dels espais naturals.

Per tot això, i en virtut de les atribucions que em confereix l'article 72 de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, dict la següent,

Resolució

1. Autoritzar la cessió d'ús gratuïta i temporal del vehicle Mercedes model VITO 111CDI, amb matrícula 4468JVJ i número de bastidor WDF 639703-13-263358, a favor de l'IBANAT per al servei de manteniment que aquesta entitat desenvolupa en el Parc Nacional Marítimoterreste de l'Arxipèlag de Cabrera.

2. Notificar aquesta Resolució a l'IBANAT i a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Anotar el contingut d'aquesta Resolució en l'Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma,  (signat electrònicament: 15 de juliol de 2024)

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Naturalesa Joan Simonet Pons