Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 522869
Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques per la qual es constitueix la borsa preferent a l’illa d’Eivissa de personal laboral temporal del Grup D, Nivell 5, de la categoria auxiliar tècnic/a educatiu/iva

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant la Resolució de 16 de setembre de 2022 (BOIB núm. 122, de 17 de setembre) de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat es va aprovar la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l'Administració general i especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. En data 17 de novembre de 2023 es van publicar en el portal de l'opositor de la CAIB les llistes definitives de valoració de mèrits del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir places de personal laboral auxiliar tècnic/a educatiu/iva d'Eivissa, en què es van baremar amb caràcter definitiu vint-i-quatre del total de quaranta-vuit persones aspirants que hi participaven.

3. Mitjançant Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 17 de novembre de 2023 (BOIB núm. 158, de 21 de novembre) es van adjudicar les 12 places que es van oferir en el procés d'estabilització a l'illa d'Eivissa d'auxiliar tècnic/a educatiu/iva. No obstant això, i a conseqüència de la renúncia d'una de les persones aspirants seleccionades, es va dictar una nova resolució de la consellera esmentada de data 12 de març de 2024 (BOIB núm. 38, de 19 de març), en la qual es nomenava una nova persona aspirant en substitució de la que hi havia renunciat.

4. En compliment del que disposa la base 20 de l'annex 2 de la convocatòria del procés d'estabilització s'han revisat i baremat les vint-i-quatre persones aspirants que en quedaven pendents. La finalitat per baremar-les, tot i que ja s'havia adjudicat la plaça oferida en estabilització, és a l'efecte de conformar una borsa preferent de personal laboral de la categoria esmentada a l'illa d'Eivissa.

Amb aquesta finalitat, el 12 de juliol de 2024 es va publicar en el portal de l'opositor de la CAIB la llista provisional de puntuacions obtingudes per les vint-i-quatre persones aspirants esmentades. Contra aquesta llista provisional s'han presentat al·legacions.

5. En sessió celebrada el 20 d'agost de 2024, el Tribunal qualificador va admetre l'al·legació presentada per l'aspirant Ana Maria Ferrer Juan un cop acreditat que complia els requisits per ser inclosa en la llista, si bé en la darrera posició amb la puntuació mínima.

En la mateixa sessió, el Tribunal ha elaborat, per ordre de més a menys puntuació, la llista de les persones aspirants que han de conformar la borsa preferent i que es proposarà a la consellera de Presidència i Administracions Públiques per a la seva aprovació.

Aquesta llista està integrada per un total de trenta-sis persones aspirants. D'una banda, per onze de les vint-i-quatre persones que apareixen a la llista definitiva publicada en el portal de l'opositor el 17 de novembre de 2023, les quals van treure totes una puntuació de 10 punts o superior; i, d'altra banda, per les vint-i-quatre persones aspirants que figuren en la llista provisional de mèrits publicada en el portal de l'opositor el 12 de juliol de 2024, totes les quals també han obtingut una puntuació de 10 punts o superior. A això, s'hi ha d'afegir l'aspirant que ha optat la seva disposició a prestar serveis a l'illa de Mallorca i d'Eivissa.

En els casos en què s'ha produït un empat entre les persones aspirants, se n'ha efectuat el desempat aplicant els criteris que preveu la base 15.2 de l'annex 2 de la convocatòria, tal com queda reflectit en l'acta de la sessió del Tribunal qualificador efectuada el 20 d'agost de 2024.

Fonaments de dret

1. El Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears, en l'article 24.2, disposa el següent:

2. Les convocatòries d'estabilització, pel sistema de concurs de mèrits, han de preveure que les persones que no superin el procés selectiu, i que no tenguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places del mateix cos, escala, subescala, classe, especialitat o categoria professional, convocades pel sistema de concurs oposició, s'han d'incloure en borses de personal ordinàries i/o extraordinàries vigents en cadascuna de les administracions. En aquestes borses s'han d'integrar els candidats que hagin obtingut la puntuació mínima de 10 punts.

2. El precepte legal esmentat es desenvolupa en la base 20 de l'annex 2 de la convocatòria en establir el següent:

20.1. Les persones que hagin participat en aquest procediment i no hagin superat el procés selectiu i no tenguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria i especialitat convocades per aquest sistema, s'han d'incloure en una borsa de personal laboral temporal de la corresponent categoria i especialitat en el qual hagin participat. Aquesta borsa ha de tenir caràcter preferent a qualsevol altra borsa ordinària i/o extraordinària que estigui vigent en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

20.2. Als efectes anteriors un cop finalitzat el procés selectiu, els Tribunals requeriran a les persones incloses en la llista informativa d'ordre d'aspirants de la base 11 que compleixin els requisits del paràgraf anterior i que haguessin declarat disposar d'un mínim de 10 punts, per tal que en el termini de 10 dies hàbils acreditin els mèrits al·legats en la declaració responsable. Aquest requeriment es pot realitzar de forma parcial en un percentatge mínim corresponent al 120% de places convocades i respectant la posició de la llista informativa.

El Tribunal ha de revisar i baremar els mèrits declarats segons el procediment establert en les bases 13 i 14, i un cop revisats, conformarà una llista per ordre de puntuació obtinguda amb totes les persones que hagin assolit un mínim de 10 punts.

[...]

20.3. Un cop comprovats els mèrits de tots els aspirants que hagin declarat un mínim de 10 punts, s'ha de publicar la constitució de les borses de personal laboral temporal de cada categoria i especialitat corresponent, derivades d'aquesta convocatòria i que quedaran formades per illes, segons el major nombre de puntuació obtinguda un cop revisats els mèrits, i sempre que s'hagi obtingut un mínim de 10 punts.

3. Tant l'article 20 del Decret llei 6/2022 com la base 15.2 de l'annex 2 de la convocatòria estableixen, en relació amb els desempats, el següent:

15.2. En cas que es produeixin empats, s'han de resoldre atenent successivament els criteris següents:

1r. La major antiguitat en la mateixa categoria i especialitat acreditada a l'administració de la CAIB.

2n. La major antiguitat acreditada a l'administració a la qual s'opta.

3r. La major puntuació obtinguda en el mèrit de cursos de formació.

4t. La major puntuació obtinguda en el mèrit de superació d'exercicis en convocatòries anteriors.

5è. La major puntuació acreditada en el conjunt d'administracions i entitats del sector públic.

6è. Ser dona, en cas d'infrarepresentació del sexe femení en la categoria i l'especialitat de què es tracti.

7è. Les persones víctimes de violència de gènere.

8è. La persona de més edat.

9è. Si persisteix finalment l'empat, s'ha de fer un sorteig.

4. L'apartat 2.1.3 de l'annex 5 de la convocatòria estableix:

2.1.3. En els casos en què s'hagin de constituir borses de nomenament de personal temporal, els aspirants, a l'efecte de millorar-ne l'agilitat, han de fer constar en la sol·licitud, si escau, la seva disponibilitat per prestar serveis com a personal temporal en una illa diferent de l'illa a les places de la qual opten.

També la poden fer constar amb posterioritat, abans que s'exhaureixi la borsa corresponent, i en aquest cas passaran a ocupar el darrer lloc de la llista.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la constitució de la borsa preferent per a l'illa d'Eivissa de personal laboral temporal del Grup D, Nivell 5, auxiliar tècnic/a educatiu/iva, d'acord amb el que disposa la base 20 de l'annex 2 de la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l'Administració general i especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears aprovada per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 16 de setembre de 2022 (BOIB núm. 122, de 17 de setembre).

La composició de la borsa de treball amb l'ordre de prelació final s'adjunta com a annex d'aquesta Resolució.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el portal de l'opositor i en la seu electrònica de la CAIB.

 

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que la dicta en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar davant la jurisdicció social de Palma en el termini de dos mesos des de la publicació, d'acord amb els articles 10.4 a) i concordants de la Llei 36/2011, de 10 d'octubre, reguladora de la jurisdicció social.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (27 d'agost de 2024)

La consellera de Presidència i Administracions Públiques Antònia Maria Estarellas Torrens

 

ANNEX Borsa preferent del Grup D, Nivell 5, auxiliar tècnic/a educatiu/iva per a l'illa d'Eivissa de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

CONCURS AUXILIAR TÈCNIC/A EDUCATIU/IVA EIVISSA

DNI

LLINATGES I NOM

PUNTS

POSICIÓ

***5274*

GARCIA TUR, EVA

64,500

1

***5211*

SAURA RODRÍGUEZ, MARIA PILAR

61,766

2

***5388*

RIBAS FERNÁNDEZ, ALICIA

58,750

3

***5970*

TUR BONET, MARGARITA

58,500

4

***9367*

TORRAS BALAGUER, YOLANDA ALICIA

57,000

5

***5566*

RIBAS JIMÉNEZ, MARIA MAR

55,782

6

***2138*

SÁNCHEZ COBOS, ADRIANA

53,250

7

***5578*

PARRA PLAZA, MARIA JOAQUINA

53,250

8

***5881*

RODRÍGUEZ RODRÍGUEZ, AMANDA

51,750

9

***5930*

MORENO GARCÍA, LUCIA

51,250

10

***0188*

BARRANCO SOTO, AURORA

48,100

11

***5330*

MARCOS GONZÁLEZ, ESTHER

44,647

12

***6891*

QUEVEDO ALOMO, MELINA ELIZABETH

42,500

13

***5879*

TORRES PLANELLS, LORENA

41,500

14

***5854*

TUR RIBAS, NEUS

37,599

15

***7715*

GARCÍA SANZ, MARIA BEGOÑA

31,750

16

***0165*

LÒPEZ MANZANEDA, MARIA DOLORES

31,033

17

***9810*

SEVILLA RAMON, PAULA

30,664

18

***6122*

FERRER RAMON, MARIA ISABEL

29,900

19

***5751*

MARI TUR, LIDIA

29,500

20

***5449*

PODADERA MARTIN, JOSÉ ANTONIO

29,433

21

***5524*

PERONA TORRALBO, INMACULADA LAURA

29,000

22

***4819*

VILLORIA LÓPEZ, ALBA MARIA

27,400

23

***5719*

COSTA JUAN, JOSEFINA

26,949

24

***2077*

PALOMARES CABRERA, CARME

26,200

25

***5704*

PERIAGO MARTÍ, ROSER

26,147

26

***0594*

RAMON COSTA, LAURA MARIA

25,833

27

***5185*

RAMON MARI, MARINA

23,000

28

***5189*

ESCANDELL LUCAS, CRISTINA

21,100

29

***7570*

VERDU BORDONADO, ANABEL

21,000

30

***3967*

MURILLO MURILLO, ISMAEL

19,000

31

***5691*

CUEVAS ROMERO, NOEMI

17,000

32

***5889*

SOLERA JIMÉNEZ, MARTA

16,431

33

***5080*

TORRES TAMARIT, ELSA MARIA

12,600

34

***5706*

MORENO TORRES, ALEJANDRO

10,000

35

***5864*

FERRER JUAN, ANA MARIA

10,000

36