Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE LLOSETA

Núm. 531719
Aprovació de l'Acord Regulador dels Preus Públics per a la Prestació de Serveis Docents de l'Escola de Música de Lloseta

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord de Ple en sessió ordinària celebrada el dia 28/ d'agost/ 2024, va acordar l'aprovació de la Modificació dels Preus Públics per a la prestació dels serveis de l'Escola de Música municipal de Lloseta, la qual cosa es fa públic a l'efecte del seu general coneixement.

Contra aquest acord, que és definitiu en via administrativa, sols es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptador a partir del dia següent al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

D'acord amb l'article 47 del Text Refós de la Llei d'Hisendes Locals (Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març) es publica el text íntegre de la modificació aprovada (art. 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril i art. 103.1 Llei Autonòmica 20/2006, de 15 de desembre):

ACORD REGULADOR DELS PREUS PÚBLICS PER A LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS DOCENTS DE L'ESCOLA DE MÚSICA DE LLOSETA

Article 1. Naturalesa, objecte i fonament.

1. De conformitat amb l´establert a la normativa reguladora de les hisendes locals, el Real Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, l´Ajuntament de Lloseta estableix el preu públic per la prestació dels serveis de l'Escola de Música municipal de Lloseta, que es regularà mitjançant el present acord de regulació.

2. Objecte. Constitueixen l'objecte d'aquest preu públic els serveis de l'Escola de Música municipal d'àmbit no reglat que es defineixen a l'article 4.

Article 2. Fet imposable.

El fet imposable és la utilització dels diferents serveis docents que s'ofereixen a l'escola de Música municipal de Lloseta la descripció dels quals es troba en l'article 4.

Article 3. Subjecte passiu.

Estan obligats al pagament les persones físiques o jurídiques que sol·licitin per a elles o per a terceres persones qualsevol dels serveis assenyalats en el present acord.

Article 4. Serveis

Els serveis educatius oferts a l'escola de música de Lloseta l'accés als quals suposarà l'obligació de pagament de les corresponents tarifes son els següents:

Etapa

Edat

Curs

Durada setmanal

Descripció

MÚSICA EN FAMÍLIA

0-18 mesos

Música en família 1

45 minuts

 A Música en família cream l'oportunitat per a que l'infant connecti amb la música sense adonar-se'n, sempre partint des del joc i respectant el seu moment evolutiu. El pare/mare o familiar acompanya l'infant en l'experiència.

18-36 mesos

Música en família 2

45 minuts

 

 

 

PETITA MÚSICA

3-4

Petita música 1

1 hora

L'alumnat viurà la música de manera pràctica desenvolupant la seva capacitat d'entonació, coordinació i oïda musical, habilitats indispensables per a poder tocar qualsevol instrument.

4-5

Petita música 2

1 hora

5-6

Petita música 3

1 hora i 45 minuts

Inici de manera progressiva al llenguatge musical. També faran 45 min. de coral. Al segon curs (Petita Música 4), a més, s'iniciaran en la pràctica instrumental mitjançant classes col·lectives que ajudaran a decidir quin instrument desitgen tocar

6-7

Petita música 4

1 hora i 45 minuts

INICIACIÓ

7-8

Iniciació

2 hores i 45 minuts

Tot l'alumnat comença a tocar un instrument amb classes individuals i, a més, realitzen 2 sessions setmanals de llenguatge musical. També continuen amb la coral de manera setmanal (45 min.).

GRAU ELEMENTAL

8-9

Primer

3 hores i 30 minuts

Cada alumne/a disposa de 30 min. d'instrument individual amb el seu professor/a i, a més, es comença a tocar l'instrument de forma col·lectiva.

9-10

Segon

3 hores i 45 minuts

Es continua igual que el curs anterior, exceptuant la sessió d'instrument, que passa de 30 min, a 45min./set.

10-11

Tercer

4 hores i 15 minuts

L'alumnat continua fent les mateixes assignatures que a segon, però canviant la classe de Col·lectiva (pràctica instrumental en conjunt) per la Banda de Música/ Orquestra sempre que sigui possible.

11-12

Quart

5 hores

Es continua amb tot el pla d'estudis de 3r però, tenint en compte que la capacitat de concentració i treball dels infants és major, es passa a 1 h. d'instrument i a 2 sessions de llenguatge musical d'1 h. cada una.

GRAU MITJÀ

12-13

Primer GM

5 hores

El pla d'estudis de música recomanat per als joves adolescents és el mateix que a 4rt de Grau Elemental. No obstant, tot l'alumnat pot, a partir d'aquí, elegir les assignatures que vol fer d'una manera més flexible.

13-14

Segon GM

5 hores

14-15

Tercer GM

5 hores

15-16

Quart GM

5 hores

ADULTS

A partir 16

Adults A

2 hores i 30 minuts

S'ofereix, de manera escalonada, un aprenentatge musical també per adults. Els diferents programes es detallen a la taula on es reflecteixen les assignatures per cursos i preus. L'alumne/a tindrà 1 sessió setmanal d'instrument de de 45 min. o 1 h. i també tindrà l'opció de cursar llenguatge musical amb grup, o de manera individual amb el professorat d'instrument. El Pla d'Estudis per a Adults també inclourà una 1,5 h. De coral setmanals i a partir del 2n curs es podrà accedir a Banda de manera gratuïta

A partir 16

Adults B

3 hores i 15 minuts

A partir 16

Adults C

3 hores i 30 minuts

A partir 16

Adults D

4 hores i 15 minuts

A partir 16

Adults E

4 hores i 30 minuts

Article 5. Tarifes.

La quantia del preu públic es calcularà d'acord amb les següents tarifes mensuals:

Etapa

Curs

Preu

MÚSICA EN FAMÍLIA

Música en família 1

35

Música en família 2

35

 

 

 

PETITA MÚSICA

Petita música 1

40

Petita música 2

40

Petita música 3

45

Petita música 4

50

INICIACIÓ

Iniciació

87

GRAU ELEMENTAL

Primer

100

Segon

115

Tercer

110

Quart

120

GRAU MITJÀ

Primer GM

150

Segon GM

150

Tercer GM

150

Quart GM

150

ADULTS

Adults A

100

Adults B

105

Adults C

135

Adults D

140

Adults E

160

Article 6. Obligació de pagament.

L'obligació de pagament dels preus neix a partir del moment en que s'accedeix a qualsevol dels serveis educatius assenyalats en el present acord.

El pagament del preu públic s'efectuarà d'acord amb les normes de funcionament que dicti la batllia.

Article 7. Normes de gestió.

1. La recaptació del preu públic la realitzarà l'Ajuntament de Lloseta, baix la responsabilitat de la Direcció de l'Escola de Música, exclusivament mitjançant domiciliació bancària. El responsable nomenat lliurarà a l'Ajuntament de Lloseta, les dades necessàries per a l'emissió dels corresponents rebuts als usuaris del servei.

2. L'import de les quotes es carregaran entre el dia 1 i dia 5 del mes en curs. En cas de devolució les despeses originades seran a càrrec de l'usuari/a.

3. En cas de baixa voluntària, el/la usuari/a haurà de personar-se a la Direcció de l'Escola de Musica municipal per comunicar-ho i signar l'imprès de baixa.

4. Les quotes que per qualsevol causa no s'hagin ingressat s'han d'exigir per la via de constrenyiment en la forma prescrita pel reglament general de recaptació i per les normes que el complementin o el substitueixin.

Article 8. Infraccions i sancions.

En matèria d'infraccions i la seva corresponent sanció, cal tenir en compte el que disposa la legislació sobre règim local i disposicions complementàries o supletòries.

La imposició de sancions no impedeix, en cap cas, la liquidació i cobrament de les quotes defraudades no prescrites.

Disposició final.

El present acord entrarà en vigor, una vegada publicat el seu text íntegre en el Butlletí Oficial de la Província, en el termini previst en l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, en relació a l'article 70 d'aquesta, i romandrà en vigor fins que es modifiqui o derogui expressament.

 

Lloseta, (signat electrònicament: 29 d'agost de 2024)

La batlessa Angelina Pérez Sánchez