Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 531645
Decret del president mitjançant el qual s’aprova la modificació del Pla estratègic de subvencions del Consell Insular d’Eivissa (2023-2025) corresponent al Departament de Promoció Econòmica, Cooperació Municipal i Recursos Humans

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 En data 28 d'agost de 2024 es va dictar el Decret de presidència núm. 2024000625, el qual disposa el següent:

«1 - El dia 12 de juny del 2024, l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja va demanar al Consell Insular d'Eivissa, la subscripció d'un Conveni de col·laboració entre el Consell Insular d'Eivissa i l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja per al finançament del projecte “EVACUACIÓ D'AIGÜES PLUVIALS AL NUCLI DE SANT MIQUEL”, amb un pressupost d'execució material de 410.112,05 €, en base al següent:

«El poble de Sant Miquel de Balançat se situa a la zona nord de l'illa d'Eivissa i al nord-oest del terme municipal de Sant Joan de Labritja. El travessa la carretera PM-804, que es converteix en Carrer d'Eivissa en entrar al nucli urbà de Sant Miquel, sent aquest el Carrer principal que travessa la població, quedant a banda i banda de la mateixa les edificacions dedicades tant a ús residencial com a locals comercials; i la qual podem qualificar d'artèria principal del poble i que té continuïtat cap al Port de Sant Miquel.

Un cop el Carrer d'Eivissa es converteix a la Carretera SN-1, a una distància aproximada de 55 metres, hi ha actualment un accés veïnal asfaltat, que coincideix amb un dels extrems del conegut com a Vial “J”, que travessarà la població de Sant Miquel, quedant ubicat a l'Est del Carrer principal, conegut com a Carrer d'Eivissa, i connectarà directament amb el Carrer des Port.

Cal remarcar que previ o simultàniament a la construcció del dit Vial “J”, serà totalment necessari realitzar una canalització general d'aigües pluvials que condueixi aquestes aigües recollides pel vial projectat fins a la zona més baixa del poble de Sant Miquel fins a la llera del Torrent, i que és l'objecte d'aquest projecte.

Aquesta canalització servirà, a més de l'evacuació de les aigües pluvials que es recullin en el futur Vial “J”, per a l'evacuació de les aigües pluvials que actualment discorren en superfície pel Carrer d'Eivissa i les procedents del Puig de Missa, que també es connecten a la Canalització projectada.

L'ajuntament compta amb el Projecte Bàsic i d'Execució necessari d'Evacuació d'Aigües Pluvials del nucli de Sant Miquel, redactat per l'Arquitecte Daniel Roig Riera, que puja a un pressupost total de 410.112,05 €.

Així mateix, disposem de la preceptiva autorització de la Direcció General de Recursos Hídrics, així com de l'informe favorable del Departament de Carreteres del Consell Insular d'Eivissa.».

2 - En data 23 de gener de 2023, el Consell Executiu va aprovar el Pla estratègic de subvencions del Consell Insular d'Eivissa per als anys 2023-2025, publicat en el BOIB núm. 12, de 26 de gener de 2023 i en l'acord del Consell Executiu, concretament en l'apartat tercer, es recull la delegació en la Presidència de l'aprovació de les modificacions que es puguin produir durant la vigència del Pla estratègic esmentat (BOIB) núm. 171, de 31-12-2022.

3 - Atès el Decret de Presidència núm.2023000467, d'estructura del govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de departaments (BOIB nº 88 de 29 de juny de 2023), que li atribueix al Departament de Promoció Econòmica Cooperació Municipal i Recursos Humans, entre d'altres, "L'activitat competencial pròpia del Consell Insular en matèria de cooperació i assistència local als municipis de l'illa, recollides tant a la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local com a la llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars”.

4 - La Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, en el seu article 36, estableix que és competència de les diputacions o entitats equivalents, com és el cas dels Consells Insulars d'acord amb l'article 41 de la dita llei, l'assistència i la cooperació jurídica, econòmica i tècnica als municipis, així com la cooperació en el foment del desenvolupament econòmic i social.

5 - L'article 120 de la Llei 4/2022, de 28 de juny de consells insulars estableix, al seu apartat 1, que d'acord amb la legislació bàsica del l'Estat, els consells insulars i les seues entitats instrumentals poden subscriure convenis amb subjectes de dret públic i privat, sense que això impliqui cessió de la titularitat de la competència.

6 - El Ple del Consell Insular d'Eivissa, en sessió de data 1 de desembre de 2023 va aprovar amb caràcter inicial l'expedient del Pressupost del Consell Insular d'Eivissa per a l'exercici 2024 (BOIB núm. 164, de 2-12-2023). L'aprovació definitiva del pressupost del Consell Insular d'Eivissa per a l'exercici 2024 fou publicada en el BOIB núm 176, de 30-12-2023.

7 - L'article 8.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions preveu que els òrgans de les administracions públiques o qualsevol ens que proposin l'establiment de subvencions, amb caràcter previ han de concretar en un pla estratègic de subvencions, els objectius i els efectes que es pretenen amb la seua aplicació, el termini necessari per a la seua consecució, els costos previsibles i les seues fonts de finançament, que s'han de supeditar en tot cas al compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària.

8 - De conformitat amb l'article 10.1 del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol (en endavant, RLGS), els plans estratègics de subvencions a què fa referència l'article 8 de la Llei general de subvencions es configuren com un instrument de planificació de les polítiques públiques que tinguin per objecte el foment d'una activitat d'utilitat pública o interès social o de promoció d'una finalitat pública.

9 - L'article 12.3 del RLGS determina que els plans estratègics de subvencions tenen caràcter programàtic i que el seu contingut no crea drets ni obligacions; la seua efectivitat queda condicionada a la posada en marxa de les diferents línies de subvencions, atenent, entre d'altres condicionants, a les disponibilitats pressupostàries de cada exercici, això fa que el pla estratègic no sigui un document rígid i que aquest es pugui variar justificant-ne la modificació.

10 - Atesa la Providència d'inici de la consellera executiva del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni (per delegació de la consellera executiva del Departament de Promoció Econòmica, Cooperació Municipal i Recursos Humans, DP 2024000593, de data 12 d'agost de 2024) de data 27 d'agost de 2024, csv 15250327333575063136, per a la modificació del Pla estratègic de subvencions del Consell Insular d'Eivissa 2023 - 2025, en allò referent al seu Departament, en el sentit de realitzar les següents modificacions:

  • Incloure una nova línia específica d'ajuda per al finançament del projecte “EVACUACIÓ D'AIGÜES PLUVIALS AL NUCLI DE SANT MIQUEL”, amb un pressupost d'execució material de 410.112,05 €.

11 - Quant a la competència per tramitar el present expedient, el Decret de Presidència núm. 2023000467, d'estructura del govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de departaments (BOIB nº 88 de 29 de juny de 2023), atribueix al Departament de Promoció Econòmica Cooperació Municipal i Recursos Humans, entre d'altres, "L'activitat competencial pròpia del Consell Insular en matèria de cooperació i assistència local als municipis de l'illa, recollides tant a la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local com a la llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars”.

12 - Correspon al president l'aprovació de les modificacions del PES 2023-2025, en virtut de l'apartat primer de l'Acord del Ple del Consell Insular d'Eivissa en relació amb la proposta del conseller executiu del Departament d'Hisenda, Gestió Econòmica, Esports i Joventut, respecte a la delegació de l'aprovació del Pla estratègic de subvencions i de les seues possibles modificacions (BOIB núm. 171, de 31-12-2022).

Atès l'informe proposta favorable en relació a la modificació del Pla estratègic de subvencions 2023-2025 de la cap de Servei de Presidència de data 27 d'agost de 2024.

Vista la proposta de la consellera executiva del Departament de Promoció Econòmica, Cooperació Municipal i Recursos Humans de data 27 d'agost de 2024.

Per tot l'anterior, i en ús de les facultats que tenc conferides,

DECRET

PRIMER.- Aprovar la següent modificació del Pla estratègic de subvencions del Consell Insular d'Eivissa (2023-2025):

  • Incloure una nova línia específica d'ajuda per al finançament del projecte “EVACUACIÓ D'AIGÜES PLUVIALS AL NUCLI DE SANT MIQUEL”, amb un pressupost d'execució material de 410.112,05 €.

DEPARTAMENT

Departament de Promoció Econòmica, Cooperació Municipal i Recursos Humans

Secció

Cooperació Municipal

Línia d'acció (nom de l'acció)

Aportació econòmica a l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja per al finançament del projecte “EVACUACIÓ D'AIGÜES PLUVIALS AL NUCLI DE SANT MIQUEL”

Forma d'atorgament (concurrència competitiva o subvenció directa)

Directa

Objectius estratègics

Executar projecte d'obres per a la millora de la canalització general i l'evacuació d'aigües pluvials al poble de Sant Miquel de Balansat (Sant Joan de Labritja)

Destinataris

Ajuntament de Sant Joan de Labritja

Indicadors d'avaluació

% executat en relació amb el pressupost presentat

% justificat en relació amb l'import concedit

Termini d'execució de les obres i inversions

Aplicació pressupostària

9420 76205

Cost previst

410.112,05 €

Compatibilitat

Compatibilitat

SEGON.- Publicar el decret que es dicti en el BOIB, en el portal de transparència del Consell Insular d'Eivissa, i donar-ne compte al Consell Executiu.»

 

Eivissa, 29 d'agost de 2024

La cap de Servei de Presidència Concepción Rebollo Laserna