Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 531346
Extracte de l'aprovació per part del Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa de dia 26 de juliol de 2024 de les bases per a la concessió d’ajuts per a entitats juvenils sense ànim de lucre, escoles de temps lliure infantil i juvenil, clubs nàutics que tenen el seu àmbit d’actuació a l’illa d’Eivissa, i per a l’organització de concerts, d’esdeveniments culturals i d’activitats mediambientals relacionades amb el medi marí, adreçats als joves de l’illa d’Eivissa, durant el període comprès entre l’1 de setembre de 2023 i el 31 d’agost de 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 782884

De conformitat amb l'establert als articles 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria d'ajudes per a entitats juvenils sense ànim de lucre, escoles de temps lliure infantil i juvenil, clubs nàutics que tenen el seu àmbit d'actuació a l'illa d'Eivissa, i per a l'organització de concerts, d'esdeveniments culturals i d'activitats mediambientals relacionades amb el medi marí, adreçats als joves de l'illa d'Eivissa, durant el període comprès entre l'1 de setembre de 2023 i el 31 d'agost de 2024.

Primer. Justificació

L'article 4 de la Llei 21/2006, de 15 de desembre, d'atribució de competències als consells de Menorca i d'Eivissa i Formentera en matèria de Joventut i Lleure (BOIB núm. 184, de 23/12/2006), estableix que el Consell Insular d'Eivissa i Formentera (actual Consell Insular d'Eivissa) exercirà, dins el seu àmbit territorial i amb subjecció a l'ordenament sectorial vigent, les funcions relatives a les activitats de lleure amb infants i joves, entre les quals hi ha «(...) d) Suport a les associacions, entitats juvenils i entitats que presten serveis a la joventut que programin i/o executin activitats de lleure per a infants i joves».

A més, la mateixa Llei 21/2006, a l'article 6 s'assenyala que «Els consells de Menorca i d'Eivissa i Formentera assumeixen, dins el seu àmbit territorial, les funcions següents: a) Foment de l'associacionisme juvenil i totes les seves manifestacions; b) Promoció d'altres formes organitzades de participació dels joves en la vida social, política, econòmica i cultural; c) Articulació de mecanismes de participació dels joves en les organitzacions de voluntariat, des de la solidaritat, el compromís i la diversitat».

Segon. Objecte i destinataris

Aquesta convocatòria té per objecte contribuir al foment del l'associacionisme juvenil en l'illa d'Eivissa, i a l'organització de concerts, d'esdeveniments culturals i d'activitats mediambientals relacionades amb el medi marí adreçats als joves de l'illa d'Eivissa, realitzades en el període comprès entre l'1 de setembre de 2023 i el 31 d'agost de 2024, mitjançant la concessió d'ajudes econòmiques.

Amb aquest objecte, s'estableixen quatre modalitats d'ajudes:

Modalitat A: Ajudes per a entitats juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut sense ànim de lucre per al seu manteniment i per a l'organització d'activitats.

Modalitat B: Ajudes per a escoles de temps lliure infantil i juvenil per a la formació d'educadors/ores de temps lliure.

Modalitat C: Ajudes per als club nàutics per al foment d'activitats mediambientals i educatives infantils i juvenils al medi marí.

Modalitat D: Ajudes per a persones jurídiques privades que projectin i executin concerts i/o esdeveniments culturals adreçats als joves.

Tercer. Dotació econòmica

La quantitat total màxima destinada per a aquesta convocatòria és de 165.000,00 euros amb càrrec a l'aplicació pressupostària 3370 4890000 del Pressupost general d'aquesta Corporació per a l'exercici 2024, que es distribuirà de la següent manera:

Modalitat A: Per al manteniment d'entitats juvenils i per a l'organització d'activitats: un màxim de 50.000€.

Modalitat B: Per a la formació d'educadors/ores de temps lliure: un màxim de 25.000 €.

Modalitat C: Per al foment d'activitats infantils i juvenils al medi marí: un màxim de 50.000 €.

Modalitat D: Per a l'organització i l'execució de concerts de música i/o esdeveniments culturals adreçats al jovent: un màxim de 40.000 €.

Quart. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds serà de quinze dies hàbils que s'inicia l'endemà de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

 

Eivissa, 29 d'agost de 2024

La cap de Secció d'Indústria del Departament de Promoció Econòmica i Empresarial, i Cooperació Municipal del Consell Insular d'Eivissa ​​​​​​​Marta Díaz Pascual